BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers
Re: BV Borussia Dortmund
Sad je i demantovano ovo za Ramosa ali ipak mislim da je samo pitanje vremena kad ce se taj transfer i realizovati...ja iskreno i nisam neki ljubitelj njegove igre ali vidjet cemo sta uprava planira...ako kontaju da Ramos bude Lewina zamjena a da drugi napadac bude samo neki talenat tipa Duksch-a onda mislim da grijese...ako s druge strane dovedu jos jednog napadaca slicnih kvaliteta onda ok...nek' se bar pofajtaju za poziciju.
Sto se tice Hofmana ne treba ga osudjivati zbog ove slabije igre protiv Gladbacha...njemu treba dati priliku uz Reus-a i Mkhtaryan-a gdje ce imati vise slobode a ne da uz Greuskreutza i Aubameyanga on bude taj od koga ce zavisiti kompletna igra cijele ekipe...nije on ipak ta klasa.
Klopp je zasluzio kaznu jer ipak ponavljaju se ovi "ekscesi" ali to je jednostavno dio njegovog karaktera...da nema te lose strane ne bi bilo ni one pozitivne kada svoju energiju prenosi na igrace na terenu.
Sto se tice Hofmana ne treba ga osudjivati zbog ove slabije igre protiv Gladbacha...njemu treba dati priliku uz Reus-a i Mkhtaryan-a gdje ce imati vise slobode a ne da uz Greuskreutza i Aubameyanga on bude taj od koga ce zavisiti kompletna igra cijele ekipe...nije on ipak ta klasa.
Klopp je zasluzio kaznu jer ipak ponavljaju se ovi "ekscesi" ali to je jednostavno dio njegovog karaktera...da nema te lose strane ne bi bilo ni one pozitivne kada svoju energiju prenosi na igrace na terenu.
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Ma Ramos će 99% u BvB . Samo, malo mi je ovih 8 mil, nešto baš ne vjerujem da će ga Hertha pustiti za tako malo love, a inače i Preetz je poznat kao težak i mučan pregovarač... Ja mislim da će se cijena ipak vrtiti oko 10 mil ...
Opet ponavljam, mišljenja sam da će Ramos biti pun pogodak za BvB, kolumbijac posjeduje sve kvalitete koje Klopp zahtijeva od napadača stoga mu neće trebati dugo da se adaptira na stil igre u dortmundu.
Koliko sam upućen i Ji dolazi na kraju sezone i mislim da je to to što se napadača za novu sezonu u Dortmundu tiče. Ramos + Ji + Duksch + Schieber
... Ne vjerujem da će Klopp gomilati napadače bez potrebe a tu je još i Auba koji može odigrati u vrhu napada. Ostaje da se vidi da li će to biti ispravan potez uprave BvB-a ...
Mislim da je vama najpotrebnija kreativna šestica, jer se ne zna šta će biti sa Gundoganom a Sahin u ovih godinu i po nije uspio povratiti staru formu i mislim da bi najpametnije bilo da se ne otkupljuje njegov ugovor.
Kampl bi itekako legao Dortmundu.
Opet ponavljam, mišljenja sam da će Ramos biti pun pogodak za BvB, kolumbijac posjeduje sve kvalitete koje Klopp zahtijeva od napadača stoga mu neće trebati dugo da se adaptira na stil igre u dortmundu.
Koliko sam upućen i Ji dolazi na kraju sezone i mislim da je to to što se napadača za novu sezonu u Dortmundu tiče. Ramos + Ji + Duksch + Schieber
Mislim da je vama najpotrebnija kreativna šestica, jer se ne zna šta će biti sa Gundoganom a Sahin u ovih godinu i po nije uspio povratiti staru formu i mislim da bi najpametnije bilo da se ne otkupljuje njegov ugovor.
Kampl bi itekako legao Dortmundu.
Agieren statt reagieren
Ji dolazi ali Schieber 99% ide...
Sto se tice kreativne sestice svakako da je to prvi prioritet(poslije napadaca)bez obzira sta bilo sa Nurkom,iako je tu stvar vise nego jasna.
Sto se tice kreativne sestice svakako da je to prvi prioritet(poslije napadaca)bez obzira sta bilo sa Nurkom,iako je tu stvar vise nego jasna.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Svi, samo ne Bayern kaze rezervni golman reprezentacije Njemacke na pitanje koga bi volio u cetvrtfinalu.
Strah od proslogodisnjeg finala jos uvijek itekako postoji.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Ne znam šta ovim hoćeš da kažeš, valjda da nas na vrijeme upozoriš s kim možemo imati posla. Zahvaljujem na informaciji, ako je to najpametnije što imaš reći.Omerbavarac je napisao/la:Svi, samo ne Bayern kaze rezervni golman reprezentacije Njemacke na pitanje koga bi volio u cetvrtfinalu.![]()
- Omerbavarac
- Kontakt:
Nemam ja potrebe vas upozoravati, znate vi to bolje od mene.opel je napisao/la:
Ne znam šta ovim hoćeš da kažeš, valjda da nas na vrijeme upozoriš s kim možemo imati posla. Zahvaljujem na informaciji, ako je to najpametnije što imaš reći.
Weidi je taj koji upozorava, ja samo prenosim informacije koje ovdje nisu bile objavljene.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Znači Weidi dobio novog glasnogovornika, hajde da i to znamo. A tebi hvala po drugi put.Omerbavarac je napisao/la:opel je napisao/la:
Weidi je taj koji upozorava, ja samo prenosim informacije koje ovdje nisu bile objavljene.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Jes' to ljubomoran?opel je napisao/la: Znači Weidi dobio novog glasnogovornika, hajde da i to znamo. A tebi hvala po drugi put.
Onda bar prenesi kako treba, a ne samo naslove.Omerbavarac je napisao/la:Weidi je taj koji upozorava, ja samo prenosim informacije koje ovdje nisu bile objavljene.
Reci da je Weidi reko da ne želi da sad odmah igra protiv Bauerna, jer je ovo internacionalno takmičenje pa bi bilo lijepo da igra protiv Barce, a protiv Bauerna će ionako biti dovoljno duela.
To je jedna neznalica ko i ti. S takvima se ne nikad, ama bas nikad, necu sloziti.sekerbay je napisao/la:ma ne mogu da vjerujem da se ne slazes sa tipom![]()
jedini realan domuzar.
----
Nu Ome, ope grlom u jagode.
----
Nego da cestitam @pale-U oFdje, ne da mi se gegat do teme lazne Borussie.
Napaljeon ponovo nadmudrio Jurgu, ovog puta u nasoj aFliji.
Valjda se sutra dohavizaju i napune boljsevicki polu-klub.
PS:
Na TM-u vele da bi se Gundoglav mogao vrnuti u akciju sredinom aprila.
PS2:
Raspored i satnica do kraja sezone:

Der Mann für die entscheidenden Tore.
Treba cijeniti iskrenost Romana,malo je takvih u BvB.Omerbavarac je napisao/la:Svi, samo ne Bayern kaze rezervni golman reprezentacije Njemacke na pitanje koga bi volio u cetvrtfinalu.![]()
1974---1975---1976---2001---2013---2020
2014.-e ?Hare_BvB je napisao/la: Na TM-u vele da bi se Gundoglav mogao vrnuti u akciju sredinom aprila.
Izgleda opet bez Reusa...ni danas ne trenira sa ekipom.
Nema Reusa, ali sreća pa je 99 % riješen prolaz. Izgleda da će od četvrtka normalno trenirat'. Treba ga dobro odmorit' i pripremit' za naredni period gdje očekujem da odlučuje neke važne utakmice.“Marco geht es gut. Er wird aber noch nicht im Kader sein. Er ist heute gelaufen, er ist beschwerdefrei, konnte aber nicht am Mannschaftstraining teilnehmen. Er wird hoffentlich am Donnerstag völlig normal trainieren, aber morgen kann er uns leider nicht helfen.”
• Jürgen Klopp
Sutra može i ovako....
Auba - Miki - Kevin
-------Lewat
U narednih 10 dana 4 tekme.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
- Blaszczykowski
- Kontakt:
ovaj raspored je katastrofa, a ako prođemo ruse imamo bar još 2 teške utakmice u lp.
nadam se da sutra ne bude šokova. auba valjda dobro zamjeni reusa.
nadam se da sutra ne bude šokova. auba valjda dobro zamjeni reusa.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
Zorc dao intervju za ****, onaj najvažniji vezan uz transfere:
Zorc über Transfers: "Keine Luftschlösser"
Bei "****" äußerte sich Dortmunds Manager Michael Zorc zu möglichen Transfers:"Diese Ballung von Verletzten ist für uns schwer zu kompensieren. Das kann man auch nicht mit einer Transferplanung auffangen. Wir haben aber ganz klar gesagt, dass wir die Qualität im Kader sukzessive ausbauen wollen. Das gilt auch für die kommende Transferperiode im Sommer." Zur Nachfolge von Robert Lewandowski sagte Zorc: "Wir arbeiten daran. Aber wir vermelden Dinge erst dann, wenn sie perfekt sind, ansonsten kommentieren wir keine Gerüchte. Adrian Ramos ist in den vergangenen Wochen schon vier Mal zu uns gewechselt, jetzt müssen wir das nicht ein fünftes Mal kommentieren." Mögliche Transfers der Größenordnung Dzeko oder Diego Costa seien dagegen nicht machbar: "Wir beschäftigen uns mit Dingen, die umsetzbar und perspektivisch sind, aber nicht mit Luftschlössern."
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!
ajde prevedite to ne znaju svi njemački yebo ga ja...
uglavnom sve što naši kažu ispadne suprotno, mlate slamu bezveze
uglavnom sve što naši kažu ispadne suprotno, mlate slamu bezveze
Ma nista novo nije rekao...
Kupovat ce se tako da se dobije veci fond kvalitetnih igraca i ne treba ocekivati neka skupa imena tipa Dzeko,Costa.
O transferima ce pricati kada isti budu realizovani tako da nista ne rece za Ramosa...
Kupovat ce se tako da se dobije veci fond kvalitetnih igraca i ne treba ocekivati neka skupa imena tipa Dzeko,Costa.
O transferima ce pricati kada isti budu realizovani tako da nista ne rece za Ramosa...
- Omerbavarac
- Kontakt:
Lewa je jedan od najiskrenijih.Saurman je napisao/la:
Treba cijeniti iskrenost Romana,malo je takvih u BvB.
Ali sada se već trebao napraviti iskorak po pitanju transfera. Ja sam prije govorio kako vam uprava radi dobar posao, iako su neki htjeli da i prije se više investira. A sada mi se ovo čini kao pretjerana povučenost, jer na ovaj način će BVB izgubiti korak. Trebali su možda pokušati dovesti neki kalibar tipa Džeko.adnan24 je napisao/la:Ma nista novo nije rekao...
A opet bi mogli odraditi dobar posao, ako npr uz Ramosa vam uprava uzme Vollanda. To bi onda bilo nešto....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Sve si manje-vise rekao...a ovakvo razmisljanje uprave je sasvim logicno.Jasno je da ova ekipa u punom sastavu(pa cak i bez Lewata sa npr.Ramosom) moze igrati i sa najboljim klubovima Europe ali isto tako svaki izostanak se mnogo vise osjeti nego je to slucaj u Realu ili Bayernu.
E sad opet se svodi na to koga ce kupiti...nije isto prosiriti tim kupovinom Ramosa,Vollanda,Gintera,Kagave ili sa druge strane kupovinom nekih 4-5 kvazitalenata koji ce zajedno kostati 10 miliona.
Sigurno je da ce dosta toga zavisiti i od konacnog plasmana na kraju sezone...veliki problem bi bio ako zijane LP-a.
E sad opet se svodi na to koga ce kupiti...nije isto prosiriti tim kupovinom Ramosa,Vollanda,Gintera,Kagave ili sa druge strane kupovinom nekih 4-5 kvazitalenata koji ce zajedno kostati 10 miliona.
Sigurno je da ce dosta toga zavisiti i od konacnog plasmana na kraju sezone...veliki problem bi bio ako zijane LP-a.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.