U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Eborg
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Eborg » 27 mar 2014, 18:45

Kada je Tottenham nudio dobre uslove on se našao licitirati i tražiti neke cifre. Umjesto da je gledao da dijete iščupa iz kandži Mamića kako zna i umije i omogući mu pravilan razvoj u periodu kada se Barcelona nije ni nazirala na vidiku on je našao za shodno da pregovara kao da mu je sin Neymar a ne dijete koje još uvijek piše zadaće i nema pravo ni kutiju cigara kupiti kada ga pošalje na trafiku.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 27 mar 2014, 18:57

Dinamo je doveo talentiranog 18-godišnjeg napadača Mirka Marića koji u redove prvaka Hrvatske dolazi iz Širokog Brijega.

Mladić je s najboljim hrvatskim klubom potpisao sedmogodišnji ugovor, a nedugo nakon toga podijelio s nama svoje oduševljenje: - Zaista sam presretan i ponosan nakon što sam potpisao za Dinamo. Svi znamo o kakvom se klubu radi, što Dinamo znači i kakva su očekivanja. Ovo mi je veliki poticaj za dalje, a prije svega želim što bolje odraditi sezonu u Širokom te se onda okrenuti svom novom klubu.

Novi napadač Dinama bio je kapetan mlađih selekcija Bosne i Hercegovine, ali s obzirom na to da ima i hrvatsku putovnicu odlučio se igrati za Hrvatsku i stavio na raspolaganje izborniku U-21 reprezentacije Nenadu Gračanu. Mirko se nakon potpisa ugovora vraća u susjednu državu gdje će do kraja sezone igrati za Široki Brijeg i potom na ljeto doći u Zagreb.

- Mirko je svakako najveći talent susjedne Premier lige i sretni smo što smo dogovorili njegov dolazak u Dinamo. Radi se o mladom igraču u kojem smo prepoznali potencijal i kvalitetu te se nadamo kako će u godinama ispred nas biti pojačanje za naš klub – rekao je trener i sportski direktor Modrih Zoran Mamić.
DRUG NEBI TI PUNCA

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 27 mar 2014, 19:11

Eborg je napisao/la:Kada je Tottenham nudio dobre uslove on se našao licitirati i tražiti neke cifre. Umjesto da je gledao da dijete iščupa iz kandži Mamića kako zna i umije i omogući mu pravilan razvoj u periodu kada se Barcelona nije ni nazirala na vidiku on je našao za shodno da pregovara kao da mu je sin Neymar a ne dijete koje još uvijek piše zadaće i nema pravo ni kutiju cigara kupiti kada ga pošalje na trafiku.
zasto mislis da on nije imao pravilan razvoj u Dinamu?? jedna od najjaci europskih skola nogometa,dovoljno je vidjeti spisak igraca koje su prodali u zadnjih 20 godina, turnire koje igraju po svijetu i osvajaju, Ramljakov turnir koji sami organizuju i dovode strasne europske klubove,Romeo Jozak dobio ponudu da vodi Arsenalovu skolu na osnovu rada u Dinamu, a da ne spominjem da je u Dinamu sa 16 igrao za prvi tim sto u Tottenhamu ne bi uspio do 20.godine, postao najmladji reprezentativac Hrvatske, igrao SP do 17 godina,itd...ako to nije pravilan razvoj ne znam sta jest.

http://www.manchesterunitedpremiercup.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

sanelmasetic
Kontakt:

Post Postao/la sanelmasetic » 27 mar 2014, 19:14

Zao mi je da ta djeca tako razmisljaju, al ko ih sisa da nekazem sta gore, naci ce nas se uvijek 11 valjda , vise i netreba, ha ja...
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 27 mar 2014, 19:17

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Sta vam je ljudi. Zar vas nesto iznenadjuje od tog podneblja :lol: daj bola. Ko ih yebe
Kao sto kazes.

Ko ga yebe, nije kao da ce mali postati neki igrac. Za dvije godine ga vidim u Interu iz Zapresica. :D
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 27 mar 2014, 19:21

Nema veze hoceli on postat novi Lewandowski ili ce propast ko kauc vec sto nas savez, nasi vodeci ljudi u fudbalu, pa na kraju krajeva i nasi selektori uopste ne rade nista po ovom pitanju. Znaci susjedi se igraju i dogovaraju sebi igrace. Ovi iz Hrvatske love talente po Hercegovini. Ovi preko Drine odu u Leotar, Borac etc i dovedu sebi igrace. A niko iz naseg Saveza ili slicno da nesto izjavi. Da nesto kaze. Da nesto pokaze. Da udari ruku o stol i kaze dosta. Da se malo poprica sa ovim igracima i celnicama ovi klubova da imaju do znanja da se na njih racuna i da je ovo njihova zemlja etc.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

dobrinja
Kontakt:

Post Postao/la dobrinja » 27 mar 2014, 19:22

Vandelanoite je napisao/la:dobrinja samo mi reci šta dođeš Hadžiahmetoviću i Gojaku ? Kad Suljić bude prihvatao poziv Švedske kao Tanković mnogi će se jesti. Po tvojoj logici Hadžiahmetović je bolji od Bektića koji je danas bio jedan od najboljih u Njemačkoj u17.
citaj tekst na sport centar o mladim zmajevima..

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 27 mar 2014, 19:24

Pirke je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Sta vam je ljudi. Zar vas nesto iznenadjuje od tog podneblja :lol: daj bola. Ko ih yebe
Kao sto kazes.

Ko ga yebe, nije kao da ce mali postati neki igrac. Za dvije godine ga vidim u Interu iz Zapresica. :D
Apsolutno Pirke. Kad ga diNaNo bude kalio do 32-ge godine po vinogradarima i solinima. Nebitan mali matan :lol:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

povratakotpisanih
Kontakt:

Post Postao/la povratakotpisanih » 27 mar 2014, 19:25

sajo10 je napisao/la:Nema veze hoceli on postat novi Lewandowski ili ce propast ko kauc vec sto nas savez, nasi vodeci ljudi u fudbalu, pa na kraju krajeva i nasi selektori uopste ne rade nista po ovom pitanju. Znaci susjedi se igraju i dogovaraju sebi igrace. Ovi iz Hrvatske love talente po Hercegovini. Ovi preko Drine odu u Leotar, Borac etc i dovedu sebi igrace. A niko iz naseg Saveza ili slicno da nesto izjavi. Da nesto kaze. Da nesto pokaze. Da udari ruku o stol i kaze dosta. Da se malo poprica sa ovim igracima i celnicama ovi klubova da imaju do znanja da se na njih racuna i da je ovo njihova zemlja etc.
Treba uzvratit jednostavno istom mjerom, nesmije se dozvoliti da bosnjak iz Sandzaka zaigra za Srbiju ili da bosnjak iz Primorsko-goranske županije (gdje je najveci broj bosnjaka) zaigra za Hrvatsku.
Ps. zbog ovakvih koji se odluce igrati za susjede sve vise volim i cjenim igrace poput Papca, Pandze, Misimovica, Vranjesa itd.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 27 mar 2014, 19:28

Eborg je napisao/la:Da Bog da bio ziv i zdrav i nastavio igrati pa kad ga Hrvatska otkaci da kaze: "E gdje mi je bila pamet? Kako ce me sad vidjeti skauti u sivilu HNL-a?"
Sta ga briga, zna da Pape okosnice repke trazi u HNL-u :lol:

Momak je odabrao srcem i to je to. Nek mu je sa srećom.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 27 mar 2014, 19:28

maximusdecimus je napisao/la:
Eborg je napisao/la:Kada je Tottenham nudio dobre uslove on se našao licitirati i tražiti neke cifre. Umjesto da je gledao da dijete iščupa iz kandži Mamića kako zna i umije i omogući mu pravilan razvoj u periodu kada se Barcelona nije ni nazirala na vidiku on je našao za shodno da pregovara kao da mu je sin Neymar a ne dijete koje još uvijek piše zadaće i nema pravo ni kutiju cigara kupiti kada ga pošalje na trafiku.
zasto mislis da on nije imao pravilan razvoj u Dinamu?? jedna od najjaci europskih skola nogometa,dovoljno je vidjeti spisak igraca koje su prodali u zadnjih 20 godina, turnire koje igraju po svijetu i osvajaju, Ramljakov turnir koji sami organizuju i dovode strasne europske klubove,Romeo Jozak dobio ponudu da vodi Arsenalovu skolu na osnovu rada u Dinamu, a da ne spominjem da je u Dinamu sa 16 igrao za prvi tim sto u Tottenhamu ne bi uspio do 20.godine, postao najmladji reprezentativac Hrvatske, igrao SP do 17 godina,itd...ako to nije pravilan razvoj ne znam sta jest.

http://www.manchesterunitedpremiercup.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nije sporan Dinamo već onaj/oni koji vodi/vode Dinamo. Prije svega mislim na Zdravka Mamića koji ga je ucjenjivao da neće nigdje ići dok ne potpiše ugovor sa menadžerskom agencijom njegovog sina. Uostalom, to je dovelo i do suspenzije Seada i Alena Halilovića u klubu.

Ako su takvi pritisci "normalna" sredina za dječaka koji možda i prerano biva forsiran u jednoj prilično "sirovoj" ligi s obzirom na njegovu konstituciju onda tu definitivno nešto nije u redu.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 27 mar 2014, 19:34

povratakotpisanih je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:Nema veze hoceli on postat novi Lewandowski ili ce propast ko kauc vec sto nas savez, nasi vodeci ljudi u fudbalu, pa na kraju krajeva i nasi selektori uopste ne rade nista po ovom pitanju. Znaci susjedi se igraju i dogovaraju sebi igrace. Ovi iz Hrvatske love talente po Hercegovini. Ovi preko Drine odu u Leotar, Borac etc i dovedu sebi igrace. A niko iz naseg Saveza ili slicno da nesto izjavi. Da nesto kaze. Da nesto pokaze. Da udari ruku o stol i kaze dosta. Da se malo poprica sa ovim igracima i celnicama ovi klubova da imaju do znanja da se na njih racuna i da je ovo njihova zemlja etc.
Treba uzvratit jednostavno istom mjerom, nesmije se dozvoliti da bosnjak iz Sandzaka zaigra za Srbiju ili da bosnjak iz Primorsko-goranske županije (gdje je najveci broj bosnjaka) zaigra za Hrvatsku.
Ps. zbog ovakvih koji se odluce igrati za susjede sve vise volim i cjenim igrace poput Papca, Pandze, Misimovica, Vranjesa itd.
Ma nece nasi, halo sta ti je? Pa mi smo plasljivi, mi se bojimo, mi bi sve da ne bude problema i sutimo. Nema teorije za nesto vako, mada se slazem stobom kolko-tolko. Dobro su nekoliko forumasa rekli o HNS:u ali dao bi mescini sve da imamo i malo muda kao sto to oni imaju. Citam oni ganjaju onog Cvitanovicha i jos nekog po Argentini ili sta vec haha.. Dobro rece Frenkie u onoj pjesmi "napaceni bosnjo". Jer to smo mi nazalost...
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

povratakotpisanih
Kontakt:

Post Postao/la povratakotpisanih » 27 mar 2014, 19:39

sajo10 je napisao/la:
povratakotpisanih je napisao/la:
Ma nece nasi, halo sta ti je? Pa mi smo plasljivi, mi se bojimo, mi bi sve da ne bude problema i sutimo. Nema teorije za nesto vako, mada se slazem stobom kolko-tolko. Dobro su nekoliko forumasa rekli o HNS:u ali dao bi mescini sve da imamo i malo muda kao sto to oni imaju. Citam oni ganjaju onog Cvitanovicha i jos nekog po Argentini ili sta vec haha.. Dobro rece Frenkie u onoj pjesmi "napaceni bosnjo". Jer to smo mi nazalost...
Pa ko imalo zna historiju fudbala svjesan je da je podrucje Sandzaka uvijek davalo sjajne fudbalere bosnjake kroz historiju (ponajvise kroz FK Partizan) i mi to moram iskoristit.

sanelmasetic
Kontakt:

Post Postao/la sanelmasetic » 27 mar 2014, 19:52

pa dobro, krademo i mi , Mujdza i Spahic su rodjeni u Hrvatskoj , bilo je jos takvih primjera al neuporedivo manje, al dovoljno da se vidi da i nas savez radi na tome, al ove koji ne zele da igraju za BiH nemozes natjerat, zato nemozemo krivit savez, evo citam pojedinci krive savez i za Marica, pa pobogu bio je kapiten nasih mladjih reprezentacija, sta su mu to jos mogli dat, guze?? pa i da su mu guze dali on bi opet potrco u kockaste, takvi mu geni, J*** li ga...

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 27 mar 2014, 19:53

Zamjena Srba, Hrvata i ostalih iz BiH za Bošnjake iz ostalih država za mene je dobra trampa.

sanelmasetic
Kontakt:

Post Postao/la sanelmasetic » 27 mar 2014, 19:58

DukeOfWellington je napisao/la:Zamjena Srba, Hrvata i ostalih iz BiH za Bošnjake iz ostalih država za mene je dobra trampa.
ni ja nebi imao nista protiv, al ne sve nego samo one koji ne zele da igraju za BiH , a oni koji zele su dobro ne dosli nego ostali :)

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 27 mar 2014, 20:12

Eborg je napisao/la: Nije sporan Dinamo već onaj/oni koji vodi/vode Dinamo. Prije svega mislim na Zdravka Mamića koji ga je ucjenjivao da neće nigdje ići dok ne potpiše ugovor sa menadžerskom agencijom njegovog sina. Uostalom, to je dovelo i do suspenzije Seada i Alena Halilovića u klubu.

Ako su takvi pritisci "normalna" sredina za dječaka koji možda i prerano biva forsiran u jednoj prilično "sirovoj" ligi s obzirom na njegovu konstituciju onda tu definitivno nešto nije u redu.
pritisci su normalna stvar kada su u pitanju takvi talenti.jbg, nije Dinamo neki kokosarski klub poput nasih premijerligasa koji svoje talente poput Dzeke prodaju za 50 000 KM.oni previse ulazu u njih (tipa uvjeti treniranja,prehrana,putovanja na turnire koje npr.Zeljo moze samo sanjati, cesto dovedu djecake iz drugih drzava i plate im stan, nadju roditeljima poslove,itd..) da bi ih pustili da samo tako odu.a da je prerano forsiran u HNL-u nije, ipak je on prerastao juniorsku ligu i igranje u HNL-u je logican slijed stvari. a s obzirom na to koliko godina ima igre koje pruza tamo su izvrsne i ne vidim da mu konstitucija predstavlja neki problem.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 27 mar 2014, 20:15

staviti embargo veto kako god Sirokom Brijegu da igraci nece biti pozivani u U selekcije BiH zbog dogovora sa DInamom jer je SB filijla Dinamu,a nijedan kvalitetan igrac ne igra za BiH nakon sto ode u Dinamo..pretpostavljam i Jozo Spikic da ce biti ista stvar..

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 27 mar 2014, 20:18

gruezi je napisao/la: Halo ljudi, taj momak je rodzen u sredini gdje su hrvati 100tno stanovnisto ,gdje su ljudi extremni hrvatski nacionalisti I normalno je da ako mu se ukaze prilika da bira ce hrvatsku uvijek stavit na prvo mjesto... Meni samo nije jasno kako pojedini mogu biti iznenadzeni ovom odlukom
Poenta je mnogo veca od samog fudbala godinama su Hrvati predstavljeni kao majorizirani i sami se takvo predstavljaju,a onda kroz to uzimaju sve najbolje i od Bosne i od Hrvatske od podsticaja,penzija,stipendija,sporta..E ta se praksa mora prekinuti!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 mar 2014, 20:19

Morate shvatiti da smo nemoćni, ne možemo uraditi ama baš ništa po tom pitanju.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, CAGarfia, cutura, ErosViverosViv, Sheyi i 63 gosta.