Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Ajax
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Ajax » 27 mar 2014, 15:05

Baja_Zvjerka je napisao/la:Kolike su po vama procentualne šanse da se Džeko proda na ljeto, hajmo reći više pratite te "strane" vijesti od mene...
Sanse da Dzeko napusti klub na ljeto su bile prije 20-tak dana oko 90%.
Sada poslje ovih fenomenalnih igara. Neke stvari se mjenjaju. On gotovo sigurno pocinje protiv Arsenala kao jedina spica. Nesto slicno kao protiv Uniteda. S tim da vjerovatno pocinju i Kolarov i Milner. ( Pelle nikad ne ostavi Kolarova dvije utakmice na klupi zaredom, a kamoli dvije derbi utakmice ). Sanse da ce Dzeko zabiti su jako jako velike. Arsenalu fali oko 30-40% tima. On je vec sad dostigao Negreda po golovima i ucinku. U ovom trenutku ga je cak i prestigao. Ako Dzeko nastavi ovako igrati. Realno je da postigne jos oko 5 golova u sljedecih 9 utakmica. A to mijenja situaciju iz korjena. Sto se tice kluba samog ali i Dzeke. Tih 15 mil. ne znaci toliko mnogo tako jako bogatom klubu. A gdje ce pronaci zamjenu za Dzeku , koja je spremna i da sjedi na klupi. Znaci ako Dzeko nastavi dobre igre u ovih 9 utakmica. Sanse su 50%/50%.
Nista nije nemoguce u fudbalu. A ovaj Aguero je ionako najmanje 1/3 sezone rovit.

Fordinjo
Kontakt:

Post Postao/la Fordinjo » 27 mar 2014, 15:41

Nikad se ne zna , u zadnje vrijeme se spominje i Real sto me ne bi nimalo cudilo , u Hrvatskim novinama su par dana brujali kao Mandzukic ima usmeno dogovoreno sa Realom a onda odjednom se sve usutilo i niko ga ne spominje dok kod nas su po novinama Dzeku selili u skoro svaki klub i pisalo je u skoro svakom nasem mediju dok ovaj put ovo u vezi Reala si samo mogo naci u stranoj stampi i tek nekolko dana poslije je par medija nakratko o tome pisalo , takop da me nimalo ne bi cudilo da sa jos par dobrih partija Dzeke u ovoj sezoni on na kraju zavrsi u nekom top klubu petice :mrgreen: Insallah jel ....

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 27 mar 2014, 16:12

[youtube][/youtube]

Rios

Post Postao/la Rios » 27 mar 2014, 18:14

Baja_Zvjerka je napisao/la:Kolike su po vama procentualne šanse da se Džeko proda na ljeto, hajmo reći više pratite te "strane" vijesti od mene...
Sanse su jako velike,prucentualno bi to moglo biti negdje oko 95%..Prvo,istice mu ugovor za godinu dana,ako mu i produze nece mu dati platu koju ima sad,sto bi Edin vjerovatno odbio jer takvu platu bi mogao dobiti od nekog drugog kluba ( Dortmund,Inter,Arsenal,A. Madrid.. ) i daleko vecu minutazu nego u City-u..Drugo ako ga zele prodati onda je sad krajnje vrijeme jer ce tako zaraditi ipak nesto..Trece Dzeko ima 28 punih godina,nije star,ali nije vise ni mlad igrac i u City-u mozda zele da pored Aguera i Negreda imaju nekog mladog igraca kao zamjenu..Cetvrto,ide SP gdje bi Edin mogao ostvariti dobar golgeterski skor a svi znamo da SP prodaje igrace vise nego ineko drugo takmicenje..
Dakle,ocekujem transfer na ljeto aBd..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 27 mar 2014, 18:32

Rios je napisao/la:
Sanse su jako velike,prucentualno bi to moglo biti negdje oko 95%..Prvo,istice mu ugovor za godinu dana,ako mu i produze nece mu dati platu koju ima sad,sto bi Edin vjerovatno odbio jer takvu platu bi mogao dobiti od nekog drugog kluba ( Dortmund,Inter,Arsenal,A. Madrid.. ) i daleko vecu minutazu nego u City-u..Drugo ako ga zele prodati onda je sad krajnje vrijeme jer ce tako zaraditi ipak nesto..Trece Dzeko ima 28 punih godina,nije star,ali nije vise ni mlad igrac i u City-u mozda zele da pored Aguera i Negreda imaju nekog mladog igraca kao zamjenu..Cetvrto,ide SP gdje bi Edin mogao ostvariti dobar golgeterski skor a svi znamo da SP prodaje igrace vise nego ineko drugo takmicenje..
Jedno su nase zelje drugo je realnost. Svi mi vise manje zelimo da zaigra za Dortmund. Ja licno bi najvise volio da zaigra za Arsenal ili Liverpool ( ako prodaju Suareza- realna opcija ) kao prvi napadac. Nazalost ovaj boldani dio si potpuno fulao. Plata je jedini razlog zasto nije vec davno otisao. Niko mu nece ponuditi ni blizu takvu platu kao sto sada ima. Maksimum maksimuma je oko 60-65% sadasnje plate. A City mu cak moze ponuditi i vecu nego sto sad ima. Sta ces moze im se. Nego kao sto sam rekao. Ako Dzeko zabije jos 5 golova do kraja sezone sve se iz korjena mjenja. Sto se tice kluba ali i igraca samog. Za jedno 5,6 kola stvari bi trebale da budu mnogo jasnije.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 27 mar 2014, 18:37

Ocekujem ga da produzi ugovor. No nadam se odlasku u drugi klub. Samo ne u italiju, nije mi gledljiva a vec imamo tamo par igraca :mrgreen:

Sent from my HTC One V using Tapatalk

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 mar 2014, 18:40

Čisto sumnjam da će City pustiti Džeku, kao što sumnjam da se njemu ide iz Manchestera.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 27 mar 2014, 18:43

Oni njemu ove sezone moraju produziti ugovor, ukoliko se njemu ostaje, i ukoliko ga zele zadrzati. Ne mogu rizikovati da u zimskom prijelaznom roku ode bez odstete.

slika

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 27 mar 2014, 18:47

Virtu4l je napisao/la:Čisto sumnjam da će City pustiti Džeku, kao što sumnjam da se njemu ide iz Manchestera.
Tako je Virtual slazem se. Sve je do Dzeke. Ako nista ne uradi u ovih par utakmice. Vjerovatno ga pustaju. Posebno ako Negredo proigra. Ako postigne oko 5 golova i ponovi ovakve tekme. Onda ce mu Man City podebljat ugovor na oko 9-10 mil. EUR. Jer je onda ispao nominanlno drugi napadac kluba odma iza Aguera, koji je svake sezone oko 1/3 pod povredama. Pojedini forumasi vjerovatno nisu upuceni, da je sve iznad 5 mil EUR godisnje u Njemackoj ( osim Bayerna ), Italiji ili Atletico Madridu, znanstvena fantastika. Znaci velika je razlika u primanjima. A i navijaci Citya su ga ponovo zavolili. Samo pitanje je dokad ce to trajati. Svi znamo da su za njega Atletico Madrid, Inter, Dortmund i slicne opcije mnogo bolje iz igrackog aspekta. Jer bi bio onaj stari Dzeko iz Njemacke. Igrao bi rastereceno bez prave konkurencije. Ali nije to tako jednostavno.

Moze City rizikovat Dzekinih 15 mil. EUR ( Goalgetter ). Jer su ulozili bilion eura u klub. I jos ulazu. Tih 15 mil. EUR je njima sitnica. AKO oni zakljuce da ce imati korist od Dzeke. Igraca Dzekinih kvaliteta i iskustva i da su spremni da budu bar 1/3 sezone na klupi je jako jako malo. I to svako zna pa i Man City. I kojem zimskom prijelaznom roku. On ima ugovor jos 12 mjeseci po zavrsetku ove sezone.

samovasposmatram
Kontakt:

Re: AW: Edin Džeko

Post Postao/la samovasposmatram » 27 mar 2014, 19:59

Ajax je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Čisto sumnjam da će City pustiti Džeku, kao što sumnjam da se njemu ide iz Manchestera.
Tako je Virtual slazem se. Sve je do Dzeke. Ako nista ne uradi u ovih par utakmice. Vjerovatno ga pustaju. Posebno ako Negredo proigra. Ako postigne oko 5 golova i ponovi ovakve tekme. Onda ce mu Man City podebljat ugovor na oko 9-10 mil. EUR. Jer je onda ispao nominanlno drugi napadac kluba odma iza Aguera, koji je svake sezone oko 1/3 pod povredama. Pojedini forumasi vjerovatno nisu upuceni, da je sve iznad 5 mil EUR godisnje u Njemackoj ( osim Bayerna ), Italiji ili Atletico Madridu, znanstvena fantastika. Znaci velika je razlika u primanjima. A i navijaci Citya su ga ponovo zavolili. Samo pitanje je dokad ce to trajati. Svi znamo da su za njega Atletico Madrid, Inter, Dortmund i slicne opcije mnogo bolje iz igrackog aspekta. Jer bi bio onaj stari Dzeko iz Njemacke. Igrao bi rastereceno bez prave konkurencije. Ali nije to tako jednostavno.

Moze City rizikovat Dzekinih 15 mil. EUR ( Goalgetter ). Jer su ulozili bilion eura u klub. I jos ulazu. Tih 15 mil. EUR je njima sitnica. AKO oni zakljuce da ce imati korist od Dzeke. Igraca Dzekinih kvaliteta i iskustva i da su spremni da budu bar 1/3 sezone na klupi je jako jako malo. I to svako zna pa i Man City. I kojem zimskom prijelaznom roku. On ima ugovor jos 12 mjeseci po zavrsetku ove sezone.
Lik govori o zimskom roku ako ga ne prodaju na ljeto, scenario poput lewandowskog, kontaš??

Gesendet von meinem C6906 mit Tapatalk
WHUFC

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 27 mar 2014, 20:42

Upravko tako, kao scenario Lewandowskog. U zimskom prelaznom roku ga prodaju za ljetni, znaci potpise ugovor vec u januaru, koji vazi od 01.06.2015. Tako se radi sa slobodnim igracima, nema cekanja kod toga.

Dobiti dzabe jednog igraca kao sto je Edin Dzeko, tu ce se mnogo klubova ukljciti u borbu. Ali kao sto rekoh, City to nece dopustiti, ili ce mu ponuditi produzenje ugovora, ili ide nakon SP.

Rios

Post Postao/la Rios » 27 mar 2014, 21:14

Ajax je napisao/la:
Rios je napisao/la:
Jedno su nase zelje drugo je realnost. Svi mi vise manje zelimo da zaigra za Dortmund. Ja licno bi najvise volio da zaigra za Arsenal ili Liverpool ( ako prodaju Suareza- realna opcija ) kao prvi napadac. Nazalost ovaj boldani dio si potpuno fulao. Plata je jedini razlog zasto nije vec davno otisao. Niko mu nece ponuditi ni blizu takvu platu kao sto sada ima. Maksimum maksimuma je oko 60-65% sadasnje plate. A City mu cak moze ponuditi i vecu nego sto sad ima. Sta ces moze im se. Nego kao sto sam rekao. Ako Dzeko zabije jos 5 golova do kraja sezone sve se iz korjena mjenja. Sto se tice kluba ali i igraca samog. Za jedno 5,6 kola stvari bi trebale da budu mnogo jasnije.
Ti si fulio jarane,procitaj fino sta sam napisao..Ako i produzi City mu nece dati opet tako veliku platu nego manju,a tu manju moze dobiti u nekom drugom klubu gdje ce igrati puno vise nego u City-u..To sam napisao buraz ;)
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

zivinaajkula
Kontakt:

Post Postao/la zivinaajkula » 27 mar 2014, 21:20

Dzeko bi bilo najbolje da se vrati u Zelju,tu bi imao punu minutazu,sada pare nisu problem,para nema ali kao da mu vise trebaju jedino ako puno trosi na sponzoriranje treba!
sloboda govora i pravda za sve!
Toni Kukoc!Majstor svoga vremena!

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 27 mar 2014, 21:24

Dijamant moze skoro gdje god hoce jer je u odlicnoj situaciji,ima jos samo godinu ugovora i obestecenje nece biti veliko a moze i iskulirati jos sezonu i uzet lovu i kao slobodan igrac probrati klub i uslove u koji ce otici.
Idol nacije,nas najbolji igrac svih vremena.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 27 mar 2014, 23:18

Rios je napisao/la:
Ti si fulio jarane,procitaj fino sta sam napisao..Ako i produzi City mu nece dati opet tako veliku platu nego manju,a tu manju moze dobiti u nekom drugom klubu gdje ce igrati puno vise nego u City-u..To sam napisao buraz ;)
Nista ja nisam fulio jarane. Samo ti ne citas. AKO Dzeko zadovolji jos ovih 8-9 utakmica do kraja. Naprimjer pobjede Arsenal, Dzeko opet zabije i tako do kraja. Dzeko zabije oko 5 golova i City osvoji titulu. Tada bi se vjerovatno Dzeko ustalio kao drugi napadac kluba ispred Negreda i Jovetica. Sto trenutno izgleda kao realna opcija. TADA ce City skoro sigurno da mu ponudi produzenje ugovora sa istim ili boljim uvjetima. Znaci ne slazem se da mu City nece ponuditi iste ili bolje uvjete nego sto ima sada ( ako zadovolji ), kao sto ti tvrdis.

Ali ako mu stvarno nekim cudom ponude konkretno losije uvjete. Npr. ispod 6,5 mil EUR. Onda stvarno nema sta da razmislja i treba da ide u nabrojane klubove AtleticoM, Dortmund, Inter itd.. Ovdje ima jos jedan problem. U Njemackoj , Italiji kao i Atletico Madridu mogu da ponude oko 5 mil ( 5,5 mil plafon ). Odnosno nijedan igrac nema iznad toga primanja i to nece mjenjati i kad bi mogli. Ali postoje klubovi koji bi dali za njega oko 6-7 mil EUR. Kao npr. Tottenham, Arsenal ali na njegovu zalost City je vec izjavio da od prodaje u Englesku nema nista.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 28 mar 2014, 13:02

[youtube][/youtube]
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 28 mar 2014, 13:27

[youtube][/youtube]

Ovacije za Dzeku kad je izlazio sa terena.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 mar 2014, 13:29

Kako ljudi stignu u isto vrijeme da mu skandiraju na Old Traffordu i da ga pljuju po Bluemoon :lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 28 mar 2014, 13:33

samo neka ostane zdrav do svjetskog a onda da u ljeto fino promjeni klub, sa po mogućnosti što većom odštetom, a gdje nema veze, što se mene tiče može i u zimbabve ako oni najviše plaćaju :mrgreen:
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 28 mar 2014, 13:34, ukupno mijenjano 1 put.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 28 mar 2014, 13:34

Po meni će se oni prije Jovetića rješavati...lik nije sastavio 3 tekme bez povrede :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.