NeretvanskaPastrmka je napisao/la:AlemC85 je napisao/la:sezona 1998/99
4. Velez (Mostar) 30 15 7 8 46-37 52
Ovo je ona sezona kad smo igrali sa Sarajevom na kosevu za jesenju titulu. Izgubili 1:0 2:0. Dzeno Segetalo fulio na 0:0 dva puta prazan gol glavom yebem ga usta. Nije nas puno bilo na kosevu 25 autobusa i jedno 200 auta

Izgubili 2:0 ali smo bolji bili od Sarajeva,imali smo dosta sansi i primili bezveze golove,koliko se sjecam da je i Aca tada dobro igro.Imam negdje na VHS tu utakmicu,trebam je nekad

prebaciti na youtube(i jos neke)
Sto se tice ove utakmice protiv celika(kad ga je Bajro zaliva u 93 minuti)opalio me zvizda nisam znao kud udaram(jos mi oni na ulazu uzeli vodu

,a tamo mala raja na RA tribini su ispucali jedno 100 topovskih udara,i to je kao OK a meni dzuturumu ne daju unijeti vodu,umal ih nisam pokoko sviju

)Jos 2 utakmice se sjecam da sam ovako zamanto na zvizdanu,protiv Zelje u Sa 1:1(2006) i u Tuzli 86',da nisam bio lud poludio bih na ovim temperaturama
Sto se tice sutrasnje utakmice,Likce igraci nek slobodno svrate u Gojka na janjetinu,nek se dobro napiju i najedu da nisu dzaba dolazili u Hercegovinu

, pa nekad drugi put nek zapnu malo vise kako bi probali osvojiti koji bod u Vrapcicima,ovaj put ce se samo dzaba umarati jer mi idemo u finale(preko ovih ovamo u polufinalu

) i to je to.
Sutra prognoziram sigurnu ali i tesku pobjedu od 2:0
IDEMOOOOOOOOOOOOOOOO FORZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA RODJENIIIIIIIIIIIIIIIII
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA