Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

emir18
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la emir18 » 24 mar 2014, 01:45

MoR je napisao/la:
emir18 je napisao/la:Pa vidim neki pisu da je bio zadnji igrac odbrane sto nije tacno,crveni je prestrogo dosudjen penal je bio...
Nije važno da li je zadnji igrač odbrane ili ne, crveni se, po zadnjim pravilima, dodjeluje ako se faul napravi u izrazitoj gol šansi.
aha onda je Alves i trebao dobiti crveni?
Zadnja izmjena: emir18, dana/u 24 mar 2014, 01:46, ukupno mijenjano 1 put.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Cap17an
Kontakt:

Post Postao/la Cap17an » 24 mar 2014, 01:45

Nisam vidio da je neko pohvalio najboljeg igrača Reala u zadnje vrijeme...

Angel Di Maria

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 24 mar 2014, 01:48

Sad sam ja rekao da me je kupio svojom igrom nevjerovatno kako je napredovao onako odigrati na sredini :shock: :shock: postao je bitan kao i Xabi u timu,samo je Luka nevidljiv u derbijima totalno :roll:
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 24 mar 2014, 01:49

emir18 je napisao/la:
MoR je napisao/la:
emir18 je napisao/la:Pa vidim neki pisu da je bio zadnji igrac odbrane sto nije tacno,crveni je prestrogo dosudjen penal je bio...
Nije važno da li je zadnji igrač odbrane ili ne, crveni se, po zadnjim pravilima, dodjeluje ako se faul napravi u izrazitoj gol šansi.

Ne, nije.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 24 mar 2014, 01:49

emir18 je napisao/la:
MoR je napisao/la:
Po mom mišljenju NE, eventualno u žuti u najgorem slučaju, no ne nužno.

" onclick="window.open(this.href);return false; na 0.44

Dva igrača bi bila oko njega i da je prošao Alvesa, tako da je veliko pitanje da li bi i kako došao do prilike za gol.

Rekoh i na drugoj temi, sasvim neutralno i bez ikakvih simaptija ili antipatija: jedina veća greška na utakmici je bio ovaj dosuđeni penal na Ronaldu. Inače je utakmica bila odlična.

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 24 mar 2014, 01:51

Ja sam sretan kad vidim razocarana lica navijača i igraca Reala dok Messi svršava po njima.

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 24 mar 2014, 01:52

slika
A niko takodjer ne spominje ovo gazenje Pepea od strane dajvera i prevaranta Busqetsa.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 24 mar 2014, 01:55

Malo je ironično nazivati nekog igrača dajverom kada i u svom dragom klubu imaš nekoliko vrsnih.
Ronaldo prije svega, imao par simulacija vrijednih žutog kartona po svim nogometnim pravilima.
FKKrajina je napisao/la:Ja sam sretan kad vidim razocarana lica navijača i igraca Reala dok Messi svršava po njima.
Tebi je onda baš dosadno u životu.
Zadnja izmjena: Titova-Juga, dana/u 24 mar 2014, 01:57, ukupno mijenjano 1 put.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

berardi25
Kontakt:

Post Postao/la berardi25 » 24 mar 2014, 01:56

Znao sam da je Pepe lud,al nisam vjerovo da ce ikad stavit glavu pod kopacku Barsinog igraca :shock:
https://pbs.twimg.com/media/Bm6HHeLCEAE3QJh.jpg

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 24 mar 2014, 01:56

emir18 je napisao/la:slika
A niko takodjer ne spominje ovo gazenje Pepea od strane dajvera i prevaranta Busqetsa.
Busuquets se udubio u ulogu Punishera i polahko poceo vracati stare dugove kolegi Pepeu.

Red je bio da neko ovu harlovinu posteno nagazi mada nisam ovaj detalj primjetio tokom utakmice da mogu reci da je start bio namjeran ili nesto slicno...

Cudi me da Pepe nije gotovo umro nakon ovog starta od silnog pokusaja teatralnosti kako bi iznudio karton.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 24 mar 2014, 01:59

Nje mi jasno zašto je Real odstupio od svog ovogodišnjeg stila i zašto nije IGROM (pokušajem uspostavljanja ravnoteže na sredini) pobjedio Barcu....posebno kod 3-2, kad su imali taj momentum.
I veceras je bilo poprilicno ziheraški, kao da se Mourinhov duh uvukao u glavu Ancelotija (iako moram priznati da citave ove sezone Real znatno aktivnije igra u sredini i traže kombinatoriku , za razliku od onog ogavnog Jozinog pro-aktivnog fudbala).
Veceras su brzo provalili da trebaju napadati Alvesov bok (DiMarija se direktno obrušavao ko kobac na njega) , samo nabacuj u sredinu gdje Benzema može uvijek nadskociti Mascherana....primjer prva dva gola:

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

Masche je jednostavno fizicki limitiran igrac (hocu reci majka priroda mu nije dala nešto puno centimetara visine) i zato je bio kratak kod oba gola...kod oba gola, lopta je bila nedokuciva za njega zbog manjka visine...da je visociji 10-15 cm, vjerovatno Benzema ne bi dobio ove lopte kao zicere i posremao ih u mrežu....Real je to prozreo i prije utakmice i zabio dva gola - exploatišuću takvog Mascherana....OK, pošteno :mrgreen:
Ali šta se poslije dešava...Real ima rezultat, momentum, pun stadion uz sebe, može poceti igrati kako i igra citavu ovu sezonu, ali jok - odnekud se na ESB pojavljuje duh Mourinha koji im šapne igrajte kako smo se dogovorili i pocinje ziheraj koji Barca gotovo po pravilu kažnjava.
Mogao je Carlo vec na poluvremenu ubaciti Isca i dobiti dodatno na kvaliteti sredine (i sa njegovim uvođenjem je kasnio podobro).

Sve u svemu, mislim da je Real u velikoj mjeri sam sebi kriv za ovakvu predstavu i poraz, jer imaju igrace koji mogu igrom i kombinatorikom nadigrati Barcu na sredini (a samim tim i u konačnici).

Suđenje ne bih komentarisao, jer uvijek se oko toga ispiše po 10 strana i svako je pametniji od sudije na terenu.

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 24 mar 2014, 02:09

@let3 potpisuje,ăli crveni je pokvario sve mozda bi i bilo tako da nije Balvana Ramosa,Ova Barca je itekako ranjiva ali je u napadu fascinantna a ove dvije krampe nase odbrani sa Carvajalom nisu u stanju to pratiti,kod vas je jedino bilo bitno da Iniesta vrati formu jer kad on igra na nivou Barca igra mnogo bolje.a kod nas Modric je bio ispod svako nivoa.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 24 mar 2014, 02:12

emir18 je napisao/la:@let3 potpisuje,ăli crveni je pokvario sve mozda bi i bilo tako da nije Balvana Ramosa,Ova Barca je itekako ranjiva ali je u napadu fascinantna a ove dvije krampe nase odbrani sa Carvajalom nisu u stanju to pratiti,kod vas je jedino bilo bitno da Iniesta vrati formu jer kad on igra na nivou Barca igra mnogo bolje.a kod nas Modric je bio ispod svako nivoa.
Nije crveni pokvario utakmicu vec onaj nepostojeci penal nad Ronaldom.

Penal nad Neymarom je cist kao suza , naravno crveni za Ramosa jer je igrac koji je jedini u stanju zaustaviti 100% priliku.

Iniesta jos uvijek nije u 100% svojoj formi jer radi dupli posao.Mora igrati krilo a uz to kreirati napade jer je Cesc klasicno smetalo koje ne zna sta radi na terenu.Messi dakako u odlicnoj formi , dovoljnoj da rjesi utakmicu sa sjajnim golom i jos 2 genijalne lopte.

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 24 mar 2014, 02:19

Johny je napisao/la:
emir18 je napisao/la:@let3 potpisuje,ăli crveni je pokvario sve mozda bi i bilo tako da nije Balvana Ramosa,Ova Barca je itekako ranjiva ali je u napadu fascinantna a ove dvije krampe nase odbrani sa Carvajalom nisu u stanju to pratiti,kod vas je jedino bilo bitno da Iniesta vrati formu jer kad on igra na nivou Barca igra mnogo bolje.a kod nas Modric je bio ispod svako nivoa.

Penal nad Neymarom je cist kao suza , naravno crveni za Ramosa jer je igrac koji je jedini u stanju zaustaviti 100% priliku.
A toj situaciji je predhodio offside,dobar klasiko samo mi je sudija pokvario cejf jer je on upropastio dobar fudbal nadam se da nikad vise nece suditi Klasiko.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 24 mar 2014, 02:20

Johny je napisao/la:

Iniesta jos uvijek nije u 100% svojoj formi jer radi dupli posao.Mora igrati krilo a uz to kreirati napade jer je Cesc klasicno smetalo koje ne zna sta radi na terenu.Messi dakako u odlicnoj formi , dovoljnoj da rjesi utakmicu sa sjajnim golom i jos 2 genijalne lopte.
To ne možeš reci za ponajboljeg igraca Barce ove sezone ;)
A Cesc ispada kao smetalo jer Martino ne zna šta ce sa njim :? , pa mu daje neku free-rolu na terenu (niti je lažna 10-tak, niti lažna 9-tka, ni koji qrac)....i Messi bi se gubio u igri, kad ne bi znao šta mu je zadatak i gdje treba igrati.
Cesc landara po terenu, jer mu "strucnjak" sa klupe ne zna odrediti mjesto i ulogu...a za to nije igrac kriv.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 24 mar 2014, 02:25

Pa nisam rekao da je on kriv sto ne zna sta vise igra.Boze moj , ocito nije dovoljno kvalitetan da igra Xavijevu poziciju(dokazano i veceras) ni dovoljno explozivan da igra napadaca.Trci , trudi se ali njegov konacni saldo je ravan 0.Siguran sam da je daleko najsporiji igrac Barcelone iako pretrci gotovo najvise.Ima fenomenalnu zadnju loptu i pregled igre i ubio ze za poziciju 10-ke ali na njegovu zalost ta pozicija u Barceloni formacijski ne postoji , i kada se pokusava igati sa tim onda ne moze vezati pertle Iniesti...

Odlican je ove sezone , ali zelim vidjeti nesto konkreto u velikim utakmicama od njega !

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 24 mar 2014, 02:29

Johny je napisao/la:Pa nisam rekao da je on kriv sto ne zna sta vise igra.Boze moj , ocito nije dovoljno kvalitetan da igra Xavijevu poziciju(dokazano i veceras) ni dovoljno explozivan da igra napadaca.Trci , trudi se ali njegov konacni saldo je ravan 0.Siguran sam da je daleko najsporiji igrac Barcelone iako pretrci gotovo najvise.Ima fenomenalnu zadnju loptu i pregled igre i ubio ze za poziciju 10-ke ali na njegovu zalost ta pozicija u Barceloni formacijski ne postoji , i kada se pokusava igati sa tim onda ne moze vezati pertle Iniesti...

Odlican je ove sezone , ali zelim vidjeti nesto konkreto u velikim utakmicama od njega !
neces to vidjeti, zato što formacija ne dozvoljava da on dođe na svoje...on je neki "slobodni agent", kud on goni - to niko ne zna :roll: ...ali eto igra i jbg...može on blistati u ovim "manjim" utakmicama, ali u ovim vecim kad je gusto na sredini, kad se trci nenormalno, ne može...i naravno da to nema veze sa Fabregasom, vec sa trenerom.
Da ga bar postavi u liniju zajedno sa Busquetsom, pa da ima bar neku svrhu...nek ometa i ganja protivnika, neka iznosi loptu sa naše polovine.

mah, dosta o njemu na ovoj temi :oops: :mrgreen: :P

halalite :roll:

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 24 mar 2014, 02:33

Al ce sad biti Hebeno na Ramón Sánchez Pizjuán-u,ako tu pobjedimo na konju smo mada najteza utakmica ce biti ona protiv reala :!:

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 24 mar 2014, 02:46

slika

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 24 mar 2014, 07:31

Ne zna se sta je jadnije ,pola igraca koji pricaju o sudiji kao krivcu ili ovi na forumu.

Iz neke perspektive mi smo kao "vise" osteceni ,al to je obican izgovor,i ne opravdava debilnog ramosa koji je u svakom trenutku utakmice spreman da svojim idiotskim potezom unistiti utakmicu reala vise nego bilo koji sudija.

Dakle,da sumiramo,najbolji real ikad,balansirana ekipa koja ima glavu i rep,ubija sve redom ,bla bla bla

Naravno ja sam bio odmetnik kad sam kritikovao igru sve ovo vrijeme.

Odbrana u koju su se mnogi kleli ,pokazalo svoje pravo lice i svojih milion nedostataka pod pritiskom.

Sredina koja je trkacki ,takticki ,potkovana itd.. pokazalo po ko zna koji put da ne moze izdrzati nikakav presing.

Napad koji je strasan pokazao da ne moze svaku utakmicu dobiti sam bez prave podrske veznih igraca i bekova.,krila osudjena na soliranje,svaka situacija i bale i ronaldo protiv 3 - 4 barcina igraca .

Taktika carla je providna,brani se sa 6 igraca ,napred se oslanja na kvalitet trojca i prepusta im sve,protiv malih timova je prolazilo,jer se povuku,protiv pravih protivnika ni jednom do sad,svugdje smo nadigrani.

Da nije bilo rame,vjerovatno bi i dobili utakmicu,jer je barcina odbrana losija od nase,al sta je tu je,dobiti sve muke do kraja i titula je tu,iako je i nismo zasluzili s obzirom da nismo dobili rivale.

A sto se tice LPa ,napad mora dosta vise raditi defanzivno ,a sredina ofanzivno,inace decima ostaje samo san i ove godine.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.