Za svaki respekt je uspjeh tih klubova u EL. Niko ne govori da su i španski klubovi slabi. Mi smo ovdje govorili o BuLi, ti vidiš njeno nazadovanje, ja vidim uspjeh.opel je napisao/la:effe
Ja sam bio konkretan kad sam rekao da timovi iz BL imaju lošiji skor u LE u odnosu na ruske i ukrajinske klubove, a ti na to odgovaraš u stilu pusti ti ruske i ukrajinske klubove. Da kažem da pustimo i španske klubove koji u toj LE imaju daleko najviše uspjeha i što govori o svestranosti španske lige, kako bi na to reagovali navijači španskih klubova.
I što malo ne analiziraš uspjeh ruskih i ukrajinskih klubova u LP. Po meni, a i mišljenju većine ljudi jedno finale u kojima se nalaze dvije njemačke ekipe vrijedi ko možda 3 polufinala klubova iz drugih zemalja u EL. Ako samo jedan njemački klub uđe u finale i osvoji takmičenje , to već samo po sebi vrijedi ko ta neka 2 polufinala EL. Uspjesi u EL su značajni, ali nisu jednaki uspjesima u LP. Nekada prije su bundesligaši bili uspješniji u EL i opet će biti, ako npr jedan Wolfsburg u tom takmičenju bude naredne sezone.
Ja kod tebe vidim usko gledanje, to je tvoj problem. Npr. što ne gledaš ovako...Jedan Eintracht koji se nalazi tu gdje se nalazi na tabeli, plasirao se u šesnaestinu finala EL. Znači kada se osrednja njemačka ekipa plasira do te faze i skoro prođe portugalsku top ekipu, to se jel tako može isto vrijednovati kao kad neka top ekipa iz druge top lige dođe do četvrfinala ili polufinala EL i tu ispadne? A pogledaj samo kako neke top ekipe završavaju u EL.
Baš je čudno kada najjača ekipa svijeta, bar aktuelno ima toliko najskuplji igrača u svojim redovima. Jel tako da je čudno?opel je napisao/la: Kad kažem da u BL od 15 najskupljih igrača ima 12 Bayernovih sa tendencijom da ih bude svih petnaest ti to uopšte ne komentarišeš, a to je drastičan primjer nekonkurentnosti BL
opel je napisao/la: Priču o kupovanju Mandžukića koji je pored Gomeza nepotreban i slanje Gomeza u talijansku ligu a ustvari slabljenje Wolfsburga ne komentarišeš.
Znaš li ti da se novac od tv prava za bundesligu dijele ravnomjerno i znaš li po kojem se osnovu dijele u Španiji?
Znaš li da da je Bayern pristao da se dijele na drugi način da bi po 100 miliona eura više zarađivao samo u tom segmentu u odnosu na ostale i da niko od drugih ekipa nikad (pa ni u proteklih 10 godina ne bi bio prvak Njemačke).
Ko kaže da je transfer Mandžukića bio bespotreban, kada se pokazao kao jako dobar transfer. Mandžo je donio drugu dimenziju u odnosu na Gomeza. To se ne može tako porediti. A tada je prevashodno doveden da se imaju 2 dobra napadača u timu...
Zašto ne spomeneš Gustava , jednog od najboljih defanzivnih vezni kojeg je kupio Wolfsburg od Bayerna. Šta ćemo s tim? Jel i to slabljenje lige? Što ga ne kupi neko drugi??
Da su babi mu.da bila bi deda......opel je napisao/la: Dobro je forumaš napisao da je Reus pojačao BvB i doveo ga do finala LP, a taj nedolazak Reusa nije uopšte oslabio Bayern kojeg su oni htjeli uzeti ne komentarišeš, a to je dokaz koliko jedan tim slabi ligu i uzima igrače koji mu ne trebaju samo da oslabe druge.
Ma ja vraćamo se na ono, da Mandžo nije trebao Bayernu. Ni Goetze najveći njemački talenat isto Bayernu nije trebao.....
Naravno da ću na račun lanjskog finala. Pogledaj kako su druge lige prošle u LP prošle sezone. Pogledaj koga su Bayern i BVB izbacili. Ali najsmješnije od svega je što ti i još neki ni u svoj tim ne vjerujete i prizivate njegovo propadanje.opel je napisao/la: Ti pričaš o zvjezdanim trenucima BL na račun lanjskog finala LP, a BL timovi se brukaju u osmini finala LP, a BvB evidetno pada mada ne toliko drastično i već u narednoj sezoni LP se može očekivati priča koju gledamo uglavnom već godinama.
Sve je bilo uredu dok je BVB uzimao dvije titule zaredom, kako se stanje naglo okrenu, odjednom je BuLi nekonkurentna. Ko je ovdje licemjeran?
I nisam ja samo govorio o lanjskom finalu, govorio sam ja i o periodu prije, govorio sam i o ovoj sezoni.
Nekonkurentost se ne mjeri na osnovu godine i dvije, nego na osnovu dužeg perioda, a ja koliko znam BVB nedavno osvoji BuLi. Ti ne pričaš samo o nekonkurentnosti, nego govoriš o slabosti lige. Ti izdvajaš Bayern izvan lige. Nijemcu nije bitno hoće li Bayern 3 puta osvojit LP ili će 3 različita njemačka kluba osvojit LP.opel je napisao/la:Ja pričam o nekonkuretnosti BL koja traje sad, a ti pričaš o transferima od prije 15 godina da bi dokazao zasluge Bayerna i njihovo poštenje. Monopol koji je MU imao u Premiershipu su razbili tajkuni dižući Čelzi i M.City, nisu time uništili MU, a ti i dalje pričaš o Bayernu i njihovoj dominaciji zbog najkvalitetnijeg rada uprave.
Mi možemo govoriti o 2 sezone neatraktivne borbe za titulu. A zašto je to tako? Zato što je Bayern odradio sjajan posao, toliko postao moćan. Kao prvo treba gledati koliko je Bayern moćan, a ne koliko su drugi slabi. Da je Bvb slab ne bi došao dovde dokle je došao.
A sada ako pričaš o problemu zaostajanja drugih klubova za Bayernom, onda trebaš da se pozabaviš upravama tih klubova. Ne možeš krivit Bayern zato što drugi bodovno zaostaju. Hvataj se za druge stvari.
Financijsku disciplinu si pominjao kao kvalitet BL koju ja kritikujem i kako ja ne vidim pozitivne strane BL, a kao što rekoh to su stvari koje mene ne zanimaju, kao što ni Šurlea ne zanima to što iz financijski uredne BL ode u naftaški Premiership, a u BL do juče zarađivao pare.
Ne vidim da uključuješ logiku.opel je napisao/la: Nedavno sam na forumu pročitao tvoju analizu stanja i perspektive BL koju nisam komentarisao računajući da ti bolje znaš detalje, tamo si pominjao prognoze o usponu nekih klubova koji sticajem okolnosti u narednim danima primiše 12 komada u dvije utakmice i to na svom terenu, pa sam i to prešutio, ja se ne smatram pametnim da predviđam šta će biti za tri sezone niti sam istoričar BL, a ti ako to hoćeš da budeš slobodno nastavi, ja čitam i druge forume i uključujem logiku, pa nemam namjeru dalje polemisati.
Schalke i Leverkusen nisu dužni pobijediti Real i PSG. To što su se blamirali, to je druga stvar i to se ne opravdava. Pisao sam i o tim razlozima. Poznato je da bi Schalke s drugim trenerom mogao još više napraviti. Iako bi i tada trebalo čudo da izbaci Real.
Po tvom rezonovanju, Atletico Madrid i Bilbao bi bili dužni pobijediti Bayerna ili BVB-a.
Kažeš da se ne praviš pametan, a stalno izmišljaš toplu vodu i praviš crne scenarije.