GLAVAŠ NAJAVLJUJE JEDNU NOVU SLOBODU
Tuzlanska Sloboda, pod palicom novog šefa stručnog štaba Vlatka Glavaša priprema se za drugi dio sezone u kojoj je očekuje borba za opstanak u društvu najboljih.
Fudbaleri Slobode nakon visinskih priprema na Zlaći trenutno treniraju u Tuzli, a 8. februara krenut će za Međugorje gdje će odraditi završni dio priprema te odigrati veliki broj prijateljskih utakmica.
"Najteži dio priprema, onaj koji igrači baš i ne vole, je iza nas. Nakon visinskih priprema na Zlaći nastavili smo sa radom u Tuzli, a 8. februara idemo u Međugorje gdje ćemo odigrati i veliki broj prijateljskih utakmica", rekao je za SportSport.ba Vlatko Glavaš i dodao:
"Zadovoljan sam radom igrača u prvom dijelu priprema. Momci su doista fenomenalno radili, a i uslovi koji su nam obezbjeđeni od strane čelnih ljudi kluba bili su izvrsni. U Međugorju ćemo najviše raditi na uigravanju ekipe, a svi igrači dobit će priliku da se nametnu pa prema tome na njima je sada sve. Oni koji budu najbolji ti će i igrati."
Sloboda je u prvom dijelu prvenstva razočarala i sigurno je da će Tuzlaci do kraja prvenstva voditi grčeviti borbu za opstanak, a Glavaš je uvjeren da će uspjeti ostaviti Slobodu u društvu najboljih.
"Pojačali smo se dobro i mislim da sada imamo momčad koja će pozitivno iznenaditi u nastavku sezone. Činjenica je da nam gori pod nogama, no vjerujte mi da se ne bih prihvatao posla da nisam uvjeren da Sloboda može i mora bolje. Ovo je klub sa svjetlom tradicijom i on se više nikad ne smije dovesti u ovakvu situaciju. Ovim putem želim poručiti navijačima Slobode da nemaju razloga za strah, a u nastavku sezone gledat će jednu drugu Slobodu. Nećemo više igrati sa samo jednim napadačem, kao što je bio slučaj do sada. Gdje god budemo igrali ići ćemo na pobjedu. Otvorena igra i kod kuće i na strani, siguran sam, donijet će nam pozitivne rezultate", zaključio je Glavaš.