Safet Sušić - Pape

Ajax
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Ajax » 28 mar 2014, 19:33

damir_82 je napisao/la:
Nemam sta pricati o Salaticu! Momak je ok, u godinama, i ne bas tolika klasa kako ga se pokusava predstaviti... Mozda bi bio najbolji od svih ponudjenih na toj poziciji, ali ne toliko bolji od mozda Besica ili Zahirovica...
Nisam gledao pogresnog Vrancica! Onog pravog iz Paderborna sam gledao... Ovaj drugi i ne igra bas precesto...
Besic ce vjerovatno i biti pozvan, Salatic i Vrancic ne vjerujem...Hadzic nit smrdi nit mirise... Zahirovic i Besic ce vjerovatno konkurisati za tu poziciju, a Mario ce nadam se u Bundesligu, pa vec prva prijateljska poslije SP-a u Augustu da bude u reprezentaciji....skupa sa Arslanagicem...
OK. Razumjem ja tebe sve i ima logike u tome. Osim da se ja pitam ja bi pozvao i Salatica i Vrancica kao i naravno Besica. Isprobao ih na licu mjesta. Ko se najbolje slaze sa ekipom itd. itd. Ali eto vjerovatno ce biti kao sto ti kazes. Vjerovatno to Pape smatra kao stvaranje neke dodane napetosti, mada pitanje je dali bi to bilo tako. To me je jedino zanimalo. Ostalo mi je sve vise manje jasno, kako ce da bude. Mozda nebi bila losa ideja da bar jedno poluvrijeme Kolasinac odigrao tog zadnjeg veznog a Salihovic ljevog bocnog. Nije Salihovic los u obrani na boku ( ionako svaku drugu tekmu igra u klubu lijevo krilo ), sta god pojedinci mislili. Odigrao je to vise puta sa Lulicem u paru. On je uvjek bio vise bek/krilo nego zadnji vezni po meni.

Sto se mene tice bolje probat neke varijante u prijateljskim pa cak se i zajebat. Pa da znas na cemu si. Nego da se ne proba nista novo. I uvjek se igra na jedno te isti nacin. Jedno te ista ekipa.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 28 mar 2014, 20:07, ukupno mijenjano 1 put.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 28 mar 2014, 19:53

Joj ubite se svi redom!! Ubiste ovu temu.....vise gluposti, prepotencije, adrenalina i placenika nema ni na jednoj drugoj temi

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 mar 2014, 20:12

[quote="DonCorleone" quote]

Pomoz Bog braco.

Odmoz ti Bog sestro.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 28 mar 2014, 20:26

Ajax je napisao/la:
damir_82 je napisao/la:
Nemam sta pricati o Salaticu! Momak je ok, u godinama, i ne bas tolika klasa kako ga se pokusava predstaviti... Mozda bi bio najbolji od svih ponudjenih na toj poziciji, ali ne toliko bolji od mozda Besica ili Zahirovica...
Nisam gledao pogresnog Vrancica! Onog pravog iz Paderborna sam gledao... Ovaj drugi i ne igra bas precesto...
Besic ce vjerovatno i biti pozvan, Salatic i Vrancic ne vjerujem...Hadzic nit smrdi nit mirise... Zahirovic i Besic ce vjerovatno konkurisati za tu poziciju, a Mario ce nadam se u Bundesligu, pa vec prva prijateljska poslije SP-a u Augustu da bude u reprezentaciji....skupa sa Arslanagicem...
OK. Razumjem ja tebe sve i ima logike u tome. Osim da se ja pitam ja bi pozvao i Salatica i Vrancica kao i naravno Besica. Isprobao ih na licu mjesta. Ko se najbolje slaze sa ekipom itd. itd. Ali eto vjerovatno ce biti kao sto ti kazes. Vjerovatno to Pape smatra kao stvaranje neke dodane napetosti, mada pitanje je dali bi to bilo tako. To me je jedino zanimalo. Ostalo mi je sve vise manje jasno, kako ce da bude. Mozda nebi bila losa ideja da bar jedno poluvrijeme Kolasinac odigrao tog zadnjeg veznog a Salihovic ljevog bocnog. Nije Salihovic los u obrani na boku ( ionako svaku drugu tekmu igra u klubu lijevo krilo ), sta god pojedinci mislili. Odigrao je to vise puta sa Lulicem u paru. On je uvjek bio vise bek/krilo nego zadnji vezni po meni.

Sto se mene tice bolje probat neke varijante u prijateljskim pa cak se i zajebat. Pa da znas na cemu si. Nego da se ne proba nista novo. I uvjek se igra na jedno te isti nacin. Jedno te ista ekipa.
Nije se rodio ko je narodu ugodio! Neko hoce nove igrace, neko pobjede u prijateljskim, neko oboje....
Ja hocu dres reprezentacije natopljen znojem...i velika takmicenja! I jedva cekam da ovo nase prvo pocne.... ;)

mujezin
Kontakt:

Post Postao/la mujezin » 28 mar 2014, 20:28

Safete, počeo si da skrećeš s pravog puta pozivajući bratića, svi koji prate fudbal uvidjeli su da Tino nije kvalitet ni za širi spisak, a kamoli da ide na Sp.

Nepotizam je bez ikakve sumnje vrsta nepravde i kao takav je oštro osuđen u Islamu.
Uzvišeni Allah poručuje:
"Uistinu, Allah naređuje pravdu i dobročinstvo i davanje rodbini, a zabranjuje razvrat, ružne stvari i tiraniju...pravedni budite"

Ti si naš najbolji selektor u historiji, i kao takvog te molim da se vratiš na pravi put i svi će biti zadovoljni. Amin!

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 28 mar 2014, 23:33

Treba nam dokaz da su problemi proslost,jasan dokaz.Sa nerijesenim problemima ne smijemo u Brazil.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 29 mar 2014, 00:58

harishp je napisao/la:
DonCorleone je napisao/la:
Pomoz Bog braco.

Odmoz ti Bog sestro.
Sta si se opteretio bolan :D .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 29 mar 2014, 01:05

Cuj Salatica nisu zeljeli neki igraci u repki pa licno je.bem majku ko god ga nije htio u reprezentaciji taj samim tim ne zeli dobro ovoj drzavi fujj djubrad jedna

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 29 mar 2014, 01:05

Koje igrace je zvao za poziciju zadnjeg veznog?

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 29 mar 2014, 01:07

adriano_leite je napisao/la:
Bravo za tebe sto objasnjavas argumentovano sta selektor ne radi dobro, pored silnih fudbalskih znalaca oko Safeta, kao oni ne znaju sta treba i sta valja.

Meni je sasvim dovoljno cuti sta prica Ivica Osim i sta pricas ti, automatski mogu izabrati stranu i da sam najobicniji laik koji nije utakmice pogledao u zivotu, ali sticajem prilika, fudbal pratim jako dugo (odmah poslije rata, dakle 90-ih), pratio bih i duze da sam se ranije rodio, ali na te se stvari ne moze uticati.
Pored silnih fudbalskih znalaca :lol: . Nadam se da ne mislis na Piplicu, Sredojevica i Baljica :lol: . Oni znaju najvise da nista ne znaju. Imas jedino Osima koji je kompetentan, ali u dubokim godinama, njemu treba mir i nikakva vrsta stresa, takve su mu i izjave i ja njega potpuno razumijem.

1) Posto pratis vec tako dugo fudbal, mislim da ces se sloziti sa mnom ako konstatiram da je amaterski igrati sa Misimovicem u prvih II, kada nemas dva osiguraca, a da je pri tom ludjacki kada imas samo Medunjanina na 6tici.

2) Sigurno ces se sloziti da je nakon 10 propalih slucaja guranja Vedada Ibisevica na krilo, doslo vrijeme da se i takva jedna glupost prekine.?

3) Vjerovatno i ti nisi za to da nam poluamateri igraju na neprirodnim pozicijama?

Tacka 1-3 je argumentovana kritika na racun Safeta. Vjerovatno bi se sve i jedan objektivan covjek slozio sa ovim, ali ja znam da ce tebi to ipak teze pasti i to ne samo tebi.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 29 mar 2014, 07:37

Bravo za tebe sto objasnjavas argumentovano sta selektor ne radi dobro, pored silnih fudbalskih znalaca oko Safeta, kao oni ne znaju sta treba i sta valja.

Meni je sasvim dovoljno cuti sta prica Ivica Osim i sta pricas ti, automatski mogu izabrati stranu i da sam najobicniji laik koji nije utakmice pogledao u zivotu, ali sticajem prilika, fudbal pratim jako dugo (odmah poslije rata, dakle 90-ih), pratio bih i duze da sam se ranije rodio, ali na te se stvari ne moze uticati.
Pored silnih fudbalskih znalaca :lol: . Nadam se da ne mislis na Piplicu, Sredojevica i Baljica :lol: . Oni znaju najvise da nista ne znaju. Imas jedino Osima koji je kompetentan, ali u dubokim godinama, njemu treba mir i nikakva vrsta stresa, takve su mu i izjave i ja njega potpuno razumijem.

1) Posto pratis vec tako dugo fudbal, mislim da ces se sloziti sa mnom ako konstatiram da je amaterski igrati sa Misimovicem u prvih II, kada nemas dva osiguraca, a da je pri tom ludjacki kada imas samo Medunjanina na 6tici.

2) Sigurno ces se sloziti da je nakon 10 propalih slucaja guranja Vedada Ibisevica na krilo, doslo vrijeme da se i takva jedna glupost prekine.?

3) Vjerovatno i ti nisi za to da nam poluamateri igraju na neprirodnim pozicijama?

Tacka 1-3 je argumentovana kritika na racun Safeta. Vjerovatno bi se sve i jedan objektivan covjek slozio sa ovim, ali ja znam da ce tebi to ipak teze pasti i to ne samo tebi.

1 i 2 su iskljucivo spirtske tacke i o tome sa da diskutirati. Kritike su opravdane i razumne, ali Susic je taj koji odlucuje i snosi odgovornost za svoje odluke. Znamo da grjesi, ali nadji trenera (covjeka) koji to neradi! O tome se moze diskutirati, ali na nekom dostojanstvenom nivou.

3 je opet omalozavanje, nemoze se bez toga!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 29 mar 2014, 10:15

1) Misimovic je igrac koji u svakom momentu moze odluciti utakmicu i zbog toga igra. Nebitno je li u formi ili nije, on je taj koji uvijek moze povuci neki potez i rijesiti tekmu. Nebitno je li fizicki spreman ili nije, covjek ima znanje. Sto se tice njegove forme, fizicke spreme, itekako me nervira, ali nije razlog da se Papetu skida glava zbog toga. Zanimljivo mi je vidjeti da dosta ljudi ne zeli gledati Misketa u prvih 11, ali kada ga je Pape izbacio iz prvih 11, pa se desilo rafalanje, tada je "raja" dala podrsku Misketu, wtf?!?! Sto se tice 2 osiguraca nazad, imali smo ih u Rahimicu i Zahirovicu, ali ne valjaju nam ni Rahimic ni Zahirovic, ali kada Pape promijeni to, onda ne valja on. Ponasas se kao da imamo mali milion razbijaca na sredini terena i da cekaju u redu na poziv Papeta, a to je daleko od istine.

2) Vedad Ibisevic nikada nije igrao klasicno krilo! To sto je pokrivao desnu stranu u defanzivi, ne svrstava ga u krila, nego jednostavno rotacija, da pojaca desnu stranu, da Mujdzi olaksa zivot. Daleko je to od gluposti ;) .

3) Svaki igrac koji igra lopte i za takvo nesto dobija pare, daleko je od amatera. Ja sam prije za to da se amateri prestanu mijesati u posao selektora.

Sto se tice strucnjaka, Ivica Osim je najveci na ovim prostorima, ali eto ti ga pokusavas degradirati kao da je on sada star, da mu ne treba stres itd. Da se Osim obrusi na Papeta, ti bi koristio Osima kao svoj argument, ali ovako je Osim ipak djedica koji se ne treba uzrujavati pa "miri zaracene strane". Sto se tice ostalih, strucnjakom mozes nazvati nekoga ko je imao zapazenu karijeru kao trener, kao igrac ili kao bilo kakakv sportski radnik. Naravno, ne treba banalizirati stvari pa reci da je Braco Vrbanjusa strucnjak. Spominjes Baljica, Sredojevica i Piplicu, pa svi ti ljudi znaju o lopti vise nego sto ces ti ikada znati. Vjerovatno su vise godina u fudbalu nego sto ih ti imas. Kako te nije stid degradirati jednog Baljica, koji je onomad otisao u Real Madrid. Hej, Real Madrid ga kupio za tada vrtoglavih 26 miliona eura! Igrao je u jakom Feneru prije tog transfera i samo je nesreca sa povredama zaustavila Baljica da napravi jos vecu karijeru, ali ne, nema Baljic pojma, amater. Piplica je dugo godina branio u jednoj Bundesligi, ali ne, ni on ne zna. Vlatko Glavas i Vedin Music su dosta dobrih stvari rekli kada je bio prenos utakmice protiv Egipta, ali ne znaju ni oni. Ne zna ni Predrag Pasic, ne zna ni Hasan Salihamidzic, ne zna ni Muhamed Konjic, ni Baka, ni Hadzibegic, ni ostali. Niko nista ne zna, ali znaju DonCorleone, gringo, principatus, mrav, dubrovnik, bhsport, drummer i ostali eminentni strucnjaci sa naseg foruma, kojih nema nigdje na fudbalskoj mapi. Nek bivsi treneri i fudbaleri ne znaju, ali eto zna grupa forumasa koja se ne moze istinski radovati za nas uspjeh, jer Boze dragi, BiH moze bolje, BiH je navikla na velika takmicenja, BiH ima milion dobrih fudbalera, sve nosioci igre u svojim timovima u ligama petice.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Sluzbenik
Kontakt:

Post Postao/la Sluzbenik » 29 mar 2014, 10:55

1) Misimovic je igrac koji u svakom momentu moze odluciti utakmicu i zbog toga igra. Nebitno je li u formi ili nije, on je taj koji uvijek moze povuci neki potez i rijesiti tekmu. Nebitno je li fizicki spreman ili nije, covjek ima znanje. Sto se tice njegove forme, fizicke spreme, itekako me nervira, ali nije razlog da se Papetu skida glava zbog toga. Zanimljivo mi je vidjeti da dosta ljudi ne zeli gledati Misketa u prvih 11, ali kada ga je Pape izbacio iz prvih 11, pa se desilo rafalanje, tada je "raja" dala podrsku Misketu, wtf?!?! Sto se tice 2 osiguraca nazad, imali smo ih u Rahimicu i Zahirovicu, ali ne valjaju nam ni Rahimic ni Zahirovic, ali kada Pape promijeni to, onda ne valja on. Ponasas se kao da imamo mali milion razbijaca na sredini terena i da cekaju u redu na poziv Papeta, a to je daleko od istine.

2) Vedad Ibisevic nikada nije igrao klasicno krilo! To sto je pokrivao desnu stranu u defanzivi, ne svrstava ga u krila, nego jednostavno rotacija, da pojaca desnu stranu, da Mujdzi olaksa zivot. Daleko je to od gluposti ;) .

3) Svaki igrac koji igra lopte i za takvo nesto dobija pare, daleko je od amatera. Ja sam prije za to da se amateri prestanu mijesati u posao selektora.

Sto se tice strucnjaka, Ivica Osim je najveci na ovim prostorima, ali eto ti ga pokusavas degradirati kao da je on sada star, da mu ne treba stres itd. Da se Osim obrusi na Papeta, ti bi koristio Osima kao svoj argument, ali ovako je Osim ipak djedica koji se ne treba uzrujavati pa "miri zaracene strane". Sto se tice ostalih, strucnjakom mozes nazvati nekoga ko je imao zapazenu karijeru kao trener, kao igrac ili kao bilo kakakv sportski radnik. Naravno, ne treba banalizirati stvari pa reci da je Braco Vrbanjusa strucnjak. Spominjes Baljica, Sredojevica i Piplicu, pa svi ti ljudi znaju o lopti vise nego sto ces ti ikada znati. Vjerovatno su vise godina u fudbalu nego sto ih ti imas. Kako te nije stid degradirati jednog Baljica, koji je onomad otisao u Real Madrid. Hej, Real Madrid ga kupio za tada vrtoglavih 26 miliona eura! Igrao je u jakom Feneru prije tog transfera i samo je nesreca sa povredama zaustavila Baljica da napravi jos vecu karijeru, ali ne, nema Baljic pojma, amater. Piplica je dugo godina branio u jednoj Bundesligi, ali ne, ni on ne zna. Vlatko Glavas i Vedin Music su dosta dobrih stvari rekli kada je bio prenos utakmice protiv Egipta, ali ne znaju ni oni. Ne zna ni Predrag Pasic, ne zna ni Hasan Salihamidzic, ne zna ni Muhamed Konjic, ni Baka, ni Hadzibegic, ni ostali. Niko nista ne zna, ali znaju DonCorleone, gringo, principatus, mrav, dubrovnik, bhsport, drummer i ostali eminentni strucnjaci sa naseg foruma, kojih nema nigdje na fudbalskoj mapi. Nek bivsi treneri i fudbaleri ne znaju, ali eto zna grupa forumasa koja se ne moze istinski radovati za nas uspjeh, jer Boze dragi, BiH moze bolje, BiH je navikla na velika takmicenja, BiH ima milion dobrih fudbalera, sve nosioci igre u svojim timovima u ligama petice.
e brate svaka ti dala

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 29 mar 2014, 11:34

najjače su mi argumenti za misketa tipa: "on je igrač koji u svakom trenutku može jednim potezom odlučiti utakmicu, zato i igra"..

pa slobodno onda nek i safet zaigra, nek se vrati fudbalu, on će nam sigurno biti ključan igrač jer sigurno da može odlučiti utakmicu jednim potezom, nije on zaboravio igrati lopte.. a miske nek nam igra do 50te godine, jer ipak on može utakmicu odlučiti jednim potezom.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 29 mar 2014, 13:05

Kako te nije stid degradirati jednog Baljica, koji je onomad otisao u Real Madrid. Hej, Real Madrid ga kupio za tada vrtoglavih 26 miliona eura!

Niko nista ne zna, ali znaju DonCorleone, gringo, principatus, mrav, dubrovnik, bhsport, drummer i ostali eminentni strucnjaci sa naseg foruma, kojih nema nigdje na fudbalskoj mapi. Nek bivsi treneri i fudbaleri ne znaju, ali eto zna grupa forumasa koja se ne moze istinski radovati za nas uspjeh, jer Boze dragi, BiH moze bolje, BiH je navikla na velika takmicenja, BiH ima milion dobrih fudbalera, sve nosioci igre u svojim timovima u ligama petice.
Eto radi ovog podebljanog sam te i citirao, vi zaista mislite da se neko od nas ne raduje uspjehu i da ste samo vi ti istinski dobri insanski navijaci reprezentacije BiH, jer ste toboga uz Safeta u vremenima kada nas je on odveo na SP, a mi olos koji vodi drzavni udar. Zapravo je to najveca glupost i notorna laz. Mi u najmanju ruku zelimo uspjeh ovoj reprezentaciji kao i vi, ali nemamo namjeru da zmireci idemo kroz svijet, to je velika razlika izmedju nas i vas.

A zasto mislim da putujete zmireci? Pa pogledaj tacku 1-3 i tvoje relativiranje istih. Na drugoj sam te cekao i docekao, tu sam zelio da pocnes relativirati, i to si i uradio i pokazao da se ne razumijes u fudbal. Nazalost, svako ko zeli da relativira stavljanje Ibisevica na krilo, ne shvata poentu fudbala. Ibisevic se gubi na krilu, svaki iskorak na desno krilo, je igrac manje u nasem timu. To se ponovilo deset puta, i deset puta je zakazao. Meni je to dovoljno da vidim da taj ko ga tu stavlja nema veze svezom. Ako nesto ne ide, treba to promijeniti, a to definitivno ne ide.

Za Misimovica si probao takodjer nesto objasnjati da treba igrati itd., a nisi se uopste osvrnuo na ono sto ja zapravo zamjeram Susicu, a to je da igra bez dva zadnja vezna kada ubacuje Misketa. Dakle, ne radi se o Misketovim sposobnostima, nego se radi o Susicevim propustima u taktickom smislu. Mislim da si ti to shvatio ali nisi se htio na to osvrnuti. A da ne spominjem ovde ubacivanje Pjanica-Misimovica-Medunjanina u prvih II, bez osiguraca, pa to je mislim nestvarno, ali i na to se zmiri.

A to sto pokusavas mene ocrniti u vezi Baljica je samo jos jedan bezobrazan pokusaj u nizu predstavljanja tebe i vase grupice kao dobre A-moralne insane. Dakle, ja za razliku od tebe znam da diferenciram izmedju igrackih i taktickih sposobnosti, i posto si ti rekao da je Susic okupljem "znalcima", ja sam se samo nasmijao na to, jer Baljic je vrlo dobar igrac bio, ali meni ne djeluje kao takticki mudar covjek, a kamoli znalac, za tako nesto ti treba vise nego dobra igracka karijera. Dakle, probaj sledeci put da razlikujes izmedju dobrog igraca i "znalca" u taktickom smislu i mani se tih moralnih uvlakusa, jer ne pali. Cuj kako me nije stid napasti Baljica, pa poceh pricati o njegovim fudbalskim sposobnostima :lol: . Dakle, tu smo vec kod zadnje tacke, ne mora neko biti znalac i mudar ako je godinama u fudbalu, to nista ne znaci, pogotovo to nista ne znaci za takticke zamisli.

Sto se tice hvatanja zadnje slamke sa tvoje strane, kao nemamo rijesenja za DM. Pa da se nije vodio zimski san, mozda bi iste ipak imali. Meni ovako iz prve padaju na pamet imena poput Besica, Salatica, Kolasinca, svi oni mogu igrati 6ticu veoma dobro, barem bolje od poluamatera koji kroce nasom A reprezentacijom, i koje samo i iskljucivo, pazi ljubimci Safetovog lika ne vide, pa naravno da ne vide, jer da vide, morali bi ga kritikovati, zato je bolje zmiriti i praviti se da je Susic Jr. DM i izvlaciti se na to, da on ipak nije tako los igrac, sto je jadan pokusaj relativiranja sitvacije.

I za kraj da se nadovezem na kritiku, probaj da razlikujes konstruktivni dialog od pljuvanja pa ce biti bolje za sve nas, jer onda ne moramo razjasnjavati najjednostavnije stvari u kilometarskim postovima. Najveca zapadna drustva su rasla na temeljima promjena i socijalne kritike, bunta i revolucije. Posto svaki pokusaj konstruktivne kritike na racun Safeta banalno relativiras, ne pada mi na pamet dalje voditi bilo kakvu diskusiju, pogotovo kada vidim na kako prljav nacin istu vodis (primjer Baljic).

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 29 mar 2014, 13:31

Kako te nije stid degradirati jednog Baljica, koji je onomad otisao u Real Madrid. Hej, Real Madrid ga kupio za tada vrtoglavih 26 miliona eura!

Niko nista ne zna, ali znaju DonCorleone, gringo, principatus, mrav, dubrovnik, bhsport, drummer i ostali eminentni strucnjaci sa naseg foruma, kojih nema nigdje na fudbalskoj mapi. Nek bivsi treneri i fudbaleri ne znaju, ali eto zna grupa forumasa koja se ne moze istinski radovati za nas uspjeh, jer Boze dragi, BiH moze bolje, BiH je navikla na velika takmicenja, BiH ima milion dobrih fudbalera, sve nosioci igre u svojim timovima u ligama petice.
Eto radi ovog podebljanog sam te i citirao, vi zaista mislite da se neko od nas ne raduje uspjehu i da ste samo vi ti istinski dobri insanski navijaci reprezentacije BiH, jer ste toboga uz Safeta u vremenima kada nas je on odveo na SP, a mi olos koji vodi drzavni udar. Zapravo je to najveca glupost i notorna laz. Mi u najmanju ruku zelimo uspjeh ovoj reprezentaciji kao i vi, ali nemamo namjeru da zmireci idemo kroz svijet, to je velika razlika izmedju nas i vas.

A zasto mislim da putujete zmireci? Pa pogledaj tacku 1-3 i tvoje relativiranje istih. Na drugoj sam te cekao i docekao, tu sam zelio da pocnes relativirati, i to si i uradio i pokazao da se ne razumijes u fudbal. Nazalost, svako ko zeli da relativira stavljanje Ibisevica na krilo, ne shvata poentu fudbala. Ibisevic se gubi na krilu, svaki iskorak na desno krilo, je igrac manje u nasem timu. To se ponovilo deset puta, i deset puta je zakazao. Meni je to dovoljno da vidim da taj ko ga tu stavlja nema veze svezom. Ako nesto ne ide, treba to promijeniti,a to definitivno ne ide.

Za Misimovica si probao takodjer nesto objasnjati da treba igrati itd., a nisi se uopste osvrnuo na ono sto ja zapravo zamjeram Susicu, a to je da igra bez dva zadnja vezna kada ubacuje Misketa. Dakle, ne radi se o Misketovim sposobnostima, nego se radi o Susicevim propustima u taktickom smislu. Mislim da si ti to shvatio ali nisi se htio na to osvrnuti. A da ne spominjem ovde ubacivanje Pjanica-Misimovica-Medunjanina u prvih II, bez osiguraca, pa to je mislim nestvarno, ali i na to se zmiri.

A to sto pokusavas mene ocrniti u vezi Baljica je samo jos jedan bezobrazan pokusaj u nizu predstavljanja tebe i vas kao dobre A- moralne insane. Dakle, ja za razliku od tebe znam da diferenciram izmedju igrackih i taktickih sposobnosti, i posto si ti rekao da je Susic okupljem "znalcima", ja sam se nasmijao, jer Baljic je vrlo dobar igrac bio, ali meni ne djeluje kao takticki mudar covjek,a kamoli znalac, za tako nesto ti treba vise nego dobra igracka karijera. Dakle, probaj sledeci put da razlikujes izmedju dobrog igraca i "znalca" u taktickom smislu i mani se tih moralnih uvlakusa, jer ne pali. Cuj kako me nije stid napasti Baljica, pa poceh pricati o njegovim fudbalskim sposbnostima :lol: .

I tu smo vec kod zadnje tacke, ne mora neko biti znalac i mudar ako je godinama u fudbalu, to nista ne znaci, pogotovo to nista ne znaci za takticke zamisli. I sto se tice hvatanja zadnje slamke sa tvoje strane, kao nemamo rijesenja za DM. Pa da se nije vodio zimski san, mozda bi iste ipak imali. Meni ovako iz prve padaju na pamet imena poput Besica, Salatica, Kolasinca, svi oni mogu igrati 6ticu veoma dobro, barem bolje od poluamatera koji kroce nasom A reprezentacijom, i koje samo i iskljucivo, pazi ljubimci Safetovog lika ne vide, pa naravno da ne vide, jer da vide, morali bi ga kritikovati, zato je bolje zmiriti i praviti se da je Susic Jr. DM i izvlaciti na to, da on ipak nije tako los igrac, sto je jadan pokusaj relativiranja sitvacije.

I za kraj da se nadovezem na kritiku, probaj da razlikujes konstruktivni dialog od pljuvanja pa ce biti bolje za sve nas, jer onda ne moramo razjasnjavati najjednostavnije stvari u kilometarskim postovima. Najveca zapadna drustva su rasla na temeljima promjena i socijalne kritike, bunta i revolucije. Posto svaki pokusaj konstruktivne kritike na racun Safeta banalno relativiras, ne pada mi na pamet dalje voditi bilo kakvu diskusiju, pogotovo kada vidim na koji prljav nacin istu vodis (primjer Baljic).
Znaci, Ibisevic igra desno krilo jer u defanzivi zatvara desnu stranu? Znaci li to da i Wayne Rooney igra sve osim spica? Ocigledno je da ti pokazujes fudbalsko neznanje, jer ti nisu jasne rotacije. Umjesto Ibisevica, moga bi i Dzeko da zatvara tu stranu, ali je za razlike od Ibisevica, Dzeko ipak manje pokretan igrac, dok Vedo moze trcati 2 utakmice. Zasto ne igramo sa klasicnim desnim krilom? Mozda zato sto Vedo ima osjecaj za gol i zato sto su vece sanse da ce napadac zabiti gol nego krilo? Zato sto je Mujdza izuzetno dobar u napadu pa moze drzati desnu stranu sam? Barem je tako bilo prije povrede.

Sto se tice Misketa i ta dva razbijaca, kada smo imali razbijace Rahimica i Zahirovica, tada ih niste zeljeli u timu, Da li je bilo tako? Iako je super izgledalo sa njima dvojicom na toj poziciji, bila je prica kako nisu standardni i da ne treba da igraju. Sada kada nemamo tu razbijace, opet ne valja. Trazi se Besic koji je stoper, trazi se Salatic koji nema nase papire, trazi se neki peti deseti. Kada bude igrao Besic, trazit ce se opet neki drugi i tako u krug. Vrijeme me je tome naucilo, jer je vazda tako. Nikada zadovoljni, a zele dobro nasoj repki, raduju se, how yes no.

Baljic, naravno da ga ponizavas sa svojim komentarima. Pokusavas ispasti veci znalac od nekog ko je igrao na tom nivou, ko je toliko toga dao repki i ko je imao karijeru kakvi mnogi nasi reprezentativci nece imati ni u career modeu na nekoj fudbalskoj simulaciji.

Ja pljujem? Gdje sam to popljuvao? Iznio sam cinjenice, da ste obicni anonimusi u poredjenju sa ljudima koji daju podrsku Papetu, koji vjeruju u Papeta, dakle ljudi koji su neko ime u svijetu fudbala, ne na forumu, nego u svijetu fudbala. Ako je to pljuvanje, onda sam ponosni pljuvac.

Pokusavas da kazes da ja samo branim slijepo Papeta, a to nije istina. Ti banaliziras i relativiziras stvari. Ja ne branim Papeta, zaboli mene **** za Papeta, nego sam alegrican na generale poslije bitke, koji misle da sve znaju. Takva nam je doduse drzava, samo kod nas elektricar je i moler i vodoinstalater i stolar i doktor i politicar i sta sve ne. Kada bi se svi bavili svojim poslom, bilo bi nam i bolje.

Za kraj, ne, ja nisam papetoljubac kako vi to pametni volite reci. Ja uzivam u uspjehu svoje repke, ja volim repku od momenta kada je repka postala i svaki selektor je imao moju podrsku, bez obzira na ime i prezime i tako ce i ostati. Ako imamo rezultate, normalno je da ce moja podrska biti i jaca, kada vidim da anonimusi napadaju jednu fudbalsku velicinu koja je napravila historijski uspjeh sa nasim timom.

Adio forumski buntovnice...
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 29 mar 2014, 13:34

Misimovic je siguran u prvih 11,svi koji misle da ne treba igrati nisam bas siguran u njihovo potpuno razumijevanje fudbala.Svaka ekipa ima trkace i kreativce,Miske je kreativac koji rijesava utakmice svojim potezima.Da,takav igrac se treba i cekati,odnosno treba se cekati njegov potez.
Uzaludna je trka bez kreacije i ideje.To najbolje pokazuje Mancester United,slomise se ljudi od trke ali uglavnom uzaludne kad nema kreacije.
Ekipu treba izbalansirati a Misketov eventualni nedostatak trke(i taj argument ne mora biti istinit jer je protiv Grcke recimo bio jedan od igraca koji su pretrcali najvise) moraju nadoknaditi neki drugi igraci jer za takvog majstora se isplati prilagoditi malo stvari.
Miske ceka plasman dugo i nema sumnje da ce biti top spreman za SP.

Na kraju iskreno,ne znam kako neko moze i pomisliti da jedan od najboljih igraca reprezentacije otkad ona postoji bas kad je docekao toliko zeljeni plasman moze biti poslan na klupu i to takmicenje,krunu njegove karijere,odgledati s klupe.
Bez ljutnje,nisu mi nikako jasni ti ljudi i njihov rezon.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 29 mar 2014, 13:37

Znaci, Ibisevic igra desno krilo jer u defanzivi zatvara desnu stranu? Znaci li to da i Wayne Rooney igra sve osim spica? Ocigledno je da ti pokazujes fudbalsko neznanje, jer ti nisu jasne rotacije. Umjesto Ibisevica, moga bi i Dzeko da zatvara tu stranu, ali je za razlike od Ibisevica, Dzeko ipak manje pokretan igrac, dok Vedo moze trcati 2 utakmice. Zasto ne igramo sa klasicnim desnim krilom? Mozda zato sto Vedo ima osjecaj za gol i zato sto su vece sanse da ce napadac zabiti gol nego krilo? Zato sto je Mujdza izuzetno dobar u napadu pa moze drzati desnu stranu sam? Barem je tako bilo prije povrede.
Neces drug da priznas da Safet ovde grijesi u slucaju Ibisevica pa ni pod cijenu da moras ubacivati u dokazivanje i Wayne Rooney-a, branis ga radikalno. Igramo bez krila, jer Safet ne shvata da moze drugacije ;) .

Sluzbenik
Kontakt:

Post Postao/la Sluzbenik » 29 mar 2014, 14:34

Neces drug da priznas da Safet ovde grijesi u slucaju Ibisevica pa ni pod cijenu da moras ubacivati u dokazivanje i Wayne Rooney-a, branis ga radikalno. Igramo bez krila, jer Safet ne shvata da moze drugacije ;) .
los ti je rezon brate....ne mozes ti care moj nikako biti taj koji moze suditi i konstatovati da trener ne shvata da moze drugacije...pa bio bi ti umjesto njega na tom mjestu....nije mi jasno kako za nekoga ko je radio sa trenerima koji su bili izmedju ostalog i vrhunski tatkticari mislis da nije bar tri slova pokupio o taktici...pa i sam je trener vec dugo, nije imao klupskog uspjeha ali reprezentativnog, koliko god drugima pripisivali tu zaslugu, jeste...i to je fakt...bez ikakve druge primisli i nemoj da te ljuti ali nisi kompetentan sto posto, ako i jesi nisi od kompetentniji od Susica da govoris o taktici i shvacanju iste... mozes iznijeti svoje misljenje i reci mislimm da bi to moglo drugacije, ali selektoru poruciti da ne shvata malo si previse uzimas za pravo....i ti i svi ostali na ovom forumu koji sumnjaju u njegove takticke sposobnosti

a za Baljica, brate ako njegova karijera nije bila velika, ne grandiozna ali iskace iz prosjeka sigurno, onda neznam ko ju je imao

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 29 mar 2014, 15:07

Don@
Postavio sam im ja pitanje davno.
Da li bi svijet danas znao ko je Pipo Inzagi da je imao trenera kao sto mi imamo na celu repke????
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.