FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

samoplaviii
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la samoplaviii » 27 mar 2014, 09:45

Sta kaze to je bio plod amaterske reakcije odbrane sarajeva pa to jedina prava akcija kod sanse Hodzica i ono se mora pogoditi

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 27 mar 2014, 09:47

imate za čim žaliti
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

samoplaviii
Kontakt:

Post Postao/la samoplaviii » 27 mar 2014, 09:49

Naravno da imamo u dvije tekme smo im napravili 5-6 sansi i dva nemoguca promasaja Hodzica sinoc i Jamaka u prvoj tekmi i to nas je kostalo prolaza

begipasha
Kontakt:

Post Postao/la begipasha » 27 mar 2014, 09:52

Svašta i vi smatrate zicerom, realno.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 27 mar 2014, 09:54

Poslije utakmice protiv Sirokog i onog debakla,sasvim je normalno da smo u ovu utakmicu usli mnogo oprezno.Bilo je bitnije sacuvati gol prvih pola sata,da bi ostali pribrani i pokusali uraditi nesto.Znaci bilo je bitnije ostati psihicki u utakmici.Da smo primili gol odmah,nastala bi panika kod nas i veliki psihicki pad.Sarajevo je to i pokusalo,praveci pritisak u tom periodu,i da su uspjeli,zavrsili bi ovu utakmicu bez ikakvih problema.No osim jedne sanse koju su imali,nisu bili dovoljno konkretni,osim drzanjem lopte u polju gdje su nas izdominirali.

Vec onda lagano se oslobadjamo pritiska i uspostavljamo ravnotezu sa zrelijim i konkretnijim prilikama tokom cijelog ostatka utakmice.Iako ih nije bilo puno,nase prilike su bile zrele za postizanje gola.Nije se desilo.

Na samom pocetku utakmice kada sam pogledao klupu za rezerve,bilo mi je sve jasno.Tu nije bilo maltene igraca koji je u stanju da uopste udje u igru.Kvesic i Benjo sjede i znaju da uopste nece igrati,Bogdanovic kao stoper gdje ne mozes ocekivati da ce on nesto uci i doprinijeti igri,dva Sadikovica,od kojih ne mozes u ovom trenutku nista ocekivati i mladi Bajic koji do sada nije imao nesto minuta,iako ima potencijal za to.
Znaci,ovi koji su izasli,tu su bili da odigraju sve sto mogu.A znamo da ni Tomic ni Jamak nemaju snage i da su roviti,Zolotic ima psihicku barijeru.I to je to.
Sarajevo kompletno,sa cijelom duzinom u sastavu,i punom rezervom,gdje su svi igraci mogli i bili spremni da udju u igru i da pokusaju da doprinesu i osvjeze svoju igru.To je veliki plus komsijama bio.
I unatoc svemu mi smo se naigrali u drugom poluvremenu.

Nismo u stanju da zabijemo gol iz stvarno dobrih prilika.Gledajuci oba derbija i sumirajuci onako laicki,mi smo imali vise konkretnih sansi i nevjerovatnih zicera koje komsije nisu.Iako su i komsije imale svojih prilika u ove dvije utakmice i iako su u polju izgledali bolje i drzali loptu,izgledali su ljepse na terenu,mi smo imali sanse preko Jamaka u prvoj tekmi,sto se moralo zabiti i u ovoj sinocnjoj utakmici Selimovic u prvom poluvremenu sa dva metra,mogao je sta je htio,kao i Ara u drugom poluvremenu,kolosalnu sansu koju nije iskoristio.Sa te strane sam totalno nezadovoljan,jer smo mi u ova dva derbija imali tri cista gola da damo.Komsije su imale svoje izgledne prilike,ali one su u rangu i onih nasih prilika tipa Tomica i na grbavici i na Kosevu.
Steta je,jer se moglo ovo dobiti.
Gol na kraju utakmice je bio ofsajd.Tu nema dileme i nema potrebe da se zalimo.

Opet ne zalim,iako smo ispali,mi u dvije utakmice ispadamo neporazeni.Mozemo svijetla obraza nastaviti dalje takmicenje u prvenstvu.Da ovo nisu bili pitari,ja bih potpisao poraze odmah,bilo koga da smo izvukli drugoga,ali ovo je derbi i moralo se odigrati maksimalno.Potpisao bih poraze u kupu,s obzirom na sastav i bolnicu koju imamo,gdje moramo biti svjesni da mi nismo u stanju ove godine igrati na dva fronta.Ovako dobijamo situaciju da se koncentrisemo oko glavnog takmicenja,dok nasi direktni konkurenti za titulu imaju dodatne dvije ili tri utakmice i to jedni protiv drugih u kup takmicenju.Tu bi mogla biti nasa lagana prednost jer cemo biti nesto svjeziji,iako nam je i dalje bolnica u ekipi.Ako se nasi igraci skupe i ako uspiju da imaju pristup u glavama kao sinoc na derbiju,u ostalim utakmicama bi moglo biti dosta bolje rezultatski.Sansa nam je vec protiv Leotara da malo psihicki narastemo.
Idemo dalje.Cestitam komsijama na prolazu,a nasim igracima na borbenosti i karakteru koji su pokazali na ove dvije derbi utakmice.Pokusali su,nisu uspjeli poentirati,a ja sam uvjeren da smo pripreme prosli kako treba i da smo imali fizicke snage i nepovrijedjene igrace u ovim utakmicama,bar dva od tri zicera bi usla u mrezu protivnika.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 27 mar 2014, 10:07

amypitar je napisao/la:Mislim da vam je reakcija na vašu igru malo više ishitrenija, nego sto je cinjenicno stanje,slicna onoj vasoj reakciji kad je sudija ponistio cist ofsajd.Znaci nista specijalno.Ekipa koja ima negativan rezultat, i kojoj treba gol za prolaz ,prvi put centar prolazi u 40 minuti(šut ili dodavanje Bandovicu).
U drugom poluvremenu Sarajevo se povlaci i rutinski privodi utakmicu kraju.Zeljo ima 1000 % šansu Hodzic maši gol glavom sa 2-3 metra.Ono sto treba naglasiti da to nije plod izigrane akcije vaše ekipe, vec amaterska greska odbrane Sarajeva.Imate jos par udaraca iz daljine,blokiranih udaraca koji u nasoj ligi ima koliko hocete.Kao sto rekoh Sarajevo odigralo utakmicu rutinski, i tako privelo utakmicu kraju drzeci loptu u svom posjedu,te u svakom trenutku imalo kontrolu nad svojom igrom.Sudija po meni trebao svirati faul nad Bilbijom ,koji je sam krenu prema golmanu Zelje,sto bi automatski bio i crveni karton.Bucan i pored zutog kartona,nekoliko puta laktom bez lopte udara igrace Sarajeva.
Sve u svemu jedna prosjecna fudbalska prestava,gdje vaznost derbija nije dozvolila da gledamo ljepsi fudbal.
Na kraju svi zadovoljni, vi igrom svoje ekipe ,mi rutinskim prolazom u polufinale. ;)
Pa kakve ima veze,sanse uglavnom dolaze kao plod greske protivnicke odbrane.To se zove zicer i ono je plod greske odbrane Sarajeva,ali i jeste poenta sto je nas igrac onda bio tu na dva metra od vaseg gola da to poentira.I to se zove 100% sansa.Akcija ne mora biti izradjena kao plod akcije neke ekipe da bi se desila 100% sansa.Kad ti protivnik nudi takvu sansu,na tebi je da je iskoristis.Regularan centarsut,odbrana Sarajeva u tim trenucima je bila pod pritiskom,prave gresku i nas igrac je bio tu da glavom poentira kako hoce.Zicer.A on je to fulio.
Vasa sansa u prvom poluvremenu,u kojoj Velkoski sutira i gdje lopta odlazi malo preko precke,je cista greska Bucana,koji nije uspio to da blokira,Velkoski ga se oslobadja i Sarajevo pravi odlicnu sansu.
Po tebi je sudija trebao svirati faul nad Bilbijom,a po meni nije.Nije kosarka pa da se svaki dodir sankcionise.Ovo su previse vazne utakmice da bi se takve stvari svirale,koje uopste i nisu bile tako ocigledne u momentu.To je isto kao kada bih ja tebi rekao da je u prvom derbiju ove godine na Kosevu bio klasican penal za Zelju nad Hodzicem,a ti se ne bi slozio i rekao bi mi da je to nigdje veze.
Ne bi se slozio ni sa tobom da je to bio vas rutinski prolaz.Ispade da ste igrali koliko vam je trebalo,maltene sa pola snage.Sto bi znacilo,da ste htjeli da nas pobijedite pobijedili bi nas ?..Vjeruj mi ,da ste mogli,zabili bi nam 5 komada.Kao i mi vas,da smo mogli.
Sada mozemo i mi reci da smo rutinski odigrali ove dvije utakmice,ali zbog povrijedjenih igraca,nije nam bilo u interesu da dalje prodjemo kup :mrgreen: ...je li tako da je to smijesna prica :mrgreen: ...nista tu nije bilo rutinski.Zamisli da je greskom sudija u zadnjoj minuti ostao miran i da nije digao zastavicu za ofsajd? A to se kod nas zna desiti.Da li bi to bio rutinski poraz? Al vas sudija zajeb'o. :mrgreen: ...hvala Bogu pa se to nije desilo i da je sve ostalo cisto,ali dva remija nisu buraz nikakva rutina.To sam siguran da znas.Pozz i cestitke na prolazu.

samoplaviii
Kontakt:

Post Postao/la samoplaviii » 27 mar 2014, 10:08

Eto sansa Jamaka u prvoj i Hodzica sinoc nisu ziceri svasta ces ovdje procitati

begipasha
Kontakt:

Post Postao/la begipasha » 27 mar 2014, 10:15

samoplaviii je napisao/la:Eto sansa Jamaka u prvoj i Hodzica sinoc nisu ziceri svasta ces ovdje procitati
Onda je Biblija u prvoj utakmici imao par zicera, sinoć zicer kada je Purić ubacio i Stojčev ja mislim šutirao glavom i to je pravi zicer.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 27 mar 2014, 10:16

boccaccio je napisao/la: Po tebi je sudija trebao svirati faul nad Bilbijom,a po meni nije.Nije kosarka pa da se svaki dodir sankcionise.Ovo su previse vazne utakmice da bi se takve stvari svirale,koje uopste i nisu bile tako ocigledne u momentu.
Bucan je rusio Bilbiju s ledja i pri tome nije dirao loptu. Argument da ovo nije kosarka ili previse vazna utakmica je smijesan. Nigdje ne pise u pravilima, to je faul samo u slucaju ako nije previse vazna utakmica. :mrgreen:
#divovi

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 27 mar 2014, 10:17

Cuj rutinski, a umrlo **** u njima par puta na tekmi a da ne govorimo u 92'... :lol:

Boccacio, sve se slazem, sve si odlicno rekao, samo konkurenti nece imati 2 ili 3 utakmice vise, nego 2 ili 4 utakmice vise... :) Kada ce izvlacenje parova kupa, odnosno jos bitnije kada su uzvrati?
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 27 mar 2014, 10:19

Baja_Zvjerka je napisao/la:Cuj rutinski, a umrlo **** u njima par puta na tekmi a da ne govorimo u 92'... :lol:

Boccacio, sve se slazem, sve si odlicno rekao, samo konkurenti nece imati 2 ili 3 utakmice vise, nego 2 ili 4 utakmice vise... :) Kada ce izvlacenje parova kupa, odnosno jos bitnije kada su uzvrati?
danas u 12 kup izvlacenje
a faul Bučana nad Bilbijom je bio 100%
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 27 mar 2014, 10:20

moustapha je napisao/la:
boccaccio je napisao/la: Po tebi je sudija trebao svirati faul nad Bilbijom,a po meni nije.Nije kosarka pa da se svaki dodir sankcionise.Ovo su previse vazne utakmice da bi se takve stvari svirale,koje uopste i nisu bile tako ocigledne u momentu.
Bucan je rusio Bilbiju s ledja i pri tome nije dirao loptu. Argument da ovo nije kosarka ili previse vazna utakmica je smijesan. Nigdje ne pise u pravilima, to je faul samo u slucaju ako nije previse vazna utakmica. :mrgreen:
Ti to sigurno nisi vidio u prvom momentu,kao ni ja.U ovakvim utakmicama se pravi oceigledan faul da bi se nesto sviralo.Isto tako je bilo nad Hodzicem u prvoj utakmici na Kosevu u prvenstvu,pa nikom nista.Doduse i mi smo ovde pricali kako je trebao biti penal,a vi ste govorili suprotno.Za mene generalno smijesna prica.Nigdje veze ni u jednom slucaju iz cistog razloga jer nije svirano.A nije svirano jer nije bilo ocigledno.Pa vi ste sa tribina vrisnuli i u drugom poluvremenu u onoj situaciji gdje je bila guzva u nasem kaznenom prostoru,pa KErla tijelom odnio onog vaseg igraca kao da ga nema.I citav istok skocio na to,a nigdje veze.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 27 mar 2014, 10:22

Nista neces dokazati nabrajanjem drugih situacija i reakcijama istoka.
#divovi

samoplaviii
Kontakt:

Post Postao/la samoplaviii » 27 mar 2014, 10:26

Nekad bas ljudi nemaju pojma o fudbalu pa sansu Jamaka je teze fuliti a porediti sansu Stojceva sa 11 metara i Hodzica sa 3 metra je smijesno

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 27 mar 2014, 10:32

moustapha je napisao/la:Nista neces dokazati nabrajanjem drugih situacija i reakcijama istoka.
Upravo tako,to ti i govorim,niti je ovo potrebna prica.Jer ja cu uvijek reci na ovo tvoje da je bio penal,da je bio penal i u drugoj situaciji koja nije bila svirana.Ti ostecen,ja ostecen.A nista nije svirano.Sudija je bio desetak metara od svega toga,da je smatrao faulom,svirao bi.Moguce je da se pogrijesi,pogotovo kod nasih sudija,ali onda se moze reci da je uvijek bilo gresaka.Generalno smijesna prica,na koju ne mozemo uticati ni ti ni ja,a ni dokazati,jer imamo suprotna misljenja generalno.Subjektivna.

meme pitar
Kontakt:

Post Postao/la meme pitar » 27 mar 2014, 10:34

samoplaviii je napisao/la:Naravno da imamo u dvije tekme smo im napravili 5-6 sansi i dva nemoguca promasaja Hodzica sinoc i Jamaka u prvoj tekmi i to nas je kostalo prolaza
Zašto nikad negledate poptpunu sliku i zašto vidite samo ono što vama odgovara?
- Zašto Vas je bilo onako malo a pričete o veličini derbija i bitnosti istog i za državu i za nas navijače?
- Zašto ne spominjete koliko je zicera (šansi) promašilo Sarajevo i koliko su Vas vile nosale nego spominjete polušanse Tomića i Stanića
- Zašto ne kažete " Super mogao nam je sudija isključiti Bućana i ko bi sa 10 igrača igrao 40 minuta"

-Zato što Vam to ne odgovara nego se samo uljuljkavate da je sve dobro a dobro znate da nije dobro! Ispali ste iz kupa ali SUPER NISTE PORAŽENI. Šta je tu super-ispali ste!
-Na derbi došlo šaka navijača ali SUPER SU NAVIJALI. Ali šta je super kad u dvije najjače utakmice u prvenstvu dođe onako malo navijača (protiv Širokog i Sarajeva)
- U prvenstvu prije dva kola bježite drugom 5 bodova i sad ste četvrti -SUPER DIJELIMO PRVO MJESTO I IMAMO DOBAR RASPORED. Ali kakav raspored kad nemožete pobjediti Slaviju ni Radnik iz Bijeljine.

Pa nemojte zabijati glavu u pjesak-kola su pošla nizbrdo, to vidite 100%, Jeste Jamak bacio dres, jeste napustio klupu i otišao u svlačionicu, jeste da nemate plata, jeste držali predavanje igračima za nezalaganje. Amar je to skontao i izvukao guzove a poturio Dinu, i ako dođe para kupit će par igrača (utakmica) i opet se pojaviti kao spasitelj.
Znam sad ćete reći idi bogati na temu FKS i tamo pametuj mi ćemo svoju brigu sami brinuti, ali ovo najviše pišem (provjerite nisam baš često na vašem sajtu) zato što mi je žao derby atmosfere. Juče definitivno nije bilo DERBY atmosfere i smatram da ste tome Vi krivi. Zašto čupanje stolica i ona frka to neću pitati ali zašto onako malo navijača gradskog nam rivala e to pokušavam dokučiti!

Tkanton
Kontakt:

Post Postao/la Tkanton » 27 mar 2014, 10:36

meme pitar je napisao/la:
samoplaviii je napisao/la:Naravno da imamo u dvije tekme smo im napravili 5-6 sansi i dva nemoguca promasaja Hodzica sinoc i Jamaka u prvoj tekmi i to nas je kostalo prolaza
Zašto nikad negledate poptpunu sliku i zašto vidite samo ono što vama odgovara?
- Zašto Vas je bilo onako malo a pričete o veličini derbija i bitnosti istog i za državu i za nas navijače?
- Zašto ne spominjete koliko je zicera (šansi) promašilo Sarajevo i koliko su Vas vile nosale nego spominjete polušanse Tomića i Stanića
- Zašto ne kažete " Super mogao nam je sudija isključiti Bućana i ko bi sa 10 igrača igrao 40 minuta"

-Zato što Vam to ne odgovara nego se samo uljuljkavate da je sve dobro a dobro znate da nije dobro! Ispali ste iz kupa ali SUPER NISTE PORAŽENI. Šta je tu super-ispali ste!
-Na derbi došlo šaka navijača ali SUPER SU NAVIJALI. Ali šta je super kad u dvije najjače utakmice u prvenstvu dođe onako malo navijača (protiv Širokog i Sarajeva)
- U prvenstvu prije dva kola bježite drugom 5 bodova i sad ste četvrti -SUPER DIJELIMO PRVO MJESTO I IMAMO DOBAR RASPORED. Ali kakav raspored kad nemožete pobjediti Slaviju ni Radnik iz Bijeljine.

Pa nemojte zabijati glavu u pjesak-kola su pošla nizbrdo, to vidite 100%, Jeste Jamak bacio dres, jeste napustio klupu i otišao u svlačionicu, jeste da nemate plata, jeste držali predavanje igračima za nezalaganje. Amar je to skontao i izvukao guzove a poturio Dinu, i ako dođe para kupit će par igrača (utakmica) i opet se pojaviti kao spasitelj.
Znam sad ćete reći idi bogati na temu FKS i tamo pametuj mi ćemo svoju brigu sami brinuti, ali ovo najviše pišem (provjerite nisam baš često na vašem sajtu) zato što mi je žao derby atmosfere. Juče definitivno nije bilo DERBY atmosfere i smatram da ste tome Vi krivi. Zašto čupanje stolica i ona frka to neću pitati ali zašto onako malo navijača gradskog nam rivala e to pokušavam dokučiti!
I protiv Sirokog su oni imali 5-6 sansi i dobro igrali, al jbg zeznu ih SIroki dade im 3 komada :D :D :D

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 27 mar 2014, 10:40

Haj bar su se iz kluba oglasili povodom one represije

ACAB
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 27 mar 2014, 10:44

boccaccio je napisao/la: Upravo tako,to ti i govorim,niti je ovo potrebna prica.Jer ja cu uvijek reci na ovo tvoje da je bio penal,da je bio penal i u drugoj situaciji koja nije bila svirana.Ti ostecen,ja ostecen.A nista nije svirano.Sudija je bio desetak metara od svega toga,da je smatrao faulom,svirao bi.Moguce je da se pogrijesi,pogotovo kod nasih sudija,ali onda se moze reci da je uvijek bilo gresaka.Generalno smijesna prica,na koju ne mozemo uticati ni ti ni ja,a ni dokazati,jer imamo suprotna misljenja generalno.Subjektivna.
Ma ne zelim pricati pricu da je neki tim ostecen ili da je neki vise ostecen. Samo sam prokomentarisao tu jednu situaciju. Mozda sinoc nisam bio siguran, a svakako ni objektivan, ali sada kada ima snimak i mogu ponavljati snimak koliko ti dusa, kazem ono sto vidim. Ne vidim koliko sa tom situacijom ima veze neka situacija iz neke druge utakmice.
#divovi

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 27 mar 2014, 10:45

hajd' eto da se i vi par dana pitate ono što se mi godinama pitamo.

sedam godina bez trofeja, u tom periodu željo uzeo pet komada, a sad će biti katastrofa ako ne uzme. ako bi se mi trebali pitati gdje su kola krenula nizbrdo - vaša su već odavno u potoku i godinama nikako da ih izvadite.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.