I kada Pjanica zalijepe, odosmo u aut.Virtu4l je napisao/la:Seo na beka, Sejo uz Bešića na defanzivnom veznom, Lulić naprijed, Miske na klupu.
Emir Spahić
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- DonCorleone
- Kontakt:
Re: Emir Spahić
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
- Juventinisimo
- Kontakt:
Cuj..Miske(kreator) na krilo kraj zivog Lulica...sator kraj kornera da razapne...Ajax je napisao/la:Nego Corleone. Svaka ti dala za tu formaciju na dnu. To je bas 11 koje bi ja odigrao. PREPISANO.DonCorleone je napisao/la:Vidi se da lopte okusili niste i pravom svijetu.
Bukvalno ne postoji boljih 11 od tih tvojih trenutno. Ali vjerovatnoca da ce to Pape odigrat iznosi 0.00001%.
----------------Big Ed----------------
-----Miske-----------------Izo-------
----------------Pjana-----------------
---------Seo------------MuMe--------
---Lula-----Spaha--Bico----Menso--
----------------Begson----------------
SVAKA TI DALA ZA OVU FORMACIJU. VRH VRHOVA !!!!
To ja cijelo vrijeme govorim. Kolasinac na zadnjeg veznog. Hajrovic desno krilo. 4-5-1. TO je najjace sto imamo za ponudit u ovom trenutku.
To ti znaci da je Dzeko odsjecen,mrtav...osim ako mu Izo ne posalje infuziju...nebi dali gol ni u video igrici..vrhu vrhova..
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
- DonCorleone
- Kontakt:
Natasa Bukvalac, Miske ce igrat direktno iza Dzeke, imas ofanzivne bekove, jer igras bez jednog napadaca, i dva jaka def. vezna koja djeluju kao osiguraci. Iza Dzeke ce igrati Miske i Pjana, na bokovima Lula i Izo u fazi napada, osiguraci Kola i MuMe, to se zove balansirana ekipa bez slabe tacke, plus dva kreatora, pozicija na papiru ne znaci nista. Nama su u 4-4-2 sistemu i Miske i Pjana igrali na papiru krila, pa su vukli ka sredini. Ukljuci mozak sledeci put, da me moram tipkati ovoliko.Juventinisimo je napisao/la: Cuj..Miske(kreator) na krilo kraj zivog Lulica...sator kraj kornera da razapne...![]()
de budite ozbiljni..
To ti znaci da je Dzeko odsjecen,mrtav...osim ako mu Izo ne posalje infuziju...nebi dali gol ni u video igrici..vrhu vrhova..
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 22 mar 2014, 22:59, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Dobro,tu je i Spaha ljevljeDonCorleone je napisao/la:Moze kada mu ledja cuva Kolasinac itekako, a igrao je i za repku i za Lazijo na beku. Ovo je formacija za maksimum, a tu moras imati kompromis. Lula sigurno moze na beka ako je ljevi def. vezni Kolasinac, u fazi napada imas Misketa i Pjanu direktno iza Edina a Lulu i Izu na bokovima, Kola osigurava pozadi. To je formacija sa ofanzivnom bekovima i dva jaka osiguraca, potpuno izbalansirana, nema slabe tacke.drummer je napisao/la:I Lulic ne moze na beka,on nije bek.
Moja rezerva je bila da je steta da se Lulic ofanzivno ne iskoristi ali vidim da bi bio ofanzivan u trenucima kad napadamo.
Potpisujem.
Zadnja izmjena: drummer, dana/u 22 mar 2014, 23:00, ukupno mijenjano 1 put.
IDEALNA po meni je ova od Corleona. Ali i ta tvoja je 5X bolja od Papetove sa dva napadaca. Bez desnog krila i bez ijednog zadnjeg veznog. I onda uleti neki "genijalac". I pukne pricu kako mozete biti protiv Papeta on nas je prvi put doveo bla bla, .... A sto mu je takitka i motivacija igraca losa to nema veze.Virtu4l je napisao/la:Seo na beka, Sejo uz Bešića na defanzivnom veznom, Lulić naprijed, Miske na klupu.
Juventinisimo vjeruj mi kad ti kazem ovo je odlicna formacija od Corleona. Miske bi se kretao od sredine do lijeve strane. On nebi bio nikakvo krilo. Dzeko nebi bio odsjecan jer bi ga pitali loptama sa svih stana. Miske, Pjanic, Lulic, Hajrovic itd. OVA formacija je VRH. I jako je izbalansirana, bez slabe tacke. Vjeruj mi ne lupam to tek tako.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 22 mar 2014, 23:03, ukupno mijenjano 1 put.
- DonCorleone
- Kontakt:
Upravo tako. Dodatno dobijes spoj zrelosti i mladosit, dva jaka def. vezna (!trenutno igramo bez ijednog - shodno tome nisu rezultati nerealni), ovako se ne moze igrati.drummer je napisao/la: Dobro,tu je i Spaha ljevljetako da moze to izaci.Kad napadamo Lulic i Mujdza bi svakako bili ofanzivni a sa stoperima bi ostajali Seo i Mume tj,ne bas sa stoperima ali povucenije spremni da prekinu eventualnu kontru.Prostudirao sam sve prednosti i mane i svakako bi ovo bila ubitacna ekipa koja bi se mogla suprostaviti svakome.
Moja rezerva je bila da je steta da Lulic ofanzivno ne iskoristi ali vidim da bi bio ofanzivan u trenucima kad napadamo.
Potpisujem.
Kada napadas ide Miske u centar, na krilima razbijaju Lula i Izo, Pjana iza Misketa a Kola i MuMe osiguravaju, dobro si skontao. Ako zalijepe flaster na Misketa, imas Pjanu i obratno.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 22 mar 2014, 23:04, ukupno mijenjano 1 put.
Sve radnici i trkaci i dva velemajstora Pjanic i Miske.Nedostatak Misketove trke bi pokrio Rusilac i to bez problema a jos kad bi tu bio i Mume to bi bila rapsodija.
Momci,Miske mora igrati jer moramo imati kreaciju a tesko mogu zaustaviti i njega i Mireta,jedan od njih ce ih unakazit svojim pasovima.Mislim na nase protivnike,naravno
Momci,Miske mora igrati jer moramo imati kreaciju a tesko mogu zaustaviti i njega i Mireta,jedan od njih ce ih unakazit svojim pasovima.Mislim na nase protivnike,naravno
+1DonCorleone je napisao/la:Natasa Bukvalac, Miske ce igrat direktno iza Dzeke, imas ofanzivne bekove, jer igras bez jednog napadaca, i dva jaka def. vezna koja djeluju kao osiguraci. Iza Dzeke ce igrati Miske i Pjana, na bokovima Lula i Izo u fazi napada, osiguraci Kola i MuMe, to se zove balansirana ekipa bez slabe tacke, plus dva kreatora, pozicija na papiru ne znaci nista. Nama su u 4-4-2 sistemu i Miske i Pjana igrali na papiru krila, pa su vukli ka sredini. Ukljuci mozak sledeci put, da me moram tipkati ovoliko.Juventinisimo je napisao/la: Cuj..Miske(kreator) na krilo kraj zivog Lulica...sator kraj kornera da razapne...![]()
de budite ozbiljni..
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 22 mar 2014, 23:05, ukupno mijenjano 1 put.
Povrede stručnjak, povrede nam ne dozvoljavaju da nam igrači igraju na prirodnim pozicijama, pa se zato mora dosta toga miksati.Ajax je napisao/la:IDEALNA po meni je ova od Corleona. Ali i ta tvoja je 5X bolja od Papetove sa dva napadaca. Bez desnog krila i bez ijednog zadnjeg veznog. I onda uleti neki "genijalac". I pukne pricu kako mozete biti protiv Papeta on nas je prvi put doveo bla bla, .... A sto mu je takitka i motivacija igraca losa to nema veze.
Zar Misimović ne guši Pjanića? Ili sam ja loše upamtio...DonCorleone je napisao/la:I kada Pjanica zalijepe, odosmo u aut.Virtu4l je napisao/la:Seo na beka, Sejo uz Bešića na defanzivnom veznom, Lulić naprijed, Miske na klupu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- DonCorleone
- Kontakt:
Gusi ga naravno, ali sve zavisi od sitvacije, kada vec moram da biram izmedju dva zla, udluci cu se naravno za manje, a to je da igraju obadvojica.Virtu4l je napisao/la:
Zar Misimović ne guši Pjanića? Ili sam ja loše upamtio...
Ja bi zamolio ako slucajno Pape cita ovaj forum. Ili neko ko je njemu blizak. Mozda damir_82. Da prekopira ovih par zadnjih stranica i pokaze mu tek kao prjedlog. JER OVO JE 10X BOLJE ( IZBALANSIRANO BEZ SLABE TACKE ) NEKO ONA VIRTUALNA 4-4-2 BEZ DESNOG KRILA I BEZ PRAVOG ZADNJEG VEZNOG.
Zahvaljujem unaprijed.
Zahvaljujem unaprijed.
Ma tvoja formacija je idealna protiv jacih ekipa ARGENTINA i svih ostalih. Cak i protiv slabijih je dobra. Nebi dali toliko golova mozda, ali nebi ni primili. Samo kako strucnjaka nagovorit da ne slusa/strahuje od javnost/i i novinare nego svoju pamet. Ovdje su samo 2 problema. Ibisevic i Salihovic bi se trebali zrtvovat za repku. Kao IMPACT SUBS. Zamjene koje donose prevagu, preokrecu utakmice ( oko 60 min ). A naravno protiv losijih protivnika bi pocinjali od pocetka. Moze li Pape to njih nagovoriti ????DonCorleone je napisao/la:Gusi ga naravno, ali sve zavisi od sitvacije, kada vec moram da biram izmedju dva zla, udluci cu se naravno za manje, a to je da igraju obadvojica.Virtu4l je napisao/la:
Misimovic ne gusi Pjanica ni sekunde,naprotiv nadopunjuju se.To samo treba dobro uigrati.
Samo Pjanic ili samo Miske je opasnost od markiranja i nasa igra je gotova.A obojicu da neutralisu,to ce ici malo teze,da ne kazem da je to skoro nemoguce.
Ko se sjeca prvog baraza i Portugala tad je Ćiro govorio da oni ne mogu zajedno,igrao samo Miske,Queiroz mu(Ćiri)uvalio Pepea kao flastera Misketu i ubio nam igru.Tek nakon ulaska Pjanica napravili smo pritisak i pogodili onu precku i stativu.
Samo Pjanic ili samo Miske je opasnost od markiranja i nasa igra je gotova.A obojicu da neutralisu,to ce ici malo teze,da ne kazem da je to skoro nemoguce.
Ko se sjeca prvog baraza i Portugala tad je Ćiro govorio da oni ne mogu zajedno,igrao samo Miske,Queiroz mu(Ćiri)uvalio Pepea kao flastera Misketu i ubio nam igru.Tek nakon ulaska Pjanica napravili smo pritisak i pogodili onu precku i stativu.
- DonCorleone
- Kontakt:
Poslao sam ti privatnu poruku, pogledaj iznad, da ne gusimo ovu temu.Ajax je napisao/la:Ma tvoja formacija je idealna protiv jacih ekipa ARGENTINA i svih ostalih. Cak i protiv slabijih je dobra. Nebi dali toliko golova mozda, ali nebi ni primili. Samo kako strucnjaka nagovorit da ne slusa/strahuje od javnost/i i novinare nego svoju pamet. Ovdje su samo 2 problema. Ibisevic i Salihovic bi se trebali zrtvovat za repku. Kao IMPACT SUBS. Zamjene koje donose prevagu, preokrecu utakmice ( oko 60 min ). A naravno protiv losijih protivnika bi pocinjali od pocetka. Moze li Pape to njih nagovoriti ????DonCorleone je napisao/la:Gusi ga naravno, ali sve zavisi od sitvacije, kada vec moram da biram izmedju dva zla, udluci cu se naravno za manje, a to je da igraju obadvojica.Virtu4l je napisao/la:
Papetov problem je da ide previse ziheraski. Kao igrat cu na gol viska i niko mi nemoze nista prigovorit ako izgubimo. Ili kako cu izbacit Ibisevica i/ili Salihovica novinari/javnost bi me unistila. Bolje da ja nesto iskemijam. I napravi neprirodni mix. 4-4-2 ( bez desnog krila i zadnjeg veznog ) ali ETO igraju svi individualno najpoznatiji igraci. I niko ( vecina javnosti ) mu nece moci nista prigovorit. Covjek GRIJESI.
To se nije vidjelo protiv Litva, Latvije i Grcke ( koja ima los napad ) pa nas nije mogla kazniti. Ali ce biti sve vise i vise vidljivo protiv boljih ekipa a i procitana mu je taktika. A neznam dali uopce ima PLAN B.
To se nije vidjelo protiv Litva, Latvije i Grcke ( koja ima los napad ) pa nas nije mogla kazniti. Ali ce biti sve vise i vise vidljivo protiv boljih ekipa a i procitana mu je taktika. A neznam dali uopce ima PLAN B.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 22 mar 2014, 23:24, ukupno mijenjano 2 puta.
- DonCorleone
- Kontakt:
To sam mislio kada sam rekao da kada moram da biram izmedju dva zla da cu se odluciti za manje. Ako nam bace flaster na jednog, gotovi smo, ovako i da guse mozda jedan drugog, draze mi je i to nego da nas rastave, jer ne mozemo akciju organizovati kako treba.drummer je napisao/la:Misimovic ne gusi Pjanica ni sekunde,naprotiv nadopunjuju se.To samo treba dobro uigrati.
Btw jake reprezentacije imaju jaku klupu, eh pa evo i nje:
Ibisevic, Salihovic, Vranjes, Zukanovic, Rahimic/Zahirovic, Medunjanin
Nego Virtu4l. I tvoj prijedlog je bolji od sadasnjeg. Sta mislis dali ce doci do nekih taktickih promjena ?? Ozbiljno te pitam, znad da nije to tema ali ipak. Ili ce Pape gurat istu formaciju ( protiv svih ) pa kud ga to dovelo.
Ne, treba igrati igrac koji igra stopera tamo u nekom ferahcaha, njega staviti na def veznog a Seju na klupu.Ajax je napisao/la:Zamjenit ce Misketa u 60 min. Sta nam je vaznije EGO jednog igraca koji igra u tamo nekom Hoffenheimu. Ili USPJEH REPREZENTACIJE ????Virtu4l je napisao/la:Nikad neće početi bez Salihovića. Ni Sušić, ni bilo koji drugi.
Maestralno nema sta..
Nista lose nisam mislio. Sve jake reprezentacije imaju jaku klupu ( Cinjenica ). Salihovic je odlican igrac ali ne igra u Bayernu da bi bio nezamjenjiv. Formacija koju je covjek postavio je jako izbalansirana defanzivno skoro neprebojna. Nesto slicno kao sto igra Chelsea danas. Beton u obrani. Mislim da se igrac ponekad treba podrediti reprezentaciji AKO je to najbolje za ekipu. I zaigrat kao zamjena 30 min. Ja bi stavio DEF vezni par Kolasinac - Medunjanin ili Salihovic ili Besic. ( koji od te trojice bude u najboljoj formi u danom momentu ).soko je napisao/la:Ne, treba igrati igrac koji igra stopera tamo u nekom ferahcaha, njega staviti na def veznog a Seju na klupu.Ajax je napisao/la:Zamjenit ce Misketa u 60 min. Sta nam je vaznije EGO jednog igraca koji igra u tamo nekom Hoffenheimu. Ili USPJEH REPREZENTACIJE ????Virtu4l je napisao/la:Nikad neće početi bez Salihovića. Ni Sušić, ni bilo koji drugi.
Maestralno nema sta..
Individualno je Salihovic bolji igrac i puno vise je napravio. Ali igrat bez "pravog" zadnjeg veznog protiv jakih timova je jako velika lutrija ( i ti to jako dobro znas ). Za mene je Salihovic uvjek bio vise krilo/bocni igrac nego zadnji vezni/razbijac. I u svom klubu odigrao je pola tekmi kao lijevo krilo. Ova Corleonova formacija nudi vecu sigurnost pozada ( sto je itekako potrebno protiv najjacih ) ali je jos uvijek dovoljno dobra da se zabije koji gol i pobjedi , cak i najbolje.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 22 mar 2014, 23:56, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.