Adnan Zahirović
Re: Adnan Zahirović
To me uopste ne bi iznenadilo, obzirom da nam na klupi sjedi individua koja ne zna sta je obraz i ne preza ni od cega samo da bi izvukao licnu i korist za braciku.
Tako je Zaha, pamet u glavu, i radno. To kod Švabe mora proć'.
Svaka čast na intervjuu i SS.ba, ali i Zahiroviću, koji je pokazao kako svaki igrač treba da razmišlja po pitanju reprezentacije i pozivanja u istu, do odnosa prema klubu i treneru istoga. Bravo majstore !
Svaka čast na intervjuu i SS.ba, ali i Zahiroviću, koji je pokazao kako svaki igrač treba da razmišlja po pitanju reprezentacije i pozivanja u istu, do odnosa prema klubu i treneru istoga. Bravo majstore !
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- Neutralan88
- Kontakt:
Nadam se da ce Spaha i Dzeko utrpat Zahirovica u repku opet
Nek Ado pošalje molbu glavnim kreatorima spiska
Nek Ado pošalje molbu glavnim kreatorima spiska
- Goalgetter
- Kontakt:
Zaha u Paninijevom albumu, znaci, moramo i njega povesti. 
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Nadam se da ce poceti igrati redovno i ici na Mundijal. Koliko su neki pljuvali Adnana ali sad kada ga nema mozda ste shvatili koliko nam je valjao.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
taj sam (iako nisam nikad nikog "pljuvao")calcio je napisao/la:Nadam se da ce poceti igrati redovno i ici na Mundijal. Koliko su neki pljuvali Adnana ali sad kada ga nema mozda ste shvatili koliko nam je valjao.
Zaha majstore, vracaj se!!!
Anfernee "Penny" Hardaway #1
- Goalgetter
- Kontakt:
On od oktobra ne igra, sta da se tu vise ucini? Bochum vodi grcevitu borbu za opstanak, a minute na kapaljke ga nece odvesti na SP. On ili Rahimic moraju na SP, Zaha je tu blizi, ali ukoliko ne igraju, ne zasluzuje ni jedan.calcio je napisao/la:Nadam se da ce poceti igrati redovno i ici na Mundijal. Koliko su neki pljuvali Adnana ali sad kada ga nema mozda ste shvatili koliko nam je valjao.
Bez uvrede ikome ali cim novinari pocnu predlagati poziv za nekog igraca,to me uci ovo sto sam vidio od kad je selektor Safet Susic,to uglavnom znaci priprema terena za poziv.
Ovdje se lobira za Zahirovica vise nego ocigledno,pitanje je samo da li mozda uz konsultacije sa selektorom.
Ima igraca koji bi prije Zahe trebali dobiti poziv na tu poziciju(Bešić,Rahimić)ali evo,ako njih nece zvati neka zove barem Zahu,nemam nista protiv,iako nisam neki ljubitelj njegove igre.Ali bolje bilo kakav defanzivac nego nikakav.
Mada se opet bojim da ce to produbiti nesporazume jer se onda postavlja milion logicnih pitanja:Zasto bas Zaha(Germania opet),ako moze Zaha zasto ne moze Ibricic koji igra isto koliko i on ili cak i vise,zasto ne Stilić koji je standardan u solidnom klubu i odlicnoj je formi,sta je sa Besićem,General je General ipak i zasto ne on itd.itd.
Uglavnom,selektor se upleo u gadan problem gdje ce opet krsiti vlastita obecanja i principe.
Ovdje se lobira za Zahirovica vise nego ocigledno,pitanje je samo da li mozda uz konsultacije sa selektorom.
Ima igraca koji bi prije Zahe trebali dobiti poziv na tu poziciju(Bešić,Rahimić)ali evo,ako njih nece zvati neka zove barem Zahu,nemam nista protiv,iako nisam neki ljubitelj njegove igre.Ali bolje bilo kakav defanzivac nego nikakav.
Mada se opet bojim da ce to produbiti nesporazume jer se onda postavlja milion logicnih pitanja:Zasto bas Zaha(Germania opet),ako moze Zaha zasto ne moze Ibricic koji igra isto koliko i on ili cak i vise,zasto ne Stilić koji je standardan u solidnom klubu i odlicnoj je formi,sta je sa Besićem,General je General ipak i zasto ne on itd.itd.
Uglavnom,selektor se upleo u gadan problem gdje ce opet krsiti vlastita obecanja i principe.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Ne kazem za to, nego dok je igrao napadali su ga: sta ce nam on, kloc, germania... standardna prica.Goalgetter je napisao/la:On od oktobra ne igra, sta da se tu vise ucini? Bochum vodi grcevitu borbu za opstanak, a minute na kapaljke ga nece odvesti na SP. On ili Rahimic moraju na SP, Zaha je tu blizi, ali ukoliko ne igraju, ne zasluzuje ni jedan.calcio je napisao/la:Nadam se da ce poceti igrati redovno i ici na Mundijal. Koliko su neki pljuvali Adnana ali sad kada ga nema mozda ste shvatili koliko nam je valjao.
Slicno su neki govorili za Stilica, Ibricica, Rahimica, danas ih vjerovatno iste osobe prizivaju. Besica ne vade iz usta a na njegovoj temi sam izgleda ja jedan od rijetkih koji prate njegove utakmice u Ferencu. Sve mi se cini da neki koriste ove igrace samo da bi kritikovali selektora. Dok su ti igraci u reprezentaciji napadaju ih, a kada isti ostanu bez poziva cudom se cude i pljuju selektora zbog toga.
Štilić, ni Ibričić nemaju šta da traže u reprezentaciji. Bešića se proziva stalno još uvijek na osnovu one utakmice protiv Mexa, i na osnovu nagrade koju je dobio. Rijetki su koji ga prate, a uostalom, igra na totalno drugoj poziciji tamo, od one na kojoj ga mi želimo vidjeti.
Naravno, nije mogao preko noći zaboraviti igrati DMF - a, ali rutina se stiče igranjem utakmica, redovno, na poziciji, na kojoj te očekuje selektor jedne nacionalne selekcije. Inače smo oskudni na toj poziciji, to svi znamo, i ne treba pominjati, pa se većina hvata za slamku spasa, ne bi li se pronašlo to riješenje na tako kritičnoj poziciji.
Mada ih dosta, kao što ti kažeš, nalaze u njemu argument za pisanje protiv selektora.
Naravno, nije mogao preko noći zaboraviti igrati DMF - a, ali rutina se stiče igranjem utakmica, redovno, na poziciji, na kojoj te očekuje selektor jedne nacionalne selekcije. Inače smo oskudni na toj poziciji, to svi znamo, i ne treba pominjati, pa se većina hvata za slamku spasa, ne bi li se pronašlo to riješenje na tako kritičnoj poziciji.
Mada ih dosta, kao što ti kažeš, nalaze u njemu argument za pisanje protiv selektora.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ma pustite se i Zahirovica i Besica i Tine.
Ovako mora biti:
.................Salihovic...................
.....Medunjanin............Pjanic........
Hajrovic...............................Lulic
.................Dzeko.....................
A nazad Mujdza i Kolasinac uz stopere Spahica i Bicakcica. Ne moze se protiv Argentine sa dva spica, davno je to prevazidjeno sto se tice tog nivoa fudbala na kojem su te velike reprezentacije..
Ovako mora biti:
A nazad Mujdza i Kolasinac uz stopere Spahica i Bicakcica. Ne moze se protiv Argentine sa dva spica, davno je to prevazidjeno sto se tice tog nivoa fudbala na kojem su te velike reprezentacije..
Ma ja,Rahimić je zaboravio a Zahirovic nije,realno nema sta.
Osim toga na osnovu cega Semir Štilić nema sta traziti u reprezentaciji,osim na osnovu necijeg licnog misljenja o njemu.
A realno stari stoje ovako,Štilić je standardan i igra odlicno u klubu koji je bolji od klubova u kojima igraju Hadzic,Tino Sušić,taj famozni Ibricic pa i taj famozni Medunjanin.
Nepravdu i trostruke kriterije i arsine ne volim,nikako.
Osim toga na osnovu cega Semir Štilić nema sta traziti u reprezentaciji,osim na osnovu necijeg licnog misljenja o njemu.
A realno stari stoje ovako,Štilić je standardan i igra odlicno u klubu koji je bolji od klubova u kojima igraju Hadzic,Tino Sušić,taj famozni Ibricic pa i taj famozni Medunjanin.
Zahiroviću je primarna pozicija u timu DMF, i ako igra u klubu, to će igrati. Kako god okreneš, više mogućnosti ima da se vrati na teren i da zaigra od Rahimića.drummer je napisao/la:Ma ja,Rahimić je zaboravio a Zahirovic nije,realno nema sta.
Moje lično mišljenje vezano za Štilića da je on loša kopija Misimovića. Igrač sa određenim nivoom tehnike, bez brzine, bez duel igre, bez velikog radijusa kretanja. Jedina pozicija u timu na koju može konkurisati je AMF, a tu ćemo da imamo dvojicu igrača sa povratkom Misimovića koji će moći odgovoriti na zadatke koje selektor postavi pred njih.
Svi ostali igrači koje si pomenuo, osim Ibričića, ne mogu se dovesti u kontekst sa igračkim profilom Štilića. Ne podržavam pozivanje ni Ibričića, ni Tina Sušića, za Hadžića je teško reći, mada je mogao jako malo da uradi u utakmici u kojoj je sve po nas krenulo loše.
- velez_mostar
- Kontakt:
Po meni je Stilic neopravdano zapostavljen, uvijek sam ga smatrao jako dostojnom zamjenom za Pjanica, i Misimovica, jer je on igrac koji ima ofanzivne navike, i definitivno posljednje partije pokazuju da se momak vraca.drummer je napisao/la:Ma ja,Rahimić je zaboravio a Zahirovic nije,realno nema sta.
Za pojedine igrace koji se pozivaju je izmislio fudbal, ali je.bi ga...pojedinci imaju prednosti sto je jako tuzno.
Stvarno mi nije jasno kako je moguće da postoje ljudi koji ni nakon svih ovih loše odigranih partija poslije Grčke nisu shvatili da nama treba defanzivac u veznom redu.tuzlak1987 je napisao/la:Ma pustite se i Zahirovica i Besica i Tine.
Ovako mora biti:
Nije Salihović defanzivac. Vidjeli smo to u svim onim utakmicama gdje je očajno odigrao na desnom beku, vidjeli smo i u Innsbrucku gdje je igrao tog zadnjeg veznog pa je imao 0 presječenih lopti isto kao i Medunjanin ili Sušić. Čovjek je po prirodi ili centralni vezni gdje do izražaja dolazi ono u čemu je najbolji, jak šut, ili eventualno lijevo krilo gdje je također solidan mada mu centaršut nije baš vrhunski. Sve ostalo nije za njega.
U veznom redu mora postojati defanzivno orijentisan igrač koji će usporavati transformacije protivnika iz napada u odbranu ili nas nema nigdje. Kolašinac je tu bez sumnje najkvalitetnije rješenje, a postoje još i Zahirović, Zukanović, pa i Bešić. Jedan od njih uvijek mora biti na toj poziciji! Znam ja da mnogima Adnan Zahirović zvuči lošije od Salihovića, ali džaba je, takav igrač jednostavno mora postojati u ekipi.
Da se malo igramo, ako već hoćete Salihovića u igri, evo jedan neobična formacija koju bih isprobao na nekoj prijateljskoj da sam selektor:
......................Džeko
Lulić...............Salihović........Hajrović
...............Kolašinac....Pjanić
Zukanović....Spahić....Bičakčić....Mujdža
.....................Begović
Ovo na papiru zvuči optimalno, naravno tako ne mora biti i u praksi, a ima i puno varijacija na temu. Može još ući Medunjanin umjesto Salihovića pa zamijeniti poziciju s Pjanićem, Kolašinac može na lijevog beka a Adnan na zadnjeg veznog, Miske bi obavezno ulazio zadnjih pola sata itd.
A da je ovako sa Argentinom ja bi bio najsretniji da se i ovo jednom vidi a vjerujem da nas i ne bi nakantali od cega najvise strahujem na pocetku.
Salihovic...............Pjanic........Hajrović
..............Kolašinac....Besic
Lulic....Spahić....Arslanagic....Mujdža
Evo ga aufštelung
Zaha opet na klupi, previđam mu 20+ minuta

Zaha opet na klupi, previđam mu 20+ minuta

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
drummer je napisao/la:Bez uvrede ikome ali cim novinari pocnu predlagati poziv za nekog igraca,to me uci ovo sto sam vidio od kad je selektor Safet Susic,to uglavnom znaci priprema terena za poziv.
Ma koji Besic,**** vas taj Besic vise,covjek igra stoopera u 7. klubu mrtve madjarske lige.Sta je vama ?!?
Ekipa za raznosenje i ekipa koja moze izvuci kontru uvijek a to nam je i jedina sansa protiv gaucosa...dubrovnik je napisao/la:A da je ovako sa Argentinom ja bi bio najsretniji da se i ovo jednom vidi a vjerujem da nas i ne bi nakantali od cega najvise strahujem na pocetku.
Odlicna postava!!!!
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.