FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
odlican derbi, moglo je biti i 2-1, ali i 1-2, sve jos uvijek otvoreno ali ste realno u blagoj prednosti, vidimo se na kosevu
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
- DzoleZeljo
- Kontakt:
@hilmo - Evo za tebe jedno objektivno videnje kompletne utakmice...
Sa moje strane gledista, derbi je konacno upravo ono zasto se zove derbi. Mogli smo konacno vidjeti duele, izradene akcije i neku pozitivnu neizvijesnot. Za Vas, zaista nakon punih pet godina mogu reci sa sigurnoscu da konacno imate neku igru, sto se odmah odrazilo na sami kvalitet derbija. Takoder, imate igrace koji mogu igrati i grublje utakmice sto je opet prednost nad nama.
Zeljo je napravio klasicnu gresku u nogometu, upravo onu koju nama svi rade kada izademo u evropu, upravo onu koju ste vi napravili u susretu sa Olimpicom, a tj, kada imas sansu da dokrajcis protivnika, to uradis odmah, ako ne, bice ti vraceno.
E sada, upravo se tako utakmica kretala. Dok je Zeljo do prvih 30 min igrao svoju igru, brzih pasova, vi se niste vidjeli, ama bas apsolutno. Iza 30 min (tacnije poslije 100000% sanse Jamaka) Zeljo se gubi, slijedi ne fizicki (kako mnogi misle) vec neka cudna rokada u igri, gdje se Jamak (kao nosila igre) uz Svraku gube u svemu tome. Ista greska se desila u Bijeljini, kao i protiv Zrinjskog. Naravno, vi vise niste amaterska ekipa, pa je Jarni uspio to iskoristiti u svoju korist. Dakle, Zeljo iz takticke igre brzih pasova, prelazi na igru dugih pasova, gdje od 30 min vi apsolutno kontrolirate mec.
Dakle, strane su zamjenjene, vi postojete ti koji grade nesto, a mi igramo na kontre.
Iskren da budem, hvala Bogu pa je Loncaric bio na golu, jer covjek je vrhunski golman. Imali ste podosta mrtvih zicera, sto je kasnije kulminiralo 100% zicerom Bilbije. Takoder, treba napomenuti jos pomusenost vase odbrane gdje je Hodzic imao mrtvi zicer, a takoder onu Staninino utrcavanje koje se vrlo lako pretvorilo u 100% sansu.
Sve u svemu, derbi zaista odlican.
Mi smo navijali apsolutno bolje u prvom dijelu, a vi u drugom, doslovno receno.
Vidjet cemo. Sve je jos u igri. Zeljo zna igrati na rezultat u ovim utakmicama, ali je isto Zeljo propustio veliku priliku. Neizvijesnost je prenesena na revans mecu. Ocekujem minimalno 15.000 gore bez direktnog prenosa jer ce samo ugusiti posjetu.
EDIT: Takoder, dosta se moglo primijetiti da Zelji fali duga klupa. Ovo sto je na terenu, to je ono najbolje sto Zeljo ima. Da je makar bio tu lijevi bek, pa da Bucan moze u napadu djelovati, mislim da bi Zeljo bio dosta opasniji.
Sa moje strane gledista, derbi je konacno upravo ono zasto se zove derbi. Mogli smo konacno vidjeti duele, izradene akcije i neku pozitivnu neizvijesnot. Za Vas, zaista nakon punih pet godina mogu reci sa sigurnoscu da konacno imate neku igru, sto se odmah odrazilo na sami kvalitet derbija. Takoder, imate igrace koji mogu igrati i grublje utakmice sto je opet prednost nad nama.
Zeljo je napravio klasicnu gresku u nogometu, upravo onu koju nama svi rade kada izademo u evropu, upravo onu koju ste vi napravili u susretu sa Olimpicom, a tj, kada imas sansu da dokrajcis protivnika, to uradis odmah, ako ne, bice ti vraceno.
E sada, upravo se tako utakmica kretala. Dok je Zeljo do prvih 30 min igrao svoju igru, brzih pasova, vi se niste vidjeli, ama bas apsolutno. Iza 30 min (tacnije poslije 100000% sanse Jamaka) Zeljo se gubi, slijedi ne fizicki (kako mnogi misle) vec neka cudna rokada u igri, gdje se Jamak (kao nosila igre) uz Svraku gube u svemu tome. Ista greska se desila u Bijeljini, kao i protiv Zrinjskog. Naravno, vi vise niste amaterska ekipa, pa je Jarni uspio to iskoristiti u svoju korist. Dakle, Zeljo iz takticke igre brzih pasova, prelazi na igru dugih pasova, gdje od 30 min vi apsolutno kontrolirate mec.
Dakle, strane su zamjenjene, vi postojete ti koji grade nesto, a mi igramo na kontre.
Iskren da budem, hvala Bogu pa je Loncaric bio na golu, jer covjek je vrhunski golman. Imali ste podosta mrtvih zicera, sto je kasnije kulminiralo 100% zicerom Bilbije. Takoder, treba napomenuti jos pomusenost vase odbrane gdje je Hodzic imao mrtvi zicer, a takoder onu Staninino utrcavanje koje se vrlo lako pretvorilo u 100% sansu.
Vidjet cemo. Sve je jos u igri. Zeljo zna igrati na rezultat u ovim utakmicama, ali je isto Zeljo propustio veliku priliku. Neizvijesnost je prenesena na revans mecu. Ocekujem minimalno 15.000 gore bez direktnog prenosa jer ce samo ugusiti posjetu.
EDIT: Takoder, dosta se moglo primijetiti da Zelji fali duga klupa. Ovo sto je na terenu, to je ono najbolje sto Zeljo ima. Da je makar bio tu lijevi bek, pa da Bucan moze u napadu djelovati, mislim da bi Zeljo bio dosta opasniji.
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 12 mar 2014, 21:14, ukupno mijenjano 2 puta.
-
- Kontakt:
Realno Zeljini se nisu prepali,vec su borbenoscu sve nadoknadili,ako nekad losije odigras to nije stvar respekta,vec do toga koliko ti protivnik dopusti da igras,bice zanimljiv revans,i dalje tvrdim i pored losih rezultata,da dugo nismo bolju ekipu imalibarbarez je napisao/la:Dobra tekma ,steta sto nisu raja mohla gledat.
Genrralno je zeljo bio konkretniji I imao vise prilika,nije ni sarajevo puno zaostajalo.
Jamak da je zabio ono sto je teze promasiti,sarajevo bi dozivilo potop.
Prvo poluvrijeme zeljo za klasu jaci.
Brzi gol sarajeva dao krila pitarima I vrlo lako je moglo biti preokreta.
Ponavlja se prica da sarajevo ima dobru ekipu,l koja samo.na trenutke pokazuje sta moze.
Najbolji igraci sarajeva stojcev I eldar hasanovic,koji krivac za gol sarajeva.stojcev strasan igrac.
Zeljo da je imao jos jednog raspolozenog pored hodzica I stanica,mogao je dobiti sa 2 razlike.
Vidio se prevelik reapekt prema sarajevu,I cesto sw zeljo povlacio,ali opet je generqlno bio bolji I imao izglednije sanse za pobjedu.
Sarajevu treba vremena da se uigra.
U revansu mialim da sarajevo ima vece sanse,ali ako zeljo odigra slicno bice zanimljivo
- franklampard8
- Kontakt:
aS_Roma je napisao/la:zeljo kanta od ekipe bolji smo 3 puta ubit cemo ih na Koševu
ustati pa reci Miloš Stojcev !!!
aha, imali ste i vise prilika...
" Prvo sam rekao Željo pa tek onda mama i kao svi klinci imao sam prvu ljubav, moja prva ljubav bio je Željo ! "
-
- Kontakt:
nasa odbrana je prelosa,a mozda jeste igrali 30 minuta te kratke pasove,al to cijelu tekmu nije moguce na tom nivou odigratDzoleZeljo je napisao/la:@hilmo - Evo za tebe jedno objektivno videnje kompletne utakmice...
@DzoleZeljo
Hvala skoro kao da sam gledao utakmicu
Ali evo pričaju da će biti snimak posle 23sata na BHT 1
Hvala skoro kao da sam gledao utakmicu

Ali evo pričaju da će biti snimak posle 23sata na BHT 1
@tk kanton o cemu ti pricas bolan.
Pa bila sansa stanica,pa hodzica u 3 minuti kad je zakasnio za sekundda gurne loptu u prazan gol,pa kod 1-1 kad je neka nafaka spasila sarajevo,kad su hodzic I jos jedan igrac pucali I bandovic spasi a odbijena lopta zajeba ovog drugog,kad su samibili ispred bandovica.
Sarajevo osim gola imsli dobru sansu bilbije I prvo dijelu jednu dobru priliku..
Vidio par dobrih pasova sarajeva I sta si ti gledo I o kakvoj snazi sarajeva pricas.da su pokazali veceras.
Ja ti kazem vidi se da znaju ljudi ali je zeljo vecim dijelom bio bolji,I borbeniji hajmo reci.
Zeljo kad je napravio izmjene povuko se .
Pa bila sansa stanica,pa hodzica u 3 minuti kad je zakasnio za sekundda gurne loptu u prazan gol,pa kod 1-1 kad je neka nafaka spasila sarajevo,kad su hodzic I jos jedan igrac pucali I bandovic spasi a odbijena lopta zajeba ovog drugog,kad su samibili ispred bandovica.
Sarajevo osim gola imsli dobru sansu bilbije I prvo dijelu jednu dobru priliku..
Vidio par dobrih pasova sarajeva I sta si ti gledo I o kakvoj snazi sarajeva pricas.da su pokazali veceras.
Ja ti kazem vidi se da znaju ljudi ali je zeljo vecim dijelom bio bolji,I borbeniji hajmo reci.
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
- DzoleZeljo
- Kontakt:
@ultrahell24 - To mi igramo ili bar pokusavamo, i kada uspijevamo tako igrati, svi se gube, ali problem je sto mi nemamo rostera za to.
Jednostavno, ovo je treca utakmica gdje Zeljo uzme protivnika sa tim kratkim pasovima, ali nakon toga dode do neke cudne promjene, gdje nas protivnik onda uzme pod svoje, sto se upravo i veceras dogodilo.
Ja se samo nadam da ce mali Dedic biti spreman pred Kosevo, cisto da imamo bise opcija u napadu, jer ako budemo sa ovakvim rosterom isli na Kosevo, vi idete dalje, sigurno.
Jednostavno, ovo je treca utakmica gdje Zeljo uzme protivnika sa tim kratkim pasovima, ali nakon toga dode do neke cudne promjene, gdje nas protivnik onda uzme pod svoje, sto se upravo i veceras dogodilo.
Ja se samo nadam da ce mali Dedic biti spreman pred Kosevo, cisto da imamo bise opcija u napadu, jer ako budemo sa ovakvim rosterom isli na Kosevo, vi idete dalje, sigurno.
@tk kanton o cemu ti pricas bolan.
VOLIM TE ZELJO
-
- Kontakt:
2 sanse Bilbije,pa vas je i Loncaric 2 zicera skinuo,pa sansa Stojceva,znaci po tebi 2 sanse smo imali? Nemamo nikakvu snagu,vidjecemo na kraju ima jos i revansbarbarez je napisao/la:@tk kanton o cemu ti pricas bolan.
dobar ovaj Jarni, njega ništa ne zabrinjava 

a sad **** eto boljstebarbarez je napisao/la:@tk kanton o cemu ti pricas bolan.
Blago njemu, on će dugo da žividjulba je napisao/la:dobar ovaj Jarni, njega ništa ne zabrinjava

A to što meni svaka utakmica Sarajeva godinu dana skrati život....to nikom ništa...

- DzoleZeljo
- Kontakt:
Ne znam sta je toliko bitno vama pojedim da vam neko kaze, "BOLJI STE"...Bitan je rezultat, jer uvijek neko moze biti deset puta bolji pa popusiti sve na kraju.
Da ste nadigrali Zeljo svi 90 min, pa bi iskreno prvi pruzio ruku i rekao da je tako? Jesmo li strijepili za gol? Iskreno, jesmo. Jeste li vi strijepili za drugi gol? iskreno jeste...
Sve u svemu, vama je pripalo 60 min od ukupne igre, gdje ste BOLJI BILI, cisto zahvaljujuci nama samim, i losoj taktici kada vodis, tj imas rezultat.
Isto tako mogu reci i za susret za Zrinjskim gdje su nas ljudi uzeli identicno kao i vi.
Opet cu vam istaci. Nakon skoro pet punih godina, sam gledao Sarajevo da je igralo sa nekom igrom. Sto je zaista veliki pomak naprijed, kako god rezultat bio. Zato smo i konacno dobili derbi kakav zasluzujemo.
Sa ovakvim odnosnom, iskreno, konacno mozete ocekivati pobjedu protiv Sirokog.
Da ste nadigrali Zeljo svi 90 min, pa bi iskreno prvi pruzio ruku i rekao da je tako? Jesmo li strijepili za gol? Iskreno, jesmo. Jeste li vi strijepili za drugi gol? iskreno jeste...
Sve u svemu, vama je pripalo 60 min od ukupne igre, gdje ste BOLJI BILI, cisto zahvaljujuci nama samim, i losoj taktici kada vodis, tj imas rezultat.
Isto tako mogu reci i za susret za Zrinjskim gdje su nas ljudi uzeli identicno kao i vi.

Opet cu vam istaci. Nakon skoro pet punih godina, sam gledao Sarajevo da je igralo sa nekom igrom. Sto je zaista veliki pomak naprijed, kako god rezultat bio. Zato smo i konacno dobili derbi kakav zasluzujemo.

Evo i moje misljenje. Derbi nakon onoga 2-2 na Kosevu meni najbolji u zadnjih 10 godina. Nerijesen rezultat je najrealnija opcija. Zeljo prvih 20 min realno ubio nas, vidjelo se kako se igra derbi srcem. Da je Jamak pogodio ono sto je nemoguce fuliti vjerovatno bi bilo sve gotovo. Puno kombinujemo pred golom i niko da se usudi da sutira, hoce da se u gol usetaju. Od 30 min i nasi igraci su vidjeli sta je derbi i pokazali kvalitet, sto na onakvom terenu se ne moze pokazati, i dzaba mi vi svi govorili da je teren extra, ja tvrdim da nije, kad smo izlazili sa tribine vidjelo se da je katastrofa. Drugo poluvrijeme nismo mogli bolje poceti i opet visak potez koji nas je mogao kostati, ali sreca nije. Stojcev previse kombinuje inace daleko je najbolji igrac u Sarajevu.Vidjelo se da je voda u usima kod strumfova sto je pokazala i ona prilika za Bilbiju, hoce li ga vise dati ili nas ceka novi Melunovic ostaje pitanje. Mada zna sebi stvoriti sansu za gol, valjda ce ga krenuti vise. Nasa odbrana katastrofa, kad primi Tatomirovic loptu sav pretrnem takodjer i Baric, Tadejevic malo se gubio ali sve u svemu dobra mec. Dupovac jako dobar, pravi kapiten. Sredina terena prosjecna, napravi dva dobra poteza pa dva losa i sve tako. Vusljaninu noga iz prvog tima, zbog njega smo primili gol, a umalo i drugi. Jajalo se polahko budi, ali puno komplikuje i sve mi nekako izgleda da ne igra punom snagom. Treba nam jos jedan napadac, visok, da moze nesto glavom,nikako ne ubacujemo lopte u sesnesterac, a i da zamijeni kad nekom od ove dvojice ne ide. Ono gadjanje balavaca na nas ulaz u stadion je bezveze bilo, a i oni glupi ko god ulazi na taj zna se da je pitar. U stvari kakav pitar, danas nije bilo Horde Zla ne znam sto ih ovi prozivaju

M.Delac 2
Nego,reci ti meni,jesu li izvukli navijaci Sarajeva zivu glavu,sve gledam crnu hroniku hocu li sta vidjeti je li dzole koga prebio,kad ono nista.DzoleZeljo je napisao/la:Ne znam sta je toliko bitno vama pojedim da vam neko kaze, "BOLJI STE"...Bitan je rezultat, jer uvijek neko moze biti deset puta bolji pa popusiti sve na kraju.
Isto tako mogu reci i za susret za Zrinjskim gdje su nas ljudi uzeli identicno kao i vi.![]()

1946
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Hvala ti Milose milina te je gledati!
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
kakav dzole koga ce on prebitHead je napisao/la:Nego,reci ti meni,jesu li izvukli navijaci Sarajeva zivu glavu,sve gledam crnu hroniku hocu li sta vidjeti je li dzole koga prebio,kad ono nista.DzoleZeljo je napisao/la:Ne znam sta je toliko bitno vama pojedim da vam neko kaze, "BOLJI STE"...Bitan je rezultat, jer uvijek neko moze biti deset puta bolji pa popusiti sve na kraju.
Isto tako mogu reci i za susret za Zrinjskim gdje su nas ljudi uzeli identicno kao i vi.![]()
habib
Vusljanin nije kriv za gool naprotiv jedan je spasio.FKS1946 je napisao/la:Evo i moje misljenje. Derbi nakon onoga 2-2 na Kosevu meni najbolji u zadnjih 10 godina. Nerijesen rezultat je najrealnija opcija. Zeljo prvih 20 min realno ubio nas, vidjelo se kako se igra derbi srcem. Da je Jamak pogodio ono sto je nemoguce fuliti vjerovatno bi bilo sve gotovo. Puno kombinujemo pred golom i niko da se usudi da sutira, hoce da se u gol usetaju. Od 30 min i nasi igraci su vidjeli sta je derbi i pokazali kvalitet, sto na onakvom terenu se ne moze pokazati, i dzaba mi vi svi govorili da je teren extra, ja tvrdim da nije, kad smo izlazili sa tribine vidjelo se da je katastrofa. Drugo poluvrijeme nismo mogli bolje poceti i opet visak potez koji nas je mogao kostati, ali sreca nije. Stojcev previse kombinuje inace daleko je najbolji igrac u Sarajevu.Vidjelo se da je voda u usima kod strumfova sto je pokazala i ona prilika za Bilbiju, hoce li ga vise dati ili nas ceka novi Melunovic ostaje pitanje. Mada zna sebi stvoriti sansu za gol, valjda ce ga krenuti vise. Nasa odbrana katastrofa, kad primi Tatomirovic loptu sav pretrnem takodjer i Baric, Tadejevic malo se gubio ali sve u svemu dobra mec. Dupovac jako dobar, pravi kapiten. Sredina terena prosjecna, napravi dva dobra poteza pa dva losa i sve tako. Vusljaninu noga iz prvog tima, zbog njega smo primili gol, a umalo i drugi. Jajalo se polahko budi, ali puno komplikuje i sve mi nekako izgleda da ne igra punom snagom. Treba nam jos jedan napadac, visok, da moze nesto glavom,nikako ne ubacujemo lopte u sesnesterac, a i da zamijeni kad nekom od ove dvojice ne ide. Ono gadjanje balavaca na nas ulaz u stadion je bezveze bilo, a i oni glupi ko god ulazi na taj zna se da je pitar. U stvari kakav pitar, danas nije bilo Horde Zla ne znam sto ih ovi prozivaju![]()
![]()
Sarajevo ljubavi moja!
Trenutno korisnika/ca: bosnas_, EastMadness, MSOZ101, N3R3D, Rodman, Tatamata1946 i 74 gosta.