Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Slazem se damire_82. Da je Vedo odlican napadac. I da treba pocinjat u pojedinim utakmicama ( ne svima ). Ali na svjetskom je ulog puno veci tu nema popravnog, kao u kvalifikacijama. Nigerija zivi za SP. Njihova africka niko ni ne prati. A ovo im je prozor u svijet, vise nego nama. I oni ce letit po terenu svih 90 min. Nece igrati polu bunker kao Grcka. To nije isto, nikako. Ja nemam zamjerke Selektoru da je igrao sve utakmice sa dva napadaca u kvalifikacijama. Ali isto tako sam siguran. Da MORAMO imati PLAN B. To je u nasem slucaju igra sa jednim napadacem i pravim desnim krilom Hajrovicem. Mislim da se to slazemo. Isto tako i ti i ja znamo da ce odigrati protiv Argentine vjerovatno sa jednim napadacem. Nemam nista protiv da Vedo i na svjetskom bude prvi izbor. Samo ocekujem da bar jednu dvije prijateljske pocne Hajrovic od pocetka, Da se vidi koliko los/dobar nam je plan B.
Protiv Grcke je Vedo bio dobar i to ne treba komentarisati.
- DonCorleone
- Kontakt:
Dobro, mi izgleda kolektivno haluciniramo kada gledamo kako Ibisevic zatvara desnu stranu i kada idemo na kontru, preko desne strane sam sebi nabacuje pa trci u 16terac. Ne znam tacno protiv koga je to bilo, ali sjecam se kako Ibisevic probija po desnoj strani i centrira u 16terac
. Mislim protiv Litvanije u gostima da se to desilo
.
Protiv Argentine je igrao na krilu, protiv Egipta se stalno izvlacio na desnu stranu i obadvije utakmice je ucinak bio los ili nikakav. Koliko puta jos?
Sve golove koje je on dao, dao je u 16tercu, nijedan van istog kao na primjer Hajrovic. Ta cinjenica sama po sebi govori dje je njemu mjestu.
@damir
Damire kralju, ti si upravo potvrdio polemiku dje se Ibisevic treba forsirati, a dje mu nije mjesto. Dakle mjesto mu NIJE na krilu i tvoj video to fantasticno dokazuje
. Bravo damire za ulozeni trud i pokazivanje da selektor grijesi kada forsira Ibisevica na krilu.
Protiv Argentine je igrao na krilu, protiv Egipta se stalno izvlacio na desnu stranu i obadvije utakmice je ucinak bio los ili nikakav. Koliko puta jos?
Sve golove koje je on dao, dao je u 16tercu, nijedan van istog kao na primjer Hajrovic. Ta cinjenica sama po sebi govori dje je njemu mjestu.
@damir
Damire kralju, ti si upravo potvrdio polemiku dje se Ibisevic treba forsirati, a dje mu nije mjesto. Dakle mjesto mu NIJE na krilu i tvoj video to fantasticno dokazuje
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 31 mar 2014, 00:36, ukupno mijenjano 2 puta.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Nije ovdje uopste polemika da li je Vedo dobar napadac ili ne, niti da li je bio dobar protiv Grcke... Ovdje se pokusava provuci teza da selektor Susic "nema pojma sa zivotom" i da "gura Vedu na krilo", a ovo je samo par primjera na kojima se lijepo vidi da Pape ne gura Vedu na krilo, vec da nasa dva napadaca otvaraju prostor jedan drugom tako sto se izvlace na stranu (kao sto to Dzeko cesto radi u svom klubu)... Lijepo se to vidi, i to je jedan nacin igre... Igrali smo i sa jednim napadacem...Igrali smo i sa Stevanovicem na krilu....Bice i Hajrovic..... Sve ce to biti razliciti modeli nase igre (sa Safetom ili bez njega).. Ne gura Pape Vedu na krilo!Ajax je napisao/la:Slazem se damire_82. Da je Vedo odlican napadac. I da treba pocinjat u pojedinim utakmicama ( ne svima ). Ali na svjetskom je ulog puno veci tu nema popravnog, kao u kvalifikacijama. Nigerija zivi za SP. Njihova africka niko ni ne prati. A ovo im je prozor u svijet, vise nego nama. I oni ce letit po terenu svih 90 min. Nece igrati polu bunker kao Grcka. To nije isto, nikako. Ja nemam zamjerke Selektoru da je igrao sve utakmice sa dva napadaca u kvalifikacijama. Ali isto tako sam siguran. Da MORAMO imati PLAN B. To je u nasem slucaju igra sa jednim napadacem i pravim desnim krilom Hajrovicem. Mislim da se to slazemo. Isto tako i ti i ja znamo da ce odigrati protiv Argentine vjerovatno sa jednim napadacem. Nemam nista protiv da Vedo i na svjetskom bude prvi izbor. Samo ocekujem da bar jednu dvije prijateljske pocne Hajrovic od pocetka, Da se vidi koliko los/dobar nam je plan B.
Obrnuta psihologija?! Idemo opet.....DonCorleone je napisao/la:Dobro, mi izgleda kolektivno haluciniramo kada gledamo kako Ibisevic zatvara desnu stranu i kada idemo na kontru, preko desne strane sam sebi nabacuje pa trci u 16terac. Ne znam tacno protiv koga je to bilo, ali sjecam se kako Ibisevic probija po desnoj strani i centrira u 16terac. Mislim protiv Litvanije u gostima da je to bila
.
@damir![]()
Damire kralju, ti si upravo potvrdio polemiku dje se Ibisevic treba forsirati, a dje mu nije mjesto. Dakle mjesto mu NIJE na krilu i tvoj video to fantasticno dokazuje. Bravo damire za ulozeni trud i pokazivanje da selektor grijesi kada forsira Ibisevica na krilu.
Ibisevic se izvuce van sesnaesterca u desnu stranu (nekad i blize aut liniji), isto kao sto se i Dzeko izvuce van sesnaesterca u lijevu stranu (takodjer nekad blize aut liniji)! To ih ne cini krilima, a ne mogu obojica u peterac.....
- DonCorleone
- Kontakt:
Upravo tako, ne moze i jare i pare.
Dakle ili cemo ga staviti da igra to sto igra u klubu i sto mu priordno lezi, ili ga ne stavljati nikako u ekipu. Zato treba protiv jacih reprezentacija razmisliti, da li je pametno igrati sa dva spica, pogotovo kada znas da imas ranjivu odbranu.
Jos ako uzmem u obzir da igramo sa dva spica, imamo ranjivu odbranu, a jos nemamo ni DM-a...
moram reci da je uspjeh reprezentacije veci nego sto se rijecima moze opisati, nadljudski zapravo
.
Dakle ili cemo ga staviti da igra to sto igra u klubu i sto mu priordno lezi, ili ga ne stavljati nikako u ekipu. Zato treba protiv jacih reprezentacija razmisliti, da li je pametno igrati sa dva spica, pogotovo kada znas da imas ranjivu odbranu.
Jos ako uzmem u obzir da igramo sa dva spica, imamo ranjivu odbranu, a jos nemamo ni DM-a...
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
- DonCorleone
- Kontakt:
I sta radi tamo? Je li probija odbrane kao Wayne Rooney ili je ipak nesto kao Eden Hazard nas Vedodamir_82 je napisao/la:
Ibisevic se izvuce van sesnaesterca u desnu stranu (nekad i blize aut liniji), isto kao sto se i Dzeko izvuce van sesnaesterca u lijevu stranu (takodjer nekad blize aut liniji)! To ih ne cini krilima, a ne mogu obojica u peterac.....
Igramo sa dva napadaca! To koliko ne valja pokazalo se u kvalifikacijama, pa i kvalifikacionoj utakmici protiv ekipe direktnog konkurenta...Dva faula nad Ibisevicem u momentima kad se izvuce iz sesnaesterca, golovi Ibisevica iz sesnaesterca, dodavanja Dzeke van sesnaesterca....Dakle nije krilo Ibisevic, vec napadac, koji nece ostati u 16 da cuva Dzeku kad ovaj udje unutra i obratno....DonCorleone je napisao/la:Upravo tako, ne moze i jare i pare.
Jos ako uzmem u obzir da igramo sa dva spica, imamo ranjivu odbranu, a jos nemamo ni DM-a...moram reci da je uspjeh reprezentacije veci nego sto se rijecima moze opisati, nadljudski zapravo
.
Sada ce doci drugi i reci, covjece Boziji, ne igramo sa dva spica, Ibisevic se izvlaci na krilo i stim skoci u stomak ovim prijasnjim sto se trube i milom i silom da pokazu da Ibisevic moze igrati uz Dzeku kao krilo![]()
![]()
.
Da je po toj tvojoj (ili prirodna pozicija ili nikako) mi bi dobar dio kvalifikacija za Euro 2012 odradili bez lijevog beka, jer stvarnog nismo imali (do povratka Papca).
To su sad neke desete stvari (bolje ovaj nego onaj).... Safet Vedada ne "gura" na krilo, vec Vedad i Edin igraju napadace u nasoj reprezentaciji izvlace se po loptu, i ne trpaju u peterac....Sa krilom to nema veze......
Sutira prema golu ili trazi suigraca u boljoj poziciji.....DonCorleone je napisao/la: I sta radi tamo? Je li probija odbrane kao Wayne Rooney ili je ipak nesto kao Eden Hazard nas Vedo![]()
![]()
? Mozda je ipak slican vise Cristianu Ronaldu
, CRvedo
.
Pozicije pomenutih igraca, njihove obaveze na tim pozicijama (kako u klubovima tako i u reprezentacijama), ni u kom slucaju nije moguce porediti sa pozicijom Vedada Ibisevica u nasoj reprezentaciji, i sa njegovim obavezama u igri.... Fudbal nije crno i bijelo, fudbal odavno ne igraju klasicni halfovi i polutke sa jasno definisanim zadacima i radijusom kretanja....
Ako jos jednom pogledas video sa utakmice protiv Grcke ili neke druge utakmice nase reprezentacije vidjeces da je Vedo cesto na petercu, sto ne radi igrac koji igra "krilo"! Vedo, dakle, u reprezentaciji ne igra krilo!
Dzeko protiv Uniteda "isprati" igraca skoro do svog sesnaesterca uz lijevu aut liniju (sve cesce radi slicne stvari)...jel ga to cini krilom? Bocnim igracem?
I zaboravljas da smo igrali sa krilom (Stevanovicem), da je Mujdza spartao cijelom desnom stranom i ofanzivno i defanzivno.....Zaboravljas kad je Hajrovic dosao u ekipu....
Sad prigovaras znaci igru sa dva napadaca, a o tome se ne diskutuje....Selektor rijesio da tako igra! Samo ne mozete reci da je "Vedo zavaljen na krilu" kad nije! Vedo igra napadaca i kao takav dao je 8 golova u kvalifikacijama(a Dzeko 10)!
Mozda sutra bude igrao sa Hajrovicem desno, Lulicem lijevo i Dzekom u sredini..... Nije ni bitno... Bitno je samo to da u svrhu kompromitovanja selektora, iznose se tvrdnje koje nemaju uporiste u argumentima (poput ove da je Vedo krilo)...
- DonCorleone
- Kontakt:
Zasto se Vedo izvlaci na krilo ako Hajrovic moze igrati tu poziciju
? Zato sto je vjerovatnoca veca da ce zabiti gol
?
Zato sto se ne izvlaci na Hajrovicevu poziciju.....DonCorleone je napisao/la:Zasto se Vedo izvlaci na krilo ako Hajrovic moze igrati tu poziciju? Zato sto je vjerovatnoca veca da ce zabiti gol
?
- velez_mostar
- Kontakt:
Damir@, nadam se samo da ces ponovo procitati svoje postove, i vidjeti koliko kontradiktornosti lezi u njima.
Da li je Vedo krilo?
Da li Vedo u repci igra napadaca, ili krilo??
Da li je desna strana u ku.rcu ako nemamo desno krilo za saradnju s bekom, LOSIM BEKOM koji kad izadje visoko ostavlja iza sebe kilometar slobodnog prostora.
Vedo ne moze centrirati, pogotovo u trku, ne moze iznijeti kontru, ne moze na desnoj strani nista napraviti...samo moze biti koristan kad se izvodi korner, ili kad je prekid, tek tada igra svoju poziciju..i moze zabiti.
On ne moze sa distance uvaliti gol, pogotovo ekipama koje imaju brze igraci, i uvijek su blizu.
Rjesenje je 4-5-1, zgusnut' vezni red kako bi razmjena kratkih pasova, i tehnicke sposobnosti pojedinaca dosle do izrazaja, imamo igrace za tu formaciju, i jedan napadac mora na klupu, a to je logicno Ibisevic.
Da li je Vedo krilo?
Da li Vedo u repci igra napadaca, ili krilo??
Da li je desna strana u ku.rcu ako nemamo desno krilo za saradnju s bekom, LOSIM BEKOM koji kad izadje visoko ostavlja iza sebe kilometar slobodnog prostora.
Vedo ne moze centrirati, pogotovo u trku, ne moze iznijeti kontru, ne moze na desnoj strani nista napraviti...samo moze biti koristan kad se izvodi korner, ili kad je prekid, tek tada igra svoju poziciju..i moze zabiti.
On ne moze sa distance uvaliti gol, pogotovo ekipama koje imaju brze igraci, i uvijek su blizu.
Rjesenje je 4-5-1, zgusnut' vezni red kako bi razmjena kratkih pasova, i tehnicke sposobnosti pojedinaca dosle do izrazaja, imamo igrace za tu formaciju, i jedan napadac mora na klupu, a to je logicno Ibisevic.
- DonCorleone
- Kontakt:
Laz, laz i lazdamir_82 je napisao/la:Zato sto se ne izvlaci na Hajrovicevu poziciju.....DonCorleone je napisao/la:Zasto se Vedo izvlaci na krilo ako Hajrovic moze igrati tu poziciju? Zato sto je vjerovatnoca veca da ce zabiti gol
?
Pogledaj CRvedu u akciji protiv Slovacke! Ovo ti mogu dati protiv Argentine jos deset puta gore, kao i protiv Egipta, za pocetak imas ovo.
Obrati paznju odmah na pocetku 1-1.30 min. ali tokom citavog video snimka vidis Vedu na DESNOM KRILU.
Ali highlight je 5:48 - 5:53 CRVedo
[youtube][/youtube]
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Vedo je vikend prije te utakmice zabio tri gola u Bundesligi protiv Hoffenheima.
Mislim da nema potrebe pisati da bi pojedinci razapeli Susica da ga je kojim slucajem stavio na klupu (kao sto danas neki tvrde da je trebao uraditi i staviti Hajrovica umjesto njega).
Lako je biti general poslije bitke. Hajrovic zabio gol = trebao je igrati od pocetka. Ali ne ide to tako.
Mislim da nema potrebe pisati da bi pojedinci razapeli Susica da ga je kojim slucajem stavio na klupu (kao sto danas neki tvrde da je trebao uraditi i staviti Hajrovica umjesto njega).
Lako je biti general poslije bitke. Hajrovic zabio gol = trebao je igrati od pocetka. Ali ne ide to tako.
- Juventinisimo
- Kontakt:
Problem je sto kod nas neki igraci "moraju" igrati...sa time gubimo na taktici,pocesto imamo igraca "manje"..
Sve lijepo izgleda kada pobijedimo,medjutim oci nam se otvore tek onda kada izgubimo...takvih situacija je bilo prije,nije prvi a ni zadnji puta da Vedo "glumi" krilo...
Na SP bi mogli imati velikih problema radi toga...daj Boze da grijesim..
Sve lijepo izgleda kada pobijedimo,medjutim oci nam se otvore tek onda kada izgubimo...takvih situacija je bilo prije,nije prvi a ni zadnji puta da Vedo "glumi" krilo...
Na SP bi mogli imati velikih problema radi toga...daj Boze da grijesim..
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
Po meni ako igramo 2 spica onda treba se Dzeko vise povuci a Vedo da igr strogo napad jer on nema bas neki dobri kvaliteta osim oko za gol, nesto kao Hernandez ili Van Nistelrooy. Dzeku kad gledam ima i malo kreativnost kad daje lopte (naravno kad hoce), jaci, zna dati gol iz daljine i bolje prolazi igrace. Vedo je najbolji kad puca iz prve ali trebaju krila da rade.
....Manchester United fan since 1993....
The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali
The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali
Pa pogledaj kompletan snimak, ne izvlaci iz konteksta i dobices opet ono sto ja govorim.... Gdje se Vedad nalazi na 1:50? 2:15? 3:40? 5:58? Sta radi krilo na tim pozicijama? Kako je to moguce?DonCorleone je napisao/la:Laz, laz i lazdamir_82 je napisao/la:Zato sto se ne izvlaci na Hajrovicevu poziciju.....DonCorleone je napisao/la:Zasto se Vedo izvlaci na krilo ako Hajrovic moze igrati tu poziciju? Zato sto je vjerovatnoca veca da ce zabiti gol
?
.
Pogledaj CRvedu u akciji protiv Slovacke! Ovo ti mogu dati protiv Argentine jos deset puta gore, kao i protiv Egipta, za pocetak imas ovo.
Obrati paznju odmah na pocetku 1-1.30 min. ali tokom citavog video snimka vidis Vedu na DESNOM KRILU.
Ali highlight je 5:48 - 5:53 CRVedo![]()
![]()
. Uzivajte u prilogu Hazarda, pardon Ronalda, pardon Vedada.
[youtube][/youtube]
Nisi nikad vidio napadaca kako isprati protivnickog igraca do svog sesnaesterca? Moze li Izet igrati iz sesnaesterca?
I protiv Argentine se nase "krilo" Vedo, uvlacio u sesnaesterac...sram da ga bude... Kako moze kad je krilo?!
Izgleda da se oko ovoga necemo sloziti, jer kad pogledam sve utakmice u kojima smo igrali sa Vedadom i Edinom u prvoj postavi, Vedad nije krilo! Prolazak dijelom terena koje ste "rezervisali za krilo", ne cini ga krilom!
Gledaj Mujdzinog penala, oj majko koliko nam treba taj pravi covjek, da ne gledam onog amatera vrsketa...damir_82 je napisao/la:[youtube][/youtube]
Hajd sad malo pogledajte golove i prilike iz ove utakmice....
Gdje je Vedo oboren kod prvog gola? Krilo kazete?
Pogledajte gdje Dzeko prima loptu u akciji koja prethodi penalu za nas....?! Mozete i zaustaviti video na 2:31 kad Mujdza pada u protivnickom sesnaestercu, pa samo mi recite gdje se u tom trenutku nalazi Ibisevic? (Pogledajte i poziciju Dzeke kad ste vec tu....) Krilo kazete?
Pogledajte i gdje je Ibisevic oboren kod treceg gola? (4:45) Gdje je Dzeko u tom trenutku? Krilo kazete?
A ako i u drugim utakmicama nase reprezentacije, malo obratite paznju na taj segment, lijepo se vidi da se Ibisevic ne gura na krilo, vec da se Ibisevic izvuce iz sesnaesterca kad je Dzeko unutra, i obratno (Dzeko se izvlaci u lijevo kad je Ibisevic unutra)..... Mislim, vidi onaj ko gleda utakmicu, a ne trazi u istoj razlog da blati selektora......
Vrsketov ucinak se najbolje vidi kod Grckog gola, covjek drzi stranu ko dezerter liniju i naravno njegovim nemarom primamo go.
Ima logike Damire ovo sto pricas, da mi imamo spremnog Mujdzu ili Hasana iz najboljih dana koji sam moze drzati stranu jer se Vedo ne vraca u ispomoc, ali mi cemo imati ili Ogija koji je klasicni defanzivac i koji po mom misljenju treba igrati protiv argentine ili poluproizvoda Avdiju koji je dezurno smetalo. Ako Avdija bude sam ne vjetrometini kao protiv Slovaka mi nemamo sta traziti sa Vedom u spicu, tu moras imati Hajrovica koji se mora vracati nazad.
Ali imas Kapela na klupi koji je pogubio konce...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Kod onakvih kontri ispada i Dani Alves i bilo koji drugi bocni igrac.. Greska je veznog reda sto nisu presjekli ovu akciju...Vidis da je Miske ostao nazad i da nema rezon u defanzivnoj kretnji (sto se i ne ocekuje)... Presjecen pas (mislim da je Vranjes povukao naprijed) i iskusna ekipa to kazni strasnom tranzicijom...bhsport je napisao/la:Gledaj Mujdzinog penala, oj majko koliko nam treba taj pravi covjek, da ne gledam onog amatera vrsketa...damir_82 je napisao/la:[youtube][/youtube]
Hajd sad malo pogledajte golove i prilike iz ove utakmice....
Gdje je Vedo oboren kod prvog gola? Krilo kazete?
Pogledajte gdje Dzeko prima loptu u akciji koja prethodi penalu za nas....?! Mozete i zaustaviti video na 2:31 kad Mujdza pada u protivnickom sesnaestercu, pa samo mi recite gdje se u tom trenutku nalazi Ibisevic? (Pogledajte i poziciju Dzeke kad ste vec tu....) Krilo kazete?
Pogledajte i gdje je Ibisevic oboren kod treceg gola? (4:45) Gdje je Dzeko u tom trenutku? Krilo kazete?
A ako i u drugim utakmicama nase reprezentacije, malo obratite paznju na taj segment, lijepo se vidi da se Ibisevic ne gura na krilo, vec da se Ibisevic izvuce iz sesnaesterca kad je Dzeko unutra, i obratno (Dzeko se izvlaci u lijevo kad je Ibisevic unutra)..... Mislim, vidi onaj ko gleda utakmicu, a ne trazi u istoj razlog da blati selektora......
Vrsketov ucinak se najbolje vidi kod Grckog gola, covjek drzi stranu ko dezerter liniju i naravno njegovim nemarom primamo go.
Ima logike Damire ovo sto pricas, da mi imamo spremnog Mujdzu ili Hasana iz najboljih dana koji sam moze drzati stranu jer se Vedo ne vraca u ispomoc, ali mi cemo imati ili Ogija koji je klasicni defanzivac i koji po mom misljenju treba igrati protiv argentine ili poluproizvoda Avdiju koji je dezurno smetalo. Ako Avdija bude sam ne vjetrometini kao protiv Slovaka mi nemamo sta traziti sa Vedom u spicu, tu moras imati Hajrovica koji se mora vracati nazad.
Ali imas Kapela na klupi koji je pogubio konce...
To je sad drugi par rukava, moja poenta je to da se Vedad ne zavaljuje na krilo kao sto neki hoce da predstave...
Da se razumijemo, ja bih na Safetovom mjestu naprijed igrao sa Dzekom, Lulic i Izet na krila iza njih Pjanic... Medunjanin sa Zahirovicem ili Besicem ili Salihovicem kao osiguracem.... Ali ne smatram ni ovo razlogom da se skrati za glavu...
Avdija je bio sam na vjetrometini jer nismo imali pravog defanzivnog zadnjeg veznog (Rahimic, Zahirovic). Pokusavao je to Bicakcic zatvoriti bar toliko dok se Medunjanin (pa i Pjanic) ne vrate, no nesto slicno je bilo ocekivano.. I sam je selektor svjestan tog nedostatka rekao prije utakmica sa Slovacima da ce da rizikuje jer mora uzeti tri boda iz te dvije utakmice.
Vjerujem da pod drugim okolnostima Avdija ne bi nastupio u tim utakmicama, ali da je nuzda natjerala selektora na takvu postavu. Zasto to tvrdim?! Pa jednostavno, na debiju protiv SAD-a Bicakcic je poluvrijeme odigrao na poziciji desnog beka (i nije bio uopste los). Pred utakmicu sa Slovackom povrijedio se Zukanovic koji je nakon povrede Vranjesa cinio taj stoperski par sa Spahicem. Jedino sto je selektor mogao da uradi u toj situaciji je da Bicakcica stavi na stopera, a jedini bocni ostaje Avdija... Selektor se kockao i dobio! (kockao se iz nuzde ne zato sto je kockar).
Sutite. Sve je dobro. Samo da nas ne trenira limeni.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Damire, evo raspravljamo i slazemo se i oko formacije, ali jarane ono nije bila kontra, Avdija je otisao ko sivonja, dok je zakocio i okreno se, nas nema nigdje.damir_82 je napisao/la: Kod onakvih kontri ispada i Dani Alves i bilo koji drugi bocni igrac.. Greska je veznog reda sto nisu presjekli ovu akciju...Vidis da je Miske ostao nazad i da nema rezon u defanzivnoj kretnji (sto se i ne ocekuje)... Presjecen pas (mislim da je Vranjes povukao naprijed) i iskusna ekipa to kazni strasnom tranzicijom...
To je sad drugi par rukava, moja poenta je to da se Vedad ne zavaljuje na krilo kao sto neki hoce da predstave...
Da se razumijemo, ja bih na Safetovom mjestu naprijed igrao sa Dzekom, Lulic i Izet na krila iza njih Pjanic... Medunjanin sa Zahirovicem ili Besicem ili Salihovicem kao osiguracem.... Ali ne smatram ni ovo razlogom da se skrati za glavu...
Avdija je bio sam na vjetrometini jer nismo imali pravog defanzivnog zadnjeg veznog (Rahimic, Zahirovic). Pokusavao je to Bicakcic zatvoriti bar toliko dok se Medunjanin (pa i Pjanic) ne vrate, no nesto slicno je bilo ocekivano.. I sam je selektor svjestan tog nedostatka rekao prije utakmica sa Slovacima da ce da rizikuje jer mora uzeti tri boda iz te dvije utakmice.
Vjerujem da pod drugim okolnostima Avdija ne bi nastupio u tim utakmicama, ali da je nuzda natjerala selektora na takvu postavu. Zasto to tvrdim?! Pa jednostavno, na debiju protiv SAD-a Bicakcic je poluvrijeme odigrao na poziciji desnog beka (i nije bio uopste los). Pred utakmicu sa Slovackom povrijedio se Zukanovic koji je nakon povrede Vranjesa cinio taj stoperski par sa Spahicem. Jedino sto je selektor mogao da uradi u toj situaciji je da Bicakcica stavi na stopera, a jedini bocni ostaje Avdija... Selektor se kockao i dobio! (kockao se iz nuzde ne zato sto je kockar).
Ne daj Boze da protiv Nigerije ode onako, pa onaj ce ga garo pojesti bolan za dorucak.
Eto prizno si da se kockao i da je dobio i to postujem svaka mu cast.
Ali dosta je vise kockanja, daj nam desnog beka mjesto Mujdzonija ako ne bude spreman, moramo imati tu alternativu bas iz razloga sto sam naveo, da se Vedo ne vraca nazad, taj desni bek mora drzati cijelu stranu.
Avdija to nije niti ce ikad biti, njemu je uspjeh karijere poslije toga sto djeca skupljaju njegovu slicicu, to sto si ga pomenuo u istoj recenici sa Deni Alvesom.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Trenutno korisnika/ca: Burberry46 i 2 gosta.