Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Bezobrazno je najvece zasluge za plasman u Brazil pripisivati Susicu.
Ispravnije je reci da smo se plasirali uprkos Susicu a ne zahvaljujuci njemu.
Svi smo bili svjedoci da je zamalo bas on upropastio taj plasman svojim neznanjem i samo zahvaljujuci laganoj grupi i uigranoj,kvalitetnoj i ovaj put odlucnoj grupi igraca na kraju smo nekako uspjeli.
Ko god misli da on i u Brazilu nece prvo gledati svoj interes prije interesa svih nas u teskoj je zabludi.
Igraci agencije se moraju predstaviti na velikoj sceni i budite sigurni da ce se i predstaviti,to je Susicu veci prioritet od rezultata.Tino ce sigurno dobit minutazu,Vrsajevic isto,Hadzic isto.To je vaznije od rezultata.
Igraci to znaju i opravdano to pokusavaju sprijeciti.I svaka im cast na tome,kad vec nece oni koji su zaduzeni za to.
Svi smo bili svjedoci da je zamalo bas on upropastio taj plasman svojim neznanjem i samo zahvaljujuci laganoj grupi i uigranoj,kvalitetnoj i ovaj put odlucnoj grupi igraca na kraju smo nekako uspjeli.
Ko god misli da on i u Brazilu nece prvo gledati svoj interes prije interesa svih nas u teskoj je zabludi.
Igraci agencije se moraju predstaviti na velikoj sceni i budite sigurni da ce se i predstaviti,to je Susicu veci prioritet od rezultata.Tino ce sigurno dobit minutazu,Vrsajevic isto,Hadzic isto.To je vaznije od rezultata.
Igraci to znaju i opravdano to pokusavaju sprijeciti.I svaka im cast na tome,kad vec nece oni koji su zaduzeni za to.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Poenta je da su oko sitnica i gluposti napravili frku, od suskavca do Avdije i Tina. Sve su to globalno gledano minorne i manje bitne stvari. U nasoj reprezentaciji je bitno da je desetak najboljih i najbitnijih igraca uvijek bude na spisku, ostali su manje-vise pitanje toga koga preferira aktuelni selektor. Zeli li da treca opcija na desnom beku bude Avdija ili Maletic? Susic se odlucio za prvog. Gospodi to uzasno smeta i spremni su zbog toga danonocno kritikovati.Trinity74 je napisao/la:Sve je i krenulo od šuškavca. Šuškavac je problem samo što neće i ne smiju da priznaju to
Recimo u njemackoj reprezentaciji Loew vec godinama ignorise njihovog najboljeg napadaca u zadnjih par godina, Kiesslinga. Ali nijemci ne prave tako veliku frku zbog toga. Normalno imaju sirinu i moze im se ali opet i to sto on ignorise Kiesslinga je prilicno velika stvar. Ispada da smo mi veci nijemci od nijemaca. Kod nas se selektor napada zbog trece opcije na desnom beku a oni nekako nonsalantno gledaju kako im najbolji napadac sjedi kuci i nije ih briga zbog toga.
Ma nije pitanje treca opcija nego ko nam je prva opcija na zadnjem veznom a trece opcije u napadu i nema.Kad nisu vazni igraci tipa Vrsajevic,Hadzic, Susic,Avdukic,Kvrzic,Sunjic sta ih onda vodi nije u pitanju 1igrac.Usput kako bilo svaku tekmu Vrsajevic nekako zaigra a kazes da je treca opcija.On ni u Albaniji ne bi bio treca opcija. Na nasu zalost moramo cekat drugu opciju poslije SP ali tu pomoci nema.
Pa tu je sve jasno,ako nisu igraci Germanije jesu nekih drugih menadzera s kojima selektor ocigledno blisko saradjuje(Kvrzic,Šunjic.vjerovatno i Viscin...)gringobih je napisao/la:Ako se ko pita sta Sunjic radi u nasoj repci neka samo ukuca u Google Antonio Miletic vlasnik agencije koja zastupa Tonija...
Fin neki ciko![]()
http://www.nacional.hr/clanak/11199/sum ... kih-hotela" onclick="window.open(this.href);return false;
Kad otvorite link stisnuti ctrl+f i ukucati antonio da ne citate bezze sve.
Znaci imas 15-ak igraca koji se zovu sami svojim kvalitetom,ostalih 7-8 uskacu menadzerskim linijama i tu je u igri licna korist.
Svako ko misli svojom glavom to zna odavno.
Zato se Susic brecne i postaje agresivan kad se spomenu igraci koji bi stvarno bili pojacanja,Prcic,Bešić,Salatić.. ili dugogodisnji reprezentativci Rahimic,Pandza,Muslimovic,Ibricic,Štilic...jer kad bi se oni pozvali onda za ove nema mjesta.Zato i ne pokazuje interes za potencijalne reprezentativce i ignorise ih.Cak je spreman i optuziti glavne igrace samo da skrene paznju javnosti sa svog bezobrazluka.
Sve je tu jasno kao dan.
Samo ostaje misterija kakvi su to ljudi koji sve to brane i podrzavaju,to je vec fenomen za izucavanje.
Zadnja izmjena: drummer, dana/u 26 mar 2014, 16:26, ukupno mijenjano 2 puta.
- calcio
- Kontakt:
Dzekin menadzer je sjedio u upravi FK Sarajevo i poznaje Susica. Eto vam jos malo materijala za konspiracije.
Mislim i da je mason, kao i Susic, ali ovo je jos nedokazano i nepotvrdjeno.
Mislim i da je mason, kao i Susic, ali ovo je jos nedokazano i nepotvrdjeno.
Trebalo ti je tacno 5 minutacalcio je napisao/la:Dzekn menadzer je sjedio u upravi FK Sarajevo i poznaje Susica. Eto vam jos malo materijala za konspiracije.
Mislim i da je mason, kao i Susic, ali ovo je jos nedokazano.
Da bi neko bio mason mora imati visok IQ
Kvrzic-Avdija ista menadjerska kuca
Zadnja izmjena: gringobih, dana/u 26 mar 2014, 16:34, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
- calcio
- Kontakt:
Kakvih 5 minuta, o cemu govoris?
drummer je napisao/la:Bezobrazno je najvece zasluge za plasman u Brazil pripisivati Susicu.
Ma skroz prelagana grupa, pogotovo kada ti glavni konkurent izuzev meca s tobom pobijedi SVE OSTALE MECEVE U GRUPI! Nadji mi grupu gdje je drugoplasirani imao 25 bodova?!
Da, ugirana reprezentacija koja se ocigledno sama uigrala, jer Pape kako tvrdis nije za takvo nesto u stanju. Prije nego sto spomenes Ciru, UPAMTI da je Ciro imao skroz drugu i formaciju, a i sistem igre, i da u njegovom timu Pjanic i Misimovic nisu ni pod razno biti zajedno u prvih 11, a tadasnji Misimovic je makar 2 puta bolji od ovog kojeg je Pape imao na raspolaganju.
Inace, posmatrajuci intenzitet ostavljanja komentara na ovoj temi, te cinjenicu da se sve vrti oko jedne te iste stvari (macka ganja svoj rep), jasno se vidi koliko je kod nas prisutno besposlicarenje...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Izgleda su ti se mozdani procesi urotili protiv tebecalcio je napisao/la:Kakvih 5 minuta, o cemu govoris?
Sjeti se
Ćiro je imao neuporedivo losije igrace i neuporedivo tezu grupu tako da je to bespredmetno i porediti._dreamer_ je napisao/la:drummer je napisao/la:Bezobrazno je najvece zasluge za plasman u Brazil pripisivati Susicu.
Ma skroz prelagana grupa, pogotovo kada ti glavni konkurent izuzev meca s tobom pobijedi SVE OSTALE MECEVE U GRUPI! Nadji mi grupu gdje je drugoplasirani imao 25 bodova?!
Da, ugirana reprezentacija koja se ocigledno sama uigrala, jer Pape kako tvrdis nije za takvo nesto u stanju. Prije nego sto spomenes Ciru, UPAMTI da je Ciro imao skroz drugu i formaciju, a i sistem igre, i da u njegovom timu Pjanic i Misimovic nisu ni pod razno biti zajedno u prvih 11, a tadasnji Misimovic je makar 2 puta bolji od ovog kojeg je Pape imao na raspolaganju.
Inace, posmatrajuci intenzitet ostavljanja komentara na ovoj temi, te cinjenicu da se sve vrti oko jedne te iste stvari (macka ganja svoj rep), jasno se vidi koliko je kod nas prisutno besposlicarenje...
Susicev doprinos se moze sazeti u kratkoj recenici:U pravo vrijeme se nasao na pravom mjestu.
I umjesto da bude zahvalan sto mu je reprezentacija spasila propalu trenersku karijeru i vratila ga na mapu trenera i da radi u interesu svih on glumi Capella,ponasa se bahato,ne ispunjava svoje selektorske obaveze(osim dolaska na okupljanja i utakmica)i na sve to od reprezentacije pravi poligon za ostvarivanje licnih interesa.
Ne ide to tako,nije on toliki,nije ni blizu,niko nije.Mozda navijacima Sarajeva(iako ni to ne znam zasto).
- DonCorleone
- Kontakt:
Ciro je iz ekipe koja je njemu bila na raspolaganju izvukao daleko vise nego sto je Safet iz njegove prilike. Ne mislim sada plasman na SP i Cirin neuspjeh po tom pogledu, nego mislim na igracke kapacitete i pogotovo na igru. Otici u jedan Portugal i onako se snjima nositi, da im se gace tresu, nije bas za podcijeniti._dreamer_ je napisao/la:
Pod Safetom mi fali prepoznatljiva igra protiv jacih reprezentacija, takodjer mi je neshvatljivo da jedan covjek moze ponoviti barem 10 puta istu amatersku gresku pri formaciji i odabiru igraca. Kada stavljas Misimovica u prvih II, ne mozes igrati bez dva defanzivna vezna, a mi nemamo ni jednog, izuzev Medunjanina, koji to u sustini i nije (to se vidi protiv ozbiljnih reprezentacija). Pa Ibisevica na krilu, gubis igraca na terenu, te sredina terena suplja kompletno, zasto ne progovoriti o tome, kada je jasno i vidljivo da ne valja? Pa onda ovo oko ovih novih igraca, cirkus.
Dakle, sa jednim od najvecih talenata na svijetu na ljevom beku, sa jednim od najboljih golmana svijeta i sa jednim od najboljih napadaca na svijetu, plus Pjanke i Co, ja ocekujem vise nego ono sto vidim.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Sa tako strašnom ekipom ja očekujem minimalno polufinale.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
imperator10
- Kontakt:
S tim da se Argentina mora pojesti, jer bi Ćiro u najmanju ruku izvukao neriješen rezultatVirtu4l je napisao/la:Sa tako strašnom ekipom ja očekujem minimalno polufinale.
To svakako, jer prvo mjesto u grupi nam najvjerovatnije donosi Švicarsku i onda pišemo istoriju.imperator10 je napisao/la:S tim da se Argentina mora pojesti, jer bi Ćiro u najmanju ruku izvukao neriješen rezultatVirtu4l je napisao/la:Sa tako strašnom ekipom ja očekujem minimalno polufinale.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- donniedarko
- Kontakt:
Ne mogu da vjerujem da se ovdje nasa javnost poredi sa Njemackom. Pratim njihovu repku preko njihovih medija i Low je non stop izlozen kritici poslije losih utakmica . I to od strane njihovih znacajnih sportskih licnosti koji nemaju problem reci istinu i ne znam zasto prosipate lazne informacije da se kod njih ne pravi velika stvar oko nekih njegovih odluka . Samo kod nas budes lincovan ako kazes nesto protiv selektora , odmah si oznacen kao placenik,pacenik,neznalica itd .
I da se razumijemo ne pozivanje Kislinga se nikako ne moze porediti sa Susicevim pozivanjem Avdije , Tina i Sunjica sto se nikad nebi moglo desiti kod Nijemaca. Mozda vi imate percepciju da je to mala stvar ali kad pogledas veliku sliku ipak ne postoji nijedan razlog da se to ignorise i odobrava.
I da se razumijemo ne pozivanje Kislinga se nikako ne moze porediti sa Susicevim pozivanjem Avdije , Tina i Sunjica sto se nikad nebi moglo desiti kod Nijemaca. Mozda vi imate percepciju da je to mala stvar ali kad pogledas veliku sliku ipak ne postoji nijedan razlog da se to ignorise i odobrava.
- DonCorleone
- Kontakt:
Da se i mi jednom slozimo brateVirtu4l je napisao/la:Sa tako strašnom ekipom ja očekujem minimalno polufinale.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Kad se "sloze" Crnogorac i Bosanac sta li ce se roditiDonCorleone je napisao/la:Da se i mi jednom slozimo brateVirtu4l je napisao/la:Sa tako strašnom ekipom ja očekujem minimalno polufinale..
Pa koga je to Ciro vodio, Zambiju?DonCorleone je napisao/la:Ciro je iz ekipe koja je njemu bila na raspolaganju izvukao daleko vise nego sto je Safet iz njegove prilike. Ne mislim sada plasman na SP i Cirin neuspjeh po tom pogledu, nego mislim na igracke kapacitete i pogotovo na igru. Otici u jedan Portugal i onako se snjima nositi, da im se gace tresu, nije bas za podcijeniti._dreamer_ je napisao/la:
Pod Safetom mi fali prepoznatljiva igra protiv jacih reprezentacija, takodjer mi je neshvatljivo da jedan covjek moze ponoviti barem 10 puta istu amatersku gresku pri formaciji i odabiru igraca. Kada stavljas Misimovica u prvih II, ne mozes igrati bez dva defanzivna vezna, a mi nemamo ni jednog, izuzev Medunjanina, koji to u sustini i nije (to se vidi protiv ozbiljnih reprezentacija). Pa Ibisevica na krilu, gubis igraca na terenu, te sredina terena suplja kompletno, zasto ne progovoriti o tome, kada je jasno i vidljivo da ne valja? Pa onda ovo oko ovih novih igraca, cirkus.
Dakle, sa jednim od najvecih talenata na svijetu na ljevom beku, sa jednim od najboljih golmana svijeta i sa jednim od najboljih napadaca na svijetu, plus Pjanke i Co, ja ocekujem vise nego ono sto vidim.
Imao Pjanica kojeg je drzao na klupi. Dzeko i Ibisevic su bili u najgoru ruku u formi kao sada, Misimovic mladji i bolji nego sada, Spahic isto tako, Salihovic isto tako, imao spremnog i vrlo vaznog Rahimica kojeg Pape nema. To je okosnica tima.
Ko je dosao? Mujdza, Lulic, Bicakcic, Zukanovic Vranjes i Hajrovic.
Mujdza pola tekmi nije odigrao, odmah ga upolovi. Eh Lulic je pojacanje, nema dileme. Bicakcic i Zukanovic svakako konkurisu za jednu te istu poziciju, a kvalitetom nisu miljama ispred Nadarevica. Hajrovic je tek pri kraju postao aktuelan.
Ako je to neuporediva razlika, onda ja stvarno ne znam u kojem pravcu idu postulati "analitickog razmisljanja".
Dalje, spominjes tekmu u portugalu i kao da su se njima gace tresle. Ma jaka muda. A jel im ono nije igrao Ronaldo? A sta bi koji mjesec prije, 0:5 protiv spanaca pa uvalismo na kraju 2 za utjehu...
A sta mislis o utakmici protiv Francuske u gostima? Tu cak, za razliku od tekme s Portugalom, nismo ni izgubili, a vala i gol smo dali...
Lijepo ti to analiziras, ali mi se cini da zmiris na jedno oko. Ja zaista ne znam u kojim smo mi to tekmama protiv "jakih" pod Cirom ostavili dobar dojam. Eto nek ti bude da u gostima protiv Portugala i nema vise nijedna. Ne mozes na osnovu jedne tekme graditi tezu "prepoznatljivi stil", jer cu onda i ja reci isto na osnovu analize tekme Francuska BiH.
Sto se tice tih tvojih taktickih savjeta, samo cu ti reci da je za vrijeme Cire ovdje vrvilo od komentara da Miske i Pjana moraju igrati skupa, da se mora igrati ofanzivnije, da nam ne trebaju tri parmaka na def. veznom jer nema organizacije igre itd. Ne moze ovdje ljudima nijedan selektor ugoditi. To dobro znaju neke nase legende i nisu lude da im neki polupismeni papak na livadama od nasih stadiona yebe sve po spisku. Zato se onako kulturno izmicu i daju savjete preko balkona... A Safet, bilo da je dosao iz vlastitog interesa ili ne, je ipak dosao i napravio sto je napravio. Uskoro ce svakako otici, no sramota je reci da nema velike njegove zasluge u tih 25 osvojenih bodova. To je jednostavno sramota, bez obzira na sve ove price oko pozivanja igraca itd.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
@velez & @drummer nebranim ja Susica niti manje niti vise od ostalih igraca. Ja sam protiv unesenja nemira u i oko repke, protiv stvaranja lose atmosfere, protiv sirenja lazi i nebuloza, protiv djeljena na neke struje!! Ja sam protiv placenika koji unesu namjerno sve to u nase redove! Ja nemogu da svatim neke iskrene navijace da dozvole tako manipulisati sobom.
Jos o Susicu! I ja imam puno toga protiv njegovih odluka, i ja bi volio Vahu ili nekog puno iskusnijeg trenera imati na celu repke, ALI covjek je ispunio zacrtano i sad ga treba podrzati do kraja SP! Poslje mozemo suditi! Sad govoriti Susic napolje je krajno glupo jer obda dolazi do onog prvog napisanog. Mislim da imate dovoljno kapaciteta da skontate to sve (u suprotnom vas brojim u grupu placenika)!
Jos o Susicu! I ja imam puno toga protiv njegovih odluka, i ja bi volio Vahu ili nekog puno iskusnijeg trenera imati na celu repke, ALI covjek je ispunio zacrtano i sad ga treba podrzati do kraja SP! Poslje mozemo suditi! Sad govoriti Susic napolje je krajno glupo jer obda dolazi do onog prvog napisanog. Mislim da imate dovoljno kapaciteta da skontate to sve (u suprotnom vas brojim u grupu placenika)!
Neće ništa normalnogringobih je napisao/la:Kad se "sloze" Crnogorac i Bosanac sta li ce se roditiDonCorleone je napisao/la:Da se i mi jednom slozimo brateVirtu4l je napisao/la:Sa tako strašnom ekipom ja očekujem minimalno polufinale..
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.