Rumenige je dovoljno karizmatican, inteligentan i uticajan da bi bio potrcko i neko ko je tu da uci i slusa. Znam da ga ni ti ne vidis kao takvog.geronimo je napisao/la: Izvini, ja ću samo sekundu jer imam toliko vremena.
Moguće da je Kalle gospodin, da ima fine manire, lijepo se oblači, itd. S druge strane vjerujem da je većini navijača Bayerna Uli svetinja a Kalle njegov potrčko (drugim riječima - učenik).
Jesu čista suprotnost i to je ono što me brine ako/kada dotični postane preCjednik. Ustvari, uvijek me brinulo šta poslije Ulija.
Više puta je dokazana Ulijeva sposobnost, njegov karakter nije uobičajan, njegova djela govore za njega, uistinu najveće ime u njemačkom fudbalskom svijetu. Napravio je grešku i za to će platiti (kako - još ćemo vidjeti).
Karl-Heinz je dosta učio i naučio od njega, ali ipak neće biti isto kada nema GLAVNOG...
Pored ovog, još se neki važni ljudi iz vrha rukovodstva povlače, tako da ispade prava smjena generacija ovih sa fotelja.
Da je barem Sammer pravi bavarac pa da u njega uložimo veće nade (potencijl ima) ili da od nekuda pokucaju dobro naoružani Oli i Mehmet...
Razumijem iz kojeg razloga bojazan. Rumenige nije proracunat, arogantan i prodoran kao Uli. Rumenige je gospodin sa manirima, kako kazes. Prilicno slican Bekenbaueru koji je udario temelje ovom Bajernu. Osobine koje ima Uli uglavnom donose dobre rezultate u svijetu biznisa. Rumenigeova prefinjenost i suptilniji pristup mogu donijeti negativne efekte.
Ipak sam misljenja da ce biti podjednako ili priblizno uspjesan. Ima u njemu zestine i prodornosti.
Zamer je slican Uliju, cini mi se. Imaju slican karakter. Koliko je Zamer inteligentan, da li je vizionar...!? To nemogu znati. Pojava ne obecava.
Efe
Tvoj problem je sto pises kroz prizmu bolesnog BH drustva.
Kod nas je utaja poreza gotovo normala. Kriminalci su skoro idoli. Pablo Eskobar je idol za mnoge gradjane Medelina. Prodavao drogu bogatima i pomagao siromasne. Robin Hud, jebote.
Njemacko drustvo je daleko ispred bosanskog i kolumbijskog. Kriminalci i prevaranti nisu tako cesta pojava u Njemackoj kao sto su u BiH i Kolumbiji. Zbog toga je Njemacka tu gdje jeste. Uli je zicer za njemacko pravosudje i njemacku drzavu. Na takvim likovima se treba ostriti q. Na velikim ribama. Ako presuda bude pravosnazna, njemacki narod ce dugorocno profitirati. Mnogi Henesi ce se uplasiti i odustati od kriminala kada vide da i najveci nisu nedodirljivi. Sto veliki potrosaci rade postenije - to su Njemacka i njemacki narod veci i bogatiji. Ako veliki potrosaci postuju zakone, mali hoce sigurno.
U njemackom drustvu ovakva vrsta kriminala se prezire. Covjek je prakticno ukrao veliki novac od drzave i njemackog naroda. Ubice i silovatelji su na gorem glasu, ali je i ovaj vid kriminala prilicno mrzak prosjecnom Njemcu.