Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Elegant
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la Elegant » 30 mar 2014, 18:22

Ovo ce ludilo da bude kraja.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 30 mar 2014, 18:52

Mislim da je krajnje vrijeme da se utakmice koje odlučuju o prvaku,kao i one koje odlučuju o opstanku,igraju u isto vrijeme.
Da bi se izbjegle bilo kakve kalkulacije i štele.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Armala
Kontakt:

Post Postao/la Armala » 30 mar 2014, 18:53

tepsija je napisao/la:Mislim da je krajnje vrijeme da se utakmice koje odlučuju o prvaku,kao i one koje odlučuju o opstanku,igraju u isto vrijeme.
Mislim da to pravilo vazi za zadnja 3.kola ako se ne varam

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 30 mar 2014, 19:03

tepsija je napisao/la:Mislim da je krajnje vrijeme da se utakmice koje odlučuju o prvaku,kao i one koje odlučuju o opstanku,igraju u isto vrijeme.
Pa zadnja tri kola sve utakmice pocinju u isto vrijeme. Nece se sada mjenjati pravilnik pa da se samo zato sto 7 kola prije kraja imamo cetiri ekipe koje se bore za naslov da svi ostali moraju onda da igraju u isto vrijeme zbog njih, a krajnje bi bilo bezobrazno usloviti samo te ekipe i cak pomalo tesko i konfuzno definisati to.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 30 mar 2014, 19:40

Od 6 klubova iz rs samo jedan je siguran od ispadanja. Od 6 klubova 5 prijeti gasenje :lol:
Za 6 sezona bit ce 1 klub iz rs i tada ce tek nastati pravi cirkus. Trazit ce se prosirenje lige i standardna 6 kluba iz rs :lol: Ide nova suspenzija, repka ce biti taraba zbog smjene generacije, legende opet uskociti, skinut ce se suspenzija, sa savezom rs ce se naci na pola puta bit ce standardna 3 kluba, a liga ce i dalje brojati 16 klubova. :lol:
Crnogorci i siptari preko nasih "velikana" ostvaruju historijske trenutke.
Novinari napisu koji izvjestaj od 5 recenica iz PL, ali zato citav roman o Malom princu. :silent:
Begica boli k... za PL, mosa repka, mosa Brazil.

Niko nema volje da pokrene temu o napretku BH fudbala.
NO PYRO NO PARTY

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 30 mar 2014, 19:49

Leotar nije trebao igrat' juče, naši nisu trebali putovati dole itd. :mrgreen:

Pored toga, neko iz Saveza je i slab s brojevima, 16900 KM piše kao šest hiljada i 900 :crazy:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 30 mar 2014, 19:59

Buu je napisao/la:Od 6 klubova iz rs samo jedan je siguran od ispadanja. Od 6 klubova 5 prijeti gasenje :lol:
Za 6 sezona bit ce 1 klub iz rs i tada ce tek nastati pravi cirkus. Trazit ce se prosirenje lige i standardna 6 kluba iz rs :lol: Ide nova suspenzija, repka ce biti taraba zbog smjene generacije, legende opet uskociti, skinut ce se suspenzija, sa savezom rs ce se naci na pola puta bit ce standardna 3 kluba, a liga ce i dalje brojati 16 klubova. :lol:
Novinari napisu koji izvjestaj od 5 recenica iz PL, ali zato citav roman o Malom princu. :silent:

Kako ce imati volje kad je svima bitna repka **** ih repka. I medije boli **** za ligom, sve i jedan mediji u BiH.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 30 mar 2014, 20:02

Ove god izgleda nece biti predstavnika PC u euro utakmicama
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 30 mar 2014, 20:04

Buu je napisao/la:Od 6 klubova iz rs samo jedan je siguran od ispadanja. Od 6 klubova 5 prijeti gasenje :lol:

odlicno sroceno,davno sam ja pisao da savez odrzava ligu samo zbog reprezentacije.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 30 mar 2014, 20:04

Sarajlijc@ je napisao/la:

Kako ce imati volje kad je svima bitna repka **** ih repka. I medije boli **** za ligom, sve i jedan mediji u BiH.
Nemojte griješti dušu ljudi, Avaz od svih medija svaki dan ima nešto o Željezničaru i Sarajevu, sutra im je onaj sportski dodatak, najviše o našoj ligi ima, ne mislim na Avaz Sport i karikaturu Sinana, nego sportsku redakciju što svaki dan izlazi!
Grbavica naš je Hram!!!

zrinja05
Kontakt:

Post Postao/la zrinja05 » 30 mar 2014, 21:00

FaraonTM je napisao/la:Iduće kolo Zrinjski-Široki. Jedni vjerovatno otpadaju iz trke za titulu.

Najbolje bi bilo x, dvije muhe jednim udarcem.
Ne znam po kojemu rezonu jedni otpadaju iz utrke,sve da i odigraju neriješeno ili netko izgubi razlika je samo 2 ili 3 boda i to pod uvjetom da Željo dobije Čelik.Znači po tebi i tvom rezonu Sarajevo već otpalo iz utrke.
VOLIM MOSTAR PA MAKAR I VAKI !!!
HŠK ZRINJSKI,MNK ZRINJSKI,HKK ZRINJSKI,HMRK ZRINJSKI,HŽRK ZRINJSKI,ŽKK ZRINJSKI 2010,HAK ZRINJSKI,APK ZRINJSKI,KK ZRINJSKI,HBK ZRINJSKI,ŠPK ZRINJSKI,ŠK ZRINJSKI,UPŠO ZRINJSKI

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 30 mar 2014, 21:11

Ova liga zaslužuje pažnju majku mu *ebem ! Dajte malo !
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 30 mar 2014, 21:14

zrinja05 je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Iduće kolo Zrinjski-Široki. Jedni vjerovatno otpadaju iz trke za titulu.

Ne znam po kojemu rezonu jedni otpadaju iz utrke,sve da i odigraju neriješeno ili netko izgubi razlika je samo 2 ili 3 boda i to pod uvjetom da Željo dobije Čelik.Znači po tebi i tvom rezonu Sarajevo već otpalo iz utrke.
6 kola je do kraja, 2 ili 3 boda su puno u borbi za titulu, još svi osim Želje imaju minimalno dvije utakmice više samim tim manje snage. ;)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

zrinja05
Kontakt:

Post Postao/la zrinja05 » 30 mar 2014, 21:17

zizu1991 je napisao/la:Ova liga zaslužuje pažnju majku mu *ebem ! Dajte malo !
Ma o kvaliteti se može razgovarati i svi znamo na kojem smo nivou ali brate nikad zanimljivije prvenstvo nije bilo a realno ni poštenije , od suđenja pa nadalje.
HŠK ZRINJSKI,MNK ZRINJSKI,HKK ZRINJSKI,HMRK ZRINJSKI,HŽRK ZRINJSKI,ŽKK ZRINJSKI 2010,HAK ZRINJSKI,APK ZRINJSKI,KK ZRINJSKI,HBK ZRINJSKI,ŠPK ZRINJSKI,ŠK ZRINJSKI,UPŠO ZRINJSKI

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 30 mar 2014, 21:21

I ne mislim na kvalitetu, ali kako dići ligu na veći nivo, ako se Savez ne brine za nju, ako su medijska izvještavanja ( čast izuzecima ) oskudna i blago rečeno napisana tonom nezainteresovanosti ?
zrinja05 je napisao/la:nikad zanimljivije prvenstvo nije bilo a realno ni poštenije , od suđenja pa nadalje.
Pa to je to, treba malo agresivnija medijska kampanja da se povede, da se masa zainteresuje, stvore bolji uslovi. Ovako samo tapkamo u mjestu. Veliki jaz između reprezentativnog i klupskog fudbala nikada dobro nije donio bilo kojoj nacionalnoj nogometnoj selekciji, ali i nogometu uopšte bilo koje zemlje, to je jasno k'o dan.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 30 mar 2014, 21:25

zrinja05 je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:Ova liga zaslužuje pažnju majku mu *ebem ! Dajte malo !
Ma o kvaliteti se može razgovarati i svi znamo na kojem smo nivou ali brate nikad zanimljivije prvenstvo nije bilo a realno ni poštenije , od suđenja pa nadalje.
slaba utjeha,nema nista od lige kada se igra na ledini uz prisustvo cca. 1500 gledalaca.
A tako malo treba da se raja probudi,pod hitno treba skratiti ligu.Time ce sve krenuti ka boljem.
Naravno tu je kljucni savez koji se mora okrenuti ka PL.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 30 mar 2014, 21:26

zizu1991 je napisao/la:I ne mislim na kvalitetu, ali kako dići ligu na veći nivo, ako se Savez ne brine za nju, ako su medijska izvještavanja ( čast izuzecima ) oskudna i blago rečeno napisana tonom nezainteresovanosti ?
zrinja05 je napisao/la:nikad zanimljivije prvenstvo nije bilo a realno ni poštenije , od suđenja pa nadalje.
Pa to je to, treba malo agresivnija medijska kampanja da se povede, da se masa zainteresuje, stvore bolji uslovi. Ovako samo tapkamo u mjestu. Veliki jaz između reprezentativnog i klupskog fudbala nikada dobro nije donio bilo kojoj nacionalnoj nogometnoj selekciji, ali i nogometu uopšte bilo koje zemlje, to je jasno k'o dan.
pa zna se koje je rjesenje ,smanjiti ligu na 12 i doigravanje za prvakai za opstanak ,dobijes neizvjesnost a i kvaltet popravis

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 30 mar 2014, 21:28

bordobijeli je napisao/la:smanjiti ligu na 12 i doigravanje za prvakai za opstanak ,dobijes neizvjesnost a i kvaltet popravis
Kako to ostvariti, kad svako selo u BiH mora da ima ekipu da ih predstavlja u PLBiH ? :think:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 30 mar 2014, 21:32

zizu1991 je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:smanjiti ligu na 12 i doigravanje za prvakai za opstanak ,dobijes neizvjesnost a i kvaltet popravis
Kako to ostvariti, kad svako selo u BiH mora da ima ekipu da ih predstavlja u PLBiH ? :think:
samo poostriti uslove za igranje u PL,nema te politike koja to moze stopirati.

zrinja05
Kontakt:

Post Postao/la zrinja05 » 30 mar 2014, 21:35

FaraonTM je napisao/la:
zrinja05 je napisao/la:

6 kola je do kraja, 2 ili 3 boda su puno u borbi za titulu, još svi osim Želje imaju minimalno dvije utakmice više samim tim manje snage. ;)
Prvo tko je rekao da će Željo 100 % dobit npr. Čelika ili da će Sarajevo dobiti u Prijedoru.Realno, Željo je u najlošijoj formi i ima najviše problema sa igračkim kadrom (iako ja mislim da će dobiti nezainteresirani Čelik koji se okrenuo kupu).Po meni Široki je daleko najbliži tituli i ako ostanu neporaženi u Mostaru teško će ih itko skinuti sa vrha a naročito jer imaju dvije zaredom kući a onda Leotar u Trebinju.
slaba utjeha,nema nista od lige kada se igra na ledini uz prisustvo cca. 1500 gledalaca.
A tako malo treba da se raja probudi,pod hitno treba skratiti ligu.Time ce sve krenuti ka boljem.
Naravno tu je kljucni savez koji se mora okrenuti ka PL.
Treba biti realan ,mi smo mala država i ako bi smo nagurali na nekakav prosjek od 3000 po tekmi to bi bilo extra za ovu ligu.Tek sa bitnim poboljšanjem infrastrukture na stadionima možemo početi razgovarati o nečem boljem.

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Antikloc, Direktorcic, fks74 i 25 gostiju.