FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

zeljovolim
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljovolim » 26 mar 2014, 21:50

Stana i Tomic najbolji,ljudi se bas bore,svaka cast.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 26 mar 2014, 21:51

Dva puta su nasi igraci trazilipenal a ni jednom nije bio usporeni snimak.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 26 mar 2014, 21:52

al' kerla je pokidao, jedan podsjetnik na ono što ja vazda govorim - šta on može kad je "dobar" i kolika je razlika između onoga što može i što je pokazivao u ovoj godini...

Rios

Post Postao/la Rios » 26 mar 2014, 21:53

terabajt je napisao/la:Dva puta su nasi igraci trazilipenal a ni jednom nije bio usporeni snimak.
Eh vidis,i mene to jako zanima..Nije bilo usporenog snimka za onu situaciju u 2 pol kad su bar 3-4 nasa igraca sirila ruke.. :|
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 26 mar 2014, 21:54

ChWilla je napisao/la:al' kerla je pokidao, jedan podsjetnik na ono što ja vazda govorim - šta on može kad je "dobar" i kolika je razlika između onoga što može i što je pokazivao u ovoj godini...
Samo više mozga da ima...
DRUG NEBI TI PUNCA

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 26 mar 2014, 21:55

Šteta mogli smo im minimum dva gola dati, oni po golu nisu ošutali, ali promašaji Are i Selimovića su nas koštali prolaza dalje! Sad oploditi Leotar i Čelik lagano za dizanje samopouzdanja!

MANIJACI izdominirali kao i svaki put na Hadisonu!
Grbavica naš je Hram!!!

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 26 mar 2014, 21:55

zivinaajkula je napisao/la:Jao utakmice, pa sto se uopce borimo za europu svih ovih godina,samo kaljamo ime Zeljino,ovo veceras je bilo lose i to sa obe strane,komsije ce takodjer biti kanta za napucavanje u europi! :roll:
Hajde nultrasu odj.ebi i ne predstavljaj se kao Željovac!
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 26 mar 2014, 21:55

Steta, steta i jos jednom STETA!

Nase najbolje utakmice na proljece su ova dva derbija, nije se umiralo u ljepoti, ali su se protiv kvalitetnog protivnika stvarale sanse koje se nazalost mahom nisu iskoristile. Jamakovi i Hodzicevi promasaji iz peterca su nas kostali prolaska dalje i to je sport. Gledajuci obje utakmice, mi smo ti koji su pokazali vise i prema tome smo i zasluzili proci dalje, ali nema se sta prigovoriti Sarajevu, nema niceg nepravednog u njihovom prolazu.

Odbrana danas na visini zadatka, Zeljkovic i Kerla su pocistili bukvalno sve. Stanic i Bucan jesu ispadali, ali su se i vracali i pomagali i u napadu. Zola nije igrac za ovaj nivo fudbala poslije povrede. Meni je zao, ali ovo se mora reci. Definitivno to nije onaj stari Nermin i kad je Hasanovic zdrav, Zola mora na klupu. Tomic i Jamak su bili nasi igraci koji znaju stati na loptu, dodati pravi pas u pravo vrijeme, a nas Ferguson ih vadi, kako je mislio dati go bez veznog reda nije mi jasno. Svraka trune na neprirodnoj poziciji. Vernes nije lose po meni, kako zna biti, ovo je bilo sasvim ok. Ara se super nosio s njihovom odbranom, bjezao im, ucestvovao u igri, ali opet promasio mrtvi zicer i kostao nas polufinala. Izmjene nerezonske, klupa ocajna, pa sta cemo, nemoj nikog ni uvodit. Sadikovic i Bajic nisu na ovom nivou, a uvodjenje Bogdanovica je smijesan potez.

Sto se tice nasih rivala, prenapuhani kao i obicno. Tolike pare, tolika medijska popracenost, pripreme, cuda... al gdje je igra divovi. Gdje su sanse? Na kraju su se poceli i valjati, nemoc totalna. Nisu oni losi, daleko od toga, ova njihova ekipa moze osvojiti i neku titulu mozda, ali u odnosu na price i furanja, NULA! Ne daj Boze da su proslih sezona oni nesto osvojili, pa mi zivi ne bi ostali. Najavljivali su neko deranje na Kosevu, poigravanje... To u nekom drugom zivotu, za sad si samo malo saraj'vo, male horde, malo kosevo!!!

Mi idemo dalje, liga je liga i te titule su mnogo vaznije. Nece biti duple krune, ali idemo se boriti do kraja za titulu. Raspored nije los, kuci sve uzimamo do kraja, komsinice uzimamo 2 razlike bez vecih problema, zivi bili pa vidjeli. U gostima imamo Olimpik i Velez koji ce biti prevaga. Na Otoci uz podrsku 3000 nasih navijaca i nase igrace u njihovim redovima ne bi trebali kiksati, a Velez ne igra kuci nesto aman, moze se i tamo do punog plijena. Zadnje kolo idemo u Prijedor, ako bude potrebna pobjeda, ne sumnjam da cemo do nje doci. Ako budemo igrali hrabro i pozrtvovano kao ove derbije, titula je jos uvijek realna. Ako budemo igrali s pola snage, nadmeno i preko neke stvari, onda je i Evropa upitna. Ma zapravo i nije, ispred ovog Sarajeva cemo sigurno biti. Taman da 11 navijaca s juga sidje na teren, ispred divova cemo biti.

Nek se desilo ono u nadoknadi, ofsajd je cist, ali kako je na sjeveru kolektivno umrlo gooovno u njima, to necu ni da zamislim. ****, usrali ste se. ;)
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Blek_Stena
Kontakt:

Post Postao/la Blek_Stena » 26 mar 2014, 21:57

Sta ocekivati kad igraca postenog nismo kupili 10 godina. Godinama se krpimo, guramo i Amar je to nekako uspijevao usmjeriti na pravi kolosjek, a kako pitaj Boga. Otjerali smo Zebu, Adilovica, Bogicevica, Vasilica i uz povrijedjene Kvesica i Colica bilo je previse ocekivat napad na duplu krunu. Licno za mene ce biti senzacija ako ova ekipa izbori Evropu ;)
Bosna i Hercegovina, Željeznicar, Grbavica, Ivica Osim, Sergej Barbarez, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Nenad Marković, Mirza Teletović

zeljeznicar1
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar1 » 26 mar 2014, 21:58

Blek_Stena je napisao/la:Sta ocekivati kad igraca postenog nismo kupili 10 godina. Godinama se krpimo, guramo i Amar je to nekako uspijevao usmjeriti na pravi kolosjek, a kako pitaj Boga. Otjerali smo Zebu, Adilovica, Bogicevica, Vasilica i uz povrijedjene Kvesica i Colica bilo je previse ocekivat napad na duplu krunu. Licno za mene ce biti senzacija ako ova ekipa izbori Evropu ;)
Cuj otjerali ih, pa otisli ljudi gdje su vece pare.
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!

samozeljeznicar
Kontakt:

Post Postao/la samozeljeznicar » 26 mar 2014, 21:59

Sa ovakvom igrom mozemo opet titulu osvojiti, kakve njanje, kakvi galaktikosi, karine obicne. Zeljo sampion. Ona 2 igranja rukom sumnjivo skroz al eto nek ide na dušu sudijama isto ko poništen gol. Samo da smo bili malo hrabriji i da je dino pravio izmjene ranije, mozda smo mogli i do pobjede, al jeb.iga ne znam sta je mjenjao al šta god da je bilo , prekasno je to radio. ŠAMPIONI! 8-) Protiv leotara uzet 3 sigurna boda, a Čelika uz punu dolinu razbiti .
Jel istina da pare od šehe stižu i zna li neko nešto više o tome?
Zeljeznicar za zivot cijeli!
AC Milan !

habib
Kontakt:

Post Postao/la habib » 26 mar 2014, 22:01

Bravo zeljo momacki ste odigrali, nije titula za vas jos izgubljena
habib

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 26 mar 2014, 22:03

Kakvo šugavo ispadanje iz kupa :? :oops:
Dino još jednom potvrdio da je amaterski trener, ništa novo. Izmjene su mu nevjerovatne :shock:

Ara je zapravo promašio polufinale :o ono se moralo zabiti.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 26 mar 2014, 22:04

gringobih je napisao/la:Kao neutralan gledalac, cini mi se da izvikani Zolotic i Svraka nemaju sta traziti uprvih 11, ako vam je neko kriv to su njih dvojica...
Zolotić se tek vratio poslije one teške povrede, svaku utakmicu izgleda bolje i polako prelazi tu psihološku barijeru i strah od duela koji ga je i odstranio sa terena na skoro godinu dana. Uglavnom, da bi napisao za nekoga da je izvikan trebaš ga malo više pratiti i upoznati se sa situacijom. Nije bio odličan, daleko od toga, ali nije bio ni toliko loš.

Svraka je većinu utakmica u karijeri igrao na zadnjem veznom, tek unazad par kola pa tako i večeras je igrao na lijevom krilu. Mada da je bio loš i anemičan, jest.
Zadnja izmjena: ceze, dana/u 26 mar 2014, 22:06, ukupno mijenjano 1 put.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 26 mar 2014, 22:05

realno tačno je da je danas i sljedećih par sedmica hasanović dosta bolji igrač od zole. ali već za tri sedmice to ne mora biti tačno.

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 26 mar 2014, 22:05

Zna li neko sta vise o belaju poslije tekme?
Brzo sam izasao i vidio sam samo stolice polomljene...kontam to je to bilo..
Kad se cuo maloprije s jaranom inace je u specijalnoj jedinici kaze manijaci lupali sve redom,ima dosta drotova povrijedjenih.. :O e nez kolko je istina?
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 26 mar 2014, 22:06

Ovo je scenarij koji sam priželjkivao. Nismo izgubili, ispali smo iz kupa i to je, imajuci u vidu kompletnu situaciju sa igrackim kadrom, najbolja opcija.
Hajmo biti realni:
-teška utakmica, psiholoski, prije svega, a za nas i u svakom drugom smislu.Znamo da je došla poslije poraza od Širokog, da su morali igrati i oni poluspremni...
-koliko je teška utakmica vidjelo se i po igri Sarajeva.Kompletni, klupa ful, spremniji fizičkii, na kraju ne mogu stajati na nogama, valjaju se, kradu vriheme...
Što se nase igre tiče, mislim sljedeće:
-Dino je odlicno postavio igru, ustvari jedino kako je moglo.Povucenije, sgusnuta sredina, drzanje nule i strpljivo cekanje prilike.Sve je islo kako treba osim sto nismo zabili.A morali smo jedan zabiti iz onih 3-4 odlicne prilike.
Da je Dino bilo sta drugo uradio na terenu zijanili bi utakmicu
Dakle, otvaranje igre, napadi...nikako ne ni bilo dobro sa ovim igračima koje imamo.
Na našu žalost, nemamo tog "ubicu"koji od tri sanse daje dva gola.
Mislim da nemamo razloga biti nezadovoljni.Svi su se zalagali, zadnja kinija vrlo korektna, Zola, najvaznije je da igra, Tomo jest malo previse peglao, ali i to mi je razumljivo obzirom nanjegovo zdr.stanje.Po meni je i Jamak veceras odigrao bolje nego na predhodnim utakmicama.
Nemojte sad priče kriv je ovaj, onaj! Ili, nema sta traziti u Želji ovaj ili onaj.
Prvo, za sta bi neko trebao biti kriv? Jesu li se to nake silne pare potrosile u ekipu, naobecavali se"kule i gradovi" pa ništa od toga?
Ne, usli smo u sezonu sa budžetom kakbim smo usli, sastavili ekipu kakvu jr bilo moguće sastaviti s to para i to je to.
Sad se treba, a i hoce sigurno, napeti do maksimuma sve u klubu ds se proba ipak uzeti titula.Ulazimo u malo povoljnije razdoblje, nema kupa, ide lakse gostovanje ps Celik koji igra i kup...Sva tri konkurenta igraju kup, Ito se igra odmah sljedeće srijede.
Svjedočili smo cirkusu oko "velikog"tima FKS, a oni u pet deka sa nasim poluzdravim timom.Spadavaju se na kraju svim i svačim.
Ljudi, ovo je dobro, trebamo podržati klub do zadnje minute prvenstva.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 26 mar 2014, 22:07

Los derbi. Vama drugo poluvrijeme, nama prvo pripalo.Jos jednom se pokazalo da su sve utakmice prije derbija nebitne i da tu nikakva statistika ne vazi.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 26 mar 2014, 22:09

Blek_Stena je napisao/la:Sta ocekivati kad igraca postenog nismo kupili 10 godina. Godinama se krpimo, guramo i Amar je to nekako uspijevao usmjeriti na pravi kolosjek, a kako pitaj Boga. Otjerali smo Zebu, Adilovica, Bogicevica, Vasilica i uz povrijedjene Kvesica i Colica bilo je previse ocekivat napad na duplu krunu. Licno za mene ce biti senzacija ako ova ekipa izbori Evropu ;)
lično za mene bi bila senzacija da ti imaš IQ veći od sobne temperature. ali eto.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 26 mar 2014, 22:11

Southboy je napisao/la:Zna li neko sta vise o belaju poslije tekme?
Brzo sam izasao i vidio sam samo stolice polomljene...kontam to je to bilo..
Kad se cuo maloprije s jaranom inace je u specijalnoj jedinici kaze manijaci lupali sve redom,ima dosta drotova povrijedjenih.. :O e nez kolko je istina?
ukratko nasi poceli lomiti stolice i tamam se sve smirilo onda drotovi poceli od istoka prema zapadu udarati sve redom, nisu stedili nikoga, ko god je bio tj. stajao sa strane fasovao je penderk, jedva cekali debili sto je najgore fasovala raja ni kriva ni duzna, poslije koliko cujemo bilo je djoging do alipasine A.C.A.B...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: drzgemboadislic, Hrasno15 i 23 gosta.