Krokodil je napisao/la:Oplaka'samolukavac je napisao/la:Biće problema Adise po ovoj strani gdje igra Valencia, jer otišao mu je periferni vid![]()
Sportski komentatori
- Contentissimo
- Kontakt:
Re: Sportski komentatori
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Alla Juventus vincere non è importante è l'unica cosa che conta
«It is much easier to paint another Mona Lisa then it is to create another Del Piero» - Iker Casillas
«It is much easier to paint another Mona Lisa then it is to create another Del Piero» - Iker Casillas
- Titova-Juga
- Kontakt:
Contentissimo je napisao/la:kaze VUGDALIC "Sta je Stio"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zašto te to čudi od tog degena ?
Žalosno je šta je raja prisiljena slušati. Ja srećom imam hrt pa zaobilazim tog jadnika u širokom luku.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
- Contentissimo
- Kontakt:
ma nisam ni ja gledao tekmu na obn-u nego nakon tekme slucajno prebacim kad je bila ona "strucna" sudijska analiza, i uvijek se iznova iznenadim...yebo sve ako on ima 8 razreda škole 
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
- Titova-Juga
- Kontakt:
Ja se naježim općenito kad naletim na taj kanal. Ništa pametno nećeš vidjeti a bome ni čuti, (pogotovo kada su utakmice u pitanju). Čovjek humanista pa može da radi i govori šta mu volja na tv-u, žalosno je to.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
- Consigliere
- Kontakt:
Ma, privatne televizije, nema nikakve kontrole, nikog nije briga za misljenje javnosti... Pa, kad nam je Senad instalirao Marijana kojeg moras trpiti kad igra reprezentacija, hej reprezentacija
... koga onda cudi da neko sa ovako malo znanja i strucnosti prenosi samo LP
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Dobro druze ne mozes njih porediti nikako, jer Maki ima pregrst informacija i rijetko kiksa, jbg neke su manje vazne a neke vise ali sam prenos nije dosadan.Consigliere je napisao/la:Ma, privatne televizije, nema nikakve kontrole, nikog nije briga za misljenje javnosti... Pa, kad nam je Senad instalirao Marijana kojeg moras trpiti kad igra reprezentacija, hej reprezentacija... koga onda cudi da neko sa ovako malo znanja i strucnosti prenosi samo LP
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
- Titova-Juga
- Kontakt:
Consigliere je napisao/la:Ma, privatne televizije, nema nikakve kontrole, nikog nije briga za misljenje javnosti... Pa, kad nam je Senad instalirao Marijana kojeg moras trpiti kad igra reprezentacija, hej reprezentacija... koga onda cudi da neko sa ovako malo znanja i strucnosti prenosi samo LP
Usporedba je svakako u najmanju ruku besmislena.
Uspoređivanje stručnosti, znanja, informisanosti, komentatorskog štiha, sa neobrazovanošću, gadnom bojom glasa, kafanskim vođenjem utakmice i izvaljivanjem gluposti. Ne ide.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
Ovo prvo za Marjana stoji, ali ovo boldano?!?Titova-Juga je napisao/la:Consigliere je napisao/la:Ma, privatne televizije, nema nikakve kontrole, nikog nije briga za misljenje javnosti... Pa, kad nam je Senad instalirao Marijana kojeg moras trpiti kad igra reprezentacija, hej reprezentacija... koga onda cudi da neko sa ovako malo znanja i strucnosti prenosi samo LP
Uspoređivanje stručnosti, znanja, informisanosti, komentatorskog štiha, sa neobrazovanošću, gadnom bojom glasa, kafanskim vođenjem utakmice i izvaljivanjem gluposti. Ne ide.
Gadna boja glasa- Pored toga je IRITANTAN.
Kafansko vođenje utakmice- Trpaj, meći, gazi....
Izvaljivanje gluposti- Zlatanov tetak radi u GSP-u(Kome treba taj info)?
Znaci u poredjenju sa Vugdalicem(oPsajd) i nije neka razlika, prednost kao sto si i naveo je u poznavanju materije.
- Titova-Juga
- Kontakt:
Po meni boja glasa onako baš za moj ukus, (različiti smo svi), grublji baš kao i Drago Ćosić u nekim momentima.krmpotich je napisao/la:Ovo prvo za Marjana stoji, ali ovo boldano?!?Titova-Juga je napisao/la:Consigliere je napisao/la:Ma, privatne televizije, nema nikakve kontrole, nikog nije briga za misljenje javnosti... Pa, kad nam je Senad instalirao Marijana kojeg moras trpiti kad igra reprezentacija, hej reprezentacija... koga onda cudi da neko sa ovako malo znanja i strucnosti prenosi samo LP
Gadna boja glasa- Pored toga je IRITANTAN.
Kafansko vođenje utakmice- Trpaj, meći, gazi....
Izvaljivanje gluposti- Zlatanov tetak radi u GSP-u(Kome treba taj info)?
Znaci u poredjenju sa Vugdalicem(oPsajd) i nije neka razlika, prednost kao sto si i naveo je u poznavanju materije.
Slažem se za Marjana da nerijetko trpa nepotrebne informacije ali kažu od viška glava ne boli, mada zna ponekad iritirati sa tim, ali niko nije perfektan. I kao takav je primarius za Vugdalića kojeg ni ne doživljavam kao komentatora nego budalu kakav je i sam OBN.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
- Consigliere
- Kontakt:
Sabinho je napisao/la:
Dobro druze ne mozes njih porediti nikako, jer Maki ima pregrst informacija i rijetko kiksa, jbg neke su manje vazne a neke vise ali sam prenos nije dosadan.
Za te famozne Marjanove informacije potrebna ti je internet konekcija i pola sata vremena. Bukvalno o svakom od 22 igraca koji ce igrati na utakmici, mozes izvuci svaku sitnicu. I kakva boja glasa? Pa Marjan je najgori komentator na svijetu po boji glasa. On ne posjeduje minimum potrebnog da se bavis komentatorskim poslom, a to je upravo taj glas. Ali, ide ga sto jest jest. Valjda nekom bilo zanimljivo da se utakmice reprezentacije komentarisu ekavicom, a i privatne televizije jace nego ikada, pa se Marjan zadrzao duze od planiranog.Titova-Juga je napisao/la: Usporedba je svakako u najmanju ruku besmislena.
Kristic i Spaho su najbolji za utakmice reprezentacije.
- Titova-Juga
- Kontakt:
Consigliere je napisao/la: Za te famozne Marjanove informacije potrebna ti je internet konekcija i pola sata vremena. Bukvalno o svakom od 22 igraca koji ce igrati na utakmici, mozes izvuci svaku sitnicu. I kakva boja glasa? Pa Marjan je najgori komentator na svijetu po boji glasa. On ne posjeduje minimum potrebnog da se bavis komentatorskim poslom, a to je upravo taj glas. Ali, ide ga sto jest jest. Valjda nekom bilo zanimljivo da se utakmice reprezentacije komentarisu ekavicom, a i privatne televizije jace nego ikada, pa se Marjan zadrzao duze od planiranog.
Kristic i Spaho su najbolji za utakmice reprezentacije.
Već sam naveo, nerijetko pretjeruje sa informacijama. Ali ako već mogu birati, radije ću izabrati onda pregršt informacija nego nikakvu informaciju pa bile one i nepotrebne. Boja glasa, već sam rekao, meni baš onakva odgovara... kad čuješ njega, osjetis samopouzdanje i znanje, dok kad slušaš Vugdalića, odmah pomisliš na IQ i sobnu temperaturu.
Ovo za ekavicu je suvišno komentarisati. Čovjek je pravi Bosanac/Hercegovac, meni je to dovoljno a neka priča kako želi, to su privatne stvari u kojima se niko ne bi trebao petljati baš kao što je i vjera i sl.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
- Consigliere
- Kontakt:
Nemoj me pogresno shvatiti, nemam ja nista protiv ekavice, ali jasno je da mu nije odmogla u cijelom tom njegovom posebnom imidzu.Titova-Juga je napisao/la:
Već sam naveo, nerijetko pretjeruje sa informacijama. Ali ako već mogu birati, radije ću izabrati onda pregršt informacija nego nikakvu informaciju pa bile one i nepotrebne. Boja glasa, već sam rekao, meni baš onakva odgovara... kad čuješ njega, osjetis samopouzdanje i znanje, dok kad slušaš Vugdalića, odmah pomisliš na IQ i sobnu temperaturu.
Ovo za ekavicu je suvišno komentarisati. Čovjek je pravi Bosanac/Hercegovac, meni je to dovoljno a neka priča kako želi, to su privatne stvari u kojima se niko ne bi trebao petljati baš kao što je i vjera i sl.
Ponekad gledam utakmice koje komentarisu BBC-evi komentatori, a posebno Guy Mowbray, koji je po meni najbolji komentator u svijetu trenutno.. i bukvalno je susta suprotnost i Vugdi i Marjanu.
- Titova-Juga
- Kontakt:
Consigliere je napisao/la:
Nemoj me pogresno shvatiti, nemam ja nista protiv ekavice, ali jasno je da mu nije odmogla u cijelom tom njegovom posebnom imidzu.
Ponekad gledam utakmice koje komentarisu BBC-evi komentatori, a posebno Guy Mowbray, koji je po meni najbolji komentator u svijetu trenutno.. i bukvalno je susta suprotnost i Vugdi i Marjanu.
Mnogi se na ovim našim ludim prostorima svežu upravo te ekavice i zbog toga im Marjan u startu ima minus pa čak i ako im se sviđa kao komentator, neće to priznati. To je sad već jedna dublja tema, nema potrebe o tome dalje, eto samo onako kažem kako mislim da jeste.
Ma svjetski komentatori (pojedini) se i ne mogu porediti sa našim to bez daljnjeg. Ali svejedno, Marjan je za Vugdu po meni izmislio komentarisanje utakmica.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
Dugo vremena pratim Seriju A.samim time i njihove spikere. Ono sto me fascinira je to kada se dodaju igraci, ne govori:Balloteli do Tottija, Totti do(to gledaoci sami znaju)... Kada padne gol, lik suti 20-30 secundi pusti gleedaoca da uziva u momentu. Marjan:urla, pjeni i nabija neku vrste nervoze kod nas s druge strane ekrana. Ovi za OBN-a:Hohohoohohoh.... Ili na HRT-u M.Dušanovic na tenisu. Suti tokom cijele razmjene udarace, znamo svi sta je :Beckhend, forhend...
Sada na zadnjem prenosu govori:"Egiptu treba da bude stimulans, jer je dobio jednu repku poput nas"
Visestruki osvajaci CAN-a i mnogobrojni ucesnici zavrsnice istih dobili su repku koja se nikada i nigdje nije plasirala(do danas)

Sada na zadnjem prenosu govori:"Egiptu treba da bude stimulans, jer je dobio jednu repku poput nas"
-
Chupacabra
- Kontakt:
Ozbiljno? Ne znam, al ja bi radije slušao Marijana i Vugdalića zajedno nego Kristića, ono mrtvilo ja ne mogu da podnesem.Consigliere je napisao/la: Kristic i Spaho su najbolji za utakmice reprezentacije.
- Consigliere
- Kontakt:
Mrtvilo? Ovo je odlicno odradjen prenos: navijacki, ali uz normalnu dozu profesionalizma. I bez bespotrebnog glumatanja, kao sto to Marjan voli raditi.Chupacabra je napisao/la:Ozbiljno? Ne znam, al ja bi radije slušao Marijana i Vugdalića zajedno nego Kristića, ono mrtvilo ja ne mogu da podnesem.Consigliere je napisao/la: Kristic i Spaho su najbolji za utakmice reprezentacije.
[youtube][/youtube]
- Titova-Juga
- Kontakt:
Marjan kao što već navedoh možda nekada pretjeruje, ali ne vidim nikakvo glumatanje u njegovom prijenosu. Ne stoji mi ta riječ uz onakvog Čovjeka.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
Ajde kad smo kod Marjana, evo ja cu iznjeti nekih par istinitih cinjenica za ovog gospodina. Dugo vremena sam u medijima, i to ne printanim nego Radio+TV. Bavim se bas spikerskim poslom i imam kontakte po cijeloj EX-YU sa kolegama iz branse tako da znam vecinu stvari:Ko, gdje, kako, zasto i sl. Marjan je sve svoje kredite ispucao u Srbiji na TV stanici na kojoj je radio. Upao je u zestoke probleme(zna se vrlo dobro koje prirode). Otkaz nije dobio zbog:"Dijamanta", "Plavog bombardera" kao sto se u nasoj zemlji prikazuje nego opet zbog onog gore u zagradi. U nasoj zemlji je takodjer ispucao sve stanice i svugdje je bio nogiran, opet ne zbog rodoljublja nego opet zbog.... Zadnja karta mu je FACE TV, i trudi se na sve nacine da tu ostane. Kada ga covjek slusa, ne znam da li rahmetli Alija toliko simpatise nasu repku kao on. To je naprosto nemoguce, i svi znamo da je tako. Mozda sam bio malo misteriozan sa (ne)navodjenjem razloga zbog kojih je otpusten sa pomenutih stanica ali ako poslusamo jedan njegov prenos taj lik ne moze biti na Coca-coli, Red-Bullu nego na necem trecem. Ko zivi u Sarajevu zna tu pricu na cemu je kolega Marjan. Svaki put kada sam osudjen na FACE TV prenos, onda tipka ide na mute. 100 ljudi, 100 cudi neko ga voli, ja ne.
sta iz mene?Sabinho je napisao/la:Spahu jos nije pustilo od onog doceka nasih iz Kaunasa... "Ivanovic svojim golom donio trofej Galati prosle sezone"
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.