Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

sarajlija89
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la sarajlija89 » 01 feb 2010, 20:20

belafonte je napisao/la:Svaka cast Fedu, al ako je neko bolji u izravnim duelima od najboljeg igraca svih vremena, taj bi trebao biti najbolji ikad. 8-)
Kladim se da bi se Fed odrekao jedno 5 svojih trofeja da je imao priliku igrat sad finale protiv Nadala i pobijediti ga, **** tog sampiona koji se rasplace ko pizda zadnja kad fasuje po guzovima, i to ne jednom vec dva puta :mrgreen: :mrgreen:

Eeee pa zamisli tog ponizenja, places pred direktnim konkurentnom, haloooo ba, pa kakav si ti crni sampion.

Najveci je ikad al je pizda nevidjena, jednostavno ima tu mrlju i gotovo
pa i murary ima bolji skor od federera...6-5.....a davydenko ima bolji od nadala 5-4...i prema tome on je bolji od rafe jel.....

rafa ima bolji skor od rogera zahvaljujuci pobjedama na zemlji gdje je 9-2 u pobjedama...3-3 je na betonu a 2-1 za rogera na travi...ukupno 13-7

a to plakanje..roger je vrlo emotivan..plako je i prije rafe..a i poslije...i nije samo kad izgubi nego i kad pobjedi...i sta s tim.......jedino na taj nacin ovi sto ga ne vole pokusavaju miminizirati sve ono sto je postigo...spominjuci te suze ;) sto dovoljno govori....samo to i mogu :D ....i ovo sto kazes da bi dao 5 trofeja za finale protiv nadala...sumnjam.....a i nije roger kriv....on je bio u finalu :lol: :lol: a sto nadala nije bilo nije on kriv :D

a sto se tice teniskog terena sve je vec receno.....Poetry in motion

i ostali mogu plakat al ne mogu igrat ko on :lol: :lol:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 01 feb 2010, 21:16

sarajlija89 je napisao/la: pa i murary ima bolji skor od federera...6-5.....a davydenko ima bolji od nadala 5-4...i prema tome on je bolji od rafe jel.....

rafa ima bolji skor od rogera zahvaljujuci pobjedama na zemlji gdje je 9-2 u pobjedama...3-3 je na betonu a 2-1 za rogera na travi...ukupno 13-7

Nije 13-7 vec 14-7 a to je mnogo drugacije od 6-5 ili 5-4...posebno kada se uzme u obzir da je skoro svaki mec izmedju njih dvojice bilo finale nekog turnira...

A po toj statistici znaci da je Roger malo bolji na travi,isti su na betonu a Rafa dominira na zemlji 8-)

Ne mislim ja da je Rafa najbolji svih vremena-jednostavno je glupo to reci pored svih titula koje ima Federer ali da igraju jedan mec u svojoj najboljoj formi definitivno bi tipovao na Rafu

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 02 feb 2010, 15:27

Nevalja ti statistika....13-7 je

http://www.atpworldtour.com/Players/Hea ... 9&oId=F324

a od tih 20 igrali su cak 11 na zemlji i to najvise u vrijeme kad je nadal bio u top formi...i zato ta razlika...sto se ostalih turnira tice,manji broj meceva su odigrali...jer je rafa rijetko dolazio do samog kraja gdje je obicno bio federer....a i sve ove pobjede ili vecinu njih sto je ostvario na travi i betonu su bile u toj jednoj sezoni kad je bio na vrhu...i to je ta razlika.

kazes da bi igro na rafu da se desi da igraju i da su u najboljoj formi.....e vidis to je ta razlika...roger i kad nije u formi...on ide daleko i do finala...a rafa...tesko da ce ikad vratit tu formu koju je imo te jedne sezone gdje je napravio ovu razliku u pobjedama.......nezz meni ovaj medjusobni omjer nije toliko relevantan...pogotovo iz razloga sto se radi o tome da je to bilo u kratkom vremenskom periodu....al ipak govori nesto......roger je uvijek daleko iso tako da su neizbjezni susreti bili a u to vrijeme je nadal bio na vrhuncu,otud ta razlika u pobjedama.....e zamisli sad da nadal dodje ne noge federeru....pito bi te ja za omjer :D ...al fazon je sto ne moze i mozda nece moci.......tako da...taj omjer..nije meni nesto....jer sad da se sastanu zna se sta bi bilo....nadal je jednostavno imo tu srecu da igra u pravo vrijeme sa federerom..tako da kazem..kad je bio na vrhuncu a federerova forma u padu..i to je to.....sad bi bila druga prica sigurno

Iako sam fan federera...rafa mi je beton i nemam nista protiv njega..mozda na pocetku me nerviro...al sad...iskreno...fale mi ti medjusobni dueli dvojice najvecih tenisera ;)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 02 feb 2010, 16:21

sarajlija89 je napisao/la:Nevalja ti statistika....13-7 je

http://www.atpworldtour.com/Players/Hea ... 9&oId=F324

a od tih 20 igrali su cak 11 na zemlji i to najvise u vrijeme kad je nadal bio u top formi...i zato ta razlika...sto se ostalih turnira tice,manji broj meceva su odigrali...jer je rafa rijetko dolazio do samog kraja gdje je obicno bio federer....a i sve ove pobjede ili vecinu njih sto je ostvario na travi i betonu su bile u toj jednoj sezoni kad je bio na vrhu...i to je ta razlika.

kazes da bi igro na rafu da se desi da igraju i da su u najboljoj formi.....e vidis to je ta razlika...roger i kad nije u formi...on ide daleko i do finala...a rafa...tesko da ce ikad vratit tu formu koju je imo te jedne sezone gdje je napravio ovu razliku u pobjedama.......nezz meni ovaj medjusobni omjer nije toliko relevantan...pogotovo iz razloga sto se radi o tome da je to bilo u kratkom vremenskom periodu....al ipak govori nesto......roger je uvijek daleko iso tako da su neizbjezni susreti bili a u to vrijeme je nadal bio na vrhuncu,otud ta razlika u pobjedama.....e zamisli sad da nadal dodje ne noge federeru....pito bi te ja za omjer :D ...al fazon je sto ne moze i mozda nece moci.......tako da...taj omjer..nije meni nesto....jer sad da se sastanu zna se sta bi bilo....nadal je jednostavno imo tu srecu da igra u pravo vrijeme sa federerom..tako da kazem..kad je bio na vrhuncu a federerova forma u padu..i to je to.....sad bi bila druga prica sigurno

Iako sam fan federera...rafa mi je beton i nemam nista protiv njega..mozda na pocetku me nerviro...al sad...iskreno...fale mi ti medjusobni dueli dvojice najvecih tenisera ;)

Ja se sjecam da sam negdje vidio 14-7 ali svejedno ;)

Slazem se s tobom u vecini sto si napisao...Rafa je imao dosta srece sa terminom igranja protiv Federera i zato ovako velika prednost za njega...Federer ima konstantu koja je nesto najteze za imati u svim sportovima i zato i jest najbolji i vjerovatno ce tu i ostati jos dugo dugo...
Ali jedno ne mozes osporiti...Nadal je jedan od rijetkih koji su imali nacin kako da se pobjedi Federer,da li je u pitanju taktika ili nesto drugo ali jednostavno je znao kako da igra protiv njega
I ja i dalje stojim da ako bi ukrstili najboljeg Rafu protiv najboljeg Federera u njihovim karijerama da bi ga Rafa dobio...tacnije na tvrdim podlogama bi bilo veoma gusto(mozda i mala prednost Rogeru) ali zato na zemlji Federer ne bi imao sanse protiv Nadala...a iskreno se nadam da ce Rafa biti zdrav u buducnosti pa da opet uzvam u tenisu jer kad vidim kako pojedinci gube mec protiv Federer-a i prije samog meca onda izgubim gust gledanja

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 feb 2010, 17:31

Mister No je napisao/la:Murray je pred sebe stavio veliki pritisak da uradi nešto što nijednom Britancu nije poprilično dugo pošlo za rukom i bojim se da na kraju ne završi karijeru kao Tim Henman.
Nadam se da griješiš. Obzirom na godine, mislim da će Murray igrati još mnogo GS finala
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 03 feb 2010, 14:54

Virtu4l je napisao/la:
Mister No je napisao/la:Murray je pred sebe stavio veliki pritisak da uradi nešto što nijednom Britancu nije poprilično dugo pošlo za rukom i bojim se da na kraju ne završi karijeru kao Tim Henman.
Nadam se da griješiš. Obzirom na godine, mislim da će Murray igrati još mnogo GS finala
I ja se nadam da griješim.

Jasno je da je Andy kompletniji i bolji igrač od Henmana, no kada sam rekao da me podsjeća na Henmana mislio sam na očekivanja koja su pred njega stavljena ( prije svega Wimbledon ) jer je i Tim u nekim situacijama kada je imao mečeve u svoju korist, naglo padao i gubio.

Murray je protiv Rafe odigrao fenomenalno ( ne pamtim kada sam ga vidio jačeg i gladnijeg pobjede ).I Rafa je odigrao odličan meč, i da nije bilo povrede ne bi mogao proći onakvog Murraya.Do finala je Andy odigrao odlično i onda u finalu, potop.Nigdje ga nije bilo, i na to sam mislio kada sam spomenuo Henmana ( i on je nosio breme britanske javnosti ....).

Neshvatljivo mi je da onakav igrač onako bezidejno igra u finalu, a znamo svi koliko želi gren slem titulu u karijeri ( pa makar bio i Aussie Open ).On već drugo gren slem finale igra dosta loše.Ok, US Open je bio prvi put pa se i donekle može oprostiti ( iako je DelPo prošao Fedexa prvi put u finalu )ali ono u nedjelju je već nešto drugo a ni sam ne bih znao reći šta je .Andy nema strah od Federera kao Roddick, recimo Soderling , zna kako igrati protiv Federera da bi ga se pobijedilo a vidjeli smo ga u nedjelju, kao da je pravi Andy ostao da spava a izašao neko sasvim drugi, meni je tako djelovalo...

Opet kažem nadam se da griješim.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 20 maj 2010, 10:53

Da malo reaktiviramo i ovu temu.

U toku su kvalifikacije za ovogodišnji Roland Garros koji počinje u nedjelju 23.05.2010.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 maj 2010, 11:05

Uh, uh, uh.

Prednost za Rafu je, osim što je najbolji na šljaci i što je 100% spreman, je ta što brani mali broj bodova na RG. Ako se ne varam, u 4. rundi je izbačen od strane Robina Soderlinga.

Fedex je po prvi put u karijeri osvojio naslov na Roland Garrosu, a sumnjam da će to učiniti ove godine(posebno kada se uzme u obzir forma u posljednje vrijeme).

Od Murraya također ne očekujem neki veliki rezultat, rekao bih da ćemo se sada oprostiti od njega u ranijoj fazi negoli je to bio slučaj prošle godine.

Đoković - pa nadam se da je vrijeme da i on "proigra", te da će ova povreda biti iza njega. Vrijeme je da pokaže sav svoj raskošni talenat.

Verdasco bi mogao biti favorit iz sjene. Iako je od Melzera poražen(Madrid), vidim ga daleko; ne znam kakav će biti žrijeb, ali njega vidim kao potencijalnog finalistu čak.

Gulbis - e ovo je čovjek koji bi mogao najviše profitirati na ovogodišnjem RG-u. POkazao je da može igrati protiv najboljih(uzeo Nadalu set, dobio Federrera), dakle ima dosta šansi da ga vidimo u drugoj sedmici RG-a.

Ferrer - kao i svi španci(osim Feliciana Lopeza), voli i najbolje partije pruža na šljaci. Mogao bi daleko dogurati.

Čilić - prošle sezone dobar, nadam se da će i ove konačno krenuti. Ako se ne varam, izgubio je od Murraya na RG-u, a ni ove sezone mu šljaka nije bila sretna. Ko zna, možda sad "pročepi".
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 maj 2010, 11:15

Zaboravio si Davydenka, koji uvijek može dobro odigrati, naravno, ako bude spreman.
Voli te tvoje Sarajevo.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 maj 2010, 11:18

Pa, ako se ne varam, Davydenko neće igrati na RG-u, kao što neće igrati ni Kim Clijsters kod djevojaka.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 maj 2010, 11:50

U pravu si, šteta.

Davydenko, ranked sixth deals another blow to the men's field, which already lost Tommy Haas, Juan Martin del Potro, Igor Andreev and James Blake.

They are being replace by Michal Przysiezny, Daniel Gimeno-Traver, Paolo Lorenzi, Ricardo Mello and Kevin Anderson.
Voli te tvoje Sarajevo.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 20 maj 2010, 11:55

velika šteta što nema Kolje i Del Potra.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 20 maj 2010, 13:38

Tekst: Totalsport

U ERNESTU GULBISU, 21-godišnjem izvanserijski talentiranom tenisaču iz Latvije, bijeli je sport dobio još jednu "pomaknutu" individuu koja će privlačiti navijače.

Tenisač razornih udaraca potvrdio je to svojim posljednjim dvama nastupima, na turnirima u Rimu i Madridu, na kojima je pružio sjajne predstave protiv najboljih svjetskih tenisača (Nadal, Federer) i vrhunskih tenisača na zemlji (Montanes, Južnij...). Potvrđuje svoju reputaciju "zločestog dečka" svjetskog tenisa trenutačno 27. igrač svijeta također šarolikim životom izvan terena, u kojem ima pustolovina svakakvog tipa, od alkohola i partijanja, preko prostitutki i zatvora.
U zatvoru je konkretno završio prošle jeseni nastupajući na turniru u Stockholmu. Prenoćio je iza rešetaka jer je tražio usluge prostitutke. Nije znao da je u Švedskoj zločin vabiti prostitutku umjesto nuditi prostituciju. Nije, objasnio je sada, također znao niti da se radi o prostitutki.

"Bila je to spektakularna, čudesna avantura. Bilo je vrlo, vrlo zabavno. Učinio bih to opet, nema problema", rekao je Gulbis u intervjuu za Daily Telegraph.

Federer i Nadal mogli bi na pariškoj zemlji i londonskoj travi imati puno problema s čovjekom koji je očito preinteligentan da bi bio teniski "freak", kojemu tenis ne treba zbog egzistencije jer je njegov otac latvijski oligarh i jedan od najbogatijih ljudi na Baltiku i za kojeg kruže glasine da na turnire putuje u vlastitom mlažnjaku", napisao je o mladom Latvijcu, kojeg je teniski odgajao hrvatski trener Nikola Pilić na vlastitoj akademiji, novinar Telegrapha Mark Hodgkinson.

"Je, baš mlažnjakom. Imam također svoj helikopter, podmornicu i svemirski brod", odgovorio je u svom stilu Gulbis na pitanje o privatnom avionu, nakon čega se vratio na incident s prostitutkom.

"Bila je to sjajna zabava od početka do kraja. Premda više nikad u životu neću ući u Švedsku. Ako izađem van i približim se curi, a oni me odmah strpaju u zatvor, što ću tamo? Meni to nije normalno. I gdje baš Švedska od svih država svijeta? I što se dogodilo sa slobodnom ljubavi? "

"Ako sretnem djevojku koja mi se sviđa, ne pitam je za posao. Ne zanima me je li frizerka. Jednostavno se želim zbližiti. I ona se želi zbližiti sa mnom. Ako mene pita čime se bavim, obično lažem. Kažem da ne radim ništa, da sam glazbenik ili klesar. "
"Tako se taj put odnekud odmah stvorila policija i strpala me u zatvor. Proveo sam iza rešetaka noć ni zbog čega. Zato me sada uzrujavaju ti Šveđani. "

"Uzeo sam to kao školu, ne nešto čega bih se trebao sramiti. Mislim da bi svaka osoba barem jednom u životu trebala u zatvor. To je vrlo zanimljivo. Tamo su pravila vrlo striktna. Proveo sam u ćeliji šest sati. Malo sam odspavao. Došao je tada tužitelj, pitao me što se dogodilo i potom se ispričao, jer kao nisu znali što je bilo na stvari. Pustili su me nakon što sam platio kaznu. "

"Novca imam"

U tenisu ga, kaže, ne motivira novac.

"Dolazim iz bogate obitelji i oduvijek mi je bilo normalno imati novca. Da dolazim iz siromašne obitelji, vjerojatno bih se borio više da zaradim novac. No, nemam taj cilj. Ne igram niti za slavu. Ne zanima me kao ni novac. Ne živim za novac ili slavu. Vatra u meni gori zato što si pokušavam dokazati da mogu igrati dobar tenis, da mogu pripadati vrhu. "
"Uživam igrati mečeve, ali ne volim trenirati, tako da ne znam koliko zapravo volim tenis. Kada sam ove godine osvojio svoj prvi ATP turnir, bio sam sretan ravno deset minuta. Nakon toga počeo sam osjećati prazninu. "

"Samo sam tulumario"

Gulbisov je djed po majčinoj strani najpoznatiji latvijski filmski redatelj, a njegova je majka Milena glumica. Ime je, jasno, dobio po Ernestu Hemingwayu, a kao dijete se pojavio na filmu koji je režirao njegov djed i u kojem je glumila njegova mati.

"Ako vas baš jako zanima, možete me pronaći na Youtubeu. Nije to bilo ništa naročito, zbilja. "

Gulbis se na seniorskoj sceni prvi put ozbiljno predstavio 2007. godine. Pobijedio je Tima Henmana u prvom kolu Roland Garrosa, pa se potom dokopao osmine finala US Opena. Već sljedeće godine igrao je u četvrtfinalu Roland Garrosa. Prošle godine, kada se očekivala konačna eksplozija, ispao je iz kruga najboljih stotinu svjetskih tenisača.

"Puno toga može čovjeku u tenisu krenuti po zlu. Meni je pošlo. Ulijenio sam se i neprestano tulumario. Jednog sam se jutra probudio mamuran, pucnuo prstima i rekao si: "OK, dosta, idemo se sad primiti posla"! "

"Ja i Safin smo teniski frikovi"

Angažirao je potom argentinskog trenera Hernana Gumyja, očito naviknutog na karaktere slične Gulbisovu. Gumyja je angažirao preko svog prijatelja, sada umirovljenog Marata Safina, koji je prije radio s Argentincem.

"Svima koji me sada gledaju jasno je da sam podigao igru i da sam sada spremniji. Više pokušavam kontrolirati stvari i ne oslanjam se više samo na lude udarce. Svaki se aspekt moje igre popravio. Safin? Valjda nam je zajedničko to što nismo teniski "freakovi". Obojica shvaćamo da u životu ima puno toga izvan tenisa. Mislim, tenis je dobar dio života profesionalnog tenisača, no svi jednog dana moramo prekinuti s natjecateljskim tenisom i početi nov život. "

"Top 10? Neću vam o tome ništa reći jer riječi i obećanja ne znače ništa. Kada budem pobjeđivao još više top-igrača, onda ću govoriti o tome. "

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 maj 2010, 14:07

Fascinantan lik, od svog rođenja ima sve u životu, ali je sjajan teniser, malo je takvih.
Voli te tvoje Sarajevo.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 20 maj 2010, 20:03

Ivo Karlovic propusta RG najverovatnije,steta :cry: a zna odigrati covek dugometrazni mec u 5 setova i prava je steta sto nece igrati.Takodje verovatno ce propustiti i mec protiv Srbije u Davies kupu.To je vec dobro. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 maj 2010, 13:39

Maloprije je završen žrijeb za Roland Garros.

Federer u prvom kolu ide na Luczaka, a u njegovom dijelu žrijeba još se nalaze Wawrinka, Gulbis, Čilić, Soderling, F. Lopez, koji bi mogli biti potencijalne mine. Prvo kolo nam donosi okršaj Murraya i Gasqueta, što je po meni derbi prve runde, da napomenem da se i oni nalaze u Federerovom dijelu žrijeba.

Rafa će za protivnika u prvom kolu imati domaćeg poletarca Giannia Minu, 653. igrača na ATP listi, koji do sada ima tri meča na profesionalnoj sceni. Nakon njega dolaze Almagro, Gonzo, Verdasco, Ljubičić, Ferrer... koji bi prije meča sa Rafom trebali međusobno ukrstiti rekete...

http://www.rolandgarros.com/en_FR/score ... /r1s3.html

To je prvi pogled na žrijeb, vjerovatno sam nešto i propustio, ali o tome kasnije.
Voli te tvoje Sarajevo.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 21 maj 2010, 13:47

U 3.kolu bi mogli imati derbi budućih zvijezda svjetskog tenisa Čilić-Gulbis, a tko tu prođe igra najvjerojatnije sa Soderlingom
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 21 maj 2010, 22:53

Jos malo do meni najdrazeg Grand Slama - oznacava mi pocetak kraja skolske godine :D

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 22 maj 2010, 10:08

Škotski teniser Endi Mari kaže da je obnovio samopouzdanje i da je spreman za Rolan Garos, drugi Gren slem turnir u sezoni.
„Ako budem udarao lopticu kao u Madridu, pobediću mnogo igrača. Definitivno se osećam mnogo bolje nego pre nekoliko nedelja. Vratio mi se intenzitet, a i misli su mi na terenu, gde i treba da budu“.

„Možda ću biti malo mirniji pred odlazak u Pariz. Krećem se dobro, udaram lopticu na zadovoljavajućem nivou. Nema razloga da ne odigram dobro na Rolan Garosu“, dodao je Mari.

Škotski teniser kaže da će u budućnosti više igrati na zemljanim podlogama.

„Želeo bih da više igram na šljaci, to je dobro za razvoj igre, za kondiciju i kretanje. Ako igraš dobro, šljaka je odlična i za psihološki aspekt igre. Probaću da uključim još neki turnir, ali na žalost moraću da igram u Južnoj Americi jer je kalendar tako skrojen. To će biti dugo putovanje za mene, pogotovo posle Ozi opena i Majamija, ali probaću“.

Endi Mari je prošle godine igrao četvrtfinale na Rolan Garosu, što mu je najbolji rezultat u karijeri.

B92

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 22 maj 2010, 10:10

Drugi igrač sveta Rafael Nadal ne želi da prihvati ulogu favorita na predstojećem Rolan Garosu, iako je dobio sva tri turnira iz Masters serije na toj podlozi.

“Nikada me nećete čuti da kažem da sam favorit jer ne volim etikete i ne osećam sa kao favorit. Srećan sam zbog pobede u Madridu i cele sezone na šljaci i to je najbitnije”, izjavio je Nadal, četvorostruki prvak na Otvorenom prvenstvu Francuske.

“To što si favorit na Rolan Garosu ne znači mnogo. Bio sam favorit i izgubio”, aludirao je Nadal na prošlogodišnji poraz od Robina Soderlinga u četvrtom kolu.

“Odlazio sam na to takmičenje kada nisam bio favorit i pobeđivao (2005-2008). Ko zna šta može da se dogodi za nedelju i po ili dve dana, ima mnogo više od jednog pretendenta na titulu”.

Nadal je u finalu 2005. pobedio Marijana Puertu, a 2006. godine, 2007. i 2008. bio je bolji od Rodžera Federera.

B92

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.