exbabilon je napisao/la:Steta, steta i jos jednom STETA!
Nase najbolje utakmice na proljece su ova dva derbija, nije se umiralo u ljepoti, ali su se protiv kvalitetnog protivnika stvarale sanse koje se nazalost mahom nisu iskoristile. Jamakovi i Hodzicevi promasaji iz peterca su nas kostali prolaska dalje i to je sport. Gledajuci obje utakmice, mi smo ti koji su pokazali vise i prema tome smo i zasluzili proci dalje, ali nema se sta prigovoriti Sarajevu, nema niceg nepravednog u njihovom prolazu.
Odbrana danas na visini zadatka, Zeljkovic i Kerla su pocistili bukvalno sve. Stanic i Bucan jesu ispadali, ali su se i vracali i pomagali i u napadu. Zola nije igrac za ovaj nivo fudbala poslije povrede. Meni je zao, ali ovo se mora reci. Definitivno to nije onaj stari Nermin i kad je Hasanovic zdrav, Zola mora na klupu. Tomic i Jamak su bili nasi igraci koji znaju stati na loptu, dodati pravi pas u pravo vrijeme, a nas Ferguson ih vadi, kako je mislio dati go bez veznog reda nije mi jasno. Svraka trune na neprirodnoj poziciji. Vernes nije lose po meni, kako zna biti, ovo je bilo sasvim ok. Ara se super nosio s njihovom odbranom, bjezao im, ucestvovao u igri, ali opet promasio mrtvi zicer i kostao nas polufinala. Izmjene nerezonske, klupa ocajna, pa sta cemo, nemoj nikog ni uvodit. Sadikovic i Bajic nisu na ovom nivou, a uvodjenje Bogdanovica je smijesan potez.
Sto se tice nasih rivala, prenapuhani kao i obicno. Tolike pare, tolika medijska popracenost, pripreme, cuda... al gdje je igra divovi. Gdje su sanse? Na kraju su se poceli i valjati, nemoc totalna. Nisu oni losi, daleko od toga, ova njihova ekipa moze osvojiti i neku titulu mozda, ali u odnosu na price i furanja, NULA! Ne daj Boze da su proslih sezona oni nesto osvojili, pa mi zivi ne bi ostali. Najavljivali su neko deranje na Kosevu, poigravanje... To u nekom drugom zivotu, za sad si samo malo saraj'vo, male horde, malo kosevo!!!
Mi idemo dalje, liga je liga i te titule su mnogo vaznije. Nece biti duple krune, ali idemo se boriti do kraja za titulu. Raspored nije los, kuci sve uzimamo do kraja, komsinice uzimamo 2 razlike bez vecih problema, zivi bili pa vidjeli. U gostima imamo Olimpik i Velez koji ce biti prevaga. Na Otoci uz podrsku 3000 nasih navijaca i nase igrace u njihovim redovima ne bi trebali kiksati, a Velez ne igra kuci nesto aman, moze se i tamo do punog plijena. Zadnje kolo idemo u Prijedor, ako bude potrebna pobjeda, ne sumnjam da cemo do nje doci. Ako budemo igrali hrabro i pozrtvovano kao ove derbije, titula je jos uvijek realna. Ako budemo igrali s pola snage, nadmeno i preko neke stvari, onda je i Evropa upitna. Ma zapravo i nije, ispred ovog Sarajeva cemo sigurno biti. Taman da 11 navijaca s juga sidje na teren, ispred divova cemo biti.
Nek se desilo ono u nadoknadi, ofsajd je cist, ali kako je na sjeveru kolektivno umrlo gooovno u njima, to necu ni da zamislim. ****, usrali ste se.