+1DonCorleone je napisao/la:
Ciro je iz ekipe koja je njemu bila na raspolaganju izvukao daleko vise nego sto je Safet iz njegove prilike. Ne mislim sada plasman na SP i Cirin neuspjeh po tom pogledu, nego mislim na igracke kapacitete i pogotovo na igru. Otici u jedan Portugal i onako se snjima nositi, da im se gace tresu, nije bas za podcijeniti.
Pod Safetom mi fali prepoznatljiva igra protiv jacih reprezentacija, takodjer mi je neshvatljivo da jedan covjek moze ponoviti barem 10 puta istu amatersku gresku pri formaciji i odabiru igraca. Kada stavljas Misimovica u prvih II, ne mozes igrati bez dva defanzivna vezna, a mi nemamo ni jednog, izuzev Medunjanina, koji to u sustini i nije (to se vidi protiv ozbiljnih reprezentacija). Pa Ibisevica na krilu, gubis igraca na terenu, te sredina terena suplja kompletno, zasto ne progovoriti o tome, kada je jasno i vidljivo da ne valja? Pa onda ovo oko ovih novih igraca, cirkus.
Dakle, sa jednim od najvecih talenata na svijetu na ljevom beku, sa jednim od najboljih golmana svijeta i sa jednim od najboljih napadaca na svijetu, plus Pjanke i Co, ja ocekujem vise nego ono sto vidim.
Jos uvjek nije nista gotovo. Susic moze u sljedecih par prijateljskih "odkrit" pravog zadnjeg veznog. Mozda dati Hajrovicu koji minut vise. Mozda nas covjek sve iznenadi sa odlicnom igrom. Isto tako Hodzic nebi bio los 23 igrac da skupi iskustvo na svjetskom. Kao dugorocna strategija, a ne igrac koji bi odmah pomogao. Svakako bi trebao da ide prije Sunjica, Kvrzica i mozda Hadzica. Koji nam ne trebaju ni malo. Jedino ako jedan od trojca Sunjic, Kvrzic, Pandza mora da bude u 23-ici pozvanih. E onda bar po tom pitanju nije Susic iskljucivi krivac.