ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

samosarajvo
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la samosarajvo » 28 mar 2014, 02:51

Loša igra Rafe danas, nesto bolje u trećem setu.Doduše i protivnik mu je jači nego dosad ali i lošMi je dosta loš.Ne servira predobro, dosta griješi.Trebo je Rafa uzet i prvi set, imao je dosta brejk šansi na kojim je on griješio netipično, pa poslje 2 duple u gemu gdje servira za set...jbg.

Neko kaze normalno da igra lošije kad protivnik je jači nego ovi dosad sto je igrao ali ja njegovu igru ne posmatram kroz prizmu protivnika.Gledam ono što manje više zavisi samo od njega.
Kako servira, tj kojom jačinom i u kojim procentima, kako igra forehand u slučajevima kad je namješten na udarac 100% i kad čeka dosta laganu lopticu.
Danas mu je IO jako loš, namjesti se, okrene oko nje na vrijeme a onda ili udari inside in ili direktno po sredini.Paralele haman da nema nikako.Bh užasan danas, preužasan!Mnogo neforsiranih sto nije tipicno za njega.Dijagonala nije bila loša i donjela je dosta poena.

P.S. Kad ste vidjeli Rafu sa 25 UE? sve rečeno

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 28 mar 2014, 02:55

Rafa ide dalje po još jednu titulu, dao mu je fore set pa ga onda razbio,za publiku je odigro malo duži meč iako je on to mogo riješiti za čas posla al nije htio ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 28 mar 2014, 19:11

Raonic jako dobro parirao sinoc...imati toliko break-lopti protiv Rafe nije slucajnost, a steta sto nije on malo bolje parirao...u svakom slucaju svaka cast :clap: :clap: .Šteta što sada slijedi zemlja...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 mar 2014, 20:02

Nishikori predao bez borbe. Novak u finalu.

Još samo da Rafa odradi posao.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 28 mar 2014, 20:10

Mrš Nishikori, samo đaba upropasti dobar meč. Da Bog da nikad više ne pobjedio. :thumbdown: :thumbdown: :evil: :evil:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 28 mar 2014, 20:22

Virtu4l je napisao/la:Nishikori predao bez borbe. Novak u finalu.

Još samo da Rafa odradi posao.
samo je pokvario turnir... prvo jer nas je zakinuo za dobar meč, drugo zakinuo nas je za klasik Fedex-Nole... dvostruka šteta
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 28 mar 2014, 23:13

šta se ovo ne igra ni nadal-berdih :roll:
nema potpisa

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 28 mar 2014, 23:14

Predao Berdych...cirkus :lol: :lol: :lol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 mar 2014, 23:16

Baš sam se radovao ovim mečevima i sj3baše mi ćejf.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 28 mar 2014, 23:17

Virtu4l je napisao/la:Baš sam se radovao ovim mečevima i sj3baše mi ćejf.

+1

pogotovo ovom što je trebo početi u ponoć, nabijem ih :evil:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 28 mar 2014, 23:20

Još samo fali da Nole il Rafa predaju u finalu. :lol:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 28 mar 2014, 23:27

Belmin6 je napisao/la:Još samo fali da Nole il Rafa predaju u finalu. :lol:
Neka se dogovore prvo, jer ako predaju istovremeno - onda ce pobednik da bude C. Bernardes. :mrgreen:

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 28 mar 2014, 23:31

sta bi od turnira jbt :?

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 29 mar 2014, 01:22

Hmm..kome ce ovo više koristiti? Umor nece biti problem ni jednom ni drugom to je sigurno.Novak nikako nije u ritmu, malo je mečeva odigrao ove godine ...

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 29 mar 2014, 01:26

Ma Nole ovo uzima.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 29 mar 2014, 08:36

Za polufinala :thumbdown:

Ovo nisu čista posla, čuj obojica se povrijedili tačno pred svoje mečeve. :lol: Uništiše tenis, ovaj prvi pokvari klasik između Novaka i Rogera. Najmrži teniseri.

Damir Dzumhur!!!!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 29 mar 2014, 08:48

Tačno ostadosmo bez dva, barem u najavi, dobra meča. Šteta što su Berdonja i Nisho predali mečeve bez borbe, ali šta je tu je. Barem ćemo gledati dobro finale (ako neko ne preda). :mrgreen:

Inače, Federeru niko nije kriv što je izgubio meč od Nishikorija. Jah, eto Japanac je trebao u stvari predati meč Federeru. Jbt, pa Kei je igrao sto sati protiv Ferrera, a Federer za 10 minuta ispratio Gasqueta i opet nije mogao uzeti meč ni na svježinu. :wtf:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 29 mar 2014, 08:57

Monolog je napisao/la:Tačno ostadosmo bez dva, barem u najavi, dobra meča. Šteta što su Berdonja i Nisho predali mečeve bez borbe, ali šta je tu je. Barem ćemo gledati dobro finale (ako neko ne preda). :mrgreen:

Inače, Federeru niko nije kriv što je izgubio meč od Nishikorija. Jah, eto Japanac je trebao u stvari predati meč Federeru. Jbt, pa Kei je igrao sto sati protiv Ferrera, a Federer za 10 minuta ispratio Gasqueta i opet nije mogao uzeti meč ni na svježinu. :wtf:
Nije meni toliko što je pobjedio Federera da je odigrao jučer, krivo mi je što izbaci čovjeka (sam je sebi kiv Roger) i na kraju preda meč. Što je najgore, jučer ujutru čitam izjavu Nishikoria gdje kaže da smatra da može pobjedit Novaka i pred meč on preda meč. Malo mi je ovo čudno.

Damir Dzumhur!!!!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 29 mar 2014, 09:34

Nishikori je jedan od igrača koji nikad neće pobjeđivati najveće u kontinuitetu. Pod "najvećim" mislim na Big Four. Zato i jeste tužno kada on (i njemu slični) izbace nekog favorita, a onda pokvare sve u narednom meču. Da su ga izbacili Dolgo ili Dimitrov, sekunde mi ne bi bilo žao. Štaviše.

Što se tiče Federera, kojem naravno niko nije kriv zbog poraza, postoje dva razloga ispadanja. Ili je igrao pod ručnom, ili je došlo do opuštanja. Trećeg nema. Ipak, smatram da ga nenadano napuštanje Miamija neće izbaciti s kolosijeka.

Što se tiče finala, navijat će se za dobar meč. Pa neka bolji pobijedi. Možda ću zvučati apsurdno, ali Novaku je dobro došlo povlačenje Berdycha. Jasno je da Čeh ne bi mogao dobiti Nadala, a Đokoviću bi walkover poremetio planove i Rafa bi to sigurno znalački iskoristio. Ovako, situacija je izjednačena. Svakako bi polufinalni dueli bili jednosmjerna ulica, tako da ne vidim zašto toliko žaliti zbog istih.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 29 mar 2014, 09:47

Monolog je napisao/la:Tačno ostadosmo bez dva, barem u najavi, dobra meča. Šteta što su Berdonja i Nisho predali mečeve bez borbe, ali šta je tu je. Barem ćemo gledati dobro finale (ako neko ne preda). :mrgreen:
e sad zamisli kako je onima koji su kupili karte za taj dan :crazy:
Monolog je napisao/la:Inače, Federeru niko nije kriv što je izgubio meč od Nishikorija. Jah, eto Japanac je trebao u stvari predati meč Federeru. Jbt, pa Kei je igrao sto sati protiv Ferrera, a Federer za 10 minuta ispratio Gasqueta i opet nije mogao uzeti meč ni na svježinu. :wtf:
upravo tako. Federer nema više konstantan nivo igre, posebno ne na dvosedmičnim turnirima i na svakom turniru mu naleti loš dan, elem sam je kriv!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.