dimitrijevic je napisao/la:Citam ove vijesti oko udruzenja premijerligasa i ocekivano se desilo...druge dvije strane ne zele napredak BH fudbala i to se iz ovoga jasno vidi.Sjediste udruzenja da bude u BL ili Mostaru je ideja HDZ i SNSD i tu se sva prica zavrsava,jadnici oni
Budimo realni. Nisu problem samo dvije strane, nego i ona treca, jer je i ona vukla
svome gradu, mada na kraju, taj grad je ipak glavni grad, al dodje skoro pa na isto. I ne vidim da su igdje bili politicki predstavnici, al da politike ima u BH nogometu od strane samih sportskih radnika, ima. Ne trebaju nama nikakvi politicari(oni s pozicijama u vladama) kad smo mi svi sami od sebe politicari. Trebali su bacat novcic i odlucit.
Ne vidim zasto klubovi ne zele napredak, jer napredak BH nogometa je i njihov napredak, kakve koristi ima Borac ako Zvezda i Partizan jurisaju Europom, cak imaju veliki minus od toga buduci da bi ljudi u BL vise mogli da prate Zvezdu i Partizan nego Borac kojem tom prilikom opada gledanost, gube se sponzori, novac i klub propada. Ista prica za Zrinjski/Siroki i Dinamo i Hajduk.
Klubovi u BH nebitno kojeg predznaka nemaju bas nikakve koristi od nogometa u susjednim zemljama i cilj im je napredak BH nogometa. Barem bi trebao da bude, a vjerujem da i jest, barem u onom smislu da samo taj klub napreduje, ali i tad trebaju jacu ligu i moraju da se bore za nju. Ovo udruzenje premijerligasa nebi imalo nikakve veze s reprezentacijom, nebi nitko mogao reci da liga nije
njegova i da ga ne zanima, jer igra tu ligu, bori se za titulu i logika da ih onda i zanima.
Ja bi najradije zatvorio sve te predstavnike u jednu sobu, je*o im sve po spisku i mucio ih dok se ne opamete, jer mi idu na k* sve troji.
I na kraju krajeva, ovo udruzenje nebi bilo ni nuzno da je Savez normalan. Ja sam davnih dana pricao da ce liga otici u veci k* ako se reprezentacija plasira na SP, a mnogi su po temi o rekonstrukciji stadiona dr*ali na kvalifikacije misleci da ce Savez sve zaradjene pare uloziti u stadione. Ja milijun puta davao primjer Hrvatske koja ne je*e zivu silu, samo ih reprezentacija zanima i sve pare u nju daju, al ocito je trebalo da se desi da bi netko shvatio. I da se razumijemo, meni je drago da se BiH kvalificirala, ali sam htio reci da je zbog reprezentacija podredjena liga. Imate suprotnu situaciju u Engleskoj gdje klubovi imaju milijarde, dovode strane igrace, ne ulazu u omladince i Engleska nogometna reprezentacija samo je u glavama sila, na terenu malo iznad prosjeka. Zadnje polufinale su igrali na Euru 1996. kada su izmedju ostalog bili domacini. 2008. se nisu ni kvalificira. Na SP od 1990. nisu igrali polufinale, a cetiri godine poslije su i propustili natjecanje. Tako je to kad Savez brine samo o jednom, o onom gdje ima vise para.
Pozitivan primjer je Njemacka, ali BiH ne moze biti Njemacka, mada moze biti Njemacka u malom. Jaka reprezentacija kao sto je sada, da ide na svako prvenstvo, propusti mozda jedno od pet, prodje neku grupu i tako to. Moze imat ligu u kojoj je prosjek gledatelja 3-4 tisuce, da se derbiji igraju pred punim stadionom, da klubovi koji se bore za Europu imaju i po 10 tisuca na svakoj utakmici. Ne treba cak ni da se na proljece igra Europa, samo da su klubovi konkurentni, da skoro svake godine barem jedan klub dodje do grupne faze u kojoj nece bit kanta za napucavanje, barem ne svim protivnicima.
I za kraj. U Hrvatskoj je ovih dana ukinuto udruzenje prvoligasa. Savez je rekao da ne zele od klubova praviti taoce i da stvari predbacuju na Udrugu prvoligasa govoreci da to nije stvar Saveza. Vidjet cemo sad sto ce iz tog izac, Savez bi se valjda trebao brinuti o klubovima. Ako bude srece to bi mogao biti pozitivan primjer da liga moze prema gore i bez te udruge premijerligasa, ali prvo treba ljudima u Savezu neke stvari
utuvit u glavu.