Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

chelsea358
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la chelsea358 » 30 mar 2014, 11:58

Ocekivana dvostruka pobjeda Mercedesa.Bahrejn sljedece sedmice, treba ocekivat slican poredak.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 30 mar 2014, 12:04

Lewis i Britney rutinski izdominirali, daleko ispred konkurencije, Vettel i RB (kao i ostatak konkurencije) su svoje sanse vjerovatno trazili u kisi, koje nije bilo tako da smo ostali bez nekih vecih uzbudjenja na kraju.

Alonso nam je priredio malo showa na kraju sa preticanjem Hulkenberga, a Kimi nastavio sa razocarenjima. Massa odlucio glumiti Vettela i oglusiti se na timske naredbe, vidjecemo sta Bottas na to kaze :mrgreen:

McLaren ipak nije mogao puno bolje obzirom na lose kvale, bodovi su tu, ako nista drugo, morat ce poraditi na bolidu u toku ove pauze.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 30 mar 2014, 12:05

Mercedes će da rula izgleda. :clap:
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 30 mar 2014, 12:09

U ovom slučaju apsolutno podržavam Massu. Nema teoretske šanse da bi Bottas prestigao Buttona, činjenica je da nije mogao ni Massu, a kamoli Buttona koji je bio "komforno" ispred Masse.

Glavni zadatak Red Bull-a jeste da budu u prvih 4-5 pozicija što češće, dok u međuvremenu rade na bolidu. Siguran sam da Mercedes neće biti ovako dominantan tokom čitave sezone, a RB će svoju šansu tražiti poslije ljetne pauze.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 30 mar 2014, 12:11

Ova dječurlija će stajati Ferarri glave, prvo, jučer Kvyat pokupi Alonsa a potom danas Kevin košta Kimija dobrog rezultata :x :roll:

Caterham sjajan, vrlo dobar posao su odradili :thumbup:

Vettel i Ricciardo kao da nisu u istom timu, kad je Vettel u garaži sve funkcioniše po PS-u, dok kod drugog se konstantno niže problem za problemom :?

Mečka besprijekorna i dalje
slika
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 30 mar 2014, 12:12

rio_Ferdy88 je napisao/la:Lewis i Britney rutinski izdominirali, daleko ispred konkurencije, Vettel i RB (kao i ostatak konkurencije) su svoje sanse vjerovatno trazili u kisi, koje nije bilo tako da smo ostali bez nekih vecih uzbudjenja na kraju.

Alonso nam je priredio malo showa na kraju sa preticanjem Hulkenberga, a Kimi nastavio sa razocarenjima. Massa odlucio glumiti Vettela i oglusiti se na timske naredbe, vidjecemo sta Bottas na to kaze :mrgreen:

McLaren ipak nije mogao puno bolje obzirom na lose kvale, bodovi su tu, ako nista drugo, morat ce poraditi na bolidu u toku ove pauze.
Ja sam razocaran Williamsom.Ipak sam od njih vise ocekivao.Red Bull se vraca i za koju trku ja mislim da ce biti rame uz rame sa Mercedesom ako tako mogu reci :D .Kako su najavljivali da su losi ja sam kontao bit ce potpuni krah kad oni vec u drugoj utrci na postolju.Alonso dobar koliko toliko iako opet nisam zadovoljan Ferrarijem a Meklaren jos mora raditi na bolidu.Al sam se iznervirao sto Ricciardo nije smio napasti Vettela i ako je mogao to uciniti.Utrka losa i ako sam se nadao da ce biti mnogo vise uzbudjenja jer sam ocekivao kisu.Respect za Niku Hulkenberga.Massa opet pokazao da ne zna prestici vise od 2 bolida tokom trke.Bottas je ove godine naravno uz Kimija momak za kojeg cu navijati.Idemo Finci :thumbup:
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 30 mar 2014, 12:15

Kao što rekoh jučer...

Claus je napisao/la:Što se tiče bolida, trenutan poredak na gridu je:

1. Mercedes
2. Red Bull
3. Ferrari
4. McLaren
I tu ne vidim da će se stvari pretjerano mijenjati. Red Bull se možda probudi i pretekne Mercedesa, ali da li će tada biti prekasno (kao 2009.) :?: Ferrari definitivno neće moći dostići najveći mogući nivo i biti bolji od konkurencije, tako da Alonsu predviđam konstantnu borbu za podijum. Biće velika stvar ukoliko pobijedi barem jedanput. Raikkonenu je krajnje vrijeme da se uozbilji i počne voziti kako se od njega očekuje. U suprotnom, postat će novi Massa. Vettel dosta dobar danas, premda nije mogao sustići Rosberga (bio je blizu u nekoliko navrata) i Hamiltona. Ricciardo jednostavno ima peh, a nije zaslužio da mu se ovo dešava. Odlično je vozio cijelu utrku, držao Fernanda iza sebe, ali ga mehaničari koštaše lijepih bodova.

Bilo kako bilo, sada slijede Bahrein i Shanghai, a onda evropska turneja. Nadam se da će utrke ponuditi mnogo više uzbuđenja, jer ovo se definitivno ne isplati gledati.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 30 mar 2014, 12:23

Od Ferrarija ocito nema nista.5 godina im se desava da naprave krs od bolida na pocetku i nikada jos nisu uspjeli promijeniti nesto u toku sezone.Obicno u njih sve ostane isto dok neki drugi napreduju.Red Bull je blizu i nadam se da ce se sto prije uspjeti pribliziti Mercedesu,inace bi se ova sezona vec do ljetne pauze mogla svesti na borbu Mercedesovih vozaca.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 30 mar 2014, 13:03

darker10 je napisao/la:Red Bull je blizu i nadam se da ce se sto prije uspjeti pribliziti Mercedesu
Iz ugla Ferrarijevca, stvari bi se mogle gledati i drukčije. Ako RB prešiša Mercedesa, onda slijedi ponovna dominacija. A znamo da kod njih nema padova, nego su uvijek na 90-100%. S druge strane, Mečka sigurno neće izdržati do kraja, barem nas tako uči prošlost, stoga ekipa iz Maranella ima još malo vremena da popravi stvari i uključi se u borbu za naslov. Alonsov zaostatak za Rosbergom je podnošljiv, jedna pobjeda ga može znatno umanjiti ili potpuno anulirati. Ipak, za to se Domenicali i ostali nesposobnjakovići moraju namučiti, a znamo da Stefano nije kapacitet kakav je bio Jean Todt.

Također, donosim jedan zanimljiv podatak vezan za Alonsa. Naime, Španac je barem jednom trijumfovao u 13/19 utrka koje se nalaze u ovogodišnjem F1 kalendaru. Šest na kojima nikad nije osjetio slast pobjede su one u Austriji (Spielberg), Belgiji (Spa), Rusija (Sochi), USA (Austin, prije Indianapolis), Brazilu (Interlagos) i Abu Dhabi. Ukoliko ostavimo samo utrke koje se neprekidno voze od početka Fernandove karijere, dobijemo činjenicu da su Spa i Interlagos jedine staze na kojima nikad do sada nije trijumfovao :!: Od utrka s tradicijom koje su izbačene, treba reći da je višestruki pobjednik VN Evrope. Impesivno, zar ne :?: Ostaje samo da mu poželim(o) sreću pa da bude 1. na Francorchampsu i u Senninoj domovini. :thumbup:

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 30 mar 2014, 13:13

Ferari vec 5 sezona nije napredovao nakon prve utrke. Sve ostale ekipe naprave korak naprijed ali oni uvjek ostanu na pocetku,tako da se ljubitelji ferarija i alonsa nemaju sta dobrom nadati. Vjerovatno ce tu biti barem jedna pobjeda i poneko postolje ali to je sve od strane ferrarija ove sezone.

Dzaba pare i tradicija kad imas idiote koji prave bolid
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 30 mar 2014, 13:28

Kakav crni Ferrari.Cudo se mora desit da oni preokrenu ovo.Stvarno ne vjerujem da Alonsu ne mogu sklepat posten bolid bar jedne sezone.Cist primjer kako je Ferrari los vidis i na Raikkonenu.Istina,bilo je tu i dosta peha u ove dvije utrke,ali dns. nakon sto se vratio stazu i poceo voziti,jedva je obisao jedan Caterham :lol:
U ovom momentu Mercedes izgleda dominantnije od proslogodisnjeg Red Bulla,Ferrari haman ne moze prismrdit ni ovogodisnjem Red Bullu koji je gori od proslogodisnjeg :D

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 30 mar 2014, 16:30

Ferrari kao i prošle sezone, konstantna borba za 3. poziciju ili eventualno 2. rijetko kad 1. Za nešto više nemaju snage, bolid. Ne znam šta je sa Kimmijem, od njega sam više očekivao, danas je imao peh. Pukla guma odmah na početku.

Mercedesi predominatni ovog vikenda, dominirali su cijeli vikend. Red Bull isto loš, ali opet su najbliži Mercedesima.

Ne znam po čemu bi to Massa trebao pustiti Bottasa, čisto sumnjam da bi on mogao prvo preteći Magnussena a kasnije Buttona.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 30 mar 2014, 16:51

Unofficialpage je napisao/la:Ferrari kao i prošle sezone, konstantna borba za 3. poziciju ili eventualno 2. rijetko kad 1. Za nešto više nemaju snage, bolid. Ne znam šta je sa Kimmijem, od njega sam više očekivao, danas je imao peh. Pukla guma odmah na početku.

Mercedesi predominatni ovog vikenda, dominirali su cijeli vikend. Red Bull isto loš, ali opet su najbliži Mercedesima.

Ne znam po čemu bi to Massa trebao pustiti Bottasa, čisto sumnjam da bi on mogao prvo preteći Magnussena a kasnije Buttona.
Bottas bi sigurno ugrozio Buttona,u to sam siguran.
Bottas je pokusao preteci Massu u prvom dijelu utrke,ali Massa je te pokusaje stopirao preko komunikacije sa boxom. :thumbdown:
Botas mora ispostovati naredbe,dok Masse to isto ne mora.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 30 mar 2014, 16:53

Massi se sugerisalo da pusti Bottasa koji je imao ispravan bolid za razliku od Massinog na kojem DRS nije funkcionisao.
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 30 mar 2014, 17:01

Nisam znao za DRS. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 30 mar 2014, 18:17

Pa Bottas nije mogao prestići Massu (što se vidjelo zadnjih par krugova), a kamoli Buttona. Međutim, Massa je prošlost, a Bottas budućnost i to je bio glavni razlog ovih naredbi.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 mar 2014, 21:06

Odlican plasman danas za Vettel-a, iako je Mercedes jos ispred RB-a...
Za Vettel-a bi bilo odlicno kada bi u naredne dvije utrke uspio biti medju top 4 kako bi zaostatak za vodecim bio sto manji, jer je Helmut Marko danas izjavio da ce od Evrope biti u upotrebi motor sa modifikacijama kako bi nadoknadili tih 80-90 PS-a za Mercedesom.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 31 mar 2014, 00:17

amerosm je napisao/la:Odlican plasman danas za Vettel-a, iako je Mercedes jos ispred RB-a...
Za Vettel-a bi bilo odlicno kada bi u naredne dvije utrke uspio biti medju top 4 kako bi zaostatak za vodecim bio sto manji, jer je Helmut Marko danas izjavio da ce od Evrope biti u upotrebi motor sa modifikacijama kako bi nadoknadili tih 80-90 PS-a za Mercedesom.
Znaci kad dodju u Evropu opet ce biti dominantni :( .Morat ce oni neku rupu u pravilima naci haha 8-)
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 31 mar 2014, 00:30

Rekoše Massi da je Bottas brži od njega, a on će na to

slika

[youtube][/youtube] :mrgreen:

Inače Ricciardo dobio kaznu od 10 pozicija na gridu za Bahrein, zbog boxa.

Puši, puši :mrgreen:
slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 03 apr 2014, 16:25

03: 2014 FORMULA 1 GULF AIR BAHRAIN GRAND PRIX

Petak, 4. April 2014.
Prvi slobodni trening: 13:00 - 15:30
Drugi slobodni trening: 17:00 - 18:30

Subota, 5. April 2014.
Treći slobodni trening: 14:00 - 15:00
Kvalifikacije: 17:00

Nedelja, 6. April 2014.
Trka: 17:00

Datum: 6. April 2014
Ime staze: Bahrain International Circuit
Prvo održavanje:2004
Broj krugova: 57
Dužina staze: 5.412 km
Dužina trke: 308.238 km
Rekord kruga: 1:31.447 - P De la Rosa (2005)
Izbor guma: Medium primarne, Soft opcione

slika
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.