Safet Sušić - Pape

Titova-Juga
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Titova-Juga » 30 mar 2014, 14:52

Ivica Osim poručio Sušiću: Ne treba ti rat s igračima

LEGENDARNI Ivica Osim prokomentirao je situaciju u nogometnoj reprezentaciji BiH koja dugo nije bila lošija unatoč povijesnom plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Jedan od razloga je i neočekivan poraz u prijateljskoj utakmici od Egipta (0:2).

"Dogodio nam se Egipat. Ni prvi ni zadnji put, ali bi mogla biti dobra škola. Konačno smo nešto sami napravili, a sada postoji strah da ćemo sami sebe uništiti", rekao je Osim u intervjuu za Al Jazeeru.

Oism je prokomentirao i sukob izbornika Safeta Sušića s Edinom Džekom i Emirom Spahićem.

"Kod nas ne može bez toga, da se pokazuje moć nad drugima. Safetu to nije bilo potrebno, jer ako on nije tolerantan, onda nitko nije", izjavio je Osim, najveće nogometno ime u BiH i zatim otkrio kako treba dalje.

"Sušić treba biti normalan, miran kao dosad. Ne treba se paliti, ne treba praviti rat. Bolje bi nam bilo da učimo, pa da budemo češće na velikim natjecanjima."
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 mar 2014, 14:59

emir79 je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la:Fino mu je Ivica rekao danas... Pametnom dosta.
Koga, cega, sta, gdje ,kada??????
Ma nije danas, jugonostalgičar malo lagi, stara vijest u kojoj je Osim pohvalio Sušića.... a maloprije sam pisao o stvarima koje se vade iz konteksta ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 30 mar 2014, 15:02

Ne lažem, nisam znao za ovaj intervju do danas kada sam pročitao na indexu.
Uostalom, bitna je poruka, a ona je sasvim jasna.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 mar 2014, 15:07

I nisi pogledao datum objave, pa si zaključio da je Ivica to danas rekao :clap:

Da, poruka jeste jasna,
"Safetu to nije bilo potrebno, jer ako on nije tolerantan, onda nitko nije"
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 30 mar 2014, 15:11

Ne, nisam obraćao pažnju.

A što se poruke tiče, ima tu dosta više od jedne rečenice koju si izvukao i njezina srž nije to što si ti citirao.
Ivica je suviše inteligentan da bi završio intervju na ratnoj sjekiri, šta je trebao reći na kraju ?
Ako izbornik nije u stanju da održava dobru atmosferu za šta je uostalom između ostalog i zadužen, ko će ?

Smrt nacionalizmu !!

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 30 mar 2014, 15:29

Selektor treba otici odmah inace nam se crno pise.
Dok se to ne desi neprijatelji reprezentacije ce je i dalje unistavati.
Tek kad pravi patrioti preuzmu kontrolu nad reprezentacijom i neprijatelji ce umuknuti,odnosno gurnut cemo ih u rupe odakle ih je masa izgmizala poslijednjih sedmica.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 mar 2014, 16:07

DonCorleone je napisao/la:
velez_mostar je napisao/la:DonCorleone@, jasno je da poznajes fudbal, i da si jasno provalio o kakvim ublehama se radi u strucnon stabu, i koliko je njihova uloga mizerna u plasmanu na SP, dovoljno je vidjeti svu ovu ekipu pred kamerama..kao da je "pozitivna geografija" u pitanju...ali mi je nejasno kako ti se da trositi vrijeme objasnjavajuci to na forumu onima koji ne razumiju osnove fudbalske igre.

Odustani, po njima je Ibisevic na pravoj poziciji.."ne igra krilo, on se izvlaci na krilo" haha..na krilo se izvlaci igrac peterca, sto??da pomogne Vrsajevicu po liniji.

U svakom slucaju mi je drago da postoji neko normalan i ovdje, misljenja su nam jako, jako slicna.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Njih nekoliko izmedju sebe kolo vode i njima ne mozes argumentovano objasniti dje se nalaze greske, jer ne zele to da vide/cuju. Zato je badava svaka vrsta objasnjavanja, to je tacno.

Kada ih zguras u cosak, onda se javi Hare i ubaci koju "pametnu", najkasnije tada znas da si na pravom putu :D .
Ti @Kurleone nikad do pameti kao i ahbabi ti.Zguras u cosak,koga,cega,sta?
To bi ti isto bilo kad bi napao stolara sto ti nije struju dobro proveo.To jest obracate se na pogresnu adresu.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 30 mar 2014, 17:06

drummer je napisao/la:Selektor treba otici odmah inace nam se crno pise.
Tek kad pravi patrioti preuzmu kontrolu nad reprezentacijom i neprijatelji ce umuknuti,odnosno gurnut cemo ih u rupe odakle ih je masa izgmizala poslijednjih sedmica.
Pa bili su tu pravi patrioti..Kodro I Bola...pa smo im lijepo "zavukli" prvom prilikom...a zna se i radi koga..
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 30 mar 2014, 17:10

Oni su "patriote" i to je hipoteza koja garantuje uspjeh. :lol:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 30 mar 2014, 17:26

obagol je napisao/la:
velez_mostar je napisao/la:DonCorleone@, jasno je da poznajes fudbal, i da si jasno provalio o kakvim ublehama se radi u strucnon stabu, i koliko je njihova uloga mizerna u plasmanu na SP, dovoljno je vidjeti svu ovu ekipu pred kamerama..kao da je "pozitivna geografija" u pitanju...ali mi je nejasno kako ti se da trositi vrijeme objasnjavajuci to na forumu onima koji ne razumiju osnove fudbalske igre.

Odustani, po njima je Ibisevic na pravoj poziciji.."ne igra krilo, on se izvlaci na krilo" haha..na krilo se izvlaci igrac peterca, sto??da pomogne Vrsajevicu po liniji.

U svakom slucaju mi je drago da postoji neko normalan i ovdje, misljenja su nam jako, jako slicna.

Jel ti poznato da je Mourinho osvojio Ligu Prvaka sa Interom tako što mu je Eto'o igrao krilo (nekad čak i dosta defanzivnije)? Sigurno Vršajević igrao beka pa mu Eto'o pomagao.
Reprezentativni i klubski fudbal se ne mogu porediti...ama bas nikako...Murinjo sa njima trenira dva puta dnevno..

Ne kontam zasto ne zelite prihvatiti Corleonovo objasnjenje kad je sasvim ispravno...napisao je neke tacke 1-3 koji u svakom slucaju stoje..fino objasnjene...o njegovom sastavu(koji mi se svidja ali je u repki neizvodljiv) sam rekao svoje misljenje...previse rokada,to se treba jako puno uvjezbavati...ako neko zakaze onda probleme imamo..
Vedo ne moze ni pod razno na krivo...nije vazno odbrana ili napad...u fazi napada neko mora na krilo,inace gubimo prodornost na toj strani+sirinu...ako ide bek,trosi se i to utice na odbranu..isto sa lijeve strane...ne moze Lula na beka pa da gore pravi dar mar..Lulic-Dzeko-Hajrovic...meni najbolje zvuci..
Vedo i Miske na klupu..Miske samo zbog toga sto nije neki trkac..da kojim slucajem trci kao Iniesta bio bi medju 5 najboljih kreativaca u svijetu..

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 30 mar 2014, 17:29

Elegant je napisao/la:Oni su "patriote" i to je hipoteza koja garantuje uspjeh. :lol:
Nisi skontao poentu,prijatelju..

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 30 mar 2014, 17:43

Juventinisimo je napisao/la:
Ne kontam zasto ne zelite prihvatiti Corleonovo objasnjenje kad je sasvim ispravno...napisao je neke tacke 1-3 koji u svakom slucaju stoje..fino objasnjene...o njegovom sastavu(koji mi se svidja ali je u repki neizvodljiv) sam rekao svoje misljenje...previse rokada,to se treba jako puno uvjezbavati...ako neko zakaze onda probleme imamo..
Vedo ne moze ni pod razno na krivo...nije vazno odbrana ili napad...u fazi napada neko mora na krilo,inace gubimo prodornost na toj strani+sirinu...ako ide bek,trosi se i to utice na odbranu..isto sa lijeve strane...ne moze Lula na beka pa da gore pravi dar mar..Lulic-Dzeko-Hajrovic...meni najbolje zvuci..
Vedo i Miske na klupu..Miske samo zbog toga sto nije neki trkac..da kojim slucajem trci kao Iniesta bio bi medju 5 najboljih kreativaca u svijetu..
+1

Miske ne mora na klupu. moze igrati i 10-tku kao na mojoj formaciji ( ispod ). Cak i protiv najjacih reprezentacija ( prvih 60 min ). Ali samo pod jednim uvjetom i nikako drugacije. Da iz njega stoje 2 defanzivna vezna i da trce za njega kao i za sebe. Znaci da igraju 120%. Ali ako nemamo ( ne stvorimo ) dva kvalitetna zadnja vezna. Onda si u potpunosti u pravu.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 30 mar 2014, 17:43, ukupno mijenjano 1 put.

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 30 mar 2014, 17:43

Zasto Dzeko nebi igrao sam u napadu , koliko sam zapazio najbolje se snalazi kad je usamljen u napadu :D

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 30 mar 2014, 18:05

Juventinisimo je napisao/la:
drummer je napisao/la:Selektor treba otici odmah inace nam se crno pise.
Pa bili su tu pravi patrioti..Kodro I Bola...pa smo im lijepo "zavukli" prvom prilikom...a zna se i radi koga..
Nismo mi nego mafija iz saveza zato sto su odbili ici igrati i izgubiti za pare dogovorenu utakmicu sa Iranom.
I nije samo zato nego i zato sto su pokusali uvesti profesionalizam u reprezentaciju,rastjerati sve koji nemaju veze s njom oko nje(Bola nije dao da u autobusu sa igracima i strucnim stabom bude iko ko tome ne pripada).Naravno da se mafiji sve to nije dopalo,rusili su im biznis.Zbog toga su im dali otkaz.

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 30 mar 2014, 19:55

"Kad je Et'o mogao krilo igrati, zasto ne bi Vedo"..e ovo je vise nego smijesno..:-)
Et'o je africka gazela, igrac svemirske energije, brzine, i eksplozivnosti...Vedo nije nista od toga i moze igrati dobro samo kad ostatak ekipe radi za njega..i on ne moze protiv jakih ekipa nikako biti na terenu, a kamoli na nekakvom krilu.

Pa jos veca glupost "bolje imati napadaca na krilu, nego krilo".

"Vise je Vedo golova dao od Lulica"..haha..pa zato sto je napadac, ali se nije nadavao golova jacima, samo retardiranim ekipama koje su sushkoljupcima mjerilo kvalitete rada selektora, dominiramo..igramo lijepo, ali samo protiv LLL.
Lulic je radio i u vezi, i defanzivno pokrivao rupe.

Mucnite glavom, i shvatite da ce nas i slabiji na SP pobjediti jer na klupi imamo lika koji ne zna nista i jako smo ranjivi s njim, takticki ce ga svi treneri na sp nadmudriti.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 30 mar 2014, 20:33

velez_mostar je napisao/la:"Kad je Et'o mogao krilo igrati, zasto ne bi Vedo"..e ovo je vise nego smijesno..:-)
Et'o je africka gazela, igrac svemirske energije, brzine, i eksplozivnosti...Vedo nije nista od toga i moze igrati dobro samo kad ostatak ekipe radi za njega..i on ne moze protiv jakih ekipa nikako biti na terenu, a kamoli na nekakvom krilu.

"Vise je Vedo golova dao od Lulica"..haha..pa zato sto je napadac, ali se nije nadavao golova jacima, samo retardiranim ekipama koje su sushkoljupcima mjerilo kvalitete rada selektora, dominiramo..igramo lijepo, ali samo protiv LLL.

Mucnite glavom, i shvatite da ce nas i slabiji na SP pobjediti jer na klupi imamo lika koji ne zna nista i jako smo ranjivi s njim, takticki ce ga svi treneri na sp nadmudriti.

Ma jok, Grci su talasika zesca, yebo njegov gol protiv Grka, sta je on znacio nakon promasenog penala :mrgreen:

Jah zaboravi i ovo, sta ce onaj gol , onaj jedini gol u Litvaniji, koji nas odvede u Brazil :mrgreen:

Moj Vedo moj, ko se sve nadje da te negativno komentarise :mrgreen:

Da bas, svi su selektori nadmudrili Safeta, zato sto su ostali kuci, a mi direkt na prvenstvo,sa ogromnih 25 bodova.

MA BRAVO, hajdi nas jos malo zabavljaj, a mozda si i onaj sa "komedija s´nogu" ko ce ti ga znati :mrgreen:
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 30 mar 2014, 21:03

@emir79..ja se u vecini slucajeva slazem sa tvojim postovima...samo moras priznati da smo Grcku "ubili" njihovom igrom iz prekida.. :mrgreen:

Ako vec Vedo mora igrati...da bi mi bili ozbiljnija repka na SP onda bi trebali igrati 4-1-3-2...sa Besicem na DMC(ako bi on sam mogao iznijeti teret)...ispred Lulic/Salihovic-Pjana/Miske-Medunjanin...
To bi moglo ici sa fizicki jakim repkama...jer nema potrebe "razvlaciti" po terenu...
Protiv Argentine(tehnicara) to bi bilo jako tesko...ja bi ih licno napadao po krilima,preko Ize i Lule..

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 30 mar 2014, 21:05

Juventinisimo je napisao/la:@emir79..ja se u vecini slucajeva slazem sa tvojim postovima...samo moras priznati da smo Grcku "ubili" njihovom igrom iz prekida.. :mrgreen:

Ako vec Vedo mora igrati...da bi mi bili ozbiljnija repka na SP onda bi trebali igrati 4-1-3-2...sa Besicem na DMC(ako bi on sam mogao iznijeti teret)...ispred Lulic/Salihovic-Pjana/Miske-Medunjanin...
To bi moglo ici sa fizicki jakim repkama...jer nema potrebe "razvlaciti" po terenu...
Protiv Argentine(tehnicara) to bi bilo jako tesko...ja bi ih licno napadao po krilima,preko Ize i Lule..
+1

velez_mostar
Kontakt:

Re: Odg: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la velez_mostar » 30 mar 2014, 21:54

emir79 je napisao/la:
velez_mostar je napisao/la:"Kad je Et'o mogao krilo igrati, zasto ne bi Vedo"..e ovo je vise nego smijesno..:-)

Ma jok, Grci su talasika zesca, yebo njegov gol protiv Grka, sta je on znacio nakon promasenog penala :mrgreen:

Jah zaboravi i ovo, sta ce onaj gol , onaj jedini gol u Litvaniji, koji nas odvede u Brazil :mrgreen:

Moj Vedo moj, ko se sve nadje da te negativno komentarise :mrgreen:

Da bas, svi su selektori nadmudrili Safeta, zato sto su ostali kuci, a mi direkt na prvenstvo,sa ogromnih 25 bodova.

MA BRAVO, hajdi nas jos malo zabavljaj, a mozda si i onaj sa "komedija s´nogu" ko ce ti ga znati :mrgreen:
Grke smo pobjedili iz prekida..
Vedo je utjerao loptu u gol.
Vedo nije sprintao po krilu, poenta je usporedba Et'oa koji moze napadati iz dubine, sa Vedom(shvatio sam da je to tebi tesko objasniti bez obzira sto je prejednostavno).
Gol s linije koji nas je odveo na SP ide mojoj tvrdnji u prilog, nikako tvojoj, nije zabio gol sa distance kao Hajrovic(znam da ne razumijes, ali potrudi se).
I bespotrebno je imputirati nebulozu da ja Vedu "negativno komentarisem", ponovicu jer izgleda treba: Vedo nije krilo, ne moze napadati iz dubine, on je napadac koji stoji blize golu i "podmece nogu", ne vidim gdje sam napisao negativnu kritiku Vedi, samo Susicu koji ga gura gdje mu nije mjesto.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 31 mar 2014, 00:16

[youtube][/youtube]

Hajd sad malo pogledajte golove i prilike iz ove utakmice....

Gdje je Vedo oboren kod prvog gola? Krilo kazete?
Pogledajte gdje Dzeko prima loptu u akciji koja prethodi penalu za nas....?! Mozete i zaustaviti video na 2:31 kad Mujdza pada u protivnickom sesnaestercu, pa samo mi recite gdje se u tom trenutku nalazi Ibisevic? (Pogledajte i poziciju Dzeke kad ste vec tu....) Krilo kazete?
Pogledajte i gdje je Ibisevic oboren kod treceg gola? (4:45) Gdje je Dzeko u tom trenutku? Krilo kazete?
A ako i u drugim utakmicama nase reprezentacije, malo obratite paznju na taj segment, lijepo se vidi da se Ibisevic ne gura na krilo, vec da se Ibisevic izvuce iz sesnaesterca kad je Dzeko unutra, i obratno (Dzeko se izvlaci u lijevo kad je Ibisevic unutra)..... Mislim, vidi onaj ko gleda utakmicu, a ne trazi u istoj razlog da blati selektora......

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.