Bundesliga
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers
- Ibracadabra
- Kontakt:
Re: Bundesliga
Nisam nigdje napisao da su Englezi i Francuzi cvijećke. Zato sam i napisao svi su oni isti, ali ovdje neki brane Njemačku kao da im je to rodna gruda. Ja samo kažem ono što mislim.
"Swedish style? No. Yugoslavian style? Of course not. It has to be Zlatan-style."
#CFC Pride of London.
#KING James!!
#CFC Pride of London.
#KING James!!
E jarane ovdje ima onih kojima je ljubav prema BL i FCB važnija od novca. Ne znam šta bi na to rekli njemački reprezentativci kojima je malo para po BL, pa mlate naftaške pare po Premiershipu ili jedan Uli koji otima milione od Njemačke i njemačkog naroda.Ibracadabra je napisao/la:Nisam nigdje napisao da su Englezi i Francuzi cvijećke. Zato sam i napisao svi su oni isti, ali ovdje neki brane Njemačku kao da im je to rodna gruda. Ja samo kažem ono što mislim.
- Blaszczykowski
- Kontakt:
stvarno je ova priča postala zamorno pretakanje iz šupljeg u prazno. ne vidim potrebe da se neke stvari ponavljaju 100 puta. nismo valencija **** 
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
- Centre forward
- Kontakt:
Ibracadabra je napisao/la:Zaslijepljen si mišljenjem da se u Njemačkoj radi sve pošteno i transparentno. Kao da mnogi zaboravljaju da je upravo ta država bila kolijevka najvećeg zla kojem je svijet svjedočio.Centre forward je napisao/la:Bome nije; pročitaj nekad nešto, ne prihvataj uvijek mišljenja glupe mase.Ibracadabra je napisao/la:Arapi,Bayern,Real,Rusi ili bilo ko drugi sve je to isto.
Kad prerasteš level osnovne škole (ako se to uopšte desi) shvatićeš koje gluposti pišeš i da ispadaš k'o ključevi. Kažem ti ja fino, a ne volim da ponavljam,pročitaj pobra nešto ponekad da bio razumio stvar.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Ma svega se nakupilo, uzavrele su strasti. Dobro standardni forumaši na ovom pdf-u zbog svih ovih događanja posljednjih dana jesu više zakuhali, ali postoji u zadnje vrijeme sve više pokušaja da se teme na ovom pdf miniraju. Iako se neke stvari obrazlože, pojedine osobe opet spominju iste stvari i vrte istu priču stalno.Blaszczykowski je napisao/la:stvarno je ova priča postala zamorno pretakanje iz šupljeg u prazno. ne vidim potrebe da se neke stvari ponavljaju 100 puta. nismo valencija ****
A kod opela je npr slučaj da sam sam u početku pomislio da se radi o kvalitetnijem forumašu, da je vrijedno diskutovat, a s obzirom da se vrti oko jako specifičnih tema i ponavlja istu priču, mislim da je i on samo uletio na ovaj forum da bi ubijao vrijeme i minirao ovaj pdf. Možda ga gero skonta i u njemu prepozna nekog ranijeg forumaša, koji je bio pod nekim drugim nickom.....
A generalno da ne bi bilo šuplje priče i uništavanja teme treba se okrenut konkretnom , normalnom pisanju.
Dosta prije svega moraju da trpe ljudi poput amerosma, Palea i još neki, koji moraju prije svega da trpe prepucavanja Bayernovih i Dortmundovih navijača, dok ove nebuloze koje se ubacuju sa strane poput poistovječivanja Bayerna sa tajkunskim klubovima ih isto nerviraju vjerovatno, jer sami znaju kolika je to glupost.....
Nego vratimo se sada normalnim temama.
Jedna vrlo interesantna i negativna pojava u BuLi , generalno kod bundesligaša je loše izvođenje penala. Uvukla se tu jedna jako negativna serija. Opet novi promašaji u ovom kolu, pa i u prethodnim kolima poras promašaja što se tog segmenta tiče. Promašaja je bilo i u evropskim takmičenjima.
Samo se nadam da za koju sedmicu ili možda na ljeto kada bude SP , Kaiser neće izjavljivati da Nijemcima trebaju škole za vježbanje izvođenja penala.
Valjda dotle neće doći (da Kaiser se mora po tom pitanju oglasit...
Njemačke ekipe u prošlosti nikad nisu imale probleme s penalima, pa se nadajmo da je ovo samo neka prolazna kriza. Malo je porastao broj fula definitivno, iako par penala u samim bundesligaškim utakmicama su golmani odlično skinuli.
Ali prečesto vidimo i to glupo , ležerno izvođenje penala, poput i onog Mullerovog (iako ga cijenim, pa dosta puta mi se dopao i kod izvođenja penala) protiv Arsenala. Ok je to, da se golman sačeka i izigra, ali ipak treba i oštrije šutirat. A baš sam u ovom slučaju kao u još par slučajeva vidio kod igrača iz BuLi tu pojavu, da pokušavaju samo izigrat golmana i tako mlako i bezveze šutiraju....
Što se borbe za opstanak tiče mogla bi biti jedna od najluđih nakon dugo dugo vremena.
Hoće li biti baš najluđa? Šta misliš ti amerosm(osvrtao si se na to prije) ?
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
-
Pale_Companion
- Kontakt:
@effe
što se penala tiče ja bih tu kao bitan segment istakao odlične golmane koji nastupaju po bundeski. Kvalitetni golmani niču kao gliste poslije kiše, odgovorno tvrdima da niti jedna druga liga na svijetu nema ovakav broj kvaltetnih goldžija ...
Tu su već etabilirani : Neuer, Adler, Leno, Ulreich, Trapp, Ter Stegen, Baumann,Benaglio, Schafer, Zieler, pa hajmo reći i iskusnjara Weidi ...
Tu su još nadolazeće zvijezde ili golmani za koje se još def ne može reći kojoj klasi pripadaju poput Krafta, Farmanna, pa onaj rezervni iz Nurnberga, Karius, Weltko / H Muller, Castels, Manninger, Starke, Rensing... U cvajti imamo buduću zvijezdu Timu Horna, te već dobro poznatog Tobija Sippela ...
Stvarno odlična plejada odličnih/modernih golmana kojima skidanje penala nije rijetka pojava ... Posebice Leno je tu dominantan a od iduće sezone je tu i nova zvijezda, Yann Sommer koji je po kriteriju odbranjenih penala u samom vrhu evropskih golmana... Lik je svaki treći penal u dosadašnjoj karijeri skinuo, što je impozantna činjenica...
Što se borbe za opstanak tiče tu će biti ludilo do samoga kraja i vjerujem da će biti stenjanja do zadnje minute u 34. kolu ... U ovome momentu se nikako ne usudim davati ikakve prognoze oko relegacije, sem da Braunschweig je za mene prvi direktan putnik u niži rang.
što se penala tiče ja bih tu kao bitan segment istakao odlične golmane koji nastupaju po bundeski. Kvalitetni golmani niču kao gliste poslije kiše, odgovorno tvrdima da niti jedna druga liga na svijetu nema ovakav broj kvaltetnih goldžija ...
Tu su već etabilirani : Neuer, Adler, Leno, Ulreich, Trapp, Ter Stegen, Baumann,Benaglio, Schafer, Zieler, pa hajmo reći i iskusnjara Weidi ...
Tu su još nadolazeće zvijezde ili golmani za koje se još def ne može reći kojoj klasi pripadaju poput Krafta, Farmanna, pa onaj rezervni iz Nurnberga, Karius, Weltko / H Muller, Castels, Manninger, Starke, Rensing... U cvajti imamo buduću zvijezdu Timu Horna, te već dobro poznatog Tobija Sippela ...
Stvarno odlična plejada odličnih/modernih golmana kojima skidanje penala nije rijetka pojava ... Posebice Leno je tu dominantan a od iduće sezone je tu i nova zvijezda, Yann Sommer koji je po kriteriju odbranjenih penala u samom vrhu evropskih golmana... Lik je svaki treći penal u dosadašnjoj karijeri skinuo, što je impozantna činjenica...
Što se borbe za opstanak tiče tu će biti ludilo do samoga kraja i vjerujem da će biti stenjanja do zadnje minute u 34. kolu ... U ovome momentu se nikako ne usudim davati ikakve prognoze oko relegacije, sem da Braunschweig je za mene prvi direktan putnik u niži rang.
Agieren statt reagieren
Istina da je tu dosta do golmana. Jednostavno kod Nijemaca se i dalje pojavljuju generacije sjajnih golmana, ta tradicija se nastavlja. Jako mnogo je dobrih, vrhunskih golmana. Tu Nijemci prednjače. Zato je možda malo počelo kaskat sa stoperima, prije je bilo više kvalitetniji ili bolje rečeno onih super kvalitetnih.
Samo što se penala tiče, u ligi jeste i do golmana, ali oči su mi zaparala i ta 2 loše izvedena penala u LP, jedan od strane Bayerna, a drugi Leverkusena. Ta su baš oba loše šutirana....A eto Leverkusen bi s tim penalom ostvario bolji rezultat (ko zna, možda i zakuhao u toj utakmici, teško, ali govorim hipotetički više). U svakom slučaju penali ti nekad mogu u evropskom takmičenju biti kobni....A Nijemci baš s penalima nisu imali problema u prošlosti, rijetko su po tom planu u većim utakmicama zakazale njemačke ekipe (bilo repka , bilo klubovi).
Samo što se penala tiče, u ligi jeste i do golmana, ali oči su mi zaparala i ta 2 loše izvedena penala u LP, jedan od strane Bayerna, a drugi Leverkusena. Ta su baš oba loše šutirana....A eto Leverkusen bi s tim penalom ostvario bolji rezultat (ko zna, možda i zakuhao u toj utakmici, teško, ali govorim hipotetički više). U svakom slučaju penali ti nekad mogu u evropskom takmičenju biti kobni....A Nijemci baš s penalima nisu imali problema u prošlosti, rijetko su po tom planu u većim utakmicama zakazale njemačke ekipe (bilo repka , bilo klubovi).
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Ja vas više neću smarati, a pogotovo se nikad nisam ni neću pojaviti na forumu FCB, jer ne mislim da tamo imam nešto pametno reći, a ionako me isti uopšte ne interesuje. Ne bih na ovaj forum nikad ni došao da nije bilo padobranaca iz reda navijača FCB koji su upadali na forum BvB. Ne mogu da shvatim pojedince koji se previše poistovjećuju sa BL i FCB, pa svaku kritiku na račun istih doživljavaju kao nekakav atak na svoju ličnost i izigravaju veće katolike od Pape, ne moram dalje objašnjavati, ko hoće da shvati, mislim da je i ovoliko dovoljno.
- schweinsteiger
- Kontakt:
Sad cu ja zvati onog @jojnebudelititule sa Zeljine teme s IQom od 146,pa da nam svima objasni.opel je napisao/la: ne moram dalje objašnjavati, ko hoće da shvati, mislim da je i ovoliko dovoljno.
Ne znam kako ljudi koji prate bundesligu imaju nesto da kazu za Bayernov nacin poslovanja,ali hajde,covjek vjeruje u sta hoce
#miasanmia
Ma važno je da ti u životu dobro posluješ, pa ti je navijanje za FCB jedini uspjeh u dosadašnjoj životnoj karijeri.schweinsteiger je napisao/la:Sad cu ja zvati onog @jojnebudelititule sa Zeljine teme s IQom od 146,pa da nam svima objasni.opel je napisao/la: ne moram dalje objašnjavati, ko hoće da shvati, mislim da je i ovoliko dovoljno.
Ne znam kako ljudi koji prate bundesligu imaju nesto da kazu za Bayernov nacin poslovanja,ali hajde,covjek vjeruje u sta hoce
Bundesliga equal PDF bundesliga. Gdje god se okreneš samo bajernovi simpatizeri pišu nešto, drugi do riječi ne mogu doći na svojim temama 
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!
Pa ko ce drugi pisati? Ostali klubovi bi ravnpravno igrali u HNL-u. Ustvari, nisam siguran. Sa Rijekom bi se tesko nosili.nedim93 je napisao/la:Bundesliga equal PDF bundesliga. Gdje god se okreneš samo bajernovi simpatizeri pišu nešto, drugi do riječi ne mogu doći na svojim temama
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Greivis je napisao/la:Pa ko ce drugi pisati? Ostali klubovi bi ravnpravno igrali u HNL-u. Ustvari, nisam siguran. Sa Rijekom bi se tesko nosili.

Agieren statt reagieren
- GazijaKalesija
- Kontakt:
Jest doduše, završi Arsenal ispred BvB-a u grupi, ubili ih ko mraz paprike u obje tekme.Greivis je napisao/la:Pa ko ce drugi pisati? Ostali klubovi bi ravnpravno igrali u HNL-u. Ustvari, nisam siguran. Sa Rijekom bi se tesko nosili.nedim93 je napisao/la:Bundesliga equal PDF bundesliga. Gdje god se okreneš samo bajernovi simpatizeri pišu nešto, drugi do riječi ne mogu doći na svojim temama
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.
Ima li još ko spreman odgovor za ovog trola/trolove?
Greivisu zadnja opomena kao i kolegi mu po dresu i opredjeljenju.
Greivisu zadnja opomena kao i kolegi mu po dresu i opredjeljenju.
Vom Jäger zum Gejagten
- Omerbavarac
- Kontakt:
Smirice se do petka a onda ce doci ovdje da sole pamet kako Bundesliga u polufinalu nece imati svog predstavnika, tipicno za njih.geronimo je napisao/la: Greivisu zadnja opomena kao i kolegi mu po dresu i opredjeljenju.
BvB i Bayern kao i prosle godine guraju maksimalno s tim da ovi prvi imaju dobrano problema sa povredama ali do prve utakmice naredne runde ce se vratiti Reus koji itekako nedostaje, tako da uz povoljnog protivnika vjerujem da upasti medju 4 najbolje.
Za Bayern je suvisno bilo sta pricati. Bolje da im daju trofej u ruke jer nema potrebe igrati dalje.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Kada nekako se okrenemo i pogledamo prošlu sezonu i to njemačko finale te stil i način na koji su do tog finala došli Bayern i Dortmund i kako i koga su izbacili, onda ova sezona ako ne bi npr odbrane titule bilo ili bar jedne ekipe u finalu skoro samo da neuspjeh može biti. Svi očekuju ono najviše.
Za sada se ipak mora reći da je sezona dobra. Za sada ću reči dobra, ali čak i ocjena vrlo dobra ne bi bila pretjerana.
Sva 4 tima su prošla grupu. HISTORIJSKI i svakako odličan učinak. 2 tima u četvrtfinalu , među osam najboljih (samo Španija ima više - jednog predstavnika više). To je vrlo dobar učinak. Po meni bi sezona već bila odlična da i jedan tim samo uđe u polufinale, ne bi trebalo ni više od toga. A da tek ne govorimo o varijantama, oba tima u polufinalu, finale ili Bayernova odbrana titule (što nije nerealno).
Za Leverkusenom i Schalkeom se nema šta žalit jer protiv onakvih protivnika nisu mogli proći, samo su se mogli bolje prezentovati (posebno u prvim susretima). A da su dobili nekog drugog u žrijebu, imali bi realnije šanse (protiv neke 3-4 ekipe realne šanse). Schalke bi pogotovo s ovako dobrom , potencijalnom ekipom imao šansi. Ali s drugim trenerom, s Kellerom na klupi možda ne bi imali šansi ni protiv Galate, Olympiakosa, Zenita itd. Schalke 30-40 % manje svojih mogućnosti iskorištava s ovim trenerom u odnosu na ono kako bi bilo s nekim kvalifikovanijim čovjekom na klupi.
Za sada se ipak mora reći da je sezona dobra. Za sada ću reči dobra, ali čak i ocjena vrlo dobra ne bi bila pretjerana.
Sva 4 tima su prošla grupu. HISTORIJSKI i svakako odličan učinak. 2 tima u četvrtfinalu , među osam najboljih (samo Španija ima više - jednog predstavnika više). To je vrlo dobar učinak. Po meni bi sezona već bila odlična da i jedan tim samo uđe u polufinale, ne bi trebalo ni više od toga. A da tek ne govorimo o varijantama, oba tima u polufinalu, finale ili Bayernova odbrana titule (što nije nerealno).
Za Leverkusenom i Schalkeom se nema šta žalit jer protiv onakvih protivnika nisu mogli proći, samo su se mogli bolje prezentovati (posebno u prvim susretima). A da su dobili nekog drugog u žrijebu, imali bi realnije šanse (protiv neke 3-4 ekipe realne šanse). Schalke bi pogotovo s ovako dobrom , potencijalnom ekipom imao šansi. Ali s drugim trenerom, s Kellerom na klupi možda ne bi imali šansi ni protiv Galate, Olympiakosa, Zenita itd. Schalke 30-40 % manje svojih mogućnosti iskorištava s ovim trenerom u odnosu na ono kako bi bilo s nekim kvalifikovanijim čovjekom na klupi.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Blaszczykowski
- Kontakt:
@effe pogled ti je malo preružičast. u biti se može reći da u odnosu na lani nije ostvaren nikakav napredak. istina je da su fcb i bvb zadržali top razinu, ali od ostalih u eurokupovima nitko nije napravio više od očekivanog (eintracht je jedini bio blizu). od bayera i schalkea se i očekivao prolazak skupine, kao i od eintrachta, tako da tu nema ništa što izaziva wow efekt. pritom je jedino bayer imao neku težu skupinu za ostvarenje tog cilja. s druge strane, freiburg i štokarda su ispali od klubova od kojih "nisu smjeli ispasti"; pogotovo je sramotno ispadanje ovih potonjih, dok se freiburgu može uzeti kao olakotna okolnost europsko neiskustvo.
bl definitivno raste, ali moglo bi to i brže. problem je i to što ovi koji imaju/mogu djeluju kao englezi i na terenu su daleko lošiji nego što djeluju na papiru. a ovi što bljesnu poput freiburga lani ili trenutno mainza su preslabi za iskorak.
bl definitivno raste, ali moglo bi to i brže. problem je i to što ovi koji imaju/mogu djeluju kao englezi i na terenu su daleko lošiji nego što djeluju na papiru. a ovi što bljesnu poput freiburga lani ili trenutno mainza su preslabi za iskorak.
- Blaszczykowski
- Kontakt:
Re: TSG 1899 Hoffenheim
jedan post u ovoj godini za simpač družinu sa sela.
evo da napišem da ih firmino skoro sigurno napušta, a kod vollanda je još neizvjesno šta planira.
evo da napišem da ih firmino skoro sigurno napušta, a kod vollanda je još neizvjesno šta planira.
Re: TSG 1899 Hoffenheim
Zašto ovaj klub uopće ima svoju temu? Nek modove spoje temu s BL.
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.