Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Re: Premijer liga BiH - opcenito
Daleko od toga da smatram da su neke strane u Savezu kohezioni, a druge akohezioni faktor, da jedne teže napretku, a druge sve rade da bi se takve stvari obustavile, ali, itekako se da primjetiti da je politika duboko, duboko umiješana u sport uopšteno u našoj zemlji.
Mada vjerujem da bi se takvim silama mogla otupiti oštrica, kada bi Savez poduzeo odlučnije mjere u cilju poboljšavanja kvaliteta lige. Ali, kako svi vidimo, Savez, ako se može procentualno uopšte iskazati, 75 % svoje pažnje pridaje reprezentativnim takmičenjima.
Mada vjerujem da bi se takvim silama mogla otupiti oštrica, kada bi Savez poduzeo odlučnije mjere u cilju poboljšavanja kvaliteta lige. Ali, kako svi vidimo, Savez, ako se može procentualno uopšte iskazati, 75 % svoje pažnje pridaje reprezentativnim takmičenjima.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
@Zrinja05
Ja nisam rekao da će Željo dobiti 100% ali budimo realni. Po toj logici možda Široki isto kiksa protiv Čelika ili Borca... Ja sam rekao da se će se jedan od dva kluba (Široki i Zrinjski) udaljiti od titule, bar za 2 ili 3 boda, ali čuda su moguća.
Ja nisam rekao da će Željo dobiti 100% ali budimo realni. Po toj logici možda Široki isto kiksa protiv Čelika ili Borca... Ja sam rekao da se će se jedan od dva kluba (Široki i Zrinjski) udaljiti od titule, bar za 2 ili 3 boda, ali čuda su moguća.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Zašto da ne, ako je to selo izborilo tako što je bilo prvoplasirano u prvoj ligi RS ili FBIH ? Šta treba sad ako je selo da se poništi rezultat i da gledamo samo ko su gradski klubovi. Evo vam Leotara i Trebinja, pravog gradjanskog kluba koji ce potonuti, i ko zna da li ce se ikad vratiti u PLBIH. Gdje piše u pravilniku da seoski klubovi ne mogu igrati PL?zizu1991 je napisao/la:Kako to ostvariti, kad svako selo u BiH mora da ima ekipu da ih predstavlja u PLBiH ?bordobijeli je napisao/la:smanjiti ligu na 12 i doigravanje za prvakai za opstanak ,dobijes neizvjesnost a i kvaltet popravis
Od seoskih klubova puno kiksate, moji velikani

003871312
Pa dobro, to se podrazumjeva da će se neko udaljiti od titule ako izgubi ali neće ispasti iz utrke jer i poslije tog ostaje još 5 kola.FaraonTM je napisao/la:@Zrinja05
VOLIM MOSTAR PA MAKAR I VAKI !!!
HŠK ZRINJSKI,MNK ZRINJSKI,HKK ZRINJSKI,HMRK ZRINJSKI,HŽRK ZRINJSKI,ŽKK ZRINJSKI 2010,HAK ZRINJSKI,APK ZRINJSKI,KK ZRINJSKI,HBK ZRINJSKI,ŠPK ZRINJSKI,ŠK ZRINJSKI,UPŠO ZRINJSKI
HŠK ZRINJSKI,MNK ZRINJSKI,HKK ZRINJSKI,HMRK ZRINJSKI,HŽRK ZRINJSKI,ŽKK ZRINJSKI 2010,HAK ZRINJSKI,APK ZRINJSKI,KK ZRINJSKI,HBK ZRINJSKI,ŠPK ZRINJSKI,ŠK ZRINJSKI,UPŠO ZRINJSKI
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Raspravljajte vi koliko hocete ali sve je na Velezu i Olimpicu. Vise na Olimpicu koji je jako kvalitetan a ima utakmice protiv 3 ekipe iz vrha
UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Sve ćemo vidjetizrinja05 je napisao/la:Pa dobro, to se podrazumjeva da će se neko udaljiti od titule ako izgubi ali neće ispasti iz utrke jer i poslije tog ostaje još 5 kola.FaraonTM je napisao/la:@Zrinja05

Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
ma daaj ba, cuj obarska , uz to jos VELIKACickoo je napisao/la:Zašto da ne, ako je to selo izborilo tako što je bilo prvoplasirano u prvoj ligi RS ili FBIH ? Šta treba sad ako je selo da se poništi rezultat i da gledamo samo ko su gradski klubovi. Evo vam Leotara i Trebinja, pravog gradjanskog kluba koji ce potonuti, i ko zna da li ce se ikad vratiti u PLBIH. Gdje piše u pravilniku da seoski klubovi ne mogu igrati PL?zizu1991 je napisao/la:Kako to ostvariti, kad svako selo u BiH mora da ima ekipu da ih predstavlja u PLBiH ?bordobijeli je napisao/la:smanjiti ligu na 12 i doigravanje za prvakai za opstanak ,dobijes neizvjesnost a i kvaltet popravis
Od seoskih klubova puno kiksate, moji velikani

Ne treba nista poostravat, treba provodit trenutna pravila. Travnik igra na stadionu od 2700 mjesta, a Leotar igra pod suspenzijom. Dzabe ti ostri uslovi ako ih ne primjenjujes.samo_lijevo je napisao/la:samo poostriti uslove za igranje u PL,nema te politike koja to moze stopirati.zizu1991 je napisao/la:Kako to ostvariti, kad svako selo u BiH mora da ima ekipu da ih predstavlja u PLBiH ?bordobijeli je napisao/la:smanjiti ligu na 12 i doigravanje za prvakai za opstanak ,dobijes neizvjesnost a i kvaltet popravis
FS-RS dislike this.bordobijeli je napisao/la:smanjiti ligu na 12 i doigravanje za prvakai za opstanak ,dobijes neizvjesnost a i kvaltet popravis

× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- zlatniljiljan89
- Kontakt:
al ja stvarno ne kontam za sta se oni uopste pitaju? ako ne zele igrati ko ih ****Elegant je napisao/la:FS-RS dislike this.bordobijeli je napisao/la:smanjiti ligu na 12 i doigravanje za prvakai za opstanak ,dobijes neizvjesnost a i kvaltet popravis
Samo pazi sad pred kraj sezone kada budu ispadala dva kluba iz "rs" kako ce oni nesto da skontaju pa ce frku napraviti.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Iz lige dakle ispadaju Leotar i ili Rudar ili Slavija.U PL ulaze,iz FBiH Sloboda,iz RS-a Drina.Nikakve frke neće biti,jer iz RS-a će sljedeće sezone nstupiti 5 klubova u PLBiH.Pa i iz "HB" su dugo bila 2 kluba pa niko nije dizao frku.Objektivno,tzv.bošnjački gradovi su najveći,tu je najviše stanovništva i tradicionalno su tu bolji klubovi.
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Kakva frka brate nismo im mi krivi sto ih onaj medjed na vlasti uzima za ovce i upropastava sve pa cak i sport u tom entitetuElegant je napisao/la:Samo pazi sad pred kraj sezone kada budu ispadala dva kluba iz "rs" kako ce oni nesto da skontaju pa ce frku napraviti.
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Tražili su neka gledaju....NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Kakva frka brate nismo im mi krivi sto ih onaj medjed na vlasti uzima za ovce i upropastava sve pa cak i sport u tom entitetuElegant je napisao/la:Samo pazi sad pred kraj sezone kada budu ispadala dva kluba iz "rs" kako ce oni nesto da skontaju pa ce frku napraviti.
@realist
A možda uđe i Jedinstvo, ja bih više volio nego Slobodu.
Zadnja izmjena: hilmo, dana/u 30 mar 2014, 22:54, ukupno mijenjano 1 put.
Zato i imamo dvije druge lige, da ovi iz PC ne budu uvrijeđene mlade 

Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Dobro si se našao u mom postu. Ne mislim samo na MVO. Mislim na mnoge druge klubove iz manjih gradova, koji iz sezone u sezonu samo životare u ovom takmičenju, igraju većinom mečeve koji dobivaju na značaju ako neki poznatiji protivnik igra s njima. Takvi mečevi niti jednoj ligi nisu potrebni. Međutim, slažem se ako je bilo koji klub dovoljno kvalitetan da igra PLBiH, nek' je igra.Cickoo je napisao/la:Zašto da ne, ako je to selo izborilo tako što je bilo prvoplasirano u prvoj ligi RS ili FBIH ? Šta treba sad ako je selo da se poništi rezultat i da gledamo samo ko su gradski klubovi. Evo vam Leotara i Trebinja, pravog gradjanskog kluba koji ce potonuti, i ko zna da li ce se ikad vratiti u PLBIH. Gdje piše u pravilniku da seoski klubovi ne mogu igrati PL? Od seoskih klubova puno kiksate, moji velikani
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Sta je sa onim stadionom u VO? Koliko mu mjesta fali da ispunjava kriterije?
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
2300 sjedecihSarajlijc@ je napisao/la:Sta je sa onim stadionom u VO? Koliko mu mjesta fali da ispunjava kriterije?
003871312
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Puno, to je citava tribina nova.Cickoo je napisao/la:2300 sjedecihSarajlijc@ je napisao/la:Sta je sa onim stadionom u VO? Koliko mu mjesta fali da ispunjava kriterije?
Radi li se ista?
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
To sam i ja pitanje nekad postavljao, ali je netko objasnio. NSFBiH i FSRS zajedno tvore N/FSBiH, odnosno, ta dva saveza su osnivace drzavnog saveza i kao takvi su potpuno legitimni da cak izadju iz koalicije i ukinu N/FSBiH. Dok je takva situacija ne mozes im nista.zlatniljiljan89 je napisao/la:al ja stvarno ne kontam za sta se oni uopste pitaju? ako ne zele igrati ko ih ****Elegant je napisao/la:FS-RS dislike this.bordobijeli je napisao/la:smanjiti ligu na 12 i doigravanje za prvakai za opstanak ,dobijes neizvjesnost a i kvaltet popravis