Rekonstrukcija stadiona u BiH

Eborg
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Eborg » 22 mar 2014, 22:27

Jako lijepo. Je li to rađen teren ponovo, popravljan ili je samo malo ušminkan pred utakmicu?

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 22 mar 2014, 22:48

Signore je napisao/la:Pisao sam prije nekog vremena o nizeligaskim stadionima. Spominjah Jajce, tamo jos uvijek nista novo iako se stadion trebao na veliko renovirati. Oni dogodine vrlo vjerojatno ulaze u 1.LFBiH. U Posusju gdje vec imaju lijep stadion najavili su uglavnom sminkanje, tocnije, kad sam vidio pisalo je da su radovi poceli. Od znacajnijih radova trebalo je da srede svlacionice, postave reflektore na pomocni stadion i saniraju glavni teren. O zavretku radova nigdje ni rijeci.

Oni koji su napravili nesto su ljudi iz Ljubuskog na svom stadionu Babovac.
http://sloga.ba/?p=812

Vijesti iz studenog, cudi me da nema nista novije, al OK. Vidim da su lijepo usminkali, otvorili fan shop, da su radili potpuno nove svlacionice. Sve je za pohvalu, samo nek se ulaze, zelim im skori ulazak u 1.LFBiH, a moguce da cak i ove sezone udju.

Inace, glavni rival Slogi za visi rang Turbina Jablanica takodjer nesto radi.

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 204&type=3

Tu se moze vidjeti da saniraju teren. Dali ce raditi ista sa tribinama nema nigdje informacija iako bi bio red jer su uzasne, a Turbina je glavni favorit da ulazak u Prvu Federalnu.

I za kraj jedan lijep i pozitivan primjer iz Tomislavgrada. Ne mogu naci novije slike, ove su stare 4-5 mjeseci pa vjerujem da je sve ovo jos malo usminkano, ali krov koliko znam postavljen nije. Ova nova tribina iznosi 526 tisuca maraka i ima malo vise od 950 stolica ako sam dobro izracunao.

Da bi vidjeli cijele slike otvorite ih u novim karticama
slika

slika

slika

Ovako bi trebalo da izgleda po zavrsetku:

slika

Stara tribina ima 6 redova i na njoj su prije 2-3 godine postavljene stolice koje je Dinamo Zagreb donirao Tomislavu. Moja neka procjena je da tu stane nekih 1000-1200 stolica, u svakom slucaju ukupni kapacitet preko 2000. Zanimljivo da je postavljanje tih stolica na staru tribinu bilo pravo druzenje i zajednicka akcija u kojoj su cak i igraci sudjelovali.

slika

Kamo srece da svi klubovi treceg ranga rade ovako nesto. Kad vidim stadione klubova koji bi mogli uc u Prvu Federalno dodje mi lose.

Jos cu ovih dana pogledat radil vise igdje.
Stadion koji je čak bolji od pola onih u Premijer ligi, baš nedavno sam prolazio pored istog i divio se tome kako niželigaška ekipa ima ovakav stadion. Kamo sreće da dočekamo i mi u Vrapčićima da se jedna tribina krene natkrivati...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

najjacajezenica
Kontakt:

Post Postao/la najjacajezenica » 24 mar 2014, 02:54

neznam za vas al meni je ovo trenutno vrh, ljepota, pravi onaj old school engleski stadion nema ni jedan na balkanu ovakav :D :D

slika

tako mu malo fali da bude vrh vrhova samo podignut ovaj jug i sjever malo i eto i taj problem je rjesen o posjeti kad reprezentacija igra, a s vremenom jos nekad ih pokrit s krovom kao na zapadu sminka i to da se slaze ufffffff bog te dragi

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 24 mar 2014, 14:32

Kad skupimo pare onda cemo praviti. Necemo cekati sadaku kao neki.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 24 mar 2014, 15:18

Pustite te molitve, pricajmo malo o onome sto se gradi :mrgreen:

Ne znam kako mi je ovo promakelo.

Mladost DK prosiruje svoj stadion.

Stanje prije pola godine:

slika

5.veljaca

slika

18.veljaca

slika

6.ozujak

slika

Na postojecoj tribini imaju 480 stolica, a sa dogradnjom dobit ce jos 620 sto je i vise nego dovoljno da ispune uvjete za PLFBiH.

Sve je trebalo biti gotovo do 10.ozujka, al nemam informacija da je zavrseno. Ispod tribine bit ce smjestena gostujuca svlacionica, a s vremenom napravit ce i za domacu ekipu.

Kada zavrse ovo krenut ce dogradnja i sa druge strane, taj drugi dio imat ce 580 sjedalica. Dakle, ukupni kapacitet bi trebao da bude 1680 sjedecih mjesta. Sve ce to kostat 147.432KM, a sve pare su vec obezbijedjene, tako da se ne moramo brinuti za zavrsetak radova. 30% tog novca je obezbijedio klub iz svog budzeta, a ostalo su donirali kakanjski privrednici. Na kraju sezone produzit ce glavni teren za 12m, a prosirit ce i pomocni, pa ce on iznositi 90x65m.

Uprava planira jos mnoge poteze. Izgradit ce balon teren 70x50m, montaznu halu na 2 sprata od 1.200 kvadrata koju su vec nabavili i dovezli u Kakanj. Imaju oni jos planova, ali to ce tek biti otkriveno.

U svakom slucaju svaka cast, sa tih malo manje od 150 tisuca maraka napravit ce tribine od 1200 mjesta i jos svlacionicu ispod njih. Ako ovo ne moze npr. jedan Travnik onda neka ih izbace iz lige zbog stadiona koji nema 3000 sjedecih mjesta.

Doboj je inace selo kod Kaknja koje broji oko 2000 stanovnika.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 24 mar 2014, 15:52

badblueboylivno je napisao/la:
Sarajlijc@ je napisao/la:Auu kako bih volio posjetiti ovaj stadion u Tomislavu, prelijepo zaista!
" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja se, kao Livnjak, crvenim kad vidim ovo pa pogledam na stadion u Livnu. Da bar imamo 10 posto od ovoga. :oops: :oops: :oops:
Ljepota fakat.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 24 mar 2014, 16:06

evo dva teksta koji govore o ulaganjima u infrastrukturu:

http://www.nfsbih.ba/nsbih/vijest.php?id=9508" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.nfsbih.ba/nsbih/tekst.php?id=110" onclick="window.open(this.href);return false;

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 25 mar 2014, 23:23

stigle su stolice za sjevernu tribinu stadiona Tusanj...crvene i crne...sa naslonjacima...mislim da je u pitanju prvi kontigent od 1000 komada...u par narednih dana vise
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 26 mar 2014, 14:58

Pocela ugradnja stolica na Sjevernoj tribini tusanj, Crveno-crne .

slika
slika
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 26 mar 2014, 15:05

Nekako mi prevelik razmak izmedju stolica :? Al ajde, samo nek ne bude nikakvih natpisa, nek bude sektor crne i sektor crvene i savrseno.

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 26 mar 2014, 15:08

Signore je napisao/la:Nekako mi prevelik razmak izmedju stolica :? Al ajde, samo nek ne bude nikakvih natpisa, nek bude sektor crne i sektor crvene i savrseno.
Uopste nije prevelik razmak izmedju stolica, jer da je stolica do stolice onda je prevelika guzva i sad zamisli dodje neki krkan i sjede a ti pored njega se stisnes skroz.

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 26 mar 2014, 15:21

Signore je napisao/la:Nekako mi prevelik razmak izmedju stolica :? Al ajde, samo nek ne bude nikakvih natpisa, nek bude sektor crne i sektor crvene i savrseno.
Bit ce natpis 1919
Jedan grad, jedna ljubav!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 26 mar 2014, 15:27

Ma ne znam, ja bi malo smanjio, al kad gledam gore onaj iz Tomislavgrada vidim da je isto, pa aj, valjda oni znaju sta rade, nisam ja od tog posla.

I sto se tice natpisa, nadam se da ce bit debljine barem 4 stolice i da ce bit osijencen, tj. da nece izgledat retardirano. Imaju klubovi s ovih prostora obicaj nasarat tribinu, samo nek pise, nebitno jel lici i na sta.

Za sijencenje mislim na nesto ovako http://static.panoramio.com/photos/large/10658977.jpg Bijela slova, crna sjena

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 26 mar 2014, 15:33

Meni su interesantne one stolice što proizvodi Bekto Precisa, ne mogu se iščupati niti slomiti. Sve se nešto nadam da će ih neko ugraditi ali ništa.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 26 mar 2014, 15:44

Kolika je mogucnost da se na Tusnju postave stolice do utakmice sa Jedinstvom?
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 26 mar 2014, 15:50

samo_lijevo je napisao/la:Kolika je mogucnost da se na Tusnju postave stolice do utakmice sa Jedinstvom?
Postavit ce se samo 1000 stolica do utakmice Jedinstva, a onda poslije zavrsavaju ostalo.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 26 mar 2014, 16:36

Eborg je napisao/la:Meni su interesantne one stolice što proizvodi Bekto Precisa, ne mogu se iščupati niti slomiti. Sve se nešto nadam da će ih neko ugraditi ali ništa.
Koliko one kostaju? Na jednom stadionu u Austrijaliji(?) su postavljene stolice po kojim je reporter skakao, lomio naslon, stajao na njemu, ali stolica kao nova. Cijena sitnica, 350 eura komad.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 26 mar 2014, 17:09

fukara87 je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:Kolika je mogucnost da se na Tusnju postave stolice do utakmice sa Jedinstvom?
Postavit ce se samo 1000 stolica do utakmice Jedinstva, a onda poslije zavrsavaju ostalo.
hvala na odgovoru.

Nego hoce li taj stadion u Vitezu konacno zavrsiti?
Koliko jos ima do zavrsetka radova?

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 26 mar 2014, 17:10

Signore je napisao/la:
Eborg je napisao/la:Meni su interesantne one stolice što proizvodi Bekto Precisa, ne mogu se iščupati niti slomiti. Sve se nešto nadam da će ih neko ugraditi ali ništa.
Koliko one kostaju? Na jednom stadionu u Austrijaliji(?) su postavljene stolice po kojim je reporter skakao, lomio naslon, stajao na njemu, ali stolica kao nova. Cijena sitnica, 350 eura komad.
Ne znam, ne vjerujem da su baš toliko. Ali izgleda da su postavljene na stadionu u Goraždu, vjerovatno kao donacija.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 26 mar 2014, 17:14

Eborg je napisao/la:
Signore je napisao/la:
Ne znam, ne vjerujem da su baš toliko. Ali izgleda da su postavljene na stadionu u Goraždu, vjerovatno kao donacija.
U Vitkovicima su stolice od BPrecisa.

http://gorazdeonline.ba/images/944975_6 ... 2035_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.