FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

monsen
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la monsen » 29 mar 2014, 14:21

Hoce li biti neki stream ?

JosipBukal
Kontakt:

Post Postao/la JosipBukal » 29 mar 2014, 14:24

bordograd je napisao/la:Komšije, vaš topic inaće samo čitam ali nakon zadnje dvije ili tri stranice jednostavno sam morao odgovoriti. Prvo, Švabo je ljudska gromada, veliki gospodin, patriota i sigurno najveći fudbalski znalac u našem regionu. Kada vidim ove imbecilne komentare jednostavno žalim što takvi ljudi navijaju za moj klub i nekakva me tuga uhvati za sarajevskom rajom.. Pa ko ima sa Sarajevom ikakvu dodirnu tačku suze mu krenu na lice na ono podnošenje ostavke, ili jednostavno nije jedan od nas. Naravno, isti takvi malograđani sa druge strane pljuju Haseta, a ja ih jednostavno žalim, jednako kao što žalim što Haseta nisam imao priliku uživo da gledam. U nekim drugim vremenima, na ovakvo pljuvanje sarajevskih legendi s obe strane bi ti zubi letili od "svojih", ne bi imao potrebe da čekaš da te suprotna strana dohvati. I sve ovo pišem u cilju da oni normalni navijači Želje znaju da nas još uvijek ima normalnih i sa druge strane, kao što i ja volim pročitati postove pojedinih Željovaca na našoj temi.

P.S. Što se tiče tekme, izgubite :D
Sve si ti to jarane lijepo napisao i uglavnom se slažem s tobom. Dok je radila devetka često sam tamo išao na čevape a i danas ponekad odem u peticu što znači da nemam ništa protiv haseta ali porediti ga kao legendu sa Ivicom Osimom ili je provociranje ili to pišu ljudi koji imaju psihičkih problema.
Zadnja izmjena: JosipBukal, dana/u 29 mar 2014, 14:26, ukupno mijenjano 2 puta.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 29 mar 2014, 14:24

bordograd je napisao/la:Komšije, vaš topic inaće samo čitam ali nakon zadnje dvije ili tri stranice jednostavno sam morao odgovoriti. Prvo, Švabo je ljudska gromada, veliki gospodin, patriota i sigurno najveći fudbalski znalac u našem regionu. Kada vidim ove imbecilne komentare jednostavno žalim što takvi ljudi navijaju za moj klub i nekakva me tuga uhvati za sarajevskom rajom.. Pa ko ima sa Sarajevom ikakvu dodirnu tačku suze mu krenu na lice na ono podnošenje ostavke, ili jednostavno nije jedan od nas. Naravno, isti takvi malograđani sa druge strane pljuju Haseta, a ja ih jednostavno žalim, jednako kao što žalim što Haseta nisam imao priliku uživo da gledam. U nekim drugim vremenima, na ovakvo pljuvanje sarajevskih legendi s obe strane bi ti zubi letili od "svojih", ne bi imao potrebe da čekaš da te suprotna strana dohvati. I sve ovo pišem u cilju da oni normalni navijači Želje znaju da nas još uvijek ima normalnih i sa druge strane, kao što i ja volim pročitati postove pojedinih Željovaca na našoj temi.

Sem ove zadnje rečenice :thumbup:

I vi malo lakše igrajte večeras, valja vama još u kupu igrat' :mrgreen:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

ultrahell24
Kontakt:

Post Postao/la ultrahell24 » 29 mar 2014, 14:24

monsen je napisao/la:Hoce li biti neki stream ?
aldine sta ima kod tebe,mora biti stream za tebe

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 29 mar 2014, 14:26

:clap: :thumbup:
bordograd je napisao/la:P.S. Što se tiče tekme, izgubite :D
I mi vama želimo isto :mrgreen: :wave:
Ja te volim, volim Željo..

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 29 mar 2014, 14:27

Palac gore!

Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 29 mar 2014, 14:29

kad se u jednom japanu, koji je drugi svijet u svakom pogledu, druga kultura, druge furke i ložione koje s našim nemaju ništa zajedničko proda 400.000 primjeraka knjige s osimovim citatima normalnom čovjeku je sve jasno.

i uz sve dužno poštovanje mislim da hase nije legenda van ovog grada i van ove države u tom smislu kao osim.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 29 mar 2014, 14:33

Ko da imamo 1000 Ivica i Asima...pa se mora porediti ko je veći...valjda imamo svi zajedno dovoljan kapacitet da prihvatimo obojicu kao legende...uz još mnoge, prije svega, dobre ljude, koji su prošli kroz Želju i Sarajevo...

Ne budalite :mrgreen:

bordograd
Kontakt:

Post Postao/la bordograd » 29 mar 2014, 14:36

ChWilla je napisao/la:kad se u jednom japanu, koji je drugi svijet u svakom pogledu, druga kultura, druge furke i ložione koje s našim nemaju ništa zajedničko proda 400.000 primjeraka knjige s osimovim citatima normalnom čovjeku je sve jasno.

i uz sve dužno poštovanje mislim da hase nije legenda van ovog grada i van ove države u tom smislu kao osim.
Legenda se ne postaje tako što si popularan, što pišu o tebi, što si najbolji u nekoj stvari, nego iz potpuno drugih razloga. Da li je Joško Domorocki legenda Željezničara i Manijaka? I ako jeste (a jeste), da li je to što je bio najbolji fudbaler ili radi nekih drugih stvari? Eto, fino odgovoriš na to i jasno ti je zbog čega su legende to što jesu i zbog čega je jednostavno ljudska stvar da se između njih ne pravi komparacija ;)
U Sarajevu sve ima svoju priču i u Sarajevu ništa nije slučajno.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 29 mar 2014, 14:38

Hoće li biti kakv strim, link? Čujem da prenosi Moja TV, pa ako je to istina, neka to neko napravi, ko se razumije. :D
Zadnja izmjena: avlami97, dana/u 29 mar 2014, 14:39, ukupno mijenjano 1 put.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

KladiJonicar

Post Postao/la KladiJonicar » 29 mar 2014, 14:38

Navijac sam Sarajeva, protiv Ivice nemam nista protiv, cak sta vise, zahvalan sam mu do neba sto je spasio BH fudbal od propasti. Jer da nije njega bilo, **** bi ja danas gledao moje Sarajevo.
Ovi sto pljuju Ivicu, njima na obraz, stid me njihovog stida.
Nadam se da i vas ima koji tako razmisljate i rahmetli Hasetu, jer pljuvanje tog igraca i covjeka nije uredu.

Cak i ja odem nekad na cevape kod zelje i 1 i 2 :lol:

Sretno vam danas, ma da bi volio da izgubite al eto, moze i X :clap:

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 29 mar 2014, 14:38

Iviva Osim je legenda ne samo bh fudbala nego mnogo sire, uz haseta za mene najveci svih vremena.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 29 mar 2014, 14:42

bordograd je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:kad se u jednom japanu, koji je drugi svijet u svakom pogledu, druga kultura, druge furke i ložione koje s našim nemaju ništa zajedničko proda 400.000 primjeraka knjige s osimovim citatima normalnom čovjeku je sve jasno.

Legenda se ne postaje tako što si popularan, što pišu o tebi, što si najbolji u nekoj stvari, nego iz potpuno drugih razloga. Da li je Joško Domorocki legenda Željezničara i Manijaka? I ako jeste (a jeste), da li je to što je bio najbolji fudbaler ili radi nekih drugih stvari? Eto, fino odgovoriš na to i jasno ti je zbog čega su legende to što jesu i zbog čega je jednostavno ljudska stvar da se između njih ne pravi komparacija ;)
ja mislim da je hase ipak kad se sve uzme u obzir jedna lokalna legenda, a osim malo šire od toga. kao što ni osim nije veća igračka legenda od papeta za koga god neko navijao...

monsen
Kontakt:

Post Postao/la monsen » 29 mar 2014, 14:43

avlami97 je napisao/la:Hoće li biti kakv strim, link? Čujem da prenosi Moja TV, pa ako je to istina, neka to neko napravi, ko se razumije. :D
Ako neko napravi saljite ljudi .. ;)

febo
Kontakt:

Post Postao/la febo » 29 mar 2014, 14:46

Očigledo je da je Osim poštovaniji van BIH nego Hase... Osim je čuda pravio sa Stumom, bio selektor Japana, bivše države, duže je igrao vani... A Hase je naš dragi pitar i čaršijaner, čovjek iz raje i čovjek koji nije mogao bez Sarajeva. Za mene su i on i Osim i Safet velike legende.

bordograd
Kontakt:

Post Postao/la bordograd » 29 mar 2014, 14:48

ChWilla je napisao/la:ja mislim da je hase ipak kad se sve uzme u obzir jedna lokalna legenda, a osim malo šire od toga. kao što ni osim nije veća igračka legenda od papeta za koga god neko navijao...
Pa otprilike jednako razmišljamo, samo što ja mislim da je jedna životna odluka ono što te napravi legendom, a ne statistika, brojke i tako te stvari. Švabo je za mene legenda zbog rečenice "...jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava" više nego zbog toga što je bio najbolji selektor jugoslovenske reprezentacije, uspješne karijere u Austriji i Japanu, spašavanja naše reprezentacije i fudbala zajedno, isto k'o što mi je Hase veća legenda od Papeta zbog rečenice u potpisu, ali eto, svako ima svoje neko mišljenje. Toliko, da više ne peglam ovu temu, otići ćemo u offtopic :)
U Sarajevu sve ima svoju priču i u Sarajevu ništa nije slučajno.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 29 mar 2014, 14:49

FCS je napisao/la:Iviva Osim je legenda ne samo bh fudbala nego mnogo sire, uz haseta za mene najveci svih vremena.
I Željo i Sarajevo su imali boljih igrača i od Švabe i od rahmetli Haseta, ali to ne znači da su ti, isti bolji igrači, postali ili će postati legende.

Ta dva čovjeka su svojom ljudskom veličinom postali legende još za života, a uz to su bili odlični fudbaleri, a Švabo i odličan trener.

Rahmetli Hase je više volio sa jaranom poigrati šaha, nego možda odigrati utakmicu na Koševu. Možda je i zbog toga legenda.

Obojica su znala lijepom rječju, gestom, postupkom, pomoći drugom i drugačijem. E to ih je napravilo besmrtnim.

JosipBukal
Kontakt:

Post Postao/la JosipBukal » 29 mar 2014, 15:05

avlami97 je napisao/la:
FCS je napisao/la:Iviva Osim je legenda ne samo bh fudbala nego mnogo sire, uz haseta za mene najveci svih vremena.
I Željo i Sarajevo su imali boljih igrača i od Švabe i od rahmetli Haseta, ali to ne znači da su ti, isti bolji igrači, postali ili će postati legende.

Ta dva čovjeka su svojom ljudskom veličinom postali legende još za života, a uz to su bili odlični fudbaleri, a Švabo i odličan trener.

Rahmetli Hase je više volio sa jaranom poigrati šaha, nego možda odigrati utakmicu na Koševu. Možda je i zbog toga legenda.

Obojica su znala lijepom rječju, gestom, postupkom, pomoći drugom i drugačijem. E to ih je napravilo besmrtnim.
E čegevara i ti me razočara. Ne znam koliko imaš godina i koliko znaš o istoriji fudbala u Sarajevu ali mislim da si nasjeo na njihovu udbašku priču. I ja sam dobar čovjek, vjerujem i ti ali stavljati haseta i Ivicu u istu ravan je klasično njihovo napuhavanje svega, Pa gdje su Katalinski, Baždarević... Da su kojim slučajem bili njihovi igrači bili bi veče legende i od haseta. Razmisli malo, stvarno mi nije cilj da zakuhavam nego da se već jednom počne govoriti onako kako jeste.

Tarapana1
Kontakt:

Post Postao/la Tarapana1 » 29 mar 2014, 15:08

Imal linka za utakmicu ?
vjeran samo Tebi i za sve Ti hvalaa

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 29 mar 2014, 15:10

Tarapana1 je napisao/la:Imal linka za utakmicu ?
Nema prenosa nikako, tako da nema ni linka.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: GrbavicaHrammm, Majestic-12 [Bot], Pact1921, zemuntrg i 19 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []