Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

GameFKS
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la GameFKS » 21 mar 2014, 09:44

Masa je samo hrana , a kad si na masi nemoguce da ne dobijes stomaka

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 21 mar 2014, 11:05

Adnan89 je napisao/la:ja placam £35 sto mi izbacuje 82km, nije vajda toliko skupo u BiH?...ja isto imam bazen,sauna,steam room,teretana i casove ako hoces da ides npr. boxing,plesanje vise za cure itd.

mozel mi neko preporucti neke dobre rukavice, meni se ruke puno znoje?...i kakve vjezbe da su mi zglobovi jaci?
Olimpijski je preskup, drugi fitnescentri imaju pristupacne cijene. Vecina je oko 50 KM
NO PYRO NO PARTY

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 21 mar 2014, 11:48

Buu je napisao/la:
Adnan89 je napisao/la:ja placam £35 sto mi izbacuje 82km, nije vajda toliko skupo u BiH?...ja isto imam bazen,sauna,steam room,teretana i casove ako hoces da ides npr. boxing,plesanje vise za cure itd.

mozel mi neko preporucti neke dobre rukavice, meni se ruke puno znoje?...i kakve vjezbe da su mi zglobovi jaci?
Olimpijski je preskup, drugi fitnescentri imaju pristupacne cijene. Vecina je oko 50 KM
importane za studente i djake ko pola 4 je 39 km a isto to samo bez ogranicenja kad se moze doc 49

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 26 mar 2014, 12:39

Kupio sam proteine. Pit cu ih uglavnom poslije treninga i nekim danim uz zobene ujutro. Nema tu nista specijalno? Naspij vode dodaj praha i izmjesaj? Popij i haj dalje?

:)

Sent from my HTC One V using Tapatalk

vtdgeca
Kontakt:

Post Postao/la vtdgeca » 26 mar 2014, 13:57

soxx je napisao/la:Kupio sam proteine. Pit cu ih uglavnom poslije treninga i nekim danim uz zobene ujutro. Nema tu nista specijalno? Naspij vode dodaj praha i izmjesaj? Popij i haj dalje?

:)

Moraš dodati i glukozu kada ih piješ poslije treninga. Imaš to u DM-u, pola kila 4 KM.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 26 mar 2014, 13:58

To je samo suplement i dalje, ostatak prehrane mora biti adekvatan za pravi napredak.
Ili, mozes slusati forumaske strucnjake da ce te ta ''hemija'' napraviti Hulkom za par mjeseci. :)
...Život za Široki...

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 26 mar 2014, 14:04

Gdje se moze jos kupit glukoza posto mi je daleko DM. A fidelis ne sikiraj se. :D jedem ugl. hranu koju trebam a sad kako sam uzeo protrine izracunat cu sebi dnevni unos svega. Ima da bude po PS-u. Nego kako cu znat koliko je 30g proteina? I.koliko glukoze trebam stavit @vtdgeca

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 26 mar 2014, 14:08

U vecini vecih trgovackih lanaca.
Dobije se mjerica obicno uz protein. Uzmes 30g proteina i 30g glukoze poslije treninga, u svim ostalim slucajevima samo 30g proteina.
...Život za Široki...

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 26 mar 2014, 14:10

Imas mjericu u proteinima, malo promijesaj, kasikom nozem necim :D dok ne lupos u neku plastiku.. A ne znam za dextrozu(grozdjani secer) da imas igdje jos tako povoljno..I nje 30gr sa proteinima

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 26 mar 2014, 14:27

Evo nasao sam :mrgreen: pise 70ml koliko je sad to grama? I jos da padne dogovor jel 30gr glukoze na 30 gr proteina ili ne? :D glukoza-dextroza-grozdjani secer = jedno te isto ? :) imal u konzumima toga znal neko
Glukoza ide samo poslije treninga kako vas skontah

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 26 mar 2014, 14:34

soxx je napisao/la:Evo nasao sam :mrgreen: pise 70ml koliko je sad to grama? I jos da padne dogovor jel 30gr glukoze na 30 gr proteina ili ne? :D glukoza-dextroza-grozdjani secer = jedno te isto ? :) imal u konzumima toga znal neko
Glukoza ide samo poslije treninga kako vas skontah

Isti klinac sve troje :D nebitno sta pise, ako je doslo uz taj tvoj protein,jedna puna ta 'kasikica' ti je mjera :) a sad ti mozes uzimati jos ali da ne komplikujes sebi stvari, tako ti je najlakse,ne mora to biti kompjuterski proracunato ba :) a 30gr ti je mjera dextroze(glukoze), nebitno koliko ces ti proteina staviti(tj kolika je mjera tog branda proteina), 26,30,32 gr itd

A ja nisam nigdje drugo ni gledo dextrozu jbg kad sam stalno u DM-u uzimo (Traubenzucker, zelenkasto pakovanje)

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 26 mar 2014, 18:22

Sta je najbolje za masu glukoza, dekstroza ili grožđani šećer ?

i koliko to otprilike košta ?
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 26 mar 2014, 18:34

Brisi prvi dio posta dok nije ko vidio, 500g kosta oko 3KM
100% sportski i krajnje opušten potpis

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 26 mar 2014, 18:38

:lol: ja sam javio zeni koja radi u dmu da mi donese. Rece 4-5KM nije sigurna. Vjerovatno je 4 ;)

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 26 mar 2014, 21:02

RiNo je napisao/la:Brisi prvi dio posta dok nije ko vidio, 500g kosta oko 3KM
zašto ? ako znaš ovdje 'spuštat' ljude lijepo bi bilo i da objasniš nama koji ne znamo ..

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 26 mar 2014, 21:58

IlPrincipe je napisao/la:Sta je najbolje za masu glukoza, dekstroza ili grožđani šećer ?

i koliko to otprilike košta ?
Šećer za masu?

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 26 mar 2014, 22:23

Neko mi je preporučio da pijem dekstrozu sa kreatinom i proteinom. Sad ja pitam da li je bolje dekstrozu, grožđani šećer ili glukozu ako mi je u cilju da dobijem na masi. Prosto.

Holliday
Kontakt:

Post Postao/la Holliday » 26 mar 2014, 22:30

Evo jedno pitanje, ne da mi se listati temu da trazim da li je neko vec isto pitao prije.
Savjeti mnogih fitnes trenera su vecinom u pravcu da je bolje prvo smrsati pa tek onda graditi misic (ako ne grijesim). Ne moze i jedno i drugo u isto vrijeme. Naravno radi se o slucaju ako osoba ima viska kilograma masnog tkiva.
Ako imamo neku idealnu formu koju bi zeljeli postici, po cemu se ravnati do koje granice treba mrsati u ovoj prvoj fazi prije izgradnje misica?
Da li da to bude odredjeni procenat tjelesne masti (masnog tkiva) ili mozda BMI pokazatelj ili nesto drugo?
S obzirom da ce se u toku izgradnje misica sigurno dobiti nova masnoca, kako onda regulisati taj tempo mrsanja i izgradnje misica?
Koliko sam mogu da ukapiram to bi bilo da se prvo mrsa, pa zatim gradi misic, ali uz dobijanje misicne mase se dobija i masno tkivo koje opet treba skidati, sada u manjoj mjeri i sve tako, malo po malo.
Grijesim negdje?

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 26 mar 2014, 22:35

IlPrincipe je napisao/la:Neko mi je preporučio da pijem dekstrozu sa kreatinom i proteinom. Sad ja pitam da li je bolje dekstrozu, grožđani šećer ili glukozu ako mi je u cilju da dobijem na masi. Prosto.
Brate, grozdani secer ili dekstroza to ti jedno te isto. :)
Imas u DM-u uzeti, na kutiji pise Traubenzucker to ti je grozdani secer na naski, popij sa proteinom posije treninga i to je to.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 26 mar 2014, 22:45

IlPrincipe je napisao/la:Neko mi je preporučio da pijem dekstrozu sa kreatinom i proteinom. Sad ja pitam da li je bolje dekstrozu, grožđani šećer ili glukozu ako mi je u cilju da dobijem na masi. Prosto.
Masu trebaš nabaciti trpanjem UH, ne proteinom ili dekstrozom.

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.