Evo nas ponovno na najčitanijoj temi
Dakle,u europa ligi Zenit je za protivnika dobio Liverpoola,no o tom duelu kad bude vrijeme za to.
U međuvremenu su mediji najviše pisali o nesuglasicama između navijača i uprave Zenita,prvi bi da Zenit bude klub u kojem će nastupati isključivo bijelci,drugi smatraju da je prošlo vrijeme kada se moglo tako razmišljati,i usput trolaju navijače dovođenjem igrača poput B.Alvesa,Hulka ili Witsela za koje ni oni,ni ja iskreno nemam pojma jesu li bijelci ili crnci.
Ekipi slijedi nastup na Matchworld Cup u Abu Dhabiu,zanimljivi protivnici,16.januara se igra protiv velikina iz Saudijske Arabije Al-Hilala,a tri dana poslije protiv Egipatskog velikana Zamaleka.
Kanali na kojem možete pratiti ova dva susreta su "Rossiya 2" i "100TV".
Nakon toga 22.januara se igra u Dubaiu prijateljska utakmica protiv Shakhtar Donetsk,rekao bih tradicionalnog protivnika u pripremama.
Slijedi zatim povratak u St.Petersburg,te odlazak na završne pripreme u Tursku,gdje se za sada zna za jednu dogovorenu prijateljsku utakmicu,protiv Górnik Zabrze.
Prema izboru trenera Ruske Premier lige,Shirokov je proglašen najboljim igračem lige za prošlu godinu.
E sad o igračima koji se povezuju sa Zenitom:
Ponovno je aktuelna priča o dolasku Yann M'Vile,fenomenalnog zadnjeg veznog.
Pričalo se i prije kako je bio pred potpisom,ali odustao zbog već spomenutih rasističkih stavova navijača Zenita.
Bilo bi fenomenalno da dođe,i ako je to zaista moguće,mislim da će navijači morati shvatiti da je vrijeme rasizma prošlo.
Ipak,najviše mi se sviđa spominjanje eventualnog transfera Kokorina iz Dynamo Moskve,sjajnog 21-godišnjeg napadača.
Na stranu što ne vjerujem da će se taj transfer desiti
Spominjali su se i Sneider,Strootman,Capoue,Otamendi,ali sve su to bile uglavnom neozbiljna povezivanja.
Sve su to odreda odlični igrači čije bi dovođenje bio sjajan potez,a negativna strana je povezivanje sa Abateom.
Valjda neće dovesti tu prevaru od beka
Lazovića na kojeg mjesecima Spalleti više ne računa se pokušava utrpati bilo kome.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif