Hercegovina jos uvijek nema potencijal za razvoj i ulaganje.NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Druze ne moze ih vlada spasit koliko ih nacionalne stranke mogu unistiti. Primjer FDM,Predionica,Unis,SOKO,Aluminijski itd itd Mostar je imao pravo jaku privredu ali sve su razjebali. Da ne duzimo posto nije tema za to nadati se boljemAlemC85 je napisao/la:pastrmko pošto ne živim u hercegovini, a itekako sam vezan za istu, jer su mi starci porijeklom iz iste, razgovarao sam s nekim ljudima odozdo koji su mi rekli da je ova vlada spasila Granit, Igman i još neke gigante, koje su prethodne vlade uništile, i nisu uopšte marile za razvoj hercegovine. ova vlada s NN na čelu je dosta toga uradila, e sad ne znam je li ovo predizborna kampanja da se spasi FDM ili ne, mada me to ne zanima, ali itekako hercegovina ima potencijala za razvoj i ulaganja.
Mada svaki potencijalni sponzor je promocija istog, ali i pomoć i promocija Veleža.
Najveci problem u cijeloj BiH inace su sudovi. Poslovne parnice se u Evropi i SADu dobiju ili izgube za 2-3 mjeseca. Ti mozes suparnika zaustavit da ti ne ubija biznis na vrijeme - dok kod nas u BiH to traje godinama, mozda i decenijama. A biznisu je dovoljno godinu dvije tlacenja da izumre.
Tako da sve dok se sudovi ne isprave i dok se parnice ne pocnu zavrsavati puno brze, pa tek onda nakon toga suzbiti korupciju, pa tek onda nakon toga vratiti ljudima vjeru u sistem i tek onda dolazi ulaganje.
Bice tu jos 15-20 godina.