Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Edin Džeko
Za to oranje protiv Belgije moze se najvise zahvaliti ciri...jednostavno je u tom domenu covjek trener svih trenera...druga je stvar sto se bavi "lopovlukom"...
kod cire svaki igrac ore na terenu...
vec sam jednom navodio:
da nas ciro vodi protiv argentine sigurno ne bismo izgubili...osim nesretno
vec sam jednom navodio:
[youtube][/youtube]hurem je napisao/la:Za to oranje protiv Belgije moze se najvise zahvaliti ciri...jednostavno je u tom domenu covjek trener svih trenera...druga je stvar sto se bavi "lopovlukom"...
vec sam jednom navodio:
( pogledaj od 7 minute, hehe ). Gdje god Ciro stigne tu napravi dar mar.
''Svi moraju biti u hotelu i rano na spavanje. Nema kod mene šale. Nema razgovora, samo moj monolog. Kad on hoće nešto reći, ja ne dam: ‘Ne pričaj!’ Ako ga pustiš da priča, onda si izgubio u startu: ‘Majka bolesna, tata u problemima, nije plaća stigla...’, ma ode sve u ku...! Uveo sam im takav režim da drhte. Pomoćnik mi je jučer došao i kaže: ‘Šefe, da niste malo pretjerali? Igrači drhte, u velikom su strahu’. ****, možda sam pretjerao. Malo ću popustiti, ne želim da mi se ukoče na terenu'', kazao je Blažević.
bih uzi
Nadam se da ce i sled.tekmu Edin poceti od prve minute, jer igraju doma i protiv slabijeg protivnika, tako da bi mogla puknuti jos jedna petarda...a time i makar 2 pogotka dzeksona
bih uzi
Nadam se da ce i sled.tekmu Edin poceti od prve minute, jer igraju doma i protiv slabijeg protivnika, tako da bi mogla puknuti jos jedna petarda...a time i makar 2 pogotka dzeksona
Iduću vjerovatno kreću on i Negredo od početka. Ko se bolje pokaže dobija prednost u odlučujučim utakmicama za titulu. Mada protiv Liverpoola Pelegrini će vjerovatno krenuti samo sa Aguerom ali zato u ostalim tekmama bi trebala igrati po dva napadača.hurem je napisao/la:''Svi moraju biti u hotelu i rano na spavanje. Nema kod mene šale. Nema razgovora, samo moj monolog. Kad on hoće nešto reći, ja ne dam: ‘Ne pričaj!’ Ako ga pustiš da priča, onda si izgubio u startu: ‘Majka bolesna, tata u problemima, nije plaća stigla...’, ma ode sve u ku...! Uveo sam im takav režim da drhte. Pomoćnik mi je jučer došao i kaže: ‘Šefe, da niste malo pretjerali? Igrači drhte, u velikom su strahu’. ****, možda sam pretjerao. Malo ću popustiti, ne želim da mi se ukoče na terenu'', kazao je Blažević.
bih uzi
Hajde Edine, tempiraj formu za Brazil!
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- Goalgetter
- Kontakt:
Mene samo toliko cudi kod Edina, da on vise nema muda krenuti naprijed kao prije. Pogledajte evo ovo protiv Belgije, uzme uvijek loptu, dribla, vodi je prema naprijed, pokusava, medjutim, danas se fokusira na to samo proslijediti loptu na krila, ili da dadne povratnu loptu, ovakve scene mi fale kod njega. Vidi se da zna ovo, ali ne znam jednostavno zasto vise nece da ulazi u driblinge.
Ali mora se i reci, da je skok igru i fizicke sposobnosti ogromno poboljsao.
Ali mora se i reci, da je skok igru i fizicke sposobnosti ogromno poboljsao.
Edin je napredovao ali igra u jacoj ligi. Engleska je najteza za igrati, fizicki najteza. Zato izgleda kao da je slabiji, a nije. Kad bi sada otisao u npr. Dortmund, tek bi onda vidjeli koliko je napredovao. (navodim primjer ali sumnjam da ce tamo, ne uklapa se on njima u politiku kluba, preskup je)
+1SamoZeljo je napisao/la:Edin je napredovao ali igra u jacoj ligi. Engleska je najteza za igrati, fizicki najteza. Zato izgleda kao da je slabiji, a nije. Kad bi sada otisao u npr. Dortmund, tek bi onda vidjeli koliko je napredovao. (navodim primjer ali sumnjam da ce tamo, ne uklapa se on njima u politiku kluba, preskup je)
Tako je za njega je Arsenal ko narucen ( mogu i zele da ga plate ) ali ovi nezele da ga prodaju u Englesku pichke. Mislim da ostaje jos jednu godinu. A onda moze da bira Arsenal. Atletico, Inter , Dortmund gdje hoce. Dortmund je platio 5 mil EUR samo Lewandowskom i to kao bonus samo za ovu sezonu. Reus mislim da je na 4,5 mil EUR. O cemu onda pricamo. Nikada oni nece platiti igraca preko toga. Pa sve da imaju para koliko hoces.
*ebo im 1. april majku da im *ebo, napraviše grupu na fcb da je Džeko pogin'o u saobraćajnoj nesreći, ovamo sam paniku izazvao. Pu mater vam dječiju *ebem, s čim se zajebavate, koji debil moras bit matero Bozija ..
- Goalgetter
- Kontakt:
Re: AW: Edin Džeko
Koji li to boesnik napravi, sve mu j****
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
Džeko se ženi, nije šala..
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Re: Odg: Edin Džeko
gdje si nasao da arsenal zeli platit dzeku a citya ga nece da proda u eng?Ajax je napisao/la:+1SamoZeljo je napisao/la:Edin je napredovao ali igra u jacoj ligi. Engleska je najteza za igrati, fizicki najteza. Zato izgleda kao da je slabiji, a nije. Kad bi sada otisao u npr. Dortmund, tek bi onda vidjeli koliko je napredovao. (navodim primjer ali sumnjam da ce tamo, ne uklapa se on njima u politiku kluba, preskup je)
Tako je za njega je Arsenal ko narucen ( mogu i zele da ga plate ) ali ovi nezele da ga prodaju u Englesku pichke. Mislim da ostaje jos jednu godinu. A onda moze da bira Arsenal. Atletico, Inter , Dortmund gdje hoce. Dortmund je platio 5 mil EUR samo Lewandowskom i to kao bonus samo za ovu sezonu. Reus mislim da je na 4,5 mil EUR. O cemu onda pricamo. Nikada oni nece platiti igraca preko toga. Pa sve da imaju para koliko hoces.
Rekoh vec jednom, dzeko ce produzit ugovor sa cityem siguran sam. Ne ide se njemu nigdje.
Sent from my HTC One V using Tapatalk
Re: Odg: Edin Džeko
Evo ti jarane. THE TELEGRAPH je provjeren medij. A ne neki Daily star i slicna sranja. Kad oni nesto napisu to je tako. Isto tako je Pellegrini na press konferenciji rekao 10 dana prije isteka zimskog prijelaznog roka da ne zeli prodati Dzeku Arsenalu. Isto tako ako pratis. Receno je da Dzeko moze da ide na ljeto ali ne u Englesku. To si sigurno procitao. A Dzeki bi legao Arsenali kao budali samar, kakav Drmic kakvi bakraci. Ali ne daju ga pichke rivalima. Da pokaze koliko stvarno moze kad bude standardan. I Tevez se je gusio sa 4 napadaca u timu. A vidi ga sad , prva spica Serie A. Arsenal, Tottenham moze platit igraca 6,7 milki. Serie A i Bundesliga ( osim Bayerna ) je plafon 5 milki. I to znaju svi.soxx je napisao/la:gdje si nasao da arsenal zeli platit dzeku a citya ga nece da proda u eng?Ajax je napisao/la:+1SamoZeljo je napisao/la:Edin je napredovao ali igra u jacoj ligi. Engleska je najteza za igrati, fizicki najteza. Zato izgleda kao da je slabiji, a nije. Kad bi sada otisao u npr. Dortmund, tek bi onda vidjeli koliko je napredovao. (navodim primjer ali sumnjam da ce tamo, ne uklapa se on njima u politiku kluba, preskup je)
Rekoh vec jednom, dzeko ce produzit ugovor sa cityem siguran sam. Ne ide se njemu nigdje.
http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... Dzeko.html
http://sportsport.ba/ino_fudbal/manches ... hip/126980
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 01 apr 2014, 01:58, ukupno mijenjano 1 put.
Ne želi njega Pellegrini nigdje prodati, a ne Arsenalu. Pogotovo ako osvoje titulu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ma znam sve. Samo covjeku objasnjavam. Nije trebao Dzeko otici na vrat na nos iz Wolfsburga zimi. Trebao je ici na ljeto i ljepo probrat sebi klub ( Bayern, Juventus, Arsenal, Milan - svi su ga zeljeli tada ). Na taj nacin bi i Wolfsburg imao vremena da sebi pronadju adekvatnog igraca. A ovako Dzeko navalio , City nabijao odstetu u nadi da ga nece prodati. I on zavrsi 4,5 godine u Cityu.Virtu4l je napisao/la:Ne želi njega Pellegrini nigdje prodati, a ne Arsenalu. Pogotovo ako osvoje titulu.
pitanje je zašto je Edin završio u Man Cityju, zato što niko nije imao ili htio dati 27 milki koliko je tražio VFL, ili jer je Edin htio u Man City, zbog novca, a onda i jer je to ekipa u gradnji, sposobna da osvaja trofeje, što se ispostavilo tačnim 
što se tiče toga da l' će na ljeto napraviti transfer, to najviše ovisi o tome da l' će Man City posegnuti za novim napadačem, napadačem koji je bolji od Edina i Negreda, napadačem koji će biti partner Agueru, a takvih baš i nema na tržištu .. možda da su ranije doveli Cavanija ili Falcaoa
evidentno je da niti Džeko niti Negredo nemaju sigurno mjesto u prvih 11, tj. igra onaj ko je u boljoj formi i samo to je ispravno po meni, jer niti Negredo zaslužuje da grije klupu Džeki, niti Džeko njemu
tako da, ako neće kupiti tog nekog napadača koji bi bio partner Agueru, onda je najpametnije da produže ugovor Džeki i da imaju dva odlična napadača u rotaciji (Džeko-Negredo)
Pelle nije glup, ako neće dobit' boljeg napadača od ove dvojice, tražit' će produženje ugovora za Džeku, osim ako Džeko ne zatraži transfer, a onda bi Pellegrini mogao dovesti neku rezervu Negredu, ili vratiti Guidettija
mada, ni Džeko, ni Negredo nisu igrači koji će se zadovoljiti da budu rezerve, tako da će ili ostati Džeko, ili dovesti drugog napadača koji će činiti rotaciju s Negredom
što se tiče toga da l' će na ljeto napraviti transfer, to najviše ovisi o tome da l' će Man City posegnuti za novim napadačem, napadačem koji je bolji od Edina i Negreda, napadačem koji će biti partner Agueru, a takvih baš i nema na tržištu .. možda da su ranije doveli Cavanija ili Falcaoa
evidentno je da niti Džeko niti Negredo nemaju sigurno mjesto u prvih 11, tj. igra onaj ko je u boljoj formi i samo to je ispravno po meni, jer niti Negredo zaslužuje da grije klupu Džeki, niti Džeko njemu
tako da, ako neće kupiti tog nekog napadača koji bi bio partner Agueru, onda je najpametnije da produže ugovor Džeki i da imaju dva odlična napadača u rotaciji (Džeko-Negredo)
Pelle nije glup, ako neće dobit' boljeg napadača od ove dvojice, tražit' će produženje ugovora za Džeku, osim ako Džeko ne zatraži transfer, a onda bi Pellegrini mogao dovesti neku rezervu Negredu, ili vratiti Guidettija
mada, ni Džeko, ni Negredo nisu igrači koji će se zadovoljiti da budu rezerve, tako da će ili ostati Džeko, ili dovesti drugog napadača koji će činiti rotaciju s Negredom
- majestic24
- Kontakt:
City je kupio Dzeku jer im je trebao takav napadac. Glupost je kad neko kaze "Dzeko je otisao u City zbog para". To je plata koju je on zasluzio svojim igrama u wolfsburgu. Niko mu to nije dao na "lijepe oci".
Kad se sve uzme u obzir,njegovi golovi,vrijednost tih golova,koliko je dzeko kostao arape,on je upotpunosti opravdao svoj transfer.
Isti taj Dzeko je x puta bio neopravdano zapostaljen. Gurali su Balotelija,Aguera a sada i Negreda ispred njega. zbog cega?? Nije ni jedan bolji od njega. Taj Dzeko je donio naslov prvaka na Etihad iako je bio "zlatna rezerva". Da je imao imalo normlanije trenere u Cityju,on bi sad bio vjerovatno na 120 utakmica u dresu Cityja i imao barem 55-60 golova. Ovoako je na 99-40.
Kad se sve uzme u obzir,njegovi golovi,vrijednost tih golova,koliko je dzeko kostao arape,on je upotpunosti opravdao svoj transfer.
Isti taj Dzeko je x puta bio neopravdano zapostaljen. Gurali su Balotelija,Aguera a sada i Negreda ispred njega. zbog cega?? Nije ni jedan bolji od njega. Taj Dzeko je donio naslov prvaka na Etihad iako je bio "zlatna rezerva". Da je imao imalo normlanije trenere u Cityju,on bi sad bio vjerovatno na 120 utakmica u dresu Cityja i imao barem 55-60 golova. Ovoako je na 99-40.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Evidento je da u koliko dobroj pucackoj formi se nalaze Dzeko ili Negredo zavisi najvise od posluge. Koliko se im lopti servira po krilima ( Navas, Milner i Kolarov ) i nesto manje po sredini ( Silva, .. ). Pa tek onda o njima samima. Npr. protiv Arsenala je dobio sve ukupno dvije upotrebljive lopte. Nijednu po nijednom krilu za punih 80 min, a covjek jedina spica.Chinaglia je napisao/la:
Evidentno je da jedan Aguero i Jovetic ne ovise o ubacajima sa krila u peterac. Tako da njih dvojica mogu sami sebi stvorit priliku. i odma su u velikoj prednosti. Jer sami o sebi ovise.
Evidentno je da je Jovetic igracina, kojega su povrede sjebale ove sezone. A sad je kasno da ga Pelle gura. Ali sljedece sezone ako budu svi zdravi. Jovetic ce biti veci konkurent od neozbiljnog Balonje.
Isto tako je evidetno da ako/kada Dzeko predje u Inter, Dortmund, Atletico Madrid pa i u Arsenal. Da bi Dzeko bio prva zvijezda tima i da bi imao svaku utakmicu ogromno upotrebljivih lopti ( slicno kao Wolfsburg ). I samim time bi se nadavao i golova.
Znaci Dzeko u rotaciji sa Negredom ili prije Tevezom. Znaci 10+ ligaskih golova. Manje od 15 sigurno. ( zavisi i od povreda drugih igraca ).
Dzeko kao prva spica gore nabrojanih ekipa znaci ok 20-25 golova po sezoni.
Meni a mislim i mnogima je velika zelja da Dzeko opet postane ovakav igrac. I to je glavni razlog zasto je vecina raje za promjenu kluba.
( i nije 27 milki nego 32,7 milki. Isto tako Juve je bio spreman da plati od 25-30 mil EUR na ljeto. To znam. Za Arsenal i Milan neznam koliko novca subili spremni da plate. Ali sigurno je bilo blizu 25 mil. EUR minimalno ).
e pa Džeko, a i mi se moramo pomiriti s tim da je on samo jedan od igrača u Man Cityju i apsolutno nije nezamjenjiv, kao što je to bio slučaj u VFL-u i našoj repki
u Man Cityju se mora podrediti timu, a ne tim njemu, itd .. evidentno je da mu ne odgovara igra kraktih pasova koji fura Man City, ali i tako ima prilično dobar učinak otkad je stigao u Man City
koliko se ovdje pisalo da Pelle favorizuje Negreda, bla, bla, a čovjek je jednostavno igrao jer je bio u odličnoj formi i to niko ne može da ospori, isto kao što je sada u lošoj formi, pa igra Džeko, dakle, sve po zaslugama
koliko se ovdje pisalo da Pelle favorizuje Negreda, bla, bla, a čovjek je jednostavno igrao jer je bio u odličnoj formi i to niko ne može da ospori, isto kao što je sada u lošoj formi, pa igra Džeko, dakle, sve po zaslugama
Sto bi se on morao pomiriti sa sporednom ulogom. Kad bi mogao za 20-30% manju platu ( evo klub mu je dao slobodne ruke - doduse traze mnogoooooo previse novaca -20 mil EUR . duplo vise nego za Tevezov transfer 10 mil EUR ???? ) biti prva zvijezda Intera, Dortmunda, Atletico Madrida itd. I Igrat sa njima ligu prvaka. A ne da strahuje svaku utakmicu dali pocinje ili ne. Dali ce iskoristit svoju priliku. Dali ce imat dovoljno upotrebljivih lopti. Sto mu to treba kad je ostvaren igrac ???? Umjesto da sad uziva plodove svog rada. Ako to stvarno uradi. Poslje toliko godina igranja u TOP klubovima gdje se je vec davno obezbjedio. Onda stvarno nemam rijeci.Chinaglia je napisao/la:e pa Džeko, a i mi se moramo pomiriti s tim da je on samo jedan od igrača u Man Cityju i apsolutno nije nezamjenjiv, kao što je to bio slučaj u VFL-u i našoj repkiu Man Cityju se mora podrediti timu, a ne tim njemu, itd .. evidentno je da mu ne odgovara igra kraktih pasova koji fura Man City, ali i tako ima prilično dobar učinak otkad je stigao u Man City
![]()
Dzeko će produžiti ugovor, živi bili pa vidjeli...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Proximic i 10 gostiju.