Safet Sušić - Pape

drummer
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la drummer » 27 mar 2014, 23:47

Dobro Damire,ja da pojednostavim a ti me ucis osnovama igre i sta je koja pozicija.U Susicevom mandatu desno krilo,znaci igrac koji to stvarno jeste nam nije zaigralo,jesu to pokusavali,igrati neki igraci(Pjanic,Ibisevic)dok nam na klupi uvijek sjedi tri-cetiri takva igraca.Ja pitam zasto.
Kako rekoh ne da mi se vise o tome.

Guzonja
Kontakt:

Post Postao/la Guzonja » 27 mar 2014, 23:54

Henderson je napisao/la:Dok je Ćiro bio jeli smo čokoladu sa rižom, sada plešemo Sambu sa Papetom. Krajnje vrijeme je da i ti počneš. Ako ne znaš plesati sambu, može te Avdija naučiti.
Ali doslovno plesemo Sambu sa Papetom :oops: Avdijom.
--------------Dzeko-------Ibisevic
---Lulic---------------------
---------- Misimovic ----Pjanic
----------------Germanija
-Kolasinac----Spahic -- Bicakcic----Mujdza
--------------Begovic--------------

by: Glavonja Safet.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 27 mar 2014, 23:55

drummer je napisao/la:Dobro Damire,ja da pojednostavim a ti me ucis osnovama igre i sta je koja pozicija.U Susicevom mandatu desno krilo,znaci igrac koji to stvarno jeste nam nije zaigralo,jesu to pokusavali,igrati neki igraci(Pjanic,Ibisevic)
Nije pojednostaviti bez argumenta navoditi vodu na svoj mlin...Nadam se da vidis da to bas i nije tako kako si napisao.. Zaigrao je Stevanovic desno krilo..igrali smo formaciju bez desnog krila, sa Mujdzom kao desnim bocnim koji je pokrivao cijelu desnu stranu i sa Rahimicem (Zahirovicem) koji su krpili poziciju ako se Mujdza ne vrati iz ofanzive... Pjanic nije igrao krilo vec se izvlacio na tu desnu stranu i bio blizu Mujdzi da ovaj ima s kim da odigra loptu, dupli pas, bilo sta.....
Opet ponavljam da Ibisevic nije igrao desno krilo, vec se izvlacio na desnu stranu u ofanzivi onda kad je Dzeko u sredini, a Dzeko se izvlacio lijevo kad je Ibisevic u sredini..
Ocito onome ko gleda! Onome ko trazi mane je dovoljno da Vedo zaganja protivnickog beka u defanzivi da se proglasi desnim krilom....

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 28 mar 2014, 00:00

damir_82 je napisao/la:
drummer je napisao/la:Dobro Damire,ja da pojednostavim a ti me ucis osnovama igre i sta je koja pozicija.U Susicevom mandatu desno krilo,znaci igrac koji to stvarno jeste nam nije zaigralo,jesu to pokusavali,igrati neki igraci(Pjanic,Ibisevic)
Nije pojednostaviti bez argumenta navoditi vodu na svoj mlin...Nadam se da vidis da to bas i nije tako kako si napisao.. Zaigrao je Stevanovic desno krilo..igrali smo formaciju bez desnog krila, sa Mujdzom kao desnim bocnim koji je pokrivao cijelu desnu stranu i sa Rahimicem (Zahirovicem) koji su krpili poziciju ako se Mujdza ne vrati iz ofanzive... Pjanic nije igrao krilo vec se izvlacio na tu desnu stranu i bio blizu Mujdzi da ovaj ima s kim da odigra loptu, dupli pas, bilo sta.....
Opet ponavljam da Ibisevic nije igrao desno krilo, vec se izvlacio na desnu stranu u ofanzivi onda kad je Dzeko u sredini, a Dzeko se izvlacio lijevo kad je Ibisevic u sredini..
Ocito onome ko gleda! Onome ko trazi mane je dovoljno da Vedo zaganja protivnickog beka u defanzivi da se proglasi desnim krilom....
Ovaj drummer bi trebao malo pogledati kako igra Urugvaj, Cavani na primjer vise vremena provede na desnom beku nego u napadu. Ali tako oni igraju, imaju tri ofanzivna igraca, Suarez, Cavani i Forlan i svi imaju razlicite uloge. Cavanijeva je da zatvara desnu stranu.
Sjecam se da je jesena Vedo bio u velikoj formi, i stvarno bi bila steta da ga je Susic stavio na klupu. Bolje da igra pa makar i na toj modificiranoj poziciji. Ali ne znaci da ce tako biti i u buducnosti. Treba gledati formu igraca.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 28 mar 2014, 00:04

Calcio 4-3-3 formacija,sa pokretljivim krilnim napadacima koji imaju ozbiljne odbrandbene zadatke,zna drummer vrlo dobro kako to funkcionise.Real igra to,Roma igra to i mnogi drugi,ta formacija je sve popularnija.Ali mi to ne igramo,nisam vidio ni najavu da cemo igrati tako da to sa nasim stilom ne mozes ni porediti.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 28 mar 2014, 00:17

Ne igramo 4-3-3 ali hocu da kazem nemoj da te cudi sto se Vedo izvlaci na desnu stranu ili pomaze u defanzivi. Susic je jesenas imao dva napadaca, jedan koji kada je spreman po meni mora igrati (Dzeko, koji ce uvijek odvlaciti paznju protivnika cak i onda kada nije u formi) i drugog koji je bio u formi, normalno da je htio zadrzati oba na terenu.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 28 mar 2014, 00:25

drummer je napisao/la:Calcio 4-3-3 formacija,sa pokretljivim krilnim napadacima koji imaju ozbiljne odbrandbene zadatke,zna drummer vrlo dobro kako to funkcionise.Real igra to,Roma igra to i mnogi drugi,ta formacija je sve popularnija.Ali mi to ne igramo,nisam vidio ni najavu da cemo igrati tako da to sa nasim stilom ne mozes ni porediti.
Opet me ne kontate... Nema to veze sa 4-3-3. Ovo je formacija sa 2 napadaca u kojoj se Dzeko izvlaci lijevo a Vedo desno! Gledate li vi i u City-u kad Dzeko dodje po loptu uz lijevu aut liniju? Ili kad zaganja protivnickog desnog beka/bocnog? Jel to onda znaci da je Dzeko krilo?

Rijetko su u takvim formacijama oba napadaca u petercu...Jedan se izvuce lijevo/desno/nazad po loptu.... Ali nisu krila... Kad protivnicki bekovi se dodaju sa stoperima oni prvi ganjaju tu loptu..Nerijetko i isprate beka koji se logicno vise uvuce prema sredini...

Gdje se Dzeko izvukao po loptu u Litvaniji, a gdje je dosao Vedo kod onog gola? Gdje se izvukao Vedo po loptu kad je nad njim napravljen prekrsaj u drugom poluvremenu utakmice protiv Grcke na Bilinom polju (iz tog prekida je pao treci gol)? Gdje se izvukao Dzeko kad je presevao onu dvojicu Latvijaca na Bilinom polju? Gdje se opet Dzeko izvukao protiv Latvije (pa i Litvanije) na Bilinom polju kad je odigrao povratnu na penal koji je pospremio Pjanic?

Ne igra Vedo krilo!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 28 mar 2014, 01:14

damir_82 je napisao/la:
drummer je napisao/la:Calcio 4-3-3 formacija,sa pokretljivim krilnim napadacima koji imaju ozbiljne odbrandbene zadatke,zna drummer vrlo dobro kako to funkcionise.Real igra to,Roma igra to i mnogi drugi,ta formacija je sve popularnija.Ali mi to ne igramo,nisam vidio ni najavu da cemo igrati tako da to sa nasim stilom ne mozes ni porediti.
Opet me ne kontate... Nema to veze sa 4-3-3. Ovo je formacija sa 2 napadaca u kojoj se Dzeko izvlaci lijevo a Vedo desno! Gledate li vi i u City-u kad Dzeko dodje po loptu uz lijevu aut liniju? Ili kad zaganja protivnickog desnog beka/bocnog? Jel to onda znaci da je Dzeko krilo?

Rijetko su u takvim formacijama oba napadaca u petercu...Jedan se izvuce lijevo/desno/nazad po loptu.... Ali nisu krila... Kad protivnicki bekovi se dodaju sa stoperima oni prvi ganjaju tu loptu..Nerijetko i isprate beka koji se logicno vise uvuce prema sredini...

Gdje se Dzeko izvukao po loptu u Litvaniji, a gdje je dosao Vedo kod onog gola? Gdje se izvukao Vedo po loptu kad je nad njim napravljen prekrsaj u drugom poluvremenu utakmice protiv Grcke na Bilinom polju (iz tog prekida je pao treci gol)? Gdje se izvukao Dzeko kad je presevao onu dvojicu Latvijaca na Bilinom polju? Gdje se opet Dzeko izvukao protiv Latvije (pa i Litvanije) na Bilinom polju kad je odigrao povratnu na penal koji je pospremio Pjanic?

Ne igra Vedo krilo!
+1 za ovaj post i za svaki tvoj post uopsteno! Onaj ko voli fudbal, ko prati isti i ko voli ovu repku, slozit ce se s tobom, a ko se ne slaze s tim, ima jasan motiv, a taj motiv nije sportski sigurno. Svaki ti je post zlata vrijedan i svaka ti cast za svaku napisanu rijec.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Guzonja
Kontakt:

Post Postao/la Guzonja » 28 mar 2014, 01:16

Dabogda zakasnio u Brazil neka Piplica bude selektor.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 28 mar 2014, 01:17

Guzonja je napisao/la:Dabogda zakasnio u Brazil neka Piplica bude selektor.
Ili da ti hoces zakasniti da se ulogujes na forum kada ti je poslodavac to naredio, gdje bi nam kraj bio :lol: .

Mes Que Un Club!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 mar 2014, 01:20

adriano_leite je napisao/la:
Ili da ti hoces zakasniti da se ulogujes na forum kada ti je poslodavac to naredio, gdje bi nam kraj bio :lol: .
http://forum.sportsport.ba/memberlist.p ... le&u=31558" onclick="window.open(this.href);return false;

samo vidi kad je zadnji put logovan na forum, a kad je Guzonja registrovan ;)

Meni ne mogu pobjeći.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 28 mar 2014, 01:27

damir_82 je napisao/la:

Ne igra Vedo krilo!
Damire,odgovorio sam Calciu na njegov post o igri uraugvajske reprezentacije.
Ovo sto mi igramo je bilo hit dok nismo provaljeni,sad nam samo puste posjed lopte i igraju agresivnu odbranu i presing gledajuci da nam oduzmu loptu.Svaka nasa izgubljena lopta je kontra za protivnika i vecina njih znaci i gol sansnu.Prokuzena fora,Ibisevic se uvlaci unutra,za sobom vozi dva igraca a Mujdzi se otvara puno prostora na desnoj strani.
Sto je palilo,palilo je,vakat mjenjati.Cak nas je i Egipatski selektor procitao i takticki pojeo(bez obzira na nezalaganje nasih pojedinih igraca)

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 28 mar 2014, 01:29

Virtu4l je napisao/la:
http://forum.sportsport.ba/memberlist.p ... le&u=31558" onclick="window.open(this.href);return false;

Meni ne mogu pobjeći.
Hahaha brate jesi ga ulovio, svaka ti cast :lol: . Ma koliko ih ima, ne mozes ih sve ni pohvatati, ali kao sto neko rece, tacno isti stil pisanja i ista prica. Novi nickovi nicu li nicu, da bi ispalo ono kao eto, sve vise i vise raje prelazi na "pravu" stranu, progledala raja i shvatila ko je rak rana repke :D. Smijesno i zalosno u isto vrijeme, ali sreca da ima normalnih ljudi.

Mes Que Un Club!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 mar 2014, 01:35

Upravo tako. A sve se vrti oko par duplikata, pa se ovi ohrabre, misle evo podrške.
Voli te tvoje Sarajevo.

Guzonja
Kontakt:

Post Postao/la Guzonja » 28 mar 2014, 01:51

Prvo Ajax famozni Zuti Mrav sada ja :roll: :lol: :lol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 mar 2014, 01:53

Daleko je on od famoznog ;) Ajax piše malo opširnije, nemaš ti toliki kapacitet.
Voli te tvoje Sarajevo.

Guzonja
Kontakt:

Post Postao/la Guzonja » 28 mar 2014, 01:58

Virtu4l je napisao/la:Daleko je on od famoznog ;) Ajax piše malo opširnije, nemaš ti toliki kapacitet.
A cuj :lol: a kome opsirnije da se pise, romani ? Tebi.
Uostalom nemas kapaciteta ni ovo da pohvatas.
Sta se trudis :? pisi opsirnije...

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 28 mar 2014, 08:33

drummer je napisao/la:
damir_82 je napisao/la:

Ne igra Vedo krilo!
Damire,odgovorio sam Calciu na njegov post o igri uraugvajske reprezentacije.
Ovo sto mi igramo je bilo hit dok nismo provaljeni,sad nam samo puste posjed lopte i igraju agresivnu odbranu i presing gledajuci da nam oduzmu loptu.Svaka nasa izgubljena lopta je kontra za protivnika i vecina njih znaci i gol sansnu.Prokuzena fora,Ibisevic se uvlaci unutra,za sobom vozi dva igraca a Mujdzi se otvara puno prostora na desnoj strani.
Sto je palilo,palilo je,vakat mjenjati.Cak nas je i Egipatski selektor procitao i takticki pojeo(bez obzira na nezalaganje nasih pojedinih igraca)
Drummer, imao je Mujdza prostora i bez Vede u sastavu...nije nikakva fora... Koristis kapacitete igraca koje imas i napadas sa svih strana...i kroz sredinu...
Kazes "sad nam samo puste posjed lopte i igraju agresivnu odbranu i presing gledajuci da nam oduzmu loptu"
Pa sta da radimo ako se ne krecemo dovoljno pa da imamo uvijek rjesenje kome dodati? Da nabijemo na Dzeku da nam ne sijevne kontra?
Mi tezimo posjedu lopte, pustili oni nama to ili ne... Agresivnu odbranu ces rijesiti kretanjem i pruzanjem rjesenja saigracu da ti doda loptu..traziti faul iz te agresivne odbrane, pa prekidom ugroziti protivnicki gol...
I upravo je Pape donio to u nasu reprezentaciju shvativsi sa kakvim tehnicarima raspolazemo....

Nas problem u poslednjim utakmicama i tim protivnickim kontrama (sto svi volite tumaciti procitanom igrom selektora) je vrlo jednostavan a zove se "igrac tipa Elvir Rahimic"! Sa takvim igracem kao prvim bedemom nase odbrane u tim situacijama, dosta toga bi izgledalo drugacije... Na zalost, kloniranje nije na tom stepenu....
Nemamo mi igrace za velika taktiziranja, odnosno igrace koji ce u istoj utakmici odigrati odlicno na dvije pozicije... Cesto nam podbace i na prirodnoj poziciji, a kamo li jos da ih se salta u toku utakmice....

Selektor Egipta je mogao da analizira nas, jer dolazimo sa istim selektorom i sa standardnim igracima...sa prepoznatljivom igrom...
Egipat nismo mogli analizirati, jer je dosao novi selektor i dosta novih igraca, i besmisleno je detaljno analizirati utakmice prije toga...Novi selektor, novi igraci, nove ideje na terenu....
Ono sto je/bi moglo mozda donijeti dodatni kvalitet na nasu stranu je upravo to zalaganje nasih pojedinih igraca (bar jednom da Dzeko isprati protivnickog igraca u defanzivi, kao protiv Uniteda)...

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 28 mar 2014, 08:39

damir_82 je napisao/la:Nas problem u poslednjim utakmicama i tim protivnickim kontrama (sto svi volite tumaciti procitanom igrom selektora) je vrlo jednostavan a zove se "igrac tipa Elvir Rahimic"! Sa takvim igracem kao prvim bedemom nase odbrane u tim situacijama, dosta toga bi izgledalo drugacije... Na zalost, kloniranje nije na tom stepenu....
Kloniranje? :lol:
Dovoljno bi bilo staviti pravog DMa, Besica, Salatica, pa i Kolasinca, pa cak Marija Vrancica, pa cak i mene ili nekog drugog forumasa, umjesto kloca-klupa-neDMa Tinu Susica. Pa sunce mu zarko, svaki kloc ili amater bi cesce uklizio na onoj utakmici ili oduzeo loptu nego taj smotanko. Samo lud covjek bi ga stavio na tu poziciju.

Ne treba nama kloniranje. ;) Nama treba samo normalan selektor koji stavlja buducnost repke na prvo mjesto, a ne baca bitne prijateljske utakmice na ubacivanje smotanog bratica na poziciju kojoj nije dorastao. To ja ta visa nauka.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 28 mar 2014, 08:54

Virtu4l je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Ili da ti hoces zakasniti da se ulogujes na forum kada ti je poslodavac to naredio, gdje bi nam kraj bio :lol: .

Meni ne mogu pobjeći.
Hahaha brate jesi ga ulovio, svaka ti cast :lol: . Ma koliko ih ima, ne mozes ih sve ni pohvatati, ali kao sto neko rece, tacno isti stil pisanja i ista prica. Novi nickovi nicu li nicu, da bi ispalo ono kao eto, sve vise i vise raje prelazi na "pravu" stranu, progledala raja i shvatila ko je rak rana repke :D. Smijesno i zalosno u isto vrijeme, ali sreca da ima normalnih ljudi.
Eh kada sam ja pisao ovdje da su to duplikati. :mrgreen: Zuti Mravi, Hogari, Guzonje i ostali ljudski olos. Vrlo je lako uociti obrazac ponasanja internet 'ajduka i budala. Trajace to tako do SP, a nakon toga sve ce zavisiti od rezultata. To su bolesni ljudi koji svoje komplekse prema BiH lijece na ovaj nacin.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.