Micoli je Gabriel Omar Batistuta za Amaurija. Balzareti nishta nije slabiji od Grigeredaffy je napisao/la:pa kad imamo dobar odnos sa vecinom talijanskih klubova.. pogledaj mlade nade Palerma Kjaer i Cavani.. ko ih ne bi volio imati u svom timu? a oni zauzvrat dobiju nase istrosene igrace Almiron, Micolli, Balzareti, Blasi.. ma pola tima im nase
Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Serie A
nema potpisa
jeste, on je drama.. a za Balzaretija nekad je obecavao puno.. i bio dobar.. sta fali Grygeri?? 
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.
Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.
Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700
Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.
Massimiliano Allegri proglašen najboljim trenerom Serije A
Treneri talijanskih nogometnih prvoligaša najboljim strategom Serije A za sezonu 2008/09 izglasali su stratega Cagliarija Massimiliana Allegrija...
U glasovanju za "Zlatnu klupu" Allegri je pobijedio ispred Interovog Josea Mourinha.
- Sretan sam zbog ovog priznanja, ali ne smatram da je ovo bila bitka Mourinha i mene. Nisam sretan zbog toga što sam ga pobijedio, već zbog toga što me najboljim izglasala struka - kazao je Allegri koji je svoju skromnu momčad prošle sezone odveo do devetog mjesta.
Mourinho je vodeći Inter osvojio naslov prvaka, a vjeruje se da su ga učestali sukobi s kolegama udaljili od ovog priznanja.
Treneri talijanskih nogometnih prvoligaša najboljim strategom Serije A za sezonu 2008/09 izglasali su stratega Cagliarija Massimiliana Allegrija...
U glasovanju za "Zlatnu klupu" Allegri je pobijedio ispred Interovog Josea Mourinha.
- Sretan sam zbog ovog priznanja, ali ne smatram da je ovo bila bitka Mourinha i mene. Nisam sretan zbog toga što sam ga pobijedio, već zbog toga što me najboljim izglasala struka - kazao je Allegri koji je svoju skromnu momčad prošle sezone odveo do devetog mjesta.
Mourinho je vodeći Inter osvojio naslov prvaka, a vjeruje se da su ga učestali sukobi s kolegama udaljili od ovog priznanja.
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel
- sarajlija89
- Kontakt:
nevjernik je napisao/la:Massimiliano Allegri proglašen najboljim trenerom Serije A
kao i sto sam govorio...za mene najbolji trener u serie A...kako bih ga volio u juventusu vidjet.....svidja mi se njegova fudbalska filozofija...gdje god da ode bice veliki trener i napravice uspjeh
FORZA ALLEGRI
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
zaslužio je.....sigurno će na kraju sezone napustiti cagliari i otići u puno bolji klubnevjernik je napisao/la:Massimiliano Allegri proglašen najboljim trenerom Serije A
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
- tony-mortale
- Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
- Kontakt:
pa eto sam si sebi odgovorio, mourinjo je proglašen trenerom godine u evropi kad je s portom osvojio LP, jer to je uspjeh al sad s interom i nije baš neki uspjeh pogotovo jer igra s ekipom koju mu je ostavio macini-pa i on je osvajao titule, a u evropi čak imao i bolje rezultate od specijalca, a alegri ima tim koji je jeftiniji od jednog interovog igrača.silenT. je napisao/la:svaka čast Allegriju, ali mislim da je smješno da on dobije nagradu za najboljeg trenera u Italiji pored Mourinha koji je osvojio prvenstvo i sad bježi 10 bodova drugoplasiranom... bez obzira što Inter ima najbolji tim i što je možda Mourinhu najlakše trenirat momčad ipak se gledaju uspjesi i pomalo je smješno da Allegri dobije nagradu jer je napredavao za 2-3 mjesta na tablici od lani... da je bar izborio Ligu Uefa ili bar upo u finale kupa Italije pa ajde... ali ovako bez ikakvog većeg uspjeha dobit nagradu ništa drugo neg funny...
alegri stvarno radi dobar posao, sigurno će za sezonu-dvije u jedan od velikih klubova
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.
- tony-mortale
- Kontakt:
Lippi objavio 16 sigurnih putnika na SP, za ostala mjesta još nije odlučio, al među sigurnim je i Nicola Legrottaglie
pa taj nema mjesta u San Marinu, dalje Vincenzo Iaquinta je siguran a Giuseppe Rossi, Fabio Quagliarella i Antonio Di Natale se moraju još dokazivati, pa koji su to rezultati iza ovog prvog da se stavi ispred bilo kojeg od ovih,pa zadnjeg Iaquntinog gola se ni on sam ne sjeća, a ostali redovno daju golove, Cassana da i ne spominjem, jer njega sigurno neće zvati
Respekt za ove sto su sigruni i koji ce se boriti, al fkt stvarno kad pogeldas imena danasnje njihove repke i nekadasnja imena, onda se stvarno moze vidjeti koliko je talijanski fudbal pao il' sto bi rek'o moj komsija Muzafer otis'o u helactony-mortale je napisao/la:Lippi objavio 16 sigurnih putnika na SP, za ostala mjesta još nije odlučio, al među sigurnim je i Nicola Legrottagliepa taj nema mjesta u San Marinu, dalje Vincenzo Iaquinta je siguran a Giuseppe Rossi, Fabio Quagliarella i Antonio Di Natale se moraju još dokazivati, pa koji su to rezultati iza ovog prvog da se stavi ispred bilo kojeg od ovih,pa zadnjeg Iaquntinog gola se ni on sam ne sjeća, a ostali redovno daju golove, Cassana da i ne spominjem, jer njega sigurno neće zvati
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Moze li link za tu vijest, ja to nigdje ne nadjoh?tony-mortale je napisao/la:Lippi objavio 16 sigurnih putnika na SP, za ostala mjesta još nije odlučio, al među sigurnim je i Nicola Legrottagliepa taj nema mjesta u San Marinu, dalje Vincenzo Iaquinta je siguran a Giuseppe Rossi, Fabio Quagliarella i Antonio Di Natale se moraju još dokazivati, pa koji su to rezultati iza ovog prvog da se stavi ispred bilo kojeg od ovih,pa zadnjeg Iaquntinog gola se ni on sam ne sjeća, a ostali redovno daju golove, Cassana da i ne spominjem, jer njega sigurno neće zvati
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
Adinjo je napisao/la:Respekt za ove sto su sigruni i koji ce se boriti, al fkt stvarno kad pogeldas imena danasnje njihove repke i nekadasnja imena, onda se stvarno moze vidjeti koliko je talijanski fudbal pao il' sto bi rek'o moj komsija Muzafer otis'o u helactony-mortale je napisao/la:Lippi objavio 16 sigurnih putnika na SP, za ostala mjesta još nije odlučio, al među sigurnim je i Nicola Legrottagliepa taj nema mjesta u San Marinu, dalje Vincenzo Iaquinta je siguran a Giuseppe Rossi, Fabio Quagliarella i Antonio Di Natale se moraju još dokazivati, pa koji su to rezultati iza ovog prvog da se stavi ispred bilo kojeg od ovih,pa zadnjeg Iaquntinog gola se ni on sam ne sjeća, a ostali redovno daju golove, Cassana da i ne spominjem, jer njega sigurno neće zvati
oslabili su pravo italijani....jest da su osvojili SP 2006 ali jedva su se progurali do finala.....jesul pozvani del piero i totti
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
- tony-mortale
- Kontakt:
ma na goal.com-u, ne vjerujem im puno al kažu da su preuzeli sa gazzette dello sportjose je napisao/la:Moze li link za tu vijest, ja to nigdje ne nadjoh?tony-mortale je napisao/la:Lippi objavio 16 sigurnih putnika na SP, za ostala mjesta još nije odlučio, al među sigurnim je i Nicola Legrottagliepa taj nema mjesta u San Marinu, dalje Vincenzo Iaquinta je siguran a Giuseppe Rossi, Fabio Quagliarella i Antonio Di Natale se moraju još dokazivati, pa koji su to rezultati iza ovog prvog da se stavi ispred bilo kojeg od ovih,pa zadnjeg Iaquntinog gola se ni on sam ne sjeća, a ostali redovno daju golove, Cassana da i ne spominjem, jer njega sigurno neće zvati
http://www.goal.com/en/news/1863/world- ... i-picks-16
Ma ja svaki dan pregledam gazzetta.it, nema nista o tome. Jedino ako je izaslo u stampanom izdanju. A goal.com je ionako veliko smece.tony-mortale je napisao/la:ma na goal.com-u, ne vjerujem im puno al kažu da su preuzeli sa gazzette dello sportjose je napisao/la:Moze li link za tu vijest, ja to nigdje ne nadjoh?tony-mortale je napisao/la:Lippi objavio 16 sigurnih putnika na SP, za ostala mjesta još nije odlučio, al među sigurnim je i Nicola Legrottagliepa taj nema mjesta u San Marinu, dalje Vincenzo Iaquinta je siguran a Giuseppe Rossi, Fabio Quagliarella i Antonio Di Natale se moraju još dokazivati, pa koji su to rezultati iza ovog prvog da se stavi ispred bilo kojeg od ovih,pa zadnjeg Iaquntinog gola se ni on sam ne sjeća, a ostali redovno daju golove, Cassana da i ne spominjem, jer njega sigurno neće zvati
http://www.goal.com/en/news/1863/world- ... i-picks-16
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
Veceras je na rasporedu prva tekma kupa italije izmedju Rome i Udinesea!!!
Pozvani igraci:
Lobont
Andreoll
Brighi
Burdisso
Baptista
Cassetti
Cicinho
Cerci
De Rossi
Doni
Faty
Juan
Mexes
Pizarro
Menez
Motta
Perrotta
Riise
Taddei
Totti
Vucinic
Bice tesko ,al u sjajnoj smo formi i u tim se vracaju Totti i Vucinic,ocekujem prolaz u finale!!!!
Pozvani igraci:
Lobont
Andreoll
Brighi
Burdisso
Baptista
Cassetti
Cicinho
Cerci
De Rossi
Doni
Faty
Juan
Mexes
Pizarro
Menez
Motta
Perrotta
Riise
Taddei
Totti
Vucinic
Bice tesko ,al u sjajnoj smo formi i u tim se vracaju Totti i Vucinic,ocekujem prolaz u finale!!!!
Nadam se večeras pobjedi. Mislim da su jači dosta, u formi su a i igraju kući. Još Totti igra, hmm, mah, trebalo bi lahko da završi 
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
- Evil Genius
- Kontakt:
mislim da ovo ranieri nece olako shvatit i da ce izvest najjaci sastav jer i sam je izjavio da zeli osvojit kup . . . sto se tice tottija - kako je najavljeno on bi trebao s klupe uc nekad kasnije (zavisi od rezlutata) jer ne treba rizikovat neku novu povredu . . . malo me brine cinjenica da se druga tekma igra u udinama al' vjerujem da bi trebali ostvarit dobar rezultat veceras i prolaz u finale ne smije doc u pitanje 
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti
-
DeepPurple
- Kontakt:
kave veze ima luka toni sa romom.on igra za zeljeznicar.a sarajevo nije u drugoj ligi kao roma.oni su fildjan a romi djezva liga.paja_patak je napisao/la:Romi nemaju sanse protiv Udinezea
Ipak mozda imaju posto sam tek sad vidio da su uspjeli u neizvjesnoj trci pobjediti sarajevo i potpisati Luku Tonija
p.s e tako izgledaju tvoji bajni postovi.pavle
Odlicna partija Rome,veliki korak ka finalu,dobar uvertira pred fiorentinu u nedelju!!!!
- Evil Genius
- Kontakt:
najbitnije je da nismo primili gol, al' isto tako je moglo bit i vise od 2:0 da su mirko, perrotta il' taddei zabili jednu od onih sansi . . . odlicna partija de rossija i zadnje linije rome, doni (iznenadjujuce) siguran na golu i svakako da su velike i njegove zasluge za ovaj rezultat, vucinic (kad je u formi) jedan od najboljih igraca u italiji, totti standardno dobar s par atraktivnih (i uspjesnih) poteza al' vidi se da je pauzirao i da ce trebat vremena da vrati formu od prosle godine, baptista (opet) dobio sansu i (opet) dokazao da je beskoristan
ekipa nam je odlicno izgledala na terenu moram priznat, jedino sto malo 'skripi' je ta desna strana . . . mislim da smo vec u finalu (kolko god to prepotentno zvucalo) jer ne bih rekao da udinese moze nadoknadit ovu prednost
ekipa nam je odlicno izgledala na terenu moram priznat, jedino sto malo 'skripi' je ta desna strana . . . mislim da smo vec u finalu (kolko god to prepotentno zvucalo) jer ne bih rekao da udinese moze nadoknadit ovu prednost
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti
Marcelo Lippi je odabrao sedamnaest igrača koji će ići na SP u Južnoj Africi ovog ljeta, dok će ostala šestorica biti odabrana pred početak prvenstva.
Trojica čuvara mreže su sigurni. Svakako nedodirljiv je Gianluiggi Buffon, dok će šansu s klupe čekati Morgan De Sanctis i Federico Marchetti. Iznenađuje što se Lippi odrekao usluga odličnog Marca Amelije.
Šestorica odbrambenih igrača su Gianluca Zambrotta, Fabio Cannavaro, Giorgio Chillini, Fabio Grosso, Nicola Legrottaglie i Domenico Cristico. Među potencijalnim putnicima su Gamberini, Bonucci i Bocchetti.
Igra Italije u veznom redu će se vrtiti oko Andrea Pirla, Maura Camoranesija, Danielea De Rossija i Claudija Marchisija. Lippi je rekao kako će Gennaro Gattuso morati popraviti svoju fizičku spremu ukoliko misli izbiriti poziciju na spisku, a među kandidatima su još Montolivo i Perotta.
Za postizanje golova će biti zaduženi Vincenzo Iaquinta i Alberto Gillardino. Luci Toniju će mjesto u reprezentaciji zavisiti od njegove zdravstvene situacije, a među kandidatima su još Pazzini i Borriello.
Među potencijalnim kandidatima su još Giuseppe Rossi, Fabio Quagliarela, Antonio Di Natale, Simone Pepe, dok male šanse za pozivom imaju Antonio Cassano i Mario Balotelli.
Pod posebnim povećalom su Francesco Totti i Alessandro Nesta koji su se ranije oprostili od igranja za reprezentaciju, ali se Marcelo Lippi nada kako bi mogli promijeniti svoju odluku. Dok mala nada za Tottija i postoji, od Neste je takvo nešto zbilja teško očekivati, skoro nemoguće.
- boldirani igraci Juventusa..
- italic igraci koji ne trebaju ni prismrditi repki..
vi sto pljujete po iaquinti ocito niste gledali proslu sezonu, to je svima jasno.. i kako je Iaquinta donosio bodove Juventusu radi svojih golova a do tada je sjedio na klupi i mirno cekao kada ce se svi povrijediti da on zaigra.. Lippi ne gleda trenutnu formu, vec koji igrac njemu odgovara.. tako je uzeo i Grossa i Iaquintu zato sto je '06 imao povjerenja u njih i oni mu lijepo to vratili.. Iaquinta je brzi od svih ovih napadaca osim Rossija i vjerujem da je to jos jedan razlog zasto je on pozvan da bi mogli igrati :
Iaquinta - Gillardino - Camoranesi..
jako slaba repka, koja u zadnje vrijeme igra isto kao i Juventus.. tj. kako igra Camoranesi tako igra i citav tim.. ako Camo nije raspolozen onda niko drugi ne zna uzeti loptu i nesto uraditi sa njom.. sada je uletio i Marchisio, sigurno velike zelje da se dokaze i da poboljsa svoju reputaciju na SP.. ako bude igrao pravu poziciju, a kod Lippija sigurno hoce, onda ima sigurno mjesto u prvih 11.. stvarno ni meni nije jasno zasto ce Legro ovdje? ali opet kad bolje razmislim nisu Cannavarno i Grossi bezveze nasli svoje mjesto u Juventusu preko ucenika Cire.. jer Lippi cijelo vrijeme uigrava svoju odbranu na nama.. zato je Legro tu uskocio jer se poznaje sa ostalim igracima odbrane.. citav zadnji red ( golman i defanzivci ) su Juventusovi.. zambrottu Juve proslavio i dao mu hljeb u ruke, dok je Criscito 50% 50% sa Genovom..
ako ne pozove Del Piera, gadno se zajebo!
Trojica čuvara mreže su sigurni. Svakako nedodirljiv je Gianluiggi Buffon, dok će šansu s klupe čekati Morgan De Sanctis i Federico Marchetti. Iznenađuje što se Lippi odrekao usluga odličnog Marca Amelije.
Šestorica odbrambenih igrača su Gianluca Zambrotta, Fabio Cannavaro, Giorgio Chillini, Fabio Grosso, Nicola Legrottaglie i Domenico Cristico. Među potencijalnim putnicima su Gamberini, Bonucci i Bocchetti.
Igra Italije u veznom redu će se vrtiti oko Andrea Pirla, Maura Camoranesija, Danielea De Rossija i Claudija Marchisija. Lippi je rekao kako će Gennaro Gattuso morati popraviti svoju fizičku spremu ukoliko misli izbiriti poziciju na spisku, a među kandidatima su još Montolivo i Perotta.
Za postizanje golova će biti zaduženi Vincenzo Iaquinta i Alberto Gillardino. Luci Toniju će mjesto u reprezentaciji zavisiti od njegove zdravstvene situacije, a među kandidatima su još Pazzini i Borriello.
Među potencijalnim kandidatima su još Giuseppe Rossi, Fabio Quagliarela, Antonio Di Natale, Simone Pepe, dok male šanse za pozivom imaju Antonio Cassano i Mario Balotelli.
Pod posebnim povećalom su Francesco Totti i Alessandro Nesta koji su se ranije oprostili od igranja za reprezentaciju, ali se Marcelo Lippi nada kako bi mogli promijeniti svoju odluku. Dok mala nada za Tottija i postoji, od Neste je takvo nešto zbilja teško očekivati, skoro nemoguće.
- boldirani igraci Juventusa..
- italic igraci koji ne trebaju ni prismrditi repki..
vi sto pljujete po iaquinti ocito niste gledali proslu sezonu, to je svima jasno.. i kako je Iaquinta donosio bodove Juventusu radi svojih golova a do tada je sjedio na klupi i mirno cekao kada ce se svi povrijediti da on zaigra.. Lippi ne gleda trenutnu formu, vec koji igrac njemu odgovara.. tako je uzeo i Grossa i Iaquintu zato sto je '06 imao povjerenja u njih i oni mu lijepo to vratili.. Iaquinta je brzi od svih ovih napadaca osim Rossija i vjerujem da je to jos jedan razlog zasto je on pozvan da bi mogli igrati :
Iaquinta - Gillardino - Camoranesi..
jako slaba repka, koja u zadnje vrijeme igra isto kao i Juventus.. tj. kako igra Camoranesi tako igra i citav tim.. ako Camo nije raspolozen onda niko drugi ne zna uzeti loptu i nesto uraditi sa njom.. sada je uletio i Marchisio, sigurno velike zelje da se dokaze i da poboljsa svoju reputaciju na SP.. ako bude igrao pravu poziciju, a kod Lippija sigurno hoce, onda ima sigurno mjesto u prvih 11.. stvarno ni meni nije jasno zasto ce Legro ovdje? ali opet kad bolje razmislim nisu Cannavarno i Grossi bezveze nasli svoje mjesto u Juventusu preko ucenika Cire.. jer Lippi cijelo vrijeme uigrava svoju odbranu na nama.. zato je Legro tu uskocio jer se poznaje sa ostalim igracima odbrane.. citav zadnji red ( golman i defanzivci ) su Juventusovi.. zambrottu Juve proslavio i dao mu hljeb u ruke, dok je Criscito 50% 50% sa Genovom..
ako ne pozove Del Piera, gadno se zajebo!
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.