Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Znal neko sta je na redu poslije zavrseka ove sjeverne tribine na Tusnju, da li ce se graditi istočna tribina ili ce se urediti zapad????
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
Istok je po planu, sto se mene tice nek istok zavrse i to je to, naravno pod uslovom da se usminka do maksimuma, da zadovoljava sve uslove, a sto je najvaznije sa tim istokom se dobija jedna cjelina stadiona.
Imat cemo stadion od 15+ hiljada, a ostalo nek saceka bolja vremena.
Imat cemo stadion od 15+ hiljada, a ostalo nek saceka bolja vremena.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...
Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !
Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !
-
GixUltras1947
- Kontakt:
Bit ce vise sektora ima slika ali je ne mogu naci ,kada nađem postavit cu jeSignore je napisao/la:Pa tu i pratim![]()
Vidim da su na sredini normalne stepenici, ali smatram da je malo da su samo na sredini. Te polovice treba jos popoloviti da se naprave 4 sektora.
Stepenice izbliza: https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 4771_n.jpg
S druge tribine: https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 7039_n.jpg
I jel mene moje oci varaju ili ce vam ova tribina sto se sad gradi doc na knap s onom kucom?Pomislio sam da ce na tom dijelu falit redova, al izgleda da ce sve bit OK i da ce se moc to normalno srusit i nanovo sredit svlacionice kad se mogne.
I kad sam kod tog. Sta je u planu za svlacionice? Kad sam zadnji put gore bio prije koju godinu u ovoj zgradi je opci opci uzas, ne vjerujem da se isplati to sredjivati. Radije napravit ispod tribine svlacionice, prostorije za upravo i sve sto je potrebno. Ako je potrebno izvucete 2-3 metra van i dobijete jos jako puno prostora pod tribinom.
Za svlacionice nezz nista.Ispod tribina je ostavljeno mnogo prostora,ali će tu biti WC. Uglavnom u subotu cu postavit jos slika
Pisao sam prije nekog vremena o nizeligaskim stadionima. Spominjah Jajce, tamo jos uvijek nista novo iako se stadion trebao na veliko renovirati. Oni dogodine vrlo vjerojatno ulaze u 1.LFBiH. U Posusju gdje vec imaju lijep stadion najavili su uglavnom sminkanje, tocnije, kad sam vidio pisalo je da su radovi poceli. Od znacajnijih radova trebalo je da srede svlacionice, postave reflektore na pomocni stadion i saniraju glavni teren. O zavretku radova nigdje ni rijeci.
Oni koji su napravili nesto su ljudi iz Ljubuskog na svom stadionu Babovac.
http://sloga.ba/?p=812
Vijesti iz studenog, cudi me da nema nista novije, al OK. Vidim da su lijepo usminkali, otvorili fan shop, da su radili potpuno nove svlacionice. Sve je za pohvalu, samo nek se ulaze, zelim im skori ulazak u 1.LFBiH, a moguce da cak i ove sezone udju.
Inace, glavni rival Slogi za visi rang Turbina Jablanica takodjer nesto radi.
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 204&type=3
Tu se moze vidjeti da saniraju teren. Dali ce raditi ista sa tribinama nema nigdje informacija iako bi bio red jer su uzasne, a Turbina je glavni favorit da ulazak u Prvu Federalnu.
I za kraj jedan lijep i pozitivan primjer iz Tomislavgrada. Ne mogu naci novije slike, ove su stare 4-5 mjeseci pa vjerujem da je sve ovo jos malo usminkano, ali krov koliko znam postavljen nije. Ova nova tribina iznosi 526 tisuca maraka i ima malo vise od 950 stolica ako sam dobro izracunao.
Da bi vidjeli cijele slike otvorite ih u novim karticama

Ovako bi trebalo da izgleda po zavrsetku:

Stara tribina ima 6 redova i na njoj su prije 2-3 godine postavljene stolice koje je Dinamo Zagreb donirao Tomislavu. Moja neka procjena je da tu stane nekih 1000-1200 stolica, u svakom slucaju ukupni kapacitet preko 2000. Zanimljivo da je postavljanje tih stolica na staru tribinu bilo pravo druzenje i zajednicka akcija u kojoj su cak i igraci sudjelovali.

Kamo srece da svi klubovi treceg ranga rade ovako nesto. Kad vidim stadione klubova koji bi mogli uc u Prvu Federalno dodje mi lose.
Jos cu ovih dana pogledat radil vise igdje.
Oni koji su napravili nesto su ljudi iz Ljubuskog na svom stadionu Babovac.
http://sloga.ba/?p=812
Vijesti iz studenog, cudi me da nema nista novije, al OK. Vidim da su lijepo usminkali, otvorili fan shop, da su radili potpuno nove svlacionice. Sve je za pohvalu, samo nek se ulaze, zelim im skori ulazak u 1.LFBiH, a moguce da cak i ove sezone udju.
Inace, glavni rival Slogi za visi rang Turbina Jablanica takodjer nesto radi.
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 204&type=3
Tu se moze vidjeti da saniraju teren. Dali ce raditi ista sa tribinama nema nigdje informacija iako bi bio red jer su uzasne, a Turbina je glavni favorit da ulazak u Prvu Federalnu.
I za kraj jedan lijep i pozitivan primjer iz Tomislavgrada. Ne mogu naci novije slike, ove su stare 4-5 mjeseci pa vjerujem da je sve ovo jos malo usminkano, ali krov koliko znam postavljen nije. Ova nova tribina iznosi 526 tisuca maraka i ima malo vise od 950 stolica ako sam dobro izracunao.
Da bi vidjeli cijele slike otvorite ih u novim karticama
Ovako bi trebalo da izgleda po zavrsetku:

Stara tribina ima 6 redova i na njoj su prije 2-3 godine postavljene stolice koje je Dinamo Zagreb donirao Tomislavu. Moja neka procjena je da tu stane nekih 1000-1200 stolica, u svakom slucaju ukupni kapacitet preko 2000. Zanimljivo da je postavljanje tih stolica na staru tribinu bilo pravo druzenje i zajednicka akcija u kojoj su cak i igraci sudjelovali.
Kamo srece da svi klubovi treceg ranga rade ovako nesto. Kad vidim stadione klubova koji bi mogli uc u Prvu Federalno dodje mi lose.
Jos cu ovih dana pogledat radil vise igdje.
.
Zadnja izmjena: stampy, dana/u 20 feb 2017, 11:51, ukupno mijenjano 1 put.
Ovo u Tomislavgradu je pravo fino. Još kad se natkrije... Dvije trećine premijerligaša ima lošije stadione.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus
Ovo mi je fakat nekako s brda s dola sto se kaze, nista nisucim, daj Boze da grijesim ali po slikama i ovo malo sirotinje od tibina su sfuserili, nije mi jasno da jedna opcina kao sto je Vitez nije u stanju da izgradi moderan stadioncic (kapaciteta 5-7 000) koji ce zadovoljiti sve moguce standarde. Npr. nesto kao ova tribina u Tomislavgradu, okruzi stadion sa 4 onakve identicne tribine i imas stadion boli glava, uz to reflektore, lcd screen, loza i neces se osramotiti da ti Barca dodje.esprit24 je napisao/la: Cist primjer stadion u VitezuKao prvo oni ce u ovaj stadion uloziti ajd recemo milion maraka, a kad se ovo izgradi jedva da ce zadovoljiti kriterije koje zahtjeva Premier liga, a o UEFA licenci ne trebaju ni razmisljati. Tako mozda ako bi se Vitez(kolko sam shvatio imaju jaku upravu, i to je za ocekivati) nekad plasirao u Europu, moraju opet gostovati u Zenici. Zar nije bilo logicnije krenuti u izgradnju nekog manjeg stadiona al da tribina bude multi funkcionalna a ne ovako na redaj koji red stavi stolice i to je to
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
-
neroazzuro
- Kontakt:
Izvini,moradoh!
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
Ako jedan Tomislavgrad (3-ca liga ako se nevaram) moze imati ovako lijepu tribinu, onda Vitezu (koji ima premijer ligasa i jednog od boljih drugo ligasa) nebi trebao biti problem izgraditi 4 takve tribine. Mozda to sve zvuci kao naucna fantastika, ali samo skontajte koji milioni godisnje proliferuju kroz opstinu Vitez. Ukoliko ti gigantski poduzetnici sa opcine Vitez placaju porez, taj stadion o kojem ja pricam nebi trebao biti problem izgraditi i to u rekornom vremenu.neroazzuro je napisao/la:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Izvini,moradoh!
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Ala ovo izgleda gadno, mogo si makar upalit photoshop umjesto painta.stampy je napisao/la:
Ali najjače je ovo Bosnische Nationalmannschaft. Očito balavurdija iz dijaspore misli da je to zvanični jezik u BiH pa stoga i grupe po fejsbuku nazivaju tako.
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Auu kako bih volio posjetiti ovaj stadion u Tomislavu, prelijepo zaista!
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
Ima li išta od onog UEFA-inog programa da kao pogura klubove u obnavljanju terena?
- Desperado2
- Kontakt:
vazda sam volio ove manje stadione, poput recimo Otoke u Sarajevu ili jos sam gledao u Hrvatskoj u primorju dolje recimo stadioni od ekipa iz nizih liga, tik pored naselja, prelijepo, par redova tribina sa sve cetiri strane.
FC BAYERN MÜNCHEN
Pogledaj stadion u Sinju i zamisli da je zavrsenDesperado2 je napisao/la:vazda sam volio ove manje stadione, poput recimo Otoke u Sarajevu ili jos sam gledao u Hrvatskoj u primorju dolje recimo stadioni od ekipa iz nizih liga, tik pored naselja, prelijepo, par redova tribina sa sve cetiri strane.
http://www.sportzdk.ba/foto-stadion-luke-dobio-stolice/
Hvale vrijedna akcija kluba i navijaca. Nadam se da ce se akcija nastavit i da ce popunit tribinu.
Hvale vrijedna akcija kluba i navijaca. Nadam se da ce se akcija nastavit i da ce popunit tribinu.
- badblueboylivno
- Kontakt:
" onclick="window.open(this.href);return false;Sarajlijc@ je napisao/la:Auu kako bih volio posjetiti ovaj stadion u Tomislavu, prelijepo zaista!
Ja se, kao Livnjak, crvenim kad vidim ovo pa pogledam na stadion u Livnu. Da bar imamo 10 posto od ovoga.
Hayley <3
Ima! Sam Baković i Begić su nakon jednog intervjua rekli da se na proljeće kreće s uplatom novca na račun klubova, i da radovi mogu krenuti. Oni klubovi koji su od 2009. pa do danas u premijer ligi će dobiti maksimalnih 89.000 eura a oni koji nisu, dobit će manje.Eborg je napisao/la:Ima li išta od onog UEFA-inog programa da kao pogura klubove u obnavljanju terena?
Dalje su rekli da će već nakon ovog prvenstva tj. u mjesecu maju aplicirati na novi projekat UEFA-e za rekonstrukciju stadiona, jer im UEFA to dozvoljava kao savezu u cilju poboljšanja takmičenja. To znači da ovaj projekat nije posljednji, bit će ih još.
Ovo su vam najnovije vijesti u vezi infrastrukture.
Nadajmo se.
Samo me interesuje šta se može uraditi za 89.000 EUR, cca. 173.000 KM.
Čelik će to uz saglasnost UEFA-e uložiti u ostale segmente stadiona s obzirom da u teren nema potrebe no ne znam šta ostali klubovi mogu uraditi sa tako malo novca.
Na "Bilinom polju" teren sa drenažom, grijanjem i novom travom je koštao oko 1.500.000 KM.
Samo me interesuje šta se može uraditi za 89.000 EUR, cca. 173.000 KM.
Čelik će to uz saglasnost UEFA-e uložiti u ostale segmente stadiona s obzirom da u teren nema potrebe no ne znam šta ostali klubovi mogu uraditi sa tako malo novca.
Na "Bilinom polju" teren sa drenažom, grijanjem i novom travom je koštao oko 1.500.000 KM.
Na Santiago Bernabeu je kostao €10m, na Mokrom docu 10k KM.
Travnjak stadiona u Mramoru danas, tribine nažalost još uvijek u lošem stanju.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.