Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

ramiral
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la ramiral » 13 mar 2014, 23:06

Tako ti je to... imaš rezultat, igru, rastrčane momke, povoljnusituaciju i onda se povučeš kao kakva amsterdamska ravaku pred Adebisijem iz Oza. :twisted: :evil: :twisted: :evil:

Buffon - dobar bio
Chiellini - dobra igra, rastrčan i borben
Caceres - bio dobar dok nije olako shvatio ulazak starog lisca pod loptu
Ogbonna - imao greškica, igra odgovorno mjesto i nekad mu se noge zatresu
Isla - odlična partija, orao po desnoj strani
Vidal - ratovao na sredini terena, popravio se u odnosu na prošli susret
Pirlo - tu i tamo, defanziva postaje sve više boljka
Marchisio - u prvom poluvremenu osdličan, u drugom se malo pogubio
Asamoah - solidno odigrao
Giovinco - nije to bila sjajna predstava atomskog mrava, osjeti se nedostatak utakmica
Osvaldo - u ovoj tekmi stalak za infuziju

Padoin - :?: :!: :roll:
Llorente - nadam se da senije teže povrijedio, bio bi to veliki udarac za nastavak bitke na dva fronta
Pogba - malo vremena proveo

Zašto povlačenje i ziheraška taktika :?:
Zašto forsiranje Padoina :?:
Zašto tavorenje i dopuštanje protivniku da se oporavi i uzvrati :?: a oni su tim koji to sigurno može

Odgovore ćemo dobiti iduću tekmu, ako bude igrača koji je mogu odigrati i pobijediti (Marchisio, Tevez, Llorente)

Tvrdoglavost se opet obija o glavu. Proći se može ali sada je znatno, znatno teže i trnovitije.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 13 mar 2014, 23:06

Conteova greška, jedini krivac za ovu utakmicu, ne možeš ovako ziheraški igrati uvijek i čekati da te sreća pogleda, pogotovo u eliminacionom takmičenju, izmjene katastrofa.
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

AdamSmith
Kontakt:

Post Postao/la AdamSmith » 13 mar 2014, 23:07

Pa i večeras se vidjelo svaki put kad smo napali neka prilika, kažem sa punim sastavom prolazimo sigurno, a i u trenucima kad smo primili gol smo imali apsolutnu kontrolu nad utakmicom, ne znam, obilo nam se o glavu, ali sam i dalje optimističan.

Možda i bolje što je bio remi jer ćemo tamo morati igrati otvorenije i napasti, a ne ovako na rezultat.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 13 mar 2014, 23:08

Muka mi više i pisati svaki put nakon ovakvih situacija isto...

Prvo, Llorente je u ono malo vremena što je ušao napravio više nego Osvaldo za čitavu utakmicu, nadam se da nije šta ozbiljno povrijedio. Morao je početi od početka, gomila centaršuteva, on bi pokupio bar jedan, a Osvaldo nije ništa napravio. Uvodi ga kad treba neko brži i pokretljiviji da se proba šta na kontre.

Drugo, ne znam kad će uvidjeti da Pirlo qrcu ne služi, u prvom je nešto i odigrao, kasnije ništa. Ne ide ovo branjenje rezultata sa njim nikako.

Treće, ne znam više koja je logika ovakva postavka na terenu. Pa valjda treba u prvoj utakmici, i to još kod kuće, ići na pobjedu, zabiti što više golova, pa da se u drugoj ako već mora, može kalkulisati. Ali eto, valjda je lakše sad ići u Firencu ganjati rezultat nego kod kuće završiti posao. Pa samo kad se sjetim zadnjih pet minuta prvog poluvremena, Neto je izbio bar pet puta loptu u aut zbog njihovog presinga, nije imao gdje. Kao da se rezultat ne može čuvati sa loptom u svojim nogama, treba pustiti njima loptu.

Kontam evo Pogbe, valjda Pirla izvadi da dobije više na brzini, snazi, al' malo sutra...

Sad još samo fali da izvede najjači sastav protiv Genoe pa da se kalkuliše i tamo... :arrow:

Laku noć...
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 13 mar 2014, 23:10

Sissoko je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:koji kompleks oni imaju od evropskog takmicenja taman i sa talijanima igrali :roll: ..mentalno ogranicena ekipa i to je to, previse luzera
Skoro 90% ove ekipe su osvajaci nekog trofeja, stoga kako moze bit previse luzera u ekipi? Ti previse seres onako blago da ti kazem.
vidi se po igri u eliminacionim tekmama..trofeja osim serija A gdje nemamo konkurencije nema 4-5 igraca max u citavoj ekipi od kojih Tevez nije igrao vcrs ;) ...ili je trener kriminalno los za eliminacione tekme...juve niti jedne ozbiljne eliminacione tekme nije odigrao kako treba ,a uzroci ce se naci.

svi seru osim ovih zaslijepljenih fanatizmom pa zbog toga ne mogu gledati realno ;)

vidjet cemo u revansu, vjerujem da cemo proci, ali ako ne prodjemo to je vec OZBILJAN problem...suditi cemo nakon revansa
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

berardi25
Kontakt:

Post Postao/la berardi25 » 13 mar 2014, 23:14

Ovaj rezultat garantuje pravi spektakl na AF-iju,da je veceras bilo 2-0 za nas bila bi to utakmica :roll: ,Konte je intelgentan covjek :D ,zna da ima i revans ;) ,ja sam uvjeren u prolazak u cetvrtfinale 8-)
https://pbs.twimg.com/media/Bm6HHeLCEAE3QJh.jpg

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 13 mar 2014, 23:14

Nisam više uvjeren ni u prolazak kao što sam bio. Ma kakvi uvjeren. Imamo 30% šansi da prođemo. Ako ispadnemo, a sve su prilike da hoćemo, ovo ide Conteu na dušu. Svaka mu čast za igre u ligi, ali igre u Evropi su ravne katastrofi. Taktika prije svega. Redovno se povlačimo nakon gola i svaki put zijanimo dobar rezultat.

Sad ide Genoa pa ćemo vidjeti na šta će da liči uzvrat. Ni na šta dobro, k'o da gledam.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Stranac
Kontakt:

Post Postao/la Stranac » 13 mar 2014, 23:14

Ja ne vjerujem da ćemo proći jer Conte će opet biti tvrdoglav, masu puta ponovio. Jednostavno se ne snalazi u eliminacionim takmičenjima. Uz dužno poštovanje.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 13 mar 2014, 23:16

ultrasstyle_tz

Nije do igrača pa pola njih su reprezentativci Italije i igrali su finale EP, problem je u Conteu i njegovoj postavci igre, pa svaku utakmicu smo na isti način kiksali, ne kontam samo jel se može biti toliko tvrdoglavo.

Gledam ovu formaciju pred kraj kad smo ostali samo sa Llorenteom u napadu i kontam šta mi igramo, branimo se i naprijed nam igra igrač koji je jedan od sporiji igrača uopšte u ekipi, kasnije i Pirla poslao iz Llorentea :roll: . Logično bi bilo da se branimo i tražimo šansu iz kontri, ali šta se postiže sa ovom formacijom, pa nismo dali gola iz kontre, osim kad je Barzagli povukao protiv Rome prošle sezone. Ne vidim smisao ovakve igre, osim da te sreće i loš protivnik spase, nema opravdanja!
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

AvantiSignora
Kontakt:

Post Postao/la AvantiSignora » 13 mar 2014, 23:17

jbg vazda se komplijujeno van serie A. kako je krenulo kontam evo taman da odma osiguramo prolaz al qurac oni stadnu igrati i cuvaju rezultat..
Samo falo jos da ovdje ispadnemo i to je to..

Ovo veceras je samo Conte kriv i vrijeme je da se malo kritikuje...
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo

berardi25
Kontakt:

Post Postao/la berardi25 » 13 mar 2014, 23:21

L'Avvocato je napisao/la:Nisam više uvjeren ni u prolazak kao što sam bio. Ma kakvi uvjeren. Imamo 30% šansi da prođemo. Ako ispadnemo, a sve su prilike da hoćemo, ovo ide Conteu na dušu. Svaka mu čast za igre u ligi, ali igre u Evropi su ravne katastrofi. Taktika prije svega. Redovno se povlačimo nakon gola i svaki put zijanimo dobar rezultat.

Sad ide Genoa pa ćemo vidjeti na šta će da liči uzvrat. Ni na šta dobro, k'o da gledam.
Ovako isto smo odigrali u nedjelju u Seria A protiv Viola,samo sto nismo primili gol ,tako da ti ta " U EVROPI"nepije vode
https://pbs.twimg.com/media/Bm6HHeLCEAE3QJh.jpg

NEILA
Kontakt:

Post Postao/la NEILA » 13 mar 2014, 23:32

nisam gledao prvo poluvrijeme a i bolje bi bilo da nisam ni drugo,gledam i nevjerujem svojim ocima moj voljeni klub se brani na svom ternu sramotno ko da smo mi djerzelez zenica a oni real,sta se desi od ekip koja je na pocetku sezone jela kroz posjed lopte prilike na sve strane,a veceras ja vidjoh u drugom svega 2 suta,konte ako nastavi ovakvom postavkom treba mu se zahvaliti na uradjenom i naci trenera koji ce igrati ya go vise a ne dati i igrati ko pizda
Vatra

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 14 mar 2014, 01:16

Uvijek ista prica se vrti poslije svakog kiksa. Ne kontam kako neko moze bit ljubitelj talijanskog nogometa a onda se zalit sto njegova ekipa ne trpa po 5 komada protivnicima, hajde da su to neki navijaci koji su poceli pratit fudbal zadnje 2-3 godine kad se fura ovaj napadacki fudbal al' vala 90% vas je pratilo Seriju A kad su rezultati bili po 1-0, 0-0 ili 0-1 i catenaccio 90 minuta. Zbog cega se onda zavolila ova liga. Covjek hoce da unese tu rutinu u ekipu da se ne trose previse kad nemaju potrebe, da znaju cuvat rezultat kad trebaju i to radi ocigledno po cijenu rezultata. Ja mu iskreno ne zamjeram jer titula je osigurana, direktni plasman u LP gdje ce se sigurno odigrat bolje nego ove godine i ako je stav takav da se na ovo takmicenje ne ide maksimalnom, a jest posto samo jos u kupu pravi ovoliko rotacija, tu se onda nema sta pricat jer je ionako glupost gdje riskiras da izgubis Pogbu, Vidala, Teveza i ostale bitne karike u timu bez ikakve potrebe(Falcao).
Alessandro Del Piero !

AmorJuve
Kontakt:

Post Postao/la AmorJuve » 14 mar 2014, 01:47

10DelPiero je napisao/la:Uvijek ista prica se vrti poslije svakog kiksa. Ne kontam kako neko moze bit ljubitelj talijanskog nogometa a onda se zalit sto njegova ekipa ne trpa po 5 komada protivnicima, hajde da su to neki navijaci koji su poceli pratit fudbal zadnje 2-3 godine kad se fura ovaj napadacki fudbal al' vala 90% vas je pratilo Seriju A kad su rezultati bili po 1-0, 0-0 ili 0-1 i catenaccio 90 minuta. Zbog cega se onda zavolila ova liga. Covjek hoce da unese tu rutinu u ekipu da se ne trose previse kad nemaju potrebe, da znaju cuvat rezultat kad trebaju i to radi ocigledno po cijenu rezultata. Ja mu iskreno ne zamjeram jer titula je osigurana, direktni plasman u LP gdje ce se sigurno odigrat bolje nego ove godine i ako je stav takav da se na ovo takmicenje ne ide maksimalnom, a jest posto samo jos u kupu pravi ovoliko rotacija, tu se onda nema sta pricat jer je ionako glupost gdje riskiras da izgubis Pogbu, Vidala, Teveza i ostale bitne karike u timu bez ikakve potrebe(Falcao).
Mislim da se ovo tvoje povlacenje i smirivanje utakmice radi pri 2-0, 3-0.. Nasi to rade vec nakon jednog gola sto zabiju, obilo im se u firenci o glavu vec, obilo im se u veroni i jos na par stadiona zamalo... Uz ovakva imena u ekipi, osvajanje samo seria A po meni nije uspjeh neki. Kup se mogao progurati dalje, LP necu ni spominjati da je sramotno, pa de barem ono sto je ostalo tj. EL odigraj kako treba, gledajuci ostale ucesnike realno se moze uzeti, jos na svom stadionu, pa moze li bolje...

NEILA
Kontakt:

Post Postao/la NEILA » 14 mar 2014, 11:24

samo da objasnim del pieru ya njegov komentar,ja za juve navijam jos pd 96god.kad su igrali protiv psg ta mi je bila prva tekma i tad sam postao navijac za tvoju informac,jesili moyda zadovoljan ligom,sta se napravilo u evropi,pogledaj malo benfiku,valensiju,pa ekipa u lionu napala lion i zabila go mi bi igrali na 0,igrali smo na 0 i protiv galate pa dobili,jel mozda fiorentina bolja od reala ili celzija pa smo ih igrom ubili,onakav celzi 3 komada glat,real nas dobio i sam znas kako,onakom igrom mi nemozemo ni veronu a kamo li kad nam dodje benfika koja igra napadacki a nasa odbrana je beton i nece napraviti kiks ,al malo sutra,hocu da gledam juve koji napada ima posjed stvara prilike a ne da to rade protivnici,vidio si bajerna sta uradi barsi to se hoce i trazi a ne bunker i ko muha bez glave izbij pa mozda bonuci dadne sa pola,smjesna postavka i taktika koja nece donijeti nista u evropi,samo kad dode jaca ekipa i sam ces se uvjeriti pozzzzzzzzzzz
Vatra

NEILA
Kontakt:

Post Postao/la NEILA » 14 mar 2014, 11:27

i jos nesto,nisam znao da se taktika uigrava u takmicenjima evrope,trebao je to radiri u ligi prvaka,smjesan si ,za tvoju inform.to se radi na pripremama i na treninzima .toliko o tvom poznavanju o fudbalu,,cuj u evropskim utakmicama uigrava se ,a cilj je osvajanje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vatra

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 14 mar 2014, 12:58

Glavni i odgovorni za sranje sinoc je Conte..MOze neko pricat sta i kako hoce, al to je cinjenica ;) Dali go, i on prebaci na 3-6-1 :o :shock: :oops: Pa DONEKLE bi razumio da se u Firenci igralo (i to bi mi bilo glupo) i onda primimo go,on Padoina ubacuje da desnog fullbacka :roll: :lol: :lol: Dragiiiii Conteeee

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 14 mar 2014, 13:40

NEILA je napisao/la:i jos nesto,nisam znao da se taktika uigrava u takmicenjima evrope,trebao je to radiri u ligi prvaka,smjesan si ,za tvoju inform.to se radi na pripremama i na treninzima .toliko o tvom poznavanju o fudbalu,,cuj u evropskim utakmicama uigrava se ,a cilj je osvajanje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bas sam i ocekivao ovakav komentar, odakle ti ideja uopste da je cilj osvajanje ? Njihove izjave ti mozda dale nadu a ovamo starta 6-7 igraca sa klupe ? Sto @ultrastyle napisa na drugoj temi pokusava da napravi Juventus iz njegove ere ako se sjecas kakav je bio. Poenta je da napadat moze svako a branit skoro pa niko tako da jedva cekam da vidim tu beton odbranu koja je inace bila sinonim za talijanski fudbal.
Alessandro Del Piero !

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 14 mar 2014, 14:04

Pustio sam da prenoći, boli jako ovaj remi mater mu j*bem al' šta ćeš. Treba Konte-a kritikovat al' on je tvrdoglav i njemu neće niko govoriti kako treba ekipu postavit'. Mislim ljudi, jbga desi se al' nisam ni htio čitat ove komentare od sinoć, gluho bilo.

Ne možemo mi sada mijenjat formaciju u 4-3-3, halo ba sad će kraj sezone. I ja bi volio vidjeti kako napadamo jedno 75 minuta al' Konte je ovo ziheraški htio odradit, znači da da go' i to je to. Mi možemo dat' go' bilo kome i zato trebamo iskoristit ovaj napadački potencijal. Halo ba Tevez, Ljorente, Osvaldo pa i Đovinko. Ne znam ljudi idući Merkato će biti od velike važnosti, možda čak i promjene formacije ako dođu odgovarajući igrači a do tad ćemo mi ovu igru protiv jačih timova gledat' :mrgreen:
Allegri je gospodin!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 14 mar 2014, 15:13

tesko je sad implementirati onaj "stari" Juve koji je igrao na rezultat i znamo svi kako je igrao...zbog toga i ja , kako vise razmisljam, smatram da bi se trebalo odustate od te ideje i krenuti u nekom novom pravcu jer u ovom odnosu snaga nemoguce je u seriji A stvoriti onakav Juventus.

jednostavno liga je previse devalvirala , nekad je znacilo da kada imas sistem koji je jak u Italiji automatski imas sistem sistem koji je dobar i u evropi...to sam i ja mislio nakon nase prve sezone, da imamo odlican sistem i vrhunske igrace koji ce se bez problema dokazati i u evropi i prenijeti tu ucinkovitost na evropske utakmice..nazalost vec dvije godine dozivljavamo grubo osvjestenje gdje smo ustvari u odnosu na najjace evropske timove.

Kijelini je i dalje Turam za seriju A, tako i igra i do te mjere i dominiramo (ako ne i vise nego u vrijeme Turama, Kanavara itd itd), ali je taj isti Kijelini smijesan igrac protiv Ronalda, Riberija, Robena itd itd dok je Turam bez problema jeo i najbolje svjetske igrace..na tome se vidi najbolje ta razlika. ili na primjeru Kamoranezija, strasan igrac, ali tada obican timski igrac u Juventusu, bilo je sigurno 6-7 i boljih igraca i vecih zvijezda u prvom timu..onaj Kamoranezi bi sada hladno bio ubjedljivo najbolji talijanski fudbaler...

talijani, a i mnogi navijaci ovdje na forumu, nece da priznaju ili ne vide da je liga a samim tim i timovi devalvirali u drugi razred evrpskog nogometa...Juventus kao glavni eksponat po meni jeste medju 8 najboljih ekipa u evropi bez obzira na ispadanje iz LP, ali i on ima puno mana..dalje mnogi se brane uspjehom Italije na euru , ali ne vide ocitu razliku u ligi cak i od eura do danas...ekipe su fizicki NESPREMNE, sramotno je koliko je jedan Milan nespreman i koliko padne u evropi ili cak u seriji A kako utakmica odmice, pa Roma kao drugoplasirana ekipa lige je upitne fizicke spreme itd itd (a to ce se sve odraziti i na ekipu na SP)...onda zeli se ostvariti "prepozbatljiva talijanska igra" zasnovana na taktickoj superiornosti..kako ces ostvariti takticku superiornost kad niti jedan od 5 najboljih talijanskih trenera ne radi u Seriji A itd itd primjera je mora..

moja poenta nakon nekog razmisljanja jeste da Juve ako zeli da uspije u ovim oklonostima ne moze da tezi da se vraca na staro i ganja stari stil jer za to nema kvaliteta u ligi (Kamoranezi je dosao iz Verone, sad ti nemas niti u jednom manjem timu u Italiji igraca koji je sposoban da dodje u Juve i Milan i igra na tom nivou), dalje nemas trenera i nemas materijalnih mogucnosti jer ta dominacija kakvu je imao Juve zahtjeva najbolje i najodgovornije igrace na svojim pozicijama na svijetu a Serija A takve vise niti moze privuci a vec sam objasnio da ne moze prozivesti...

treba se odustati od te iluzije starih vremena, starog stila i starih igraca jer od tog vremena nije ostalo nista osim stadiona koji su muzejski eksponati i okrenuti se u pravcu trazenja nekog novog stila..mozda nekog brzeg , napadackog za kojeg je lakse naci igraci..ja tvrdim da je lakse naci napadaca ili krilo nego igraca kao Turam ili Emerson..cak i reprezentacija mijenja stil i igra kako Italija nikad nije igrala...

i to Konte mora da shvati, talijanski fudbal nema uslova da se vrati u stara vremena.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.