ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

barbarez88
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la barbarez88 » 11 mar 2014, 14:37

rio_Ferdy88 je napisao/la:Kakav cirkus jučer :roll:

[youtube][/youtube]
U čemu je fazon sa ovim Challenge-om? Ovaj šalje dva puta loptu u aut i opet osvaja poen. Zašto mu sudija nije dozvolio Challenge za ovaj posljednji udarac koji je takođe otišao u aut, ako već nije vidio da je tražio Challenge za predzadnji udarac?

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 11 mar 2014, 15:54

Konačno Dolgopolove, konačno :!: Pao je i veliki Rafael Nadal. 8-) Ukoliko se ispostavi da će Grisha i Dolgo ove sezone postati važne karike u svijetu tenisa i krenuti pod Grand Slamove, 2014. bi mi mogla biti jedna od omiljenih teniskih godina. :mrgreen: Ove istočnjake jednostavno ne možete ne voljeti. I jedan i drugi posjeduju rakošan talent, čiste udarce (volim ih zvati otrovne strelice) i milina ih je gledati kada ne griješe mnogo.

Btw, uskoro slijedi klasik. Federer protiv Haasa. 8-) A što se tiče turnira, Wawrinka mi nekako djeluje najubljedljivije do sada. Mada to često zna prevariti, pogotovo ako govorimo o ranoj fazi turnira. No ako nastavi u ovakvom ritmu, siguran sam da će daleko dogurati i da će RF, dođe li do njihovog duela, biti na velikim mukama. Djokovicev zrijeb se pretvorio u walkover, evidentno je da će on biti drugi finalista.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 11 mar 2014, 16:14

Nadal i Murray u totalnom raspadu, ono sto Murray trenutno igra je tragikomicno. :lol:

Nadal ocigledno ima problema sa ledjima, bas nije na nivou, promasuje FH po tri metra u aut, nesto sto mu se nikada nije desavalo.
Wawrinka bas djeluje mocno, ima neki ubilacki instinkt koji nije imao prije, treba vidjeti kako ce to izgledati protiv Federera, jedino protiv njega nije igrao od kako je poceo da dere sve redom.
Federer ocajan, ali ocigledno igra pod rucnom, koliko mu treba, mozda nije dovoljno za Wawrinku trenutno.
Djokovicu se otvorio zdrijeb do finala, ali i on je u totalnom raspadu psihicki, ko bi rekao da ce velika cetvorka ovako da izgleda.
Dolgopolov je usao u finu formu, ali ne mislim da je to nesto sto moze drzati nekoliko meceva ili turnira, Dimitrov fino igra i koristi trenutno stanje.
Federer-Haas treba pogledati, atraktivno ce biti i to bi trebao biti odlican mec, Murray ce vec sutra ispasti ako ovako nastavi.
Raduje prolazak Thiema u drugo kolo, on ce biti TOP 20 igrac.
Realno trenutno je Wawrinka broj 1 u muskom tenisu, ko bi rekao.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 11 mar 2014, 16:41

Stvarno ne znam šta se dešava s Murrayjem, ono je stvarno očajno. :? Tačno se ne da gledati. I Novak je na dobrom putu da ga sustigne, ali u njemu barem ima neke želje (iako je psihološki potonuo). Nadal očito ima problema s leđima, nekoliko nekarakterističnih pogrešaka s njegove strane. Unazad nekoliko mjeseci nezamislivo za Španca. Ipak, ne bih rekao da je samo do leđa, mislim da je malo ispuhao nakon dominacije na HC-u.

Švicarci će od svega ovoga najviše profitirati i nije mi krivo uopće. :mrgreen: Prednost za Wawrinku, koji očigledno igrao tenis života. Federer je još uvijek pod ručnom, 3/4 osvojena seta su bila u TB-u. No i sva tri osvojena TB-a su svakako impresivna, jer to je znak da je Roger siguran u sebe i da ne posustaje. Drago mi je zbog toga.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 11 mar 2014, 16:46

Dobro Andy se vraca nakon operacije, zato i igra ovako ocajno, ali se bori, bukvalno za svaku loptu.

Ledja su bas opasan problem, kod Federera se to najbolje vidjelo prosle godine, sada Nadal i Murray.
Novak se zasitio i dok ne pronadje motiv, ovako ce igrati, evo ovdje ima otvoren put do finala i mozda je ovo turnir na kojem ce pronaci staru igru, a sve mu je otvoreno da opet zapocne dominaciju.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 11 mar 2014, 16:51

Da, Andy se trudi, a ko je gledao egizbiciju u Stockholmu protiv Novaka, mogao je vidjeti da je stizao sve moguće lopte. Ali džaba sve kad nema prodornih udaraca. Istini za volju, nikad ih u tolikoj mjeri nije imao, ali ne smije igrati ovako mlako.

Bojim se da će se pitati nešto i Wawrinka, on je po mom mišljenju u najboljoj poziciji. Saradnja s Magnusom Normanom je dala želje rezultate, postao je GS champion, a pokazao je da može pobjeđivati najbolje igrače na touru. Tako da, ili on ili Novak. Ili Federer po ko zna koji put. :mrgreen:

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 11 mar 2014, 16:58

Očajan je Andy, a najgora stvar je ta što je na AOu bio bolji nego sada. Defanzivno ne može ništa da pogodi, pasing nije mjesec dana pogodio kako treba...servisa nigdje...baš je sramota što ikoga dobija ovakvom igrom

Do Wimbledona od njega ne treba ništa očekivati

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 11 mar 2014, 21:38

Rafa tvrdi da su leđa trenutno uredu, ja mu vjerujem.To je najbitnije! (msm da su leđa uredu)
Nešto lošiju igru gledamo zbog cinjenice da su ga leđa ranije bolila zbog cega je manje trenirao a on je jednostavno takav, mnogo zavisi od treninga i kontinuiteta.
Ako Đoković osvoji razlika ce biti oko 2100 poena.Poslje ide Miami gdje Novak brani 360 a Rafa 0 poena.Mogla bi se ta razlika opet malo povecati za nekih 300-400 poena ako odigra pristojan turnir.Mislim da ce 2500 biti dovoljno pred šljaku.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 mar 2014, 22:25

Claus je napisao/la:Da, Andy se trudi, a ko je gledao egizbiciju u Stockholmu protiv Novaka, mogao je vidjeti da je stizao sve moguće lopte. Ali džaba sve kad nema prodornih udaraca. Istini za volju, nikad ih u tolikoj mjeri nije imao, ali ne smije igrati ovako mlako.

Koju egzibiciju su igrali Djokovic i Murray u Stockholmu :?: :roll:

Igrali su jednu u MSGu u New Yorku. I to je to. ;)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 mar 2014, 23:09

shminka je napisao/la:Do Wimbledona od njega ne treba ništa očekivati
Ne očekujem ja ništa od njega ni na Wimbledonu. Teško da će stići da popravi sve ovo gdje mu škripi, u stvari, ne znam gdje ne škripi...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 mar 2014, 23:14

Virtu4l je napisao/la: Ne očekujem ja ništa od njega ni na Wimbledonu. Teško da će stići da popravi sve ovo gdje mu škripi, u stvari, ne znam gdje ne škripi...

A ko onda ulazi u zavrshnicu WBa, kad su svi favoriti felerichni: jedan operisan, drugi van forme, treceg ubijaju ledja, chetvrti ima 33 godine, peti nikad zdrave zglobove... :?: :roll:
Iskreno, i ovakav Murray je opet #1 favorit za WB, tim pre shto ce opet da "preskochi" shljaku, a ovi ostali ce se krljati na njoj. ;)

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 mar 2014, 23:21

Gubi Nole set.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 11 mar 2014, 23:23

Unofficialpage je napisao/la:Gubi Nole set.
Prepao se Cilica :lol:
RIP CITY!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 12 mar 2014, 00:12

Virtu4l je napisao/la:
shminka je napisao/la:Do Wimbledona od njega ne treba ništa očekivati
Ne očekujem ja ništa od njega ni na Wimbledonu. Teško da će stići da popravi sve ovo gdje mu škripi, u stvari, ne znam gdje ne škripi...
ma problem je kondicija...nedostatak energije...do Wimbledona će valjda biti ok ;)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 12 mar 2014, 14:01

[youtube][/youtube]

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 mar 2014, 21:29

Kad sam prošle godine uvrstio Dimitrova u talentovane igrače čije vrijeme dolazi, jedva sam preživio.
Voli te tvoje Sarajevo.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 12 mar 2014, 22:32

Virtu4l je napisao/la:Kad sam prošle godine uvrstio Dimitrova u talentovane igrače čije vrijeme dolazi, jedva sam preživio.
Dobar je Dimitrov, odlican FH i pametni izbori udaraca. Samo mora puno raditi na BH, baš mu je taj udarac loš. Možda potencijalni osvajac GS.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 12 mar 2014, 23:07

Andy slika

Obzirom na igru samo je bilo pitanje vremena.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 mar 2014, 01:43

Prvi poraz Wawrinke u ovoj sezoni.
Voli te tvoje Sarajevo.

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 13 mar 2014, 03:09

Odlican mec Federera i Hasa, elegantno prije svega. :D
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.