Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Velika podrska najboljem igracu BIH svih vremena i jedinom selektoru BIH koji nas je odveo na jedno veliko takmicenje! 20 igraca koji se ovdje spominju a kao sigurni su,zasluzuju definitivno odlazak u Brazil,a za ostala 3 putnika konkurise dosta imena. Po meni to bi trebali biti prije svih Arslanagic(ukoliko sredi papirologiju),Besic, i Stevanovic! Vjerujem da ce selektor odabrati najbolje i da nece puno experimentisati!
Mislim da sam vec pisao o tome... Tino je u jednoj utakmici pokazao da je losija verzija Medunjanina, za nuzdu mozda moze da uskoci.. Medunjanin u nasoj reprezentaciji ne igra razbijaca protivnickih napada (ponavljam kao papagaj)...Principatus je napisao/la:Kloniranje?damir_82 je napisao/la:Nas problem u poslednjim utakmicama i tim protivnickim kontrama (sto svi volite tumaciti procitanom igrom selektora) je vrlo jednostavan a zove se "igrac tipa Elvir Rahimic"! Sa takvim igracem kao prvim bedemom nase odbrane u tim situacijama, dosta toga bi izgledalo drugacije... Na zalost, kloniranje nije na tom stepenu....![]()
Dovoljno bi bilo staviti pravog DMa, Besica, Salatica, pa i Kolasinca, pa cak Marija Vrancica, pa cak i mene ili nekog drugog forumasa, umjesto kloca-klupa-neDMa Tinu Susica. Pa sunce mu zarko, svaki kloc ili amater bi cesce uklizio na onoj utakmici ili oduzeo loptu nego taj smotanko. Samo lud covjek bi ga stavio na tu poziciju.
Ne treba nama kloniranje.Nama treba samo normalan selektor koji stavlja buducnost repke na prvo mjesto, a ne baca bitne prijateljske utakmice na ubacivanje smotanog bratica na poziciju kojoj nije dorastao. To ja ta visa nauka.
I Vrancic mi nije djelovao kao razbijac protivnickih napada (moguce da je defanzivno jaci od Tine), Besica dugo nisam gledao, a Seo je zarobljen na beku, i njemu nema mrdanja sa te pozicije!
Ponovo pogledaj debi za A reprezentaciju, pa saberi koliko je lopti oduzeo, koliko je puta bio na "svom" igracu odmah po prijemu lopte, koliko se otvarao i nudio saigracima...
Nije Tino klasa, nije bio ni Spaha u njegovim godinama (klupa Zagreba)...
Mi imamo normalnog selektora koji radi za dobrobit nase reprezentacije. Buducnost naseg fudbala (samim tim i reprezentacije) je u rukama celnih ljudi u Fudbalskom savezu BiH!
Nije nama cilj kaparisanje igraca, vec kvalifikovanje na velika takmicenja!
Slazem se djelimicno, ali ovo dvoje se iskljucuje, ako se hcoes kvalifikovati moras imati kvalitet, a kvalitet ispliva iz kvantiteta, zbog toga svako ko se igdje pokaze mora biti kaparisan, tako ces od 5 kapara imati 1 da valja i to je uspjeh. Tako rade hrvati, dovoljno je prepisati.damir_82 je napisao/la: Nije nama cilj kaparisanje igraca, vec kvalifikovanje na velika takmicenja!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
kako je lijepo za promjenu vidjeti malo konstruktivne debate...
ne moramo se slagati ali širiti mrznju i narusavati atmosferu koja se sasvim sigurno sa navijaca i prenijela na igrace ( koliko god mi mislili da oni ne parte forume i debate, postoje oni koji to za njih rade ) samo donosi stetu koja se najbolje manifestovala u Insbruku....
nismo mi u poziciji da ukazujemo na pojedine igrace i da tjeramo nekoga da ih kaparise, ali slazem se da mozemo da ovdje debatujemo o njihovim kvalitetama za sto i sluzi forum...prozivanje nekoga zbog neelokventnosti, fizičkog izgleda svakako nema sportski motiv i to je jadno...
laganje....cesto se Papetu to prebacuje zbog prica ko ne igra za klub nece biti pozvan i slicno...po meni mislim da nije to laganje nego njegova nesnalazljivost u trenutku da odbrani svoj stav i zelju da drzi standardnu ekipu na okupu, koja je zasluzila SP i koja se ipak do posljednjih dogadjaja koje smo i mi navijaci izmedju ostalog isporvocirali, imala dobru atmosferu u svlacionici...
Nije Pape kapacitet slazem se i ja, ali sada kada smo pred Brazilom za koji je i on između ostalog zasluzan, koliko god to neki sporili, moramo stati iza njega podrskom kao i iza svih ostalih igraca bez obzira kojih to 23 bilo, jer oni su nasi Zmajevi koji su nas tako bacili u trans one lijepe noci pobjedom u Litvaniji....ne zaboravite taj osjecaj, to je ono sto treba da vas vodi!!!!!
ne moramo se slagati ali širiti mrznju i narusavati atmosferu koja se sasvim sigurno sa navijaca i prenijela na igrace ( koliko god mi mislili da oni ne parte forume i debate, postoje oni koji to za njih rade ) samo donosi stetu koja se najbolje manifestovala u Insbruku....
nismo mi u poziciji da ukazujemo na pojedine igrace i da tjeramo nekoga da ih kaparise, ali slazem se da mozemo da ovdje debatujemo o njihovim kvalitetama za sto i sluzi forum...prozivanje nekoga zbog neelokventnosti, fizičkog izgleda svakako nema sportski motiv i to je jadno...
laganje....cesto se Papetu to prebacuje zbog prica ko ne igra za klub nece biti pozvan i slicno...po meni mislim da nije to laganje nego njegova nesnalazljivost u trenutku da odbrani svoj stav i zelju da drzi standardnu ekipu na okupu, koja je zasluzila SP i koja se ipak do posljednjih dogadjaja koje smo i mi navijaci izmedju ostalog isporvocirali, imala dobru atmosferu u svlacionici...
Nije Pape kapacitet slazem se i ja, ali sada kada smo pred Brazilom za koji je i on između ostalog zasluzan, koliko god to neki sporili, moramo stati iza njega podrskom kao i iza svih ostalih igraca bez obzira kojih to 23 bilo, jer oni su nasi Zmajevi koji su nas tako bacili u trans one lijepe noci pobjedom u Litvaniji....ne zaboravite taj osjecaj, to je ono sto treba da vas vodi!!!!!
Kazes da prepisemo od Hrvata? Znaci nece biti neuspjeh ako se ne kvalifikujemo u naredni krug? Da i to prepisemo?bhsport je napisao/la:Slazem se djelimicno, ali ovo dvoje se iskljucuje, ako se hcoes kvalifikovati moras imati kvalitet, a kvalitet ispliva iz kvantiteta, zbog toga svako ko se igdje pokaze mora biti kaparisan, tako ces od 5 kapara imati 1 da valja i to je uspjeh. Tako rade hrvati, dovoljno je prepisati.damir_82 je napisao/la: Nije nama cilj kaparisanje igraca, vec kvalifikovanje na velika takmicenja!
Ne mislim bas da Hrvati rade dobro.. Imali su generaciju iz devedesetih koja im je dovela vecinu tih potencijalnih sa kojima su se uspjeli kvalifikovati na velika takmicenja, ali gotovo nikad nesto i napraviti tamo.
Sa takvom energijom pokupili su i nama dosta potencijalnih reprezentativaca, a i drugim drzavama.
Da bi nas selektor isprobao sve potencijalne igrace koji se pominju, ne bi mu bili dovoljni FIFA termini ni za zvanicne ni za prijateljske utakmice.. Jednostavno je nemoguce toliko probavati pa ocekivati nesto u zvanicnim utakmicama...A i kad ih pozovemo za prijateljske utakmice, ni tada ih nismo kaparisali, vec samo u zvanicnim utakmicama.. Tih utakmica pogotovo nema toliko da bi se isprobali svi "potencijalni"....
Ako se hocemo kvalifikovati, potreban nam je kvalitet, i on moze doci iz kvantiteta, ali ne nuzno velikog broja isprobanih igraca, vec prije bih rekao, velikog broja potencijalnih reprezentativaca BiH sa nasim civilnim i sportskim drzavljanstvom! Iz tog kvantiteta selektor treba da selektira kvalitet, odnosno one igrace koji ce ispuniti cilj!
Citao sam do ove recenice, dalje nisam, nema smisla, odjednom hrvati losi, zemlja sa 4,5 miliona stanovnika, cija je liga malo iznad nase premijerke sa izuzetkom miljenika Dinama, ne valjaju, oni koji su cijli niz godina u TOP 10 repki svijeta.damir_82 je napisao/la:Kazes da prepisemo od Hrvata? Znaci nece biti neuspjeh ako se ne kvalifikujemo u naredni krug? Da i to prepisemo?bhsport je napisao/la:Slazem se djelimicno, ali ovo dvoje se iskljucuje, ako se hcoes kvalifikovati moras imati kvalitet, a kvalitet ispliva iz kvantiteta, zbog toga svako ko se igdje pokaze mora biti kaparisan, tako ces od 5 kapara imati 1 da valja i to je uspjeh. Tako rade hrvati, dovoljno je prepisati.damir_82 je napisao/la: Nije nama cilj kaparisanje igraca, vec kvalifikovanje na velika takmicenja!
Ne mislim bas da Hrvati rade dobro..
Okupili su i kuntu i pantu kojem pradjed ima veze sa hrvatskom a on sa fudbalom, bore se za svakog, i oni imaju vremena da probaju igrace a mi ne. Zanimljivo stvarno.
Sa ekipom koju imamo i grupom koju imamo jeste neuspjeh ako se ne prodje u drugi krug, to je potpuno realan cilj. I to je nedavno i selektor izjavio, da je realno da prodjemo grupu.
Sa tobom se ocito ne moze ljudski ni razgovarati i to je zanimljivo, uvijek okreces vodu na svoj mlin, karakteristika svih safetovih podanika, ne daj Boze da oni ikad igdje pogrijese, bezgresnici.
Takvi ljudi nikad nikom dobro nisu donijeli pa nece ni nama.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Naravno da pokupe nase igrace kad smo mi nesposobni, i govoriti da hrvati nisu nista uradili, je pomalo glupo, za balkan su oni brazil, najvise su oni uradili do sada... Potrebno je da se isproba sto vise igraca da vidis, ko valja i ko ne, izgovori da se nemoze, je neprihvatljiv...damir_82 je napisao/la:Kazes da prepisemo od Hrvata? Znaci nece biti neuspjeh ako se ne kvalifikujemo u naredni krug? Da i to prepisemo?bhsport je napisao/la:Slazem se djelimicno, ali ovo dvoje se iskljucuje, ako se hcoes kvalifikovati moras imati kvalitet, a kvalitet ispliva iz kvantiteta, zbog toga svako ko se igdje pokaze mora biti kaparisan, tako ces od 5 kapara imati 1 da valja i to je uspjeh. Tako rade hrvati, dovoljno je prepisati.damir_82 je napisao/la: Nije nama cilj kaparisanje igraca, vec kvalifikovanje na velika takmicenja!
Ne mislim bas da Hrvati rade dobro.. Imali su generaciju iz devedesetih koja im je dovela vecinu tih potencijalnih sa kojima su se uspjeli kvalifikovati na velika takmicenja, ali gotovo nikad nesto i napraviti tamo.
Sa takvom energijom pokupili su i nama dosta potencijalnih reprezentativaca, a i drugim drzavama.
Da bi nas selektor isprobao sve potencijalne igrace koji se pominju, ne bi mu bili dovoljni FIFA termini ni za zvanicne ni za prijateljske utakmice.. Jednostavno je nemoguce toliko probavati pa ocekivati nesto u zvanicnim utakmicama...A i kad ih pozovemo za prijateljske utakmice, ni tada ih nismo kaparisali, vec samo u zvanicnim utakmicama.. Tih utakmica pogotovo nema toliko da bi se isprobali svi "potencijalni"....
Ako se hocemo kvalifikovati, potreban nam je kvalitet, i on moze doci iz kvantiteta, ali ne nuzno velikog broja isprobanih igraca, vec prije bih rekao, velikog broja potencijalnih reprezentativaca BiH sa nasim civilnim i sportskim drzavljanstvom! Iz tog kvantiteta selektor treba da selektira kvalitet, odnosno one igrace koji ce ispuniti cilj!
Vidim ja da si ti ipak sve procitao....bhsport je napisao/la: Citao sam do ove recenice, dalje nisam, nema smisla, odjednom hrvati losi, zemlja sa 4,5 miliona stanovnika, cija je liga malo iznad nase premijerke sa izuzetkom miljenika Dinama, ne valjaju, oni koji su cijli niz godina u TOP 10 repki svijeta.
Okupili su i kuntu i pantu kojem pradjed ima veze sa hrvatskom a on sa fudbalom, bore se za svakog, i oni imaju vremena da probaju igrace a mi ne. Zanimljivo stvarno.
Sa ekipom koju imamo i grupom koju imamo jeste neuspjeh ako se ne prodje u drugi krug, to je potpuno realan cilj. I to je nedavno i selektor izjavio, da je realno da prodjemo grupu.
Sa tobom se ocito ne moze ljudski ni razgovarati i to je zanimljivo, uvijek okreces vodu na svoj mlin, karakteristika svih safetovih podanika, ne daj Boze da oni ikad igdje pogrijese, bezgresnici.
Takvi ljudi nikad nikom dobro nisu donijeli pa nece ni nama.
Nigdje nisam napisao da su Hrvati losi!! Ne imputiraj!Ne mislim bas da Hrvati rade dobro..
Napisao sam da su Hrvati jako puno igraca doveli nakon uspjeha Bobana, Sukera, Zutog i ostalih....
To je jedna nevjerovatna injekcija koja im je puno pomogla da dovedu sve te "kunte i pante" koje nisu morali (bas puno) moliti i probavati (Rakitic i Petric su mozda izuzetci...)
Poenta mog posta je da od Hrvata ne trebamo prepisivati jer smatram da su i oni sami morali imati puno bolje rezultate nakon onakve generacije, nakon otvorenih vrata svih Hrvatskih domova sirom svijeta, ukljucujuci i BiH!
Koliko puta su Hrvati prosli grupu na SP-u od 1998.? Da nisu imali srece u zdrijebu mogli su lako i Brazil propustiti, ali to je nebitno (I u Francusku se kvalifikovali zahvaljujuci barazu i golu u gostima).
Ako vec savjetujes da prepisujemo, vjerujem da ces biti zadovoljan sa plasmanima na velika takmicenja i uglavnom povratkom nakon tri utakmice!?
Nisam Safetov podanik, samo gledam siru sliku stvari, nisam ogranicen i razmisljam.
Procitam sve argumente ljudi koji su protiv selektora, cak i onih koji traze njegovu smjenu, ali osim matrice Germania, Tino, Avdija, suskavac, zadnji vezni....na koje postoje logicni odgovori, nisam primjetio nesto bitno zbog cega bih bio medju onima koji traze selektorov skalp! (pogotovo ne nakon uspjeha!)
Pojedine igrace probati DA! Sto vise igraca isprobati je nemoguce, jer od silnih proba nemas kad da uigras postavu!Edviin je napisao/la: Naravno da pokupe nase igrace kad smo mi nesposobni, i govoriti da hrvati nisu nista uradili, je pomalo glupo, za balkan su oni brazil, najvise su oni uradili do sada... Potrebno je da se isproba sto vise igraca da vidis, ko valja i ko ne, izgovori da se nemoze, je neprihvatljiv...
Pogledaj igraca u klubu i vidjeces ko valja ko ne! Nije izgovor da se ne moze probati, vec cinjenica!
Hrvati su odlicna reprezentacija, koja je (moje misljenje) mogla napraviti puno vise nakon 1998. godine.. Ne znam zasto je tako tesko citati post, nigdje nisam rekao da su losi ili da nisu nista uradili..Mislim da su morali puno vise..
Mozda bi i Srbija danas bila u najmanje slicnoj poziciji da nisu bili pod sankcijama devedesetih (znaju Hrvati sta im je znacilo iskustvo iz Engleske u Francuskoj)....
Al igranje dobro u klubu jos neznaci, da ce biti dobar za repku... Probas po 1-2 igraca po utakmici, glavnina onih glavnih ostane ista i nemas opet toliku potrebu za uigravanje... Mi bi vec davno morali isprobavati novog zadnjeg veznog, novog napadaca i tako dalje...damir_82 je napisao/la:Pojedine igrace probati DA! Sto vise igraca isprobati je nemoguce, jer od silnih proba nemas kad da uigras postavu!Edviin je napisao/la: Naravno da pokupe nase igrace kad smo mi nesposobni, i govoriti da hrvati nisu nista uradili, je pomalo glupo, za balkan su oni brazil, najvise su oni uradili do sada... Potrebno je da se isproba sto vise igraca da vidis, ko valja i ko ne, izgovori da se nemoze, je neprihvatljiv...
Pogledaj igraca u klubu i vidjeces ko valja ko ne! Nije izgovor da se ne moze probati, vec cinjenica!
Hrvati su odlicna reprezentacija, koja je (moje misljenje) mogla napraviti puno vise nakon 1998. godine.. Ne znam zasto je tako tesko citati post, nigdje nisam rekao da su losi ili da nisu nista uradili..Mislim da su morali puno vise..
Mozda bi i Srbija danas bila u najmanje slicnoj poziciji da nisu bili pod sankcijama devedesetih (znaju Hrvati sta im je znacilo iskustvo iz Engleske u Francuskoj)....
Mogli su oni al nisu jbg, al za nas su oni brazil, barem sta se velikih takmicenja tice... ljudi bili 3ci na svijetu, bili u cetvrt finalu ep 2008, a za nas je ovo prvo takmicenje... I mi smo morala puno vise uraditi, pa nam je nakon 20 godina ovo prvi uspjeh... ako uzmes u obzir balkan, koliko god mi krivo bilo, hrvati su ako gledas sp i ep, daleko najbolji...
Ne znaci ni da ce dobre partije u reprezentaciji znaciti da je igrac dobar za odredjeni klub! Mnogo faktora utice na to...Sad vec pricamo o tehnickim detaljima.... probati ovoga ili onoga, zasto ovaj prije onoga..... A selektor bira, i do sada nije zapostavio nekog vrhunskog igraca naustrb Avdije, Tine, Tonija i svih ostalih koji su nam "trn u oku"...Edviin je napisao/la:Al igranje dobro u klubu jos neznaci, da ce biti dobar za repku... Probas po 1-2 igraca po utakmici, glavnina onih glavnih ostane ista i nemas opet toliku potrebu za uigravanje... Mi bi vec davno morali isprobavati novog zadnjeg veznog, novog napadaca i tako dalje...damir_82 je napisao/la:Pojedine igrace probati DA! Sto vise igraca isprobati je nemoguce, jer od silnih proba nemas kad da uigras postavu!Edviin je napisao/la: Naravno da pokupe nase igrace kad smo mi nesposobni, i govoriti da hrvati nisu nista uradili, je pomalo glupo, za balkan su oni brazil, najvise su oni uradili do sada... Potrebno je da se isproba sto vise igraca da vidis, ko valja i ko ne, izgovori da se nemoze, je neprihvatljiv...
Mogli su oni al nisu jbg, al za nas su oni brazil, barem sta se velikih takmicenja tice... ljudi bili 3ci na svijetu, bili u cetvrt finalu ep 2008, a za nas je ovo prvo takmicenje... I mi smo morala puno vise uraditi, pa nam je nakon 20 godina ovo prvi uspjeh... ako uzmes u obzir balkan, koliko god mi krivo bilo, hrvati su ako gledas sp i ep, daleko najbolji...
Ja sam Hrvate spomenuo kao odgovor drugom forumasu koji savjetuje da ih kopiramo!
Smatram da ne treba da ih kopiramo, jer oni nisu prolazili grupe na tim velikim takmicenjima sa igracima u puno boljim ekipama nego sto mi to danas imamo (a ako nisi primjetio pred Susica je od strane pojedinih forumasa postavljen imperativ prolaska grupe). Oni su od EP u Engleskoj napravili lijepu tradiciju ucesca na velikim takmicenjima, ali osim 98. i 08. nisu briljirali...
Nije mi nimalo krivo... Hrvatska je sigurno reprezentacija koja od 90.-tih na ovim prostorima ima najvise fudbalskog uspjeha, ali ne mislim da ih treba kopirati... jer da je ta politika ispravna, vjerovatno bi jos koji put prosli grupu na velikom takmicenju.. Mislim da to nije ispravan nacin i to je sve sto sam htio reci svojim postom!
- DonCorleone
- Kontakt:
Pomoz Bog braco, samo tako dalje, budite jaki i istrajni u pronalazenju nikova koji drugi ljudi koriste i ne sumnjam u vasu internet pobjedu. Na dobrom ste putu braco, ima njih jos, sve da ih pohvatate.storm_raider je napisao/la:Eh kada sam ja pisao ovdje da su to duplikati.adriano_leite je napisao/la:Hahaha brate jesi ga ulovio, svaka ti castVirtu4l je napisao/la:
http://forum.sportsport.ba/memberlist.p ... le&u=31558" onclick="window.open(this.href);return false;
samo vidi kad je zadnji put logovan na forum, a kad je Guzonja registrovan![]()
Meni ne mogu pobjeći.. Ma koliko ih ima, ne mozes ih sve ni pohvatati, ali kao sto neko rece, tacno isti stil pisanja i ista prica. Novi nickovi nicu li nicu, da bi ispalo ono kao eto, sve vise i vise raje prelazi na "pravu" stranu, progledala raja i shvatila ko je rak rana repke
. Smijesno i zalosno u isto vrijeme, ali sreca da ima normalnih ljudi.
Zuti Mravi, Hogari, Guzonje i ostali ljudski olos. Vrlo je lako uociti obrazac ponasanja internet 'ajduka i budala. Trajace to tako do SP, a nakon toga sve ce zavisiti od rezultata. To su bolesni ljudi koji svoje komplekse prema BiH lijece na ovaj nacin.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Tako je Edvine. To je govorim cijelo vrijeme. Pozvati Besica, Salatica, M.Vrancica isprobati ih u nekoj prijateljskoj sa laksim protivnikim i zadrzati jednog ili dvojicu. Tog jednog ili dvojicu jos isprobat bar jednom, dvaput od sljedece 4 prijateljske utakmice i to je sve. To nije neka nauka. Naravno kao sto si rekao kostur ekipe ( 9 igraca se ne mjenja ). Niko nije rekao da se treba isprobat 20 igraca, Nego 5,6 igraca.Edviin je napisao/la:damir_82 je napisao/la:Edviin je napisao/la: Al igranje dobro u klubu jos neznaci, da ce biti dobar za repku... Probas po 1-2 igraca po utakmici, glavnina onih glavnih ostane ista i nemas opet toliku potrebu za uigravanje... Mi bi vec davno morali isprobavati novog zadnjeg veznog, novog napadaca i tako dalje...
Isto tako Principatus je rekao ovo:
"Dovoljno bi bilo staviti pravog DMa, Besica, Salatica, pa i Kolasinca, pa cak Marija Vrancica, pa cak i mene ili nekog drugog forumasa"
damir_82 je odgovorio ovo:
"Mislim da sam vec pisao o tome... Tino je u jednoj utakmici pokazao da je losija verzija Medunjanina, za nuzdu mozda moze da uskoci.. Medunjanin u nasoj reprezentaciji ne igra razbijaca protivnickih napada (ponavljam kao papagaj)... I Vrancic mi nije djelovao kao razbijac protivnickih napada (moguce da je defanzivno jaci od Tine), Besica dugo nisam gledao, a Seo je zarobljen na beku, i njemu nema mrdanja sa te pozicije!"
Damire nisi rekao nista o Salaticu. Koji je pravi razbijac i u vrhunskoj formi. Zasto se njega ne zove. Ako je nacionalizam, onda je to 100% OK. Mada neznam zasto ga hvale Hajrovic i Jahic.
Druga stvar Damire. Pogresnog Vrancica si ti gledao. Mada ni taj trenutno nije losiji od Zahirovica ni po cemu. Koji naravno ima velike dosadasnje zasluge. Principatus ti je govorio o ovom Momku:
Mario Vrancic. 24 godine. igra za trecu ekipu 2 Bundeslige. Poceo 23 od 27 utakmica kao starter.
http://www.transfermarkt.de/de/mario-vr ... 39372.html
A ti si ocigledno mislio na brata mu. Damira Vrancica. 28 godina. Poceo 10 od 27 utakmica kao starter. Igra sa Bicakcicem 1 Bundesligu.
http://www.transfermarkt.de/de/damir-vr ... 18379.html
Da jos jednom ponovim. Nije problem da se pozove Zahirovic kao 22 igrac. Ili Tino Susic kao 23 igrac. Problem je da se ne radi mnogo na pronalasku pravog zadnjeg veznog. Koji ce igrati od pocetka. Ja Papeta donkle i razumjem. Ne zeli se odreci Zahirovica, skoro sve nade je polagao u njega. Ali on se na neki nacin kocka. Recept postoji. Pozvat Besica, Salatica, Maria Vrancica i mozda opet Hadzica i zadrzat najboljeg od njih. Neka se natjecu za mjesto prvotimca. U sljedece 4 prijateljse zadrzat kostur ekipe ( 9 igraca ) a na zadnjem veznom rotirati kandidate. Naravno kao sto govori moja formacija ispod. Moj prvi izbor za zadnjeg veznog bi bio jos uvjek bio Kolasinac. A Salihovic bi igro ljevog bocnog. A TIna Susica pozvat kao 23 igraca u Brazil. I problem rjesen. To je bar moje misljenje bilo i jos uvjek je. Ali nikad se nezna. Mozda i ja grijesim.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 28 mar 2014, 13:36, ukupno mijenjano 2 puta.
- adriano_leite
- Kontakt:
Nasu internet pobjedu? Meni se vise cini da se ti nadas toj internet pobjedi, zajedno sa svojim istomisljenicima. Nasa pobjeda je sasvim realna i opipljiva, a nikako internet pobjeda. Nasa pobjeda je ucesce na Svjetskom prvenstvu, dok se to ne bi reklo za tebe i takve. Vama je pobjeda to da vidite koliko ljudi ce popljuvati Savez i PapetaDonCorleone je napisao/la: Pomoz Bog braco, samo tako dalje, budite jaki i istrajni u pronalazenju nikova koji drugi ljudi koriste i ne sumnjam u vasu internet pobjedu. Na dobrom ste putu braco, ima njih jos, sve da ih pohvatate.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Tako nekako adriano, vidimo se na Maracani 
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Nadam se da mene nisi "gurnuo" u ovu grupu. Ali svejedno da ti odgovorim. Moj cilj je da se Bosna preko Nigerije kvalifikuje u drugi krug. I da u sljedecm kvalifikacija bude druga iza Belgije. Ako taj realan cilj Pape ispuni. Moze sto se mene tice voditi reprezentaciju jos 2,3,4 godine. Misljenja sam da ako otkrije pravog zadnjeg veznog i ako da Hajrovicu malo vecu sansu od 20,30 min na desnom krilu da smo blize tom cilju. Jer rjesavamo najdelikatniju poziciju, a sa Hajrovicem na krilu od pocetka dobivamo plan B. Koji je jako bitan takticki.adriano_leite je napisao/la:Nasu internet pobjedu? Meni se vise cini da se ti nadas toj internet pobjedi, zajedno sa svojim istomisljenicima. Nasa pobjeda je sasvim realna i opipljiva, a nikako internet pobjeda. Nasa pobjeda je ucesce na Svjetskom prvenstvu, dok se to ne bi reklo za tebe i takve. Vama je pobjeda to da vidite koliko ljudi ce popljuvati Savez i PapetaDonCorleone je napisao/la: Pomoz Bog braco, samo tako dalje, budite jaki i istrajni u pronalazenju nikova koji drugi ljudi koriste i ne sumnjam u vasu internet pobjedu. Na dobrom ste putu braco, ima njih jos, sve da ih pohvatate.. Medjutim, to je obicno pljuvanje i bacanje suplje koga treba Pape pozvati, koga je Pape pozvao, ali realnost je ucesce na Svjetskom.
- Goalgetter
- Kontakt:
Sta stoji danas u Sportu, kojih su to 20 igraca dobili pozivnicu?
- DonCorleone
- Kontakt:
Da, vasu internet pobjedu, vidim da provodite vrijeme analizirajuci tudje nikove i njihove datume prijave, pa reko da vam cestitam na razotkricu istih, to je za mene internet pobjeda, virtualno razotkrice internet olosa koji mucki pjuju po Safetu svetom.adriano_leite je napisao/la:Nasu internet pobjedu? Meni se vise cini da se ti nadas toj internet pobjedi, zajedno sa svojim istomisljenicima. Nasa pobjeda je sasvim realna i opipljiva, a nikako internet pobjeda. Nasa pobjeda je ucesce na Svjetskom prvenstvu, dok se to ne bi reklo za tebe i takve. Vama je pobjeda to da vidite koliko ljudi ce popljuvati Savez i PapetaDonCorleone je napisao/la: Pomoz Bog braco, samo tako dalje, budite jaki i istrajni u pronalazenju nikova koji drugi ljudi koriste i ne sumnjam u vasu internet pobjedu. Na dobrom ste putu braco, ima njih jos, sve da ih pohvatate.. Medjutim, to je obicno pljuvanje i bacanje suplje koga treba Pape pozvati, koga je Pape pozvao, ali realnost je ucesce na Svjetskom.
Sto se tice tog banaliziranja sitvacije i bacanja u isti kos svih ljudi koji ne dijele vase misljenje, to svakako nije vrijedno mog komentara. Nekolicina nas je ovde argumentovano objasnila 1000x sta ne valja, i sta se treba promijeniti, a odgovor je "mi smo u Brazilu, a vi niste, plesemo Sambu, a vi se patite, itd.", elem banaliziranje sitvacije na nevidjen nacin.
Dakle, nije pljuvanje i bacanje suplje ako argumentovano objasnis sta selektor ne radi kako treba, a ima poprilicno ludjackih poteza, prema tome postoji mjesto za kritiku. Vi ako to ne vidite, ili necete da vidite, ne morate. Igrajte se dalje otkrivanja nikova, banaliziranja sitvacije itd..
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
- adriano_leite
- Kontakt:
Bravo za tebe sto objasnjavas argumentovano sta selektor ne radi dobro, pored silnih fudbalskih znalaca oko Safeta, kao oni ne znaju sta treba i sta valja. Da je tako lako samo promijeniti ono sto mislis da ne valja, Engleska repka bi osvajala prvenstva, a ne bi godinama bila u reprezentativnoj agoniji. Nije to samo doci i reci treba uraditi to, to i to. Fudbal je malo drugaciji od toga, nije kompjuterski programiran kao igrice fm, pa da igraci slusaju ono sto im kazes. Fudbal je mnogo siri pojam od toga. Na stranu sve, ti eto iznosis argumentovano sta ne valja, ma kakvi ti argumenti bili, eto ako te ne poslusa, mora se Pape otjerati, jer pored takvog eminentnog strucnjaka, kako se Pape usudjuje raditi na svoj nacin?DonCorleone je napisao/la:Da, vasu internet pobjedu, vidim da provodite vrijeme analizirajuci tudje nikove i njihove datume prijave, pa reko da vam cestitam na razotkricu istih, to je za mene internet pobjeda, virtualno razotkrice internet olosa koji mucki pjuju po Safetu svetom.adriano_leite je napisao/la:Nasu internet pobjedu? Meni se vise cini da se ti nadas toj internet pobjedi, zajedno sa svojim istomisljenicima. Nasa pobjeda je sasvim realna i opipljiva, a nikako internet pobjeda. Nasa pobjeda je ucesce na Svjetskom prvenstvu, dok se to ne bi reklo za tebe i takve. Vama je pobjeda to da vidite koliko ljudi ce popljuvati Savez i PapetaDonCorleone je napisao/la: Pomoz Bog braco, samo tako dalje, budite jaki i istrajni u pronalazenju nikova koji drugi ljudi koriste i ne sumnjam u vasu internet pobjedu. Na dobrom ste putu braco, ima njih jos, sve da ih pohvatate.. Medjutim, to je obicno pljuvanje i bacanje suplje koga treba Pape pozvati, koga je Pape pozvao, ali realnost je ucesce na Svjetskom.
Sto se tice tog banaliziranja sitvacije i bacanja u isti kos svih ljudi koji ne dijele vase misljenje, to svakako nije vrijedno mog komentara. Nekolicina nas je ovde argumentovano objasnila 1000x sta ne valja, i sta se treba promijeniti, a odgovor je "mi smo u Brazilu, a vi niste, plesemo Sambu, a vi se patite, itd.", elem banaliziranje sitvacije na nevidjen nacin.
Dakle, nije pljuvanje i bacanje suplje ako argumentovano objasnis sta selektor ne radi kako treba, a ima poprilicno ludjackih poteza, prema tome postoji mjesto za kritiku. Vi ako to ne vidite, ili necete da vidite, ne morate. Igrajte se dalje otkrivanja nikova, banaliziranja sitvacije itd..
To sto ja necu da vidim ili ne mogu da vidim ili ne razumijem se u fudbal (po tvom misljenju), meni je sasvim dovoljno sto najveci fudbalski znalac na ovim prostorima, Ivica Osim, dijeli slicno misljenje i daje podrsku reprezentaciji i strucnom stabu. Meni je sasvim dovoljno cuti sta prica Ivica Osim i sta pricas ti, automatski mogu izabrati stranu i da sam najobicniji laik koji nije utakmice pogledao u zivotu, ali sticajem prilika, fudbal pratim jako dugo (odmah poslije rata, dakle 90-ih), pratio bih i duze da sam se ranije rodio, ali na te se stvari ne moze uticati.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Nemam sta pricati o Salaticu! Momak je ok, u godinama, i ne bas tolika klasa kako ga se pokusava predstaviti... Mozda bi bio najbolji od svih ponudjenih na toj poziciji, ali ne toliko bolji od mozda Besica ili Zahirovica...Ajax je napisao/la: Tako je Edvine. To je govorim cijelo vrijeme. Pozvati Besica, Salatica, M.Vrancica isprobati ih u nekoj prijateljskoj sa laksim protivnikim i zadrzati jednog ili dvojicu. Tog jednog ili dvojicu jos isprobat bar jednom, dvaput od sljedece 4 prijateljske utakmice i to je sve. To nije neka nauka. Naravno kao sto si rekao kostur ekipe ( 9 igraca se ne mjenja ). Niko nije rekao da se treba isprobat 20 igraca, Nego 5,6 igraca.
Isto tako Principatus je rekao ovo:
"Dovoljno bi bilo staviti pravog DMa, Besica, Salatica, pa i Kolasinca, pa cak Marija Vrancica, pa cak i mene ili nekog drugog forumasa"
damir_82 je odgovorio ovo:
"Mislim da sam vec pisao o tome... Tino je u jednoj utakmici pokazao da je losija verzija Medunjanina, za nuzdu mozda moze da uskoci.. Medunjanin u nasoj reprezentaciji ne igra razbijaca protivnickih napada (ponavljam kao papagaj)... I Vrancic mi nije djelovao kao razbijac protivnickih napada (moguce da je defanzivno jaci od Tine), Besica dugo nisam gledao, a Seo je zarobljen na beku, i njemu nema mrdanja sa te pozicije!"
Damire nisi rekao nista o Salaticu. Koji je pravi razbijac i u vrhunskoj formi. Zasto se njega ne zove. Ako je nacionalizam, onda je to 100% OK. Mada neznam zasto ga hvale Hajrovic i Jahic.
Druga stvar Damire. Pogresnog Vrancica si ti gledao. Mada ni taj trenutno nije losiji od Zahirovica ni po cemu. Koji naravno ima velike dosadasnje zasluge. Principatus ti je govorio o ovom Momku:
Mario Vrancic. 24 godine. igra za trecu ekipu 2 Bundeslige. Poceo 23 od 27 utakmica kao starter.
http://www.transfermarkt.de/de/mario-vr ... 39372.html
A ti si ocigledno mislio na brata mu. Damira Vrancica. 28 godina. Poceo 10 od 27 utakmica kao starter. Igra sa Bicakcicem 1 Bundesligu.
http://www.transfermarkt.de/de/damir-vr ... 18379.html
Da jos jednom ponovim. Nije problem da se pozove Zahirovic kao 22 igrac. Ili Tino Susic kao 23 igrac. Problem je da se ne radi mnogo na pronalasku pravog zadnjeg veznog. Koji ce igrati od pocetka. Ja Papeta donkle i razumjem. Ne zeli se odreci Zahirovica, skoro sve nade je polagao u njega. Ali on se na neki nacin kocka. Recept postoji. Pozvat Besica, Salatica, Maria Vrancica i mozda opet Hadzica i zadrzat najboljeg od njih. Neka se natjecu za mjesto prvotimca. U sljedece 4 prijateljse zadrzat kostur ekipe ( 9 igraca ) a na zadnjem veznom rotirati kandidate. Naravno kao sto govori moja formacija ispod. Moj prvi izbor za zadnjeg veznog bi bio jos uvjek bio Kolasinac. A Salihovic bi igro ljevog bocnog. A TIna Susica pozvat kao 23 igraca u Brazil. I problem rjesen. To je bar moje misljenje bilo i jos uvjek je. Ali nikad se nezna. Mozda i ja grijesim.
Nisam gledao pogresnog Vrancica! Onog pravog iz Paderborna sam gledao... Ovaj drugi i ne igra bas precesto...
Besic ce vjerovatno i biti pozvan, Salatic i Vrancic ne vjerujem...Hadzic nit smrdi nit mirise... Zahirovic i Besic ce vjerovatno konkurisati za tu poziciju, a Mario ce nadam se u Bundesligu, pa vec prva prijateljska poslije SP-a u Augustu da bude u reprezentaciji....skupa sa Arslanagicem...
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 3 gosta.