Safet Sušić - Pape

Adinjo
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Adinjo » 20 mar 2014, 20:17

Koji je to nas selektor isao da pregovara sa igracima?

I manite se Cire saralatana, Ciro cim zine on slaze, tako te finte da je on trazio neke sastanke macku o rep.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 mar 2014, 20:18

Virtu4l je napisao/la:Tanković je lud za BiH.
Tankovica sam. Samo naveo kao primjer se sve ostale igrace iz diaspore. On mozda nije lud za BiH. Mada kad nije slavio golove izgledalo je drugacije. Ali da se neko odrekne zapadno evropskog drazvljanstva. Minimum minimuma je da selektor sjedne na avion. Izgubi koju subotu i mozda nedjelju. Poprica sa momkom i roditeljima lice u lice. I da mu da do znanja da se na njega ako nista ozbiljno racuna u bliskoj budcnosti.

Ljubav do Bosne u 90% primjera nije dovoljna da se odreknes Njemackog, Austrijskog i ostalih drzavljanstava. Ako bi se vrli forumasi postavili u kozu tih igraca. Vecina bi slicno reagovala. Ako bi selektor bio neodlucan kao sto Pape nazalost jeste 99% vremena.
Pape kao selektor ima ogromne nedostatke. Koje moze popusit samo neki stariji covjek njegove generacije ili neko ko se ne razumije u danasnji fudbal.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 mar 2014, 20:22

Adinjo je napisao/la:Koji je to nas selektor isao da pregovara sa igracima?

I manite se Cire saralatana, Ciro cim zine on slaze, tako te finte da je on trazio neke sastanke macku o rep.
Ciro sarlatan je za Papeta doktor fudbala. ( kao trener ).
Nemoj me samo tjerat da ih poredim jer je nemoguce i smijesno. Bolje je po Papeta da to ne uradim.

Guzonja
Kontakt:

Post Postao/la Guzonja » 20 mar 2014, 20:30

Sta bh drz. ako imas lovu i karijeru. :mrgreen:
--------------Dzeko-------Ibisevic
---Lulic---------------------
---------- Misimovic ----Pjanic
----------------Germanija
-Kolasinac----Spahic -- Bicakcic----Mujdza
--------------Begovic--------------

by: Glavonja Safet.

imperator10
Kontakt:

Post Postao/la imperator10 » 20 mar 2014, 20:35

Ajax je napisao/la:

Nemoj me samo tjerat da ih poredim jer je nemoguce i smijesno. Bolje je po Papeta da to ne uradim.
Ja ja, u pravu si, Ćiro je odveo BiH na veliko takmičenje.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 mar 2014, 20:48

imperator10 je napisao/la:
Ajax je napisao/la:

Ja ja, u pravu si, Ćiro je odveo BiH na veliko takmičenje.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Ciro je stvorio temelj reprezentacije. Na taj temelj je Pape.Posredstvom Jusufa nadodao Kolasinca i Hajrovica. I u laganoj grupi prosao dalje. Da nas Ciro vodi prosli bi ovu grupu na svjetskom 65%. A sa Papetom su nam sanse do 20%. I to ako nas sreca pomazi ili drugi naprave gresku.

CIRO: Diploma treceg trenera svijeta 1998, prvak sa Dinamom 1982 u super jakoj Yugo ligi. Kup Jugoslavije 1993, Prvenstvo Svicarske osvojio 1994 Grasshoppers, Prvnestvo i kup sa Dinamom, super Kup sa Hajdukom. Mnogo drugih uspjeha. Stvorio igrace iz nule kao Mandzukica u Zagrebu. Prvotimca Bayerna itd ..
PAPE: treniro kabukuspor , anadalijaspor i karinaspor i doveo Vrsajevica, kao i izgubio Seferovica.

CIRO: posjeduje sposobnost galvanizacije igraca
PAPE: stoji ko zaliven uz aut liniju bez vidnih gestikulacija.

CIRO: zna sa novinarima i relaksira atmosferu. Za sebe i svoje igrace.
PAPE: nezna sa novinarima. Provaljuje se i jos nas vise ukopava. ( cak pljuje svoje glavne igrace u medijima ).

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 20 mar 2014, 21:00

Da nije Ciri bilo Sukera ne bi prosao ni grupu na SP, a da mu nije bilo Bobanovog gola protiv nas u 80. minuti, ne bi se ni kvalifikovao na Mundijal. To je za ove koji tvrde da je Susic imao srecu sto je imao Hajrovica ili laku grupu ili sto su mu se poklopile zvijezde u horoskopu, ili sta vec govore. Trener zavisi od igraca, to je normalna stvar. Ako imas lose igrace dzaba ti ako se zoves Capello.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 20 mar 2014, 21:05

calcio je napisao/la:Da nije Ciri bilo Sukera ne bi prosao ni grupu na SP, a da mu nije bilo Bobanovog gola protiv nas u 80. minuti, ne bi se ni kvalifikovao na Mundijal. To je za ove koji tvrde da je Susic imao srecu sto je imao Hajrovica ili laku grupu ili sto su mu se poklopile zvijezde u horoskopu, ili sta vec govore. Trener zavisi od igraca, to je normalna stvar. Ako imas lose igrace dzaba ti ako se zoves Capello.
Sta pricas ti calcio da je bio Barbarez na nasoj klupi prosli bi ove kvalifikacije sa deset pobjeda i bez primljenog gola. Takodje, da nas on vodi na Mundijalu i stavi Prcica na defanzivnog veznog prva utakmica protiv Agentine bi bila registrovana 3:0 za nas jer ne bi bilo potrebe da se igra.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 mar 2014, 21:08

Sabinho je napisao/la: Sta pricas ti calcio da je bio Barbarez na nasoj klupi prosli bi ove kvalifikacije sa deset pobjeda i bez primljenog gola. Takodje, da nas on vodi na Mundijalu i stavi Prcica na defanzivnog veznog prva utakmica protiv Agentine bi bila registrovana 3:0 za nas jer ne bi bilo potrebe da se igra.
A tek da je Vaha :lol: dobili bi wild card za finale, a ostali bi se borili za jedno preostalo mjesto u finalu
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 mar 2014, 21:10

calcio je napisao/la:Da nije Ciri bilo Sukera ne bi prosao ni grupu na SP, a da mu nije bilo Bobanovog gola protiv nas u 80. minuti, ne bi se ni kvalifikovao na Mundijal. To je za ove koji tvrde da je Susic imao srecu sto je imao Hajrovica ili laku grupu ili sto su mu se poklopile zvijezde u horoskopu, ili sta vec govore. Trener zavisi od igraca, to je normalna stvar. Ako imas lose igrace dzaba ti ako se zoves Capello.
Sve u svemu. Kako smo siromasan savez. Nije ni ovo lose. Ali tri stvari su mu neoprostive.

1) Zasto ne igra sa bar jednim pravim zadnjim veznim Besic, Salatic, Vrancic, Kolasinac ( zasto da ne )
2) Zasto se licno ne angazuje vise kod razgovora sa potencialnim igracima. Ajde da ne radi skauting , da mu mi svi pronalazimo igrace. Ali jednostavno MORA da ide oci u oci porazgovarat sa potencijalnim igracima da ih nagovori. To da salje nekog amatera Jusufa nece upaliti kod iole ozbiljnih igraca, a posebno ako ih drugi selektori kvalitetno tretiraju.
3) Mora izgladiti odnose sa Dzekom i Spahicem. Makar pozvat Ibricica kao 23 igraca. Ko da je to neka velika stvar. Mada poznavajuci Papeta on ce i to zajebat i namjerno ga nece pozvat da pokaze da je on sef. Otici cemo sa narusenim odnosima i nece biti nista od svjetskog. A kada cemo igrati sljedece veliko natjecanje pitaj boga.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 mar 2014, 21:13

Susic postade bolji od Vahe koliko vidim. Par forumasa ovdje. Njih 4,5 bukvalno ko da ste mu rod. Ili da vas covjek placa. Pa gdje ce Pape biti bolji od jednog Vahe. Koji je trenirao najbolje timove. PSG, Lille i to uspjesno. A Pape neke Kabukuspore po pola godine. Jeste li vi normalni ?? Papeta poredite sa jednim Cirom svjetskim trenerom. Trecim na svijetu. Prvakom Jugoslavije Hrvatske, Svice itd.

Nemam namjeru da pljujem po covjeku. Koji ima neke zasluge. Zato sam rekao koje tri tacke bi bilo pozeljno zbog svih nas da ( po meni ) koriguje. Nista vise. Mislim da su to razumni prijedlozi. Pustimo sad ko je bolji trener.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 20 mar 2014, 21:16, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 mar 2014, 21:14

Samo da mi je provaliti čija si ti reinkarnacija. Valjda će legenda skontati, on ima nos za to.

Miriše mi na hogara.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 20 mar 2014, 21:19

Susicev posao je da vrbuje te igrace jer oni ce. Se puno lakse odlucit za nas ako I'm doznanje da su pozeljni da selektor koji bira igrace a ne neki juka koji nije ni na platnoj listi saveza... Ako nije susicev posao da vrbuje igrace neka mi molim vas neko opise njegove duznosti? Doci u bih svako par mjeseci odigrat utakmicu I bjez nazad u pariz? Sastavljanje taktike,analiza protivnika? Pa bolje bi pola nas sa foruma postavilo taktiku I analiziralo protivnike nego susic...

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 20 mar 2014, 21:22

Ajax je napisao/la:Susic postade bolji od Vahe koliko vidim. Par forumasa ovdje. Njih 4,5 bukvalno ko da ste mu rod. Ili da vas covjek placa. Pa gdje ce Pape biti bolji od jednog Vahe. Koji je trenirao najbolje timove. PSG, Lille i to uspjesno. A Pape neke Kabukuspore po pola godine. Jeste li vi normalni ?? Papeta poredite sa jednim Cirom svjetskim trenerom. Trecim na svijetu. Prvakom Jugoslavije Hrvatske, Svice itd.
Druze, kad postoje svi potrebni sastojci za jedno jelo onda ce svaki kuhar napraviti od toga manje-vise vrhunski obrok, a kad imas nesto sastojaka a istovremeno ih dosta nedostaje, najbolji kuhar na svijetu ce od toga napraviti solidnu klopu, ali ona nece i ne moze biti vrhunska jer joj nesto nedostaje. Takva ti je situacija i sa selektorima nase repke, mozda bi Vaha imao bod vise i nesto bolju gol razliku ali ne bi bio u mogucnosti da napravi neki rezultat protiv jakih reprezentacija jednako kao i Pape i po dometu bi dosli na isto. Dzaba da dodje Ancelotti kad nema dovoljno sirok igracki kadar...

haver
Kontakt:

Post Postao/la haver » 20 mar 2014, 21:25

Ajax je napisao/la:Da sumiram moj zakljucak citajuci ovo vec duze vremena. A i da ukljucim neka svoja iskustva/poglede.

Susic je bio vanserijski fudbaler. Koji vjerovatno nije los covjek, ljudske osobine. Mane su mu nikakvo trenersko iskustvo ( prije repke ). Tvrdoglavost. I jako mali angazman ili zelja da se privoli neki novi igrac da igra za repku. Sta god on mislio ti igraci su nam jako jako potrebni. On igra jedan zastarjeli nacin fudbala. Koji se je igrao prije 20 godina. Tako zvani za gol vise. To je nekad prolazilo, ali sada vise ne . Zato jer danes cak i najlosije repke/ekipe trkom nadoknade manjak u znanju i zgusnutim veznim redom i igraju na kontre. Nekad timovi nisu bili toliko trkacki jaki/fizicki spremni i manje se je pretrcalo. Tako da si ih mogao pobjediti na superiorniju tehniku i igru kratkih pasova puno lakse nego danas. Danas se trci mnogo vise i ta njegova taktika pada u voda. Osim protiv Litve, Latvije itd.

Ali zbog ozbiljnosti situacije. Ja ne bih nista mjenjajo sa selektorom bar ne do svjetskog. Jedino bi trebao da uradi dvije stvari pod hitno. Prva da u potpunosti izgladi odnose sa igracama. A druga je da na iducim tekmama pozove novog pravog defanzivca ( nekog ko to ustvari i igra u svom klubu ) ili prekomanduje nekog ( Kolasinac ) na poziciju zadnjeg veznog. ( da vas preduhitrim znaci Salihovica ne ljevog bocnog ). Jer to nam je rak rana. Svaki iole strucan selektor ce to da uoci. I napast ce nas gdje smo najtanji. Prosto ne mogu da vjerujem da covjek to ne vidi. Onda se samo po sebi postavlja pitanje zasto to covjek radi ?? ( igra bez defanzivaca ?? )

Jednostavno nije moguce da cijela Bosna + Diaspora nemaju ni jednog kvalitetnog defanzivca u sredini. Mozda nije kvalitet Dzeke ili Pjanica na svojim pozicijama. Ali uvjek je bolje imat malo losijeg pravo defanzivca, koji zna to igrat. Nego gurati nekog koji to jako rijetko igra. Nikad nije to to. Nemozes is kreatora stvoriti razbijaca pa da ga *ebes.
:) I ovakav stručnjak kritikuje rad selektora. A imamo mi zadnjeg veznog, tačnije imamo dvojicu al forumski stručnjaci jednog nazivaju krampa a drugog penzioner.
A i u drugom postu si napisao gomilu gluposti i nebuloza.Eno Tanković svaku noć plače što igra za Švedsku ( zemlja koja mu je dala sve kako on kaže,tj njegova zemlja )

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 mar 2014, 21:26

gruezi je napisao/la:Susicev posao je da vrbuje te igrace jer oni ce. Se puno lakse odlucit za nas ako I'm doznanje da su pozeljni da selektor koji bira igrace a ne neki juka koji nije ni na platnoj listi saveza... Ako nije susicev posao da vrbuje igrace neka mi molim vas neko opise njegove duznosti? Doci u bih svako par mjeseci odigrat utakmicu I bjez nazad u pariz? Sastavljanje taktike,analiza protivnika? Pa bolje bi pola nas sa foruma postavilo taktiku I analiziralo protivnike nego susic...
Tako je . Pa nisu igraci kerovi ili roboti. Nisu budale. Normalno da ce glavni faktor bit u procjeni ozbiljnost obje strane. Ako na jednoj strani mu dolazi trener licno. A na drugoj strani mu salje nekog amatera-fotografa. Od kojeg 50% nas ovdje znamo vise o fudbalu. Sto ce igrac sam skuziti u razgovoru. Normalno da ce se igrac odluciti da zaigra za druge drzave. Ciji trener radi svoj posao. Cuj da se neko odrekne drzavljanstva Svice ili Njemacke. Jer ga je posjetio neki tamo Jusuf novinar - fotograf. Pa to nema nigdje. :lol: :lol: To nebi ni ovu sto slijepo hvale Papeta uradili. Pa bolje mu je zivit u Svici od socialne nego bit direktor u Bosni.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 mar 2014, 21:29

haver je napisao/la:
Ajax je napisao/la:Da sumiram moj zakljucak citajuci ovo vec duze vremena. A i da ukljucim neka svoja iskustva/poglede.

Susic je bio vanserijski fudbaler. Koji vjerovatno nije los covjek, ljudske osobine. Mane su mu nikakvo trenersko iskustvo ( prije repke ). Tvrdoglavost. I jako mali angazman ili zelja da se privoli neki novi igrac da igra za repku. Sta god on mislio ti igraci su nam jako jako potrebni. On igra jedan zastarjeli nacin fudbala. Koji se je igrao prije 20 godina. Tako zvani za gol vise. To je nekad prolazilo, ali sada vise ne . Zato jer danes cak i najlosije repke/ekipe trkom nadoknade manjak u znanju i zgusnutim veznim redom i igraju na kontre. Nekad timovi nisu bili toliko trkacki jaki/fizicki spremni i manje se je pretrcalo. Tako da si ih mogao pobjediti na superiorniju tehniku i igru kratkih pasova puno lakse nego danas. Danas se trci mnogo vise i ta njegova taktika pada u voda. Osim protiv Litve, Latvije itd.

Ali zbog ozbiljnosti situacije. Ja ne bih nista mjenjajo sa selektorom bar ne do svjetskog. Jedino bi trebao da uradi dvije stvari pod hitno. Prva da u potpunosti izgladi odnose sa igracama. A druga je da na iducim tekmama pozove novog pravog defanzivca ( nekog ko to ustvari i igra u svom klubu ) ili prekomanduje nekog ( Kolasinac ) na poziciju zadnjeg veznog. ( da vas preduhitrim znaci Salihovica ne ljevog bocnog ). Jer to nam je rak rana. Svaki iole strucan selektor ce to da uoci. I napast ce nas gdje smo najtanji. Prosto ne mogu da vjerujem da covjek to ne vidi. Onda se samo po sebi postavlja pitanje zasto to covjek radi ?? ( igra bez defanzivaca ?? )

Jednostavno nije moguce da cijela Bosna + Diaspora nemaju ni jednog kvalitetnog defanzivca u sredini. Mozda nije kvalitet Dzeke ili Pjanica na svojim pozicijama. Ali uvjek je bolje imat malo losijeg pravo defanzivca, koji zna to igrat. Nego gurati nekog koji to jako rijetko igra. Nikad nije to to. Nemozes is kreatora stvoriti razbijaca pa da ga *ebes.
:) I ovakav stručnjak kritikuje rad selektora. A imamo mi zadnjeg veznog, tačnije imamo dvojicu al forumski stručnjaci jednog nazivaju krampa a drugog penzioner.
A i u drugom postu si napisao gomilu gluposti i nebuloza.Eno Tanković svaku noć plače što igra za Švedsku ( zemlja koja mu je dala sve kako on kaže,tj njegova zemlja )
Koja su ta dvojica igraca. Ja nisam drugi forumski strucnjaci. Ja sam prvenstveno dobronamjeran. Sta god pojedinci mislili. Tankovic je samo jedan primjer. Svaki igrac je primjer za sebe.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 20 mar 2014, 21:31, ukupno mijenjano 1 put.

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 20 mar 2014, 21:30

@ajax, koci malo, ne grlom u jagode. Ko je udario temelje repke, Ciro? To onaj Ciro sto je rekao da ce pojesti svoji trenersku diplomu, ako Robi Prosinecki ikad postane fudbaler, jer mu Robijev otac nije izasao u susret, a mozda vec znas radi cega i zasto, jel to taj strucnjak??? :lol: :lol: :lol:

Haj ponovo,fino kazi Kodro, a ne Ciro. Ciro je dosao na gotove temelje i serviran je od strane Usketa i ekipe kako bi se navijacima zamazale oci, nakon sramotnog izgona jos jedne legende bh fudbala. A vidim da si nasjeo i to dobro na taj podli potez bivseg saveza i Cire koji je itekako kumovao istom.

U ono vrijeme je samo on, taj ljigavac mogao i da prihvati takvu nemoralnu ponudu da dodje na mjesto selektora nakon sto je Kodro izbacen na ulicu, i ti mi pricas kako je Ciro udario temelje ove repke, udario bi qurac da nije Kodro sve fino poslozio kako treba, a ovaj dosao na gotovo.

Repka ga nikad nije interesovala, zna se zasto je bio tu. Safet je od samog pocetka bio srcem uz ovu repku. Zato zivo bio, kazes da te ne tjeramo da ih poredis, nece te niko tjerati, jer njih dvojicu ne moze porediti. Cuj Safeta u istu recenicu sa ovim prevarantom, lopovom, ljigavcem. Ma ni pod razno ne mogu zajedno.

I te "slavne" titule sto si nakacio da ih je uzeo kao trener, i o tome se moze diskutovati. Vidim da dobro poznajes Cirinu biografiju...onda znas isto da je lezao u francuskom zatvoru...sto li mili Boze :roll: :? :lol: :lol:...Macku o rep te njegove titule...Lopovska posla !!!
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

haver
Kontakt:

Post Postao/la haver » 20 mar 2014, 21:33

Pa Zahirović i Rahimić,oba su igrači koji igraju poziciju zadnjeg veznog.
Drugo što se ovdje ista priča vrti u krug ne igraju bla bla ovaj star, onaj ne može u Bohumu a istina je to da i Rahimić i Zahirović uvijek dobro odrade posao kada igraju.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 20 mar 2014, 21:35

haver je napisao/la:Pa Zahirović i Rahimić,oba su igrači koji igraju poziciju zadnjeg veznog.
Drugo što se ovdje ista priča vrti u krug ne igraju bla bla ovaj star, onaj ne može u Bohumu a istina je to da i Rahimić i Zahirović uvijek dobro odrade posao kada igraju.
Haveru ovdje se ne gleda ucinak igraca na terenu vec neki drugi faktori ;)

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.