Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - opcenito
To su sve samo ofrlje ocjene. Mladost je ušla u ligu i mnogima je pomrsila račune. Drina Z već bila u PL. Sutjeska, Sloboda NG i Rudar Ugljevik imaju odličnu infrastrukturu. kozara takođe. niko nije kriv slobodi što je nesposobna da se organizuje i vrati u pl
znam ja da je Federalna liga losa i kakvi su uslovi i kako se posluje,badblueboylivno je napisao/la:Federalna liga je tragedija, a deset je kopalja ispred RS-a, ono tamo je užas.
Savezi maksimalno yebu klubove, klubovi kukaju u sebi, a nema šanse da pokušaju izaći u javnost - nema ni naznaka pokušaja promjene odnosa. Zahvaljujući tome pati i Premijer liga i nogomet u cjelini.
ali govorio sam samo o ociglednoj razlici izmedju te dvije lige koje su u istom rangu

a realno kada bi se spojile u jednu ligu od 16.klubova tesko da bi 6 ostalo bilo iz RSa.
@dejanBL
ma nije samo ofrlje,
svaka cast Mladosti,... i PSG moze pobjediti ManUTD,City, necemo pricati o tome da je Franciska liga bolja od Engleske.
to su sposobnosti pojedinacnih klubova(npr Zvijezda iz Gradacca, i tu cestitas manjoj grupi ljudi koja je uspjela od nicega napraviti nesto). to nije stvar kvaliteta lige.
rekao bih da se u Federaciji bar pokusava odrzavati sto bolja liga, a u RS se vise prepustilo sivilu.
to je robovanje stereotipima. imaš manje informacija o LRS zato tako i pričaš. Malo se oko slobode zatalasalo u javnosti pa je takav privid ali to je isto.
Rezultati su jedino mjerilo. IRudar p. je skora došao iz LRS. Radnik iz Bijeljine. Ostali su tu. Neki nisu uspjeli ostati, ali nisu ni iz lige federacije svi ostali.
Rezultati su jedino mjerilo. IRudar p. je skora došao iz LRS. Radnik iz Bijeljine. Ostali su tu. Neki nisu uspjeli ostati, ali nisu ni iz lige federacije svi ostali.
Ja evo primjetih da od danas vise nije nista isto jel neko drugi slucajno to primjetio kao da nije ista liga vise 

FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
I ja sam to primjetio, i danas i sutra se igraju po 4 utakmicepile87 je napisao/la:Ja evo primjetih da od danas vise nije nista isto jel neko drugi slucajno to primjetio kao da nije ista liga vise

Inače, Federalna liga nije baš nešto posebno u ovom našem sivilu, ali da su daleko bolji od 1. lige RS-a, definitivno jesu
Zadnja izmjena: gio10, dana/u 15 mar 2014, 13:28, ukupno mijenjano 1 put.
Ja te volim, volim Željo..
dobro, donekle si upravu, fakat volim ovu nasu ligu i pratim koliko mogu 1.ligu fBiH i RSaDejan, BL je napisao/la:to je robovanje stereotipima. imaš manje informacija o LRS zato tako i pričaš. Malo se oko slobode zatalasalo u javnosti pa je takav privid ali to je isto.
moram priznati da puno vise poznajem situaciju u FBiH.
i djeluje mi zanimljivije, ni za koga ne navijam, ali znam da je istinski derbi kada Iskra dodje u Kakanj, da ne pricam o rivalitetu Gradina- Radnicki, ili sada Buducnost- Sloboda, Bratstvo-Jedinstvo...
jos kada tome dodamo "medjunacionalna" rivalsatva Capljina-Rudar..., stvarno ima jedna zanimljiva liga.
i nije samo Sloboda "zatalasala", i Jedinstvo isto pokusava godinama, Buducnost, Radnicki... sjecam se kad je i Velez "zatalasao" pa na gostovanja u 1.ligi FBiH islo po hiljadu Rodjenih(mislim protiv SASKa). n
puno krupnije stvari i zanimljivije je, osim sto je liga pracenija i jaca.
posjeta. generalno veća je posjeta u fbih nego u rs i kad je u pitanju pl. nije to otkrivanje tople vode.tu i tamo je napisao/la:dobro, donekle si upravu, fakat volim ovu nasu ligu i pratim koliko mogu 1.ligu fBiH i RSaDejan, BL je napisao/la:to je robovanje stereotipima. imaš manje informacija o LRS zato tako i pričaš. Malo se oko slobode zatalasalo u javnosti pa je takav privid ali to je isto.
moram priznati da puno vise poznajem situaciju u FBiH.
i djeluje mi zanimljivije, ni za koga ne navijam, ali znam da je istinski derbi kada Iskra dodje u Kakanj, da ne pricam o rivalitetu Gradina- Radnicki, ili sada Buducnost- Sloboda, Bratstvo-Jedinstvo...
jos kada tome dodamo "medjunacionalna" rivalsatva Capljina-Rudar..., stvarno ima jedna zanimljiva liga.
i nije samo Sloboda "zatalasala", i Jedinstvo isto pokusava godinama, Buducnost, Radnicki... sjecam se kad je i Velez "zatalasao" pa na gostovanja u 1.ligi FBiH islo po hiljadu Rodjenih(mislim protiv SASKa). n
puno krupnije stvari i zanimljivije je, osim sto je liga pracenija i jaca.
U RS se dosta navija za vječite i kada oni dođu sve je puno a manje ljude zanima lokalni fudbal.
imaš navijački derbi i u ligi rs između doboja i teslića i još neke sredine ali kvalitet generalno je tu negdje. tako pokazuju rezultati ekipa. ponavljam niko nije kriv ni slobodi ni jednistvu što se ne mogu organizvati pa u ligu uđe gošk ili vitez
tu i tamo je napisao/la:u principu glupo je zamisljena ova "zabrana", pogotovo zbog paradoksalne situacijeAnelZ je napisao/la:Pored kazne za bakljadu dobit ce se kazna zbog prisustva gostujucih navijaca koje je FK Zeljeznicar morao pokusati da sprijeci da se okupe. Tako je bilo i one polusezone kada je bila zabrana i ako budu primjenjivali iste kriterije kazna je neminovna, ukoliko su nesto promjenili izvinjavam se vec unaprijed. Kazne su se dobijale ako na stadionu bude gostujucih navijaca zvali vi to neformalnom grupom gradjana koji su se spontano okupili ili kako vec te polusezone.
- "nije bilo" Pitara, a treba im napisati kaznu. (kako?)
-ne smijes nikome zabraniti da udje(dobices kaznu), a ne smijes dozvoliti gostujuce navijace(dobices kaznu)
-"TM" moli Boga da se kazna napise Zelji, mozete zamisliti sta bi sve na Kosevu bilo,a nebi bili krivijer nisu tu
-uprava FKS moli Boga da se njima napise kazna, a nebi bilo nastavka cirkusa, a nema osnova.
-Savez mora pored pravila kazniti FKS na bilo kakav nacin i tako ici mimo svojih pravila.![]()
- iako su pitari mislili da su ispali mangupi i stali sa stavom da treba kazniti Zelju za sve,
sada Manijaci "drze za m*da" Savez jer ako se ne kazni FKS, dopusta se Manijacima da rade sta zele, cak i prekinu susret, organizator ce biti kriv.
treba biti realan i reci da ce Savez kazniti FKS iako HZ "nisu bili tu"...
i time sprijeciti nastavak cirkusa, i moguce osvete Manijaka, odnosno Zeljo ce platiti kaznu za ponasanje svojih navijaca na Kosevu...
samo mi nisu jasni ovi pitari koji misle da su ludi sto Zelji prebaciju odgovornost, pa Zeljo ce to objerucke prihvatiti...
al eto doci ce valjda pameti.
Sve si ti to lijepo napisao, samo si zaboravio jednu cinjenicu. U 29 kolu se opet igra na Grbavici

u 29 kolu ce prvenstvo biti rijeseno.. a kup nece...
" Prvo sam rekao Željo pa tek onda mama i kao svi klinci imao sam prvu ljubav, moja prva ljubav bio je Željo ! "
To si u kasikama vidio?samerloff je napisao/la:u 29 kolu ce prvenstvo biti rijeseno.. a kup nece...

Ali ovdje se ne radi o tome. Govori se o nekoj odmazdi navijaca Zeljeznicara na Kosevu, ali ipak navijaci Sarajeva ce ove sezone imati zadnji priliku da uzvrate ako kojim slucajem to bude trebalo

Kontas sad? Sumnjam

@dejanBL
hajde dobro, s obzirom da nema kvaliteta ni u jednoj od ove dvije lige moze se reci da je to isto, vise zbog nedostatka kvaliteta nego neceg drugog...
mozda je meni ta Federana izgleda ko jaca, cisto zbog tog potencijala jer su ljudi okrenuti lokalnom fudbalu,pogotovo Bihac, Kakanj, i tuzlanski kanton sa svojim klubovima.
dok u RSu vlast nema sluha za sport(kao u FBiH),a narod nezainteresovan sto je lose,
cak i Borac je jedva izasao iz sjene "vjecitih" u vlastitom gradu, kako ocekivati to u manjim gradovima, pogotovo istocne BiH i Semberije, nikako.
hajde dobro, s obzirom da nema kvaliteta ni u jednoj od ove dvije lige moze se reci da je to isto, vise zbog nedostatka kvaliteta nego neceg drugog...
mozda je meni ta Federana izgleda ko jaca, cisto zbog tog potencijala jer su ljudi okrenuti lokalnom fudbalu,pogotovo Bihac, Kakanj, i tuzlanski kanton sa svojim klubovima.
dok u RSu vlast nema sluha za sport(kao u FBiH),a narod nezainteresovan sto je lose,
cak i Borac je jedva izasao iz sjene "vjecitih" u vlastitom gradu, kako ocekivati to u manjim gradovima, pogotovo istocne BiH i Semberije, nikako.
nisam zaboravio, vec nisam obracao paznju na ligu, u ligi 3 boda mogu ali ne moraju znaciti puno..pisac je napisao/la: Sve si ti to lijepo napisao, samo si zaboravio jednu cinjenicu. U 29 kolu se opet igra na Grbavici
u Kupu nema bodova, ispadas...
a nisam uopste htio da pricam o tome.
napisao sam sta ocekujem.
i samim tim nista od bilo kakvih osveta ili bilo cega.
Pa nije zadnja utakmica na svijetu niti nesto prestaje sa krajem sezone bit svega je da se treba osvrnuti na sta je trenutno uradjeno a to je da su navijaci sarajeva polomili stolice na Grbavici te baklje i da to treba sankcionisati.Ne bude li sankcija situacija izmice kontroli to nikome normalnom ne odgovara samo papcima kao sto je i do sad bio slucaj.Ja sam vec cuo ljude da ce istopiti lavor komplet ako Zeljo bude placao svoje stolice sto po meni opet nije sadifakcija Kosevo je ruzan ali i nas stadion za primitivizam i huliganstvo treba odgovarati pojedinac i cinjenica je da nas najvise zajebava u ovom gradu sto se navuklo svega i jos se nije adaptiralo.pisac je napisao/la:To si u kasikama vidio?samerloff je napisao/la:u 29 kolu ce prvenstvo biti rijeseno.. a kup nece...![]()
Ali ovdje se ne radi o tome. Govori se o nekoj odmazdi navijaca Zeljeznicara na Kosevu, ali ipak navijaci Sarajeva ce ove sezone imati zadnji priliku da uzvrate ako kojim slucajem to bude trebalo![]()
Kontas sad? Sumnjam
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Slazem se da se savez samo uvalio ovim glupim pravilom. Niti koga mozes kazniti niti ne kazniti.
Nadam se samo da ce razum preovladati na svim stranama.
Nadam se samo da ce razum preovladati na svim stranama.
tako nekakotu i tamo je napisao/la:@dejanBL

- dr.van nostrand
- Kontakt:
Travnik 0:2, cupaju se sa dna, ustvari danas mijenjaju mjesto sa Rudarom koji gubi od Olimpica 1:0.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
Sta mislite ako ispadnu dva kluba iz RS-a hoce li biti kakvih negodovanja, da kazem? 

Hoce brate odmah ce Dodik izaci na konferenciju i reci da je to plod bosnjacke politike i napad na RS.Armala je napisao/la:Sta mislite ako ispadnu dva kluba iz RS-a hoce li biti kakvih negodovanja, da kazem?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Nece me nista iznenaditi ali moze se ocekivati neka izjava onog Kovacevica
Ne mogu da vjerujem da su onda oni trazili 4 kluba iz RS u ligi od 12 klubova
Ne mogu da vjerujem da su onda oni trazili 4 kluba iz RS u ligi od 12 klubova

Jedna zanimljivost. Od sezone 2003./04. se igra PL po ovom sistemu, 16 klubova, 2 ispadaju i do sad se desilo 3 puta da ispadnu dva kluba iz RS-a, 4 puta da ispdnu 2 kluba iz FBiH i 3 puta da ispadnu jedan iz RS i jedan iz FBiH. Dakle, dosta izjednaceno. I ako ce ovi iz RS-a ikad pre*eravat s politikom treba im nabit na nos to da iz Prve Federalne trebaju uci dva kluba, a iz RS-a jedan da bi bilo ravnopravno po tim nekim glupim politickim mjerama.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.