FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Astren
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Astren » 15 mar 2014, 23:25

Jako mi se svidjela ova reakcija Pepa kod Basianovog gola, ne znam zasto :) , al' pogledao sam je vise puta.
Kako je Emre Can odigrao protiv maticnog kluba, hoce li biti od njega ista.

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 15 mar 2014, 23:43

Ako se neko pitao kakvi su danas trokutovi na dresu Bayerna bili hehe, special edition :)

Kao sto ste mogli primjetiti veceras je Bayern nosio posebne dresove. Ti dresovi su bili humanitarnog karaktera, Bayern tom prilikom donirao 220000 eura u Humanitarne svrhe.
BAYERN VELIKI KLUB MISLI NA SVE
BRAVO
MIA SAN MIA :)
FC Bayern !!!!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 mar 2014, 03:56

sekerbay je napisao/la:Brine me to sto svaki ozbiljniji napad pritivnika zavrsi golom.
I mene. Odbrana djeluje jako nesigurno i to se baš vidi.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 16 mar 2014, 07:12

Neutral je napisao/la:Odbrana djeluje jako nesigurno i to se baš vidi.
bas.
ono, dok imaju loptu u nogama djeluju kao najcvrsca ekipa na svijetu.
problem je kad se protivnik oslobodi i krene u napad... namah pocne pucat´ po svim savovima.
al´ haj´, nadam se da mozemo vise zabiti nego sto ce odbrana primiti. :)
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 16 mar 2014, 07:47

http://www.bild.de/sport/fussball/fussb ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;

ajmo loma slabit druge lige a postedit bligase 8-)
il da se ipak okrenemo domacem, provjerenom trzistu :? :mrgreen:
ako salketu prebacimo cetres milki za drakslera, oni ce te pare investirat i doves barem 3 dobra igraca.
dakle, jacamo bundesku. :mrgreen:
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 mar 2014, 11:26

slika

https://t.co/eAapse2AgU" onclick="window.open(this.href);return false; 8-)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 16 mar 2014, 12:45

anelbavarac je napisao/la:
Bundesliga je napisao/la:Götze je totalno van forme.
Definitivno, kao sto rece @Centre ni pozicija mu ne odgovara.(valjda :? )
To Pep sigurno zna i vidi, da Gotze nije ni blizu onih partija koje su ga dovele u Bayern.
Ma mora proradit' vjerujem u njega :)
Slab je on pravo u zadnje vrijeme, ni prije nije bio nesto posebno, ali je gotovo svaku utakmicu imao barem gol ili asistenciju. Ono sto on mora postici je da vise trazi loptu, da ide u duele. To je ono po cemu se razlikuje od Riberya i Robbena koji imaju m.uda i uvijek idu u duel i naprijed prema golu. Ribi i Robben se vide gotovo cijelu utakmicu, a Götze se vidi 5-10 min i to je to. Sto je najgore, sada se ne vidi ni tih 5 minuta :?

Sto se tice odbrane, Juppko je imao drugaciji sistem koji je bio efikasniji od ovog Guardiolinog. Prosle godine kada Bayo nije imao loptu, postavljale su se dvije linije odbrane sa Mullerom i Mandzukicem koji su vrsili presing naprijed. Na ovaj nacin nije bilo moguce da protivnicki igraci dodju u situaciju jedan na jedan sa stoperom ili bekom. Guardiola zahtjeva presing i brzo oduzimanje lopte, gdje igraci ponekad i ispadnu jer taj presing jos nije toliko dobar. On jednostavno ne moze podnijeti da drugi tim drzi posjed, tek sljedece sezone se moze ocekivati da presing bude na vrhuncu, te da se kontre protivnika smanje na minimum. S ovim kontrama su imali problema i Van Gaal i Jupp prvu sezonu u Bayi, a evo sada i Guardiola.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 16 mar 2014, 12:57

Ja bas krenuo napisati da su se jako rijetko isticali i Gotze i Thiago na terenu, nego samo jedan od njih briljira a drugi se ne vidi.
Ali reko necu, docekat ce me na noz. :)
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 16 mar 2014, 15:38

BadrHari je napisao/la:Ja bas krenuo napisati da su se jako rijetko isticali i Gotze i Thiago na terenu, nego samo jedan od njih briljira a drugi se ne vidi.
Ali reko necu, docekat ce me na noz. :)
Evo ja cu, nek mene docekaju na nošu.

U pravu je momak, Gece igra s nekom rezervom. Primi loptu, i odmah je se oslobadja, nema nekog prodora, neke eksplozije.

A, ono sto sam ja hteo da napisem, je to da bez obzira na efikasnost Svajnstajgerovu, meni igra Bajerna deluje mnogo predvidljivije otkako se on ustalio na poziciji zadnjeg veznog.
Odbrana je cvrsca, to je tacno, ali je tranzicija lopte znatno losija bez Lama. Lam i Tiago to mnogo bolje rade.
Ali, Svajnstajger mora da igra, sta ces.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 16 mar 2014, 15:47

kad je vec goce van forme, najprece je dovesti drugog igraca dok se goconja ne navikne na minhen. :mrgreen:
farineli, si gledo drakslera protiv hofenhajma :? ako nisi, predlazem ti da nadjes utakmicu i pogledas zvjerku.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 16 mar 2014, 15:48

Gledao sam nesto na preskok, gledacu, ocu.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 16 mar 2014, 16:26

sekerbay je napisao/la:
BadrHari je napisao/la:Odbrana duplo ranjivija nego prosle sezone itd...
cini ti se. to samo izgleda tako kad se igraci opuste. kad iscrpe 100% svojih mogucnosti, ovaj bayo je najkompaktnija ekipa svih vremena.
ne zaboravi da je i jupov bayo znao kiksati. ;)
Citam sad @Šećkovi zadnji postovi drugacijeg su misljenja o odbrani. :D
Jos se i @effe slozio s tobom misleci da je to samo zbog naseg opustanja.. :mrgreen:
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 mar 2014, 20:23

[youtube][/youtube]

Drugi dio, Elber :D

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 mar 2014, 21:17

BadrHari je napisao/la: Jos se i @effe slozio s tobom misleci da je to samo zbog naseg opustanja.. :mrgreen:
Pa ja i dalje mislim da je dosta i do opuštanja.
Samo jasno je da igrači pozada nisu u lošijoj formi, ali taktika koju preferira Guardiola dozvoljava protivniku da lakše rani našu odbranu.
Neko je dobro rekao, da s ovakvom taktikom treba biti sve perfektno, moraš protivnika presjeći vrlo rano i oduzeti mu loptu vrlo rano, u suprotnom može nazad nastupiti plivanje. Nevjerovatna koncentracija , pokretljivost i trka je potrebna već u protivničkoj polovini.

Dosta se pozada vrši rotacija, pa i zbog toga odbrana djeluje neuigrano ponekad. A nekako se traži i mjesto za Martineza. Možda se tu i bespotrebno eksperimentiše, ali Pep ima svoje zamisli i ima taj problem kako sve igrače uklopit. A zaista mu i nije lako, uvijek si na nekom gubitku koga god na klupu da staviš, a moraš nekog ostaviti na klupi.
Goetze većinu sezone igra sjajno i veliko je pojačanje, ali je trenutno u jednoj strašnoj rupi i jako lošoj formi, možda nekih zadnjih 3-4 utakmice. Po meni to nije do pozicije, nego je on nekako zablokirao, pomalo je to trenutno neobjašnjivo.

A Schweini....Uf kakav je to strateg i kako on samo diriguje igrom, ubrzava, usporava tempo, organizuje. Zato su mislim ove kritike (manji broj njih) neopravdane...A kolega farinelli i još neko ga je kritikovao. Ne slažem se da Schweini igra što ima povlastice, nego jednostavno takav mozak ne možeš ostaviti na klupi....
Kroosonja mi je opet nekako užasan, taman mi se opet počeo sviđat, ali nekako protiv Arsenala i jučer sve neki mrtvi pasovi i opet ta neka užasna Koerpersprache...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bixente
Kontakt:

Post Postao/la Bixente » 16 mar 2014, 21:31

Je li neko upucen
kolika bih mogla biti
cijena karata za Cetvrt finale LP ???

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 16 mar 2014, 23:13

effe_sa je napisao/la:
BadrHari je napisao/la: Jos se i @effe slozio s tobom misleci da je to samo zbog naseg opustanja..
Pa ja i dalje mislim da je dosta i do opuštanja.
Samo jasno je da igrači pozada nisu u lošijoj formi, ali taktika koju preferira Guardiola dozvoljava protivniku da lakše rani našu odbranu.
Neko je dobro rekao, da s ovakvom taktikom treba biti sve perfektno, moraš protivnika presjeći vrlo rano i oduzeti mu loptu vrlo rano, u suprotnom može nazad nastupiti plivanje. Nevjerovatna koncentracija , pokretljivost i trka je potrebna već u protivničkoj polovini.

Dosta se pozada vrši rotacija, pa i zbog toga odbrana djeluje neuigrano ponekad. A nekako se traži i mjesto za Martineza. Možda se tu i bespotrebno eksperimentiše, ali Pep ima svoje zamisli i ima taj problem kako sve igrače uklopit. A zaista mu i nije lako, uvijek si na nekom gubitku koga god na klupu da staviš, a moraš nekog ostaviti na klupi.
Pa to i jeste najveci problem.
Sto nasi bekovi tokom utakmice vise provedu na polovini protivnika.
Stoperi stoje na 40 metara od gola, Alaba i Rafinha ( Lahm ) su blizu Robbenu / Riberyu, i uvijek najmanje 50 metara od gola.
To je logicno, jer se drzi lopta i trazi rupa u duplom bloku protivnicke odbrane, ali svakako da ostavlja mnogo prostora za kontre. Jos ekipa koja zna da raširi odbranu bi mogla da to maksimalno iskoristi.
Prvi mi napamet pada Chelsea. Nasi bekovi i kada stignu ta krila nista ne garantuje da ce biti u situaciji da ih sprijece.
Drugacije je to kad imas blok zadnjih veznjaka koji to zatvaraju. Guardiola forsira dva playmakera sto je dobro za pressing ( veca koncentracija igraca na protivnickoj polovini ) ali lose za pomoc zadnjoj liniji.

Koliko god ova dva ljetna transfera pridonose kreativnosti u napadu ( Thiagova tehnika i Gotzeov raskosni talenat ), toliko je ova formacija Guardiole poljuljala stabilnost zadnje linije.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 17 mar 2014, 08:24

BadrHari je napisao/la:Citam sad @Šećkovi zadnji postovi drugacijeg su misljenja o odbrani. :D
Jos se i @effe slozio s tobom misleci da je to samo zbog naseg opustanja..
iako odbrana ima nedostataka, opet je jaca od one koju je poslozio jup hejnkes.
barem nas ne razbijaju nizerazredni timovi poput arsenala i onih bjeloruskih amatera. :mrgreen:
effe_sa je napisao/la:A Schweini....
istina je da fudbal ima u malom prstu, ali je takodjer istina da ne umije povuci loptu, kao i to da bespotrebno gubimo lopte zbog njegovih losih pasova kad uposljava vec cuvane tj. dobro pokrivene saigrace.
ono njegovo dodavanje na prvu... :roll: misljenja sam da smo daleko bolji kad magicni trougao cine lam, tiago i kros.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 17 mar 2014, 09:56

Nadam se da je jučer Kroosonja gledao patnju Jedinstva iz Mančestera i da se uvjerio da je najbolje da ne ide nikud iz najboljeg tima na dunjaluku. Očekujem da se ove tvdnje potvrde i u srijedu ;)

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 17 mar 2014, 10:03

Kakve veze ima jucerasnja predstava Uniteda sa Krosom. Inace, mislim da nema veze citava sezona u vezi interesa kluba za ovog igraca. United je gigant koji ima losu sezonu, te tako jake buduce ugovore da si moze priustiti igrace ovog kalibra.. Mislim na Krosu je da se odluci, ali sigurno da nece pogrijesiti ako izabere Manchu. Samo je bitno da se klub sto prije rijesi one trenerske ublehe...
- Ed Woodward for Prime Minister !

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 17 mar 2014, 15:04

@onli junajted,
a da vi ipak posaljete ponudu za svajnstajgera :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.