Torrent
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Torrent
Vjerovatno svi ili vecina nas je nešto skinulo sa torrenta. Ja sam jedan od onih koji skida film cim se pojavi na torrentu, pa je ta brojka filmova ili serija u zadnjih godinu-dvije presla pozamašnu cifru.
Uglavnom da neduljim, volio bih da cujem vaša mišljenja o tome da li je legalno ili ilegalno skidanje sa torrenta i dali postoji kod nas neki zakon o zabrani sa istog ?
Uglavnom da neduljim, volio bih da cujem vaša mišljenja o tome da li je legalno ili ilegalno skidanje sa torrenta i dali postoji kod nas neki zakon o zabrani sa istog ?
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
Re: Torrent
Ma kod nas nema zakona koji bi trebali da se bave ozbiljnim stvarima,a kamoli da bude vezanih za torrente.
Torrenti su majka,by the way.
Mislim da bi bilo korisnije da se ova tema bavi,recimo,preporukama dobrih sajtova za skidanje ovoga ili onoga ali takva tema nebi dugo potrajala (zbog administracije) a ni ovako nece.
Torrenti su majka,by the way.

Mislim da bi bilo korisnije da se ova tema bavi,recimo,preporukama dobrih sajtova za skidanje ovoga ili onoga ali takva tema nebi dugo potrajala (zbog administracije) a ni ovako nece.
jarane onaj ko je iz tuzle zna za "kobru" i to ti je apsolutni dokaz da je kod nas sve legalno po tom pitanju, pa tamo su policajci redovne musterije iz dana u dan, iz sata u sat 

Closed mouths don't get fed on this boulevard.
- Ponos Torina
- Kontakt:
katalinskiosim je napisao/la:Vjerovatno svi ili vecina nas je nešto skinulo sa torrenta. Ja sam jedan od onih koji skida film cim se pojavi na torrentu, pa je ta brojka filmova ili serija u zadnjih godinu-dvije presla pozamašnu cifru.
Normalno da je ilegalno i da postoji nacin da se i kod nas to zabrani da dragi moji i "kod nas" moguce je ali ipak mi kao Drzava imamo 10 miliona precih problema od Torrenta i slicnih stvari,prvo tvoj provajder moze da ti zabrani koriscenje ili da proslijedi institucijama tvoje informacije da skidas ilegalno stvari sa neta itd....
Ljudima u Engleskoj je zabranjeno skidanje i cim neko skine nesto,posle par dana odma dobije pismo,email opomenu i slicno,ali cak i oni nadju nacin da zaobidju sve to i da nastave skidanje

Da smo u normalno drzavi i da su svi zakoni sredjeni skidanje sa Torrenta bi nas kostalo jako skupo

jos da dodam da nam je ekonomija u ku... i da nemamo kupovnu moc,pa samim tim niko nas nece dirati narednih 100 godina...
Zadnja izmjena: Ponos Torina, dana/u 19 feb 2014, 09:11, ukupno mijenjano 1 put.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Zapadna Europa i Amerika imaju Netflix
Nije legalno ali Boze moj, drugog nacina nemam (o )

Nije legalno ali Boze moj, drugog nacina nemam (o )
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Kad smo kod torrenta, ako nekom treba invite za THR, neka se javi u na PM 

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- Cautinho
- Kontakt:
U zadnje vrijeme sam krenuo da skidam ove neke serije i filmove,i taman usred skidanja jedne serije,zovu me internet provajderi na telefon i kažu da su oni primjetili da ja skidam sa torrenta te serije i da žele da me zamole da uključim ovu njihovu uslugu gdje dođe ovih kanala na televiziji gdje se mogu pratiti ove serije.
Meni isto dođe,možda uključim uslugu,ali me brine to što me oni zovu,kakve su posljedice ako nastavim skidati sa torrenta?
Meni isto dođe,možda uključim uslugu,ali me brine to što me oni zovu,kakve su posljedice ako nastavim skidati sa torrenta?
Keep walking.
- alan_kardec
- Kontakt:
objasni šta je THR pa da se javim u pm.rio_Ferdy88 je napisao/la:Kad smo kod torrenta, ako nekom treba invite za THR, neka se javi u na PM

Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
torent jedna od svijetlih tačaka interneta ! 

@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!
O torrentima možemo raspravljati, ali bez linkova.
ukoliko se ovdje budu postirali linkovi na torrente, neću imati drugog izbora nego da obrišem temu.
ukoliko se ovdje budu postirali linkovi na torrente, neću imati drugog izbora nego da obrišem temu.
S obzirom na kupovnu moć prosječnog građanina Bosne i Hercegovine torrent je jedina moguća opcija da se dođe do nekih filmova/serija/igrica. 

i s obzirom na to koliko kaskamo za ostatkom svijeta kod nas ce to prolaziti bez sankcija bar iducih 15-20 godina, bez ikakvih problema 

Closed mouths don't get fed on this boulevard.
preko googla brate mili 

- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ja samo na google upišem ime toga što tražim i tpb
Torrenti su zakon, ko bi se peglo sa onim particijama

Torrenti su zakon, ko bi se peglo sa onim particijama

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- Cautinho
- Kontakt:
Kako mogu povećati brzinu skidanja,neki fileovi mi idu na 300+ kb/s ,od 100 MB naprimjer a druki takvi idu na 5.0 kb/s.Jel se moraju gasiti tabovi,sta se treba osvjeziti,od cega sve to zavisi?
Keep walking.
Ne mozes nikako ubrzati, ti imas od svog provajdera limit i za upload isto tako download. Kada skidas sve ti zavisi od seedera, tj onaj broj s desne strane kada nadjes film. Iznad ti pise seed, sto je veci broj brze ces skinuti film. Isto tako ako pristavis 3,4 filma da skidas, on ce tvoju brzinu od npr: 250kb/s podijeliti na te 4 stavke. Zato ostala 3 filma pauziras a pičiš samo 1. Pozdrav.Cautinho je napisao/la:Kako mogu povećati brzinu skidanja,neki fileovi mi idu na 300+ kb/s ,od 100 MB naprimjer a druki takvi idu na 5.0 kb/s.Jel se moraju gasiti tabovi,sta se treba osvjeziti,od cega sve to zavisi?
- Cautinho
- Kontakt:
Hvala,u međuvremenu mi je buknulo skidanje,odjednom puče na 500 kb/s.krmpotich je napisao/la:Ne mozes nikako ubrzati, ti imas od svog provajdera limit i za upload isto tako download. Kada skidas sve ti zavisi od seedera, tj onaj broj s desne strane kada nadjes film. Iznad ti pise seed, sto je veci broj brze ces skinuti film. Isto tako ako pristavis 3,4 filma da skidas, on ce tvoju brzinu od npr: 250kb/s podijeliti na te 4 stavke. Zato ostala 3 filma pauziras a pičiš samo 1. Pozdrav.Cautinho je napisao/la:Kako mogu povećati brzinu skidanja,neki fileovi mi idu na 300+ kb/s ,od 100 MB naprimjer a druki takvi idu na 5.0 kb/s.Jel se moraju gasiti tabovi,sta se treba osvjeziti,od cega sve to zavisi?
Keep walking.
- Cautinho
- Kontakt:
Moze li se namjestiti da kad jedan torrent zavrsi,drugi podje,jer ne zelim da mi svi rade u isto vrijeme.
Keep walking.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.