Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Adinjo
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Adinjo » 01 feb 2010, 16:22

Pa dobro nije toliko lose. Remi za pocetak. NIje Zac ni imao puno vremena da poslozi sve kockice.

Sad ima citavu semdicu da vidi sta i kako dalje. Uglavnom odma se vidi pomak. Zadovoljan, ali moze Juve jos bolje. Idemo dalje.

FORZA JUVE!!
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 01 feb 2010, 16:24

sto se same igre tice....sinoc je bolje bilo nego ranije.....ali igrali smo u grcu i sam znacaj utakmice je svoje uradio......samo da nam se povrijedjeni sto prije vrate i sigurno je da cemo za klasu biti bolji.....abd pobjeda protiv livorna....i da lagano idemo ka vrhu.

danas je valjda taj zadnji dan prelaznog roka...spominje se dolazak bonuccija iz barija u zamjenu za almirona...navodno je to izvjesno a i neki douglas iz twentea,22 godine je u kombinacijama...ostaje da vidimo hocel sta bit posljednjeg dana prelaznog roka
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Pastuh
Kontakt:

Post Postao/la Pastuh » 01 feb 2010, 16:26

Meni on lično nije nikada bio dobar trener. Sjećam ga se iz vremena dok je Rossonere vodio, sve je to tanko. Osvojio ligu jednom sa Milanom i to je to.
Don't spend time with someone who doesn't care spending it with you.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 01 feb 2010, 16:43

Pastuh je napisao/la:Meni on lično nije nikada bio dobar trener. Sjećam ga se iz vremena dok je Rossonere vodio, sve je to tanko. Osvojio ligu jednom sa Milanom i to je to.

a jbg...u ovom trenutku niko bolji nije bio na trzistu...on ce tu bit 4 mjeseca i valjda cemo izborit ligu prvaka....cime bi pokazao da ipak posjeduje kvalitet da trenira velke klubove
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Pastuh
Kontakt:

Post Postao/la Pastuh » 01 feb 2010, 23:02

Da za nadati se. Samo da ne oduže kao sa ovim prošlim. Mislim da su njega davno trebali otpustiti, ali on je previše toga dao kao igrač Juventusu, pa su ga trpili. Dobro, sretno vam bilo.
Don't spend time with someone who doesn't care spending it with you.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 02 feb 2010, 15:09

Zaccheroni: Ovu sedmicu uvodim promjene

Alberto Zaccheroni, novi trener Juventusa, nije imao uspješnu premijeru na svom novom radnom mjestu. Na domaćem terenu, u ogledu 22. kola Serije A, Juve je u Torinu odigrao samo 1-1 protiv Lazija.

Pozitivan šok se nije dogodio, no popularni Zac bolje dane nagovještava od sljedećeg kola, a daje i razloge.

- Nisam želio, niti imao vremena ništa mijenjati. Da sam na slijepo napravio neke promjene mislim da bi pogriješio - rekao je Zaccheroni i najavio:

- Ovaj tjedan će biti tjedan promjena. Otprilike znam što se događa u klubu i imam spremne neke novosti. Naredna utakmica je jako bitna za nas. Mi moramo uzeti kod Livorna tri boda.

Juventus je, podsjetimo, ispao iz Lige prvaka i domaćeg Kup natjecanja, a i treći cilj je postao nedohvatljiv (to je lov na naslov prvaka Serije A). Posljednje ćemu se nadaju navijači Juventusa je plasman među četiri najbolje momčadi prvenstva što im i sljedeće sezone donosi igranje u Ligi prvaka.

No, Juventus je trenutačno peti, sa četiri boda manje od četvrtoplasiranog Napolija.

- Neki nam se igrači oporavljaju i to je dobra vijest. Nije da mislim, nego znam da ćemo biti među četiri najbolje momčadi na kraju - hrabro je završio Zac

Tweeds_10
Kontakt:

Post Postao/la Tweeds_10 » 02 feb 2010, 15:14

ako bude vazila ona da se po jutru dan poznaje onda se Juveu lose pise :mrgreen:
pi.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 02 feb 2010, 15:37

da nije svih tih povreda....marchisio,poulsen,giovinco,trezeguet,iaquinta,camoranesi,salihamidzic....plus mec protiv livorna propustaju sissoko i grygera zbog kartona...ja nezz stvarno kako se ista moze promjeniti sa ovolikim pehom koji nas prati...pa mi izmjene nemamo,jedva 11 da mozemo satavit,od veznjaka protiv livorna u konkurenciji su samo melo i candreva...ja mislim da nema igraca koji nije bio povrijedjen ove sezone..............i zato nama ovako lose ide,samo zbog silnih povreda i nemogucnosti da odrzimo kontinuitet jer se stalno mjenja ekipa......nije ciro kriv,povrede su nas unistile... :evil:

Molim boga samo da se povrjedjeni sto prije oporave.....ja zivotom garantujem da cemo ne 4. nego 2. zavrsit...samo da se vrate...i da ne bude vise povreda.... :roll: :roll: ...al koji smo mi peh...ja bi se zadovoljio 4. mjestom :x :roll:

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 02 feb 2010, 18:48

Isto tako siguran sam da cemo zavrsiti medju 4. najbolja. Sa Zacom se odma primjete promjene. Odma se vidjelo da smo mi kontrolisali igru ( po prvi put, Bog zna od kad). Dugih lopti nije bio. Nestale skroz. Malo nam je falilo kreativnosti, da je bio Camo/ Gio kreativnost ne bi nedostajala. No, sta je tu je. Uglavno smo dobili trenera koji zeli da IGRA!! To nam daje zapravo da se nadamo boljim vremenima, jos kad se povrede smanje jos malo, onda cemo moci sloziti ekipu koja stvarno ZNA da igra fudbal. Zac je vec unio puno pozitive, samo da nastavi tako i rezulat nece manjkati.

FORZA JUVE!!!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 03 feb 2010, 18:05

Trening centar Juventusa krivac za povrede igrača!

Juve je klub čiji igrači se misteriozno povređuju u protekle tri godine. Problem, po svemu sudeći, novi trening centar u Vinovu.

Juventus je ekipa koja je imala najviše povreda od svih velikih klubova u protekle dvije godine.

Naime ove sezone su igrači zaradili već 40 povreda, a prošle je bilo blizu 70. To se odrazilo na igre ekipe koja ima često više fudbalera u ljekarskoj ordinaciji, nego na terenu.

Ono o čemu se govorka već nekoliko mjeseci je potvrđeno u izveštaju agencije ARPA koja se bavi životnom okolinom i klimatskim uslovima u regiji Piemont.

Naime, novi, luksuzni trening centar se nalazi u Vinovu, gde je mnogo hladnije nego u Torinu. Prosečna mjerenja u protekle dvije godine su pokazala pad temperature u ovom mjestu za nekih 12%, kao posljedicu promjene klime.

Upravo taj „minus“ itekako utiče na igrače, kojima najčešće stradaju mišići. Takođe, velika vlaga utiče i na kvalitet podloge, odnosno terena.

Manje je poznato da nekadašnji trener, Fabio Cappelo, nikada nije željeo da odobri izgradnju ovog centra, i protivio se prelasku u Vinovo.

Od novih vijesti..juve planira dovesti pazzinija i mexesa na ljeto...a zaccheroni je na danasnjem treningu probao formaciju sa 3 centralna beka...tako da bi protiv livorna sastav moga biti sljedeci

slika

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 feb 2010, 19:18

Sta Caceres radi na krilu??? Zar nije on stoper?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 03 feb 2010, 19:22

omerbavarac je napisao/la:Sta Caceres radi na krilu??? Zar nije on stoper?

Isprobava Zac taktiku ;) .

Bar nesto covjek pukusava da napravi. To je ta njegova taktika 3-4-3 sa dva "wingbacks "koji je forsirao kad je trenirao Milan i Udine. Ko zna mozda upali :)

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 03 feb 2010, 19:27

posto nemamo krila,ustvari posto nemamo igraca na raspolaganju..neko mora igrat i nesto se mora kombinovat..nije to klasicno krilo...vise kao spojka ili polutka kako se to nekad govorilo...slicno je zambrota igro...takvi igraci su rijetki..dobri i prema naprijed i nazad

inace martin moze igrati i lijevo i desno i u sredini...fenomenalan igrac....moramo uciniti sve da ga otkupimo....ovu sezonu je igro kao desni bocni gdje se odlicno pokazao iako je po vokaciji stoper...a sad ce jos vise prema naprijed igrat....slicno igra i vargas u fiorentini..samo on je bas na krilu i u napadu :D .....ma najbolji igrac juventusa ove sezone...zvijer

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 03 feb 2010, 19:31

ne vjerujem ni da će to biti 3-4-3 ni 3-5-2, prije neka 5-3-2 jer će mu caceres i de ceglie više biti u odbrani nego u napadu, bar po tome kako su njih 2 dosad igrali, ne sjećam se da su oni neki probojni igrači koji idu na krila i nabacuju
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 feb 2010, 19:34

Camoranesi, Marchisio, Giovinco sta je s njima, jesu li svi povrijedjeni???
Ima tu i Hasan, takodjer moze igrati krilo.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 03 feb 2010, 19:36

Sve je to na stakama jarane. :(

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 03 feb 2010, 19:40

tony-mortale je napisao/la:ne vjerujem ni da će to biti 3-4-3 ni 3-5-2, prije neka 5-3-2 jer će mu caceres i de ceglie više biti u odbrani nego u napadu, bar po tome kako su njih 2 dosad igrali, ne sjećam se da su oni neki probojni igrači koji idu na krila i nabacuju
hehe pa dobro..cini se mozda al imaj taj kvaliet da mogu odigrat i prema naprijed....caceres vec sad ima dosta asistencija sto dovoljno govori koliko je dobar prema naprijed....a de ceglie....sjetices se sta je vama radip prosle godine...ubio je zambrotu :) ...al eto...kolko se od njega ocekivalo kao velike nade...jedino je tu utakmicu extra odigro...a inace to je njegova prirodna pozicija

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 03 feb 2010, 23:23

interesantna je ova 3-5-2 ili po mom ce ti biti nesto mozda i 3-2-3-2 ,eh ako 3 stopera ostanu stalno iza,ma koliko se ova formacija ili neka kombinacije 3-5-2 cinila ofanzivnom odnosno ofanzivnijom,zapravo moze i biti veoma defanzivna,jer bi po nekoj logici,stalno imao u odbrani 3 stopera,sto kod 4-4-2 ti ne garantuje da ces ima stalno 4 igraca nazad,ako su bekovi jako orjentisani na napad,ili su slabi u odbrani,sto je grosso i grygera slucaj,nemas koristi neke ni gore ni dole od njih,tako da 4-4-2 u Juventusa sa grossom i grygerom je meni slabija defanzivno nego ova 3-5-2 koja bi eto po logici i broju igraca nazad, trebala biti ofanzivnija,tj,riskantnija u odbrani,interesanto ,sad ne znam imal logike ova moja " logika" :D
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 04 feb 2010, 00:36

JuveSissoko je napisao/la:interesantna je ova 3-5-2 ili po mom ce ti biti nesto mozda i 3-2-3-2 ,eh ako 3 stopera ostanu stalno iza,ma koliko se ova formacija ili neka kombinacije 3-5-2 cinila ofanzivnom odnosno ofanzivnijom,zapravo moze i biti veoma defanzivna,jer bi po nekoj logici,stalno imao u odbrani 3 stopera,sto kod 4-4-2 ti ne garantuje da ces ima stalno 4 igraca nazad,ako su bekovi jako orjentisani na napad,ili su slabi u odbrani,sto je grosso i grygera slucaj,nemas koristi neke ni gore ni dole od njih,tako da 4-4-2 u Juventusa sa grossom i grygerom je meni slabija defanzivno nego ova 3-5-2 koja bi eto po logici i broju igraca nazad, trebala biti ofanzivnija,tj,riskantnija u odbrani,interesanto ,sad ne znam imal logike ova moja " logika" :D
ma buraz..kad se svi vrate..e onda nek igra 3-5-2...imamo idealne igrace za to....

Buffon na golu....caceres desno,canna u sredini i giorgio lijevo...to su ta tri centralna...s tim sto su i caseres i chiellini igraci koji igraju po lijevoj odnosno desnoj str sto ce im savrseno odgovarat,nemoraju toliko prema naprijed ici a imaju i te napadacke kvalitete.....zadnji vezni sissoko i melo...naravno i marschisio u rotaciji....desno mauro..lijevo seba..poluspic diego...a napad..ko stigne hehe....

jbt mi se cijele godine pitamo koja je idealna formacija..i niko da se sjeti ovog........pa pogledajte ovo molim VAS....OVA FORMACIJA ODGOVARA SVIMA.... i mauru i sebi i diegu i alexu..jer svaki ce igrat na svojoj poziciji.....a tolko smo se mucili jer svima je uvijekbio problem jer im pojedine pozicije nisu odgovarale....a evo ga...nek se ovo igra.....samo abd da se oporave...beton smo ;)

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 04 feb 2010, 11:59

Sve to fino izgleda u teoriji, ali je stvarnost malo drugacija. 3-5-2 je ipak zastario sistem i jedini za koga znam da ga igra je Ciro Blazevic. :mrgreen: Mozda Juve i pogodi onaj klik ovom formacijom, ali meni se licno ne sviđa. Ostaje tu puno prostora za protivnicke kontre i gotovo se nemoguce braniti od toga. Mozda ja i sad imam na umu nas duel s Portugalom, pa sam na osnovu toga zakljucio neke stvari, ali sve mi djeluje kao da sam upravu. Nasa repka je naprimjer pokazala pravi nedostatak te formacije protiv tima koji jako dobro izvodi kontre. Mozda u Serie A ovo i prođe posto je nesto sporija igra, ali evropski timovi su druga prica.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []