Safet Sušić - Pape

DonCorleone
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la DonCorleone » 31 mar 2014, 16:32

DonCorleone je napisao/la:
damir_82 je napisao/la:
DonCorleone je napisao/la:Zasto se Vedo izvlaci na krilo ako Hajrovic moze igrati tu poziciju :lol: ? Zato sto je vjerovatnoca veca da ce zabiti gol :lol: ?
Zato sto se ne izvlaci na Hajrovicevu poziciju..... ;)
Procitaj ove nase dvije recenice pazljivo. Pogotovo tvoj odgovor.

Je li negdje pise da Vedad nije napadac? Ne, ne pise. Radi se o izvlacenju Vedada na krilo, koje nikakvog smisla nema, jer ima igraca koji to igraju citav zivot i rade bolje nego on, on je igrac peterca, sam si rekao. Dakle nema smisla da se igrac peterca izvlaci na krilo.

Farsa pocinje kada konstatujes da se on NE IZVLACI na krilo, braneci selektorovo neznanje.

Poslao sam ti link, dje se moze lijepo vidjeti da se Vedad izvlaci na krilo. Svaki dalji komentar sa tvoje strane na to smatram kao radikalizam.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

velez_mostar
Kontakt:

Re: Odg: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la velez_mostar » 31 mar 2014, 16:39

Ajax je napisao/la:Sutite. Sve je dobro. Samo da nas ne trenira limeni. :o :o :D :D :D :D

[youtube][/youtube]
Ovaj barem sugerise sa klupe, Susic bleji bez obzira kako igrali i koji rezultat bio.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

hroni
Kontakt:

Re: Odg: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la hroni » 31 mar 2014, 16:54

velez_mostar je napisao/la:
Ajax je napisao/la:Sutite. Sve je dobro. Samo da nas ne trenira limeni. :o :o :D :D :D :D

[youtube][/youtube]
Ovaj barem sugerise sa klupe, Susic bleji bez obzira kako igrali i koji rezultat bio.

sta ce drugo nego blejat,,kad veze nema sta da uradi u bilo kome momentu damn

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 31 mar 2014, 17:04

bhsport je napisao/la:
damir_82 je napisao/la: Kod onakvih kontri ispada i Dani Alves i bilo koji drugi bocni igrac.. Greska je veznog reda sto nisu presjekli ovu akciju...Vidis da je Miske ostao nazad i da nema rezon u defanzivnoj kretnji (sto se i ne ocekuje)... Presjecen pas (mislim da je Vranjes povukao naprijed) i iskusna ekipa to kazni strasnom tranzicijom...
To je sad drugi par rukava, moja poenta je to da se Vedad ne zavaljuje na krilo kao sto neki hoce da predstave...
Da se razumijemo, ja bih na Safetovom mjestu naprijed igrao sa Dzekom, Lulic i Izet na krila iza njih Pjanic... Medunjanin sa Zahirovicem ili Besicem ili Salihovicem kao osiguracem.... Ali ne smatram ni ovo razlogom da se skrati za glavu...
Avdija je bio sam na vjetrometini jer nismo imali pravog defanzivnog zadnjeg veznog (Rahimic, Zahirovic). Pokusavao je to Bicakcic zatvoriti bar toliko dok se Medunjanin (pa i Pjanic) ne vrate, no nesto slicno je bilo ocekivano.. I sam je selektor svjestan tog nedostatka rekao prije utakmica sa Slovacima da ce da rizikuje jer mora uzeti tri boda iz te dvije utakmice.
Vjerujem da pod drugim okolnostima Avdija ne bi nastupio u tim utakmicama, ali da je nuzda natjerala selektora na takvu postavu. Zasto to tvrdim?! Pa jednostavno, na debiju protiv SAD-a Bicakcic je poluvrijeme odigrao na poziciji desnog beka (i nije bio uopste los). Pred utakmicu sa Slovackom povrijedio se Zukanovic koji je nakon povrede Vranjesa cinio taj stoperski par sa Spahicem. Jedino sto je selektor mogao da uradi u toj situaciji je da Bicakcica stavi na stopera, a jedini bocni ostaje Avdija... Selektor se kockao i dobio! (kockao se iz nuzde ne zato sto je kockar).
Damire, evo raspravljamo i slazemo se i oko formacije, ali jarane ono nije bila kontra, Avdija je otisao ko sivonja, dok je zakocio i okreno se, nas nema nigdje.
Ne daj Boze da protiv Nigerije ode onako, pa onaj ce ga garo pojesti bolan za dorucak.
Eto prizno si da se kockao i da je dobio i to postujem svaka mu cast.
Ali dosta je vise kockanja, daj nam desnog beka mjesto Mujdzonija ako ne bude spreman, moramo imati tu alternativu bas iz razloga sto sam naveo, da se Vedo ne vraca nazad, taj desni bek mora drzati cijelu stranu.
Avdija to nije niti ce ikad biti, njemu je uspjeh karijere poslije toga sto djeca skupljaju njegovu slicicu, to sto si ga pomenuo u istoj recenici sa Deni Alvesom. :D
Ne branim Avdiju i ne okivam ga u zvijezde... Nije igrac za reprezentacije! Ali u datom trenutku mi boljeg nismo imali (bar ne toliko boljeg da napravi razliku).
Lopta je ekspresno u dva poteza dosla do Samarasa i ono ne stize igrac koji je na protivnickoj polovini... Avdija nije spor, nego jednostavno ne zna...Nema centarsut kakav nama treba, nema postavljanje u defanzivi kako nama treba (mada sam cesto u utakmicama Hajduka vidio i da se postavlja i da centrira)...
Nisam ja priznao da se selektor kockao sa Slovackom, to sam vise puta ovdje napisao, jer sam gledao njegov intervju kada o tome govori.... A ko god da bude igrao morace se vracati nazad, onako kako to Dzeko odradi u klubu...do svog sesnaesterca uz aut liniju....punim trkom.... Bilo da bude opcija sa Hajrovicem ili opet sa dva napadaca....
A Avdija....nece napredovati i vrhunske utakmice ce mu biti plod slucajnosti i daj Boze da mu nekad budemo pjevali: "...Ti si nas ponos Avdija, ti si nas ponos k'o zastava..." :mrgreen:

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 31 mar 2014, 17:18

DonCorleone je napisao/la: Procitaj ove nase dvije recenice pazljivo. Pogotovo tvoj odgovor.

Je li negdje pise da Vedad nije napadac? Ne, ne pise. Radi se o izvlacenju Vedada na krilo, koje nikakvog smisla nema, jer ima igraca koji to igraju citav zivot i rade bolje nego on, on je igrac peterca, sam si rekao. Dakle nema smisla da se igrac peterca izvlaci na krilo.

Farsa pocinje kada konstatujes da se on NE IZVLACI na krilo, braneci selektorovo neznanje.

Poslao sam ti link, dje se moze lijepo vidjeti da se Vedad izvlaci na krilo. Svaki dalji komentar sa tvoje strane na to smatram kao radikalizam.
To je tvoje vidjenje stvari, sa kojim se ja jednostavno APSOLUTNO ne slazem! Pa taman moj komentar smatrao "radikalizmom" (to inace naziv za neistomisljenike ili...?)...

Na tom istom linku (na ostatku videa a ne tvojih dvadesetak sekundi na osnovu kojih donosis zakljucke) lijepo mozes vidjeti kako taj isti Vedad Ibisevic igra i klasicnog centarfora.. (na petercu)
Dakle, ima smisla da se igrac peterca izvuce u stranu, jer se nijedan krilni napadac (u ovom slucaju Izet Hajrovic) nece uvuci na peterac i izigravati "devetku".... Vedad moze izaci iz sesnaesterca dok Izet ne ulazi u sesnaesterac! Takticka varijanta selektora.... Rezultat je da smo medju najefikasnijim reprezentacijama Euro zone kvalifikacija!

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 31 mar 2014, 17:28

Ma u sustini nije to ni radikalizam, vise da je ekstremizam u pitanju :D .

Vasi stavovi po Papeta su jednostavno ekstremni, ni crtanje ne pomaze. Protiv Argentine, Meksika, Njemacke, Svedske i Egipta smo bili plaho efikasni.

Dakle, sve je lijepo i bajno, dok ne dodje prava ekipa, onda se rastavljamo na proste faktore. Mrsko mi je dalje voditi raspravu o ulozi Ibisevica na krilu.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 31 mar 2014, 17:40

DonCorleone je napisao/la:Ma u sustini nije to ni radikalizam, vise da je ekstremizam u pitanju :D .

Vasi stavovi po Papeta su jednostavno ekstremni, ni crtanje ne pomaze. Protiv Argentine, Meksika, Njemacke, Svedske i Egipta smo bili plaho efikasni.

Dakle, sve je lijepo i bajno, dok ne dodje prava ekipa, onda se rastavljamo na proste faktore.
Sa vama ne moze drugacije! Na ekstremizam se mora ekstremno odgovoriti! :D

Ja cu rado promijeniti misljenje ako mi neko lijepo objasni gdje grijesim........ Do sad mrka kapa....

A sad ponovo procitaj moj post...Lijepo pise
Rezultat je da smo medju najefikasnijim reprezentacijama Euro zone kvalifikacija!
Ti u svojim nastojanjima da ocrnis selektora istices sve sto moze biti crno, i svaki pokusaj argumentovanog dijaloga pada u vodu.... Sve te prijateljske utakmice koje si nabrojao su imale svoj cilj... Meksiko, Njemacka, Svedska - pripreme za utakmice kvalifikacija, Argentina i Egipat - pripreme za utakmice Svjetskog prvenstva!
Pogledaj sastave sa kojima smo se suprostavili tim "pravim" ekipama, i ne znam na osnovu cega nas svrstavas u kremu Evropskog i Svjetskog fudbala?! Mnogo bolje ekipe su primale 4 komada od Svedjana, 3 od Njemacke, 2 od Argentine ili Meksika.....Ali ok...razumijem ja tebe.... Ti si tu da pljujes po Susicu bez ijednog valjanog argumenta! Ja ga ne smatram vrhunskim trenerom, ali smatram da za 4 godine i 3 mjeseca na selektorskoj poziciji nije bas zasluzio nadimke, uvrede, a pogotovo ne smjenu......

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 31 mar 2014, 21:23

damir_82 je napisao/la:
DonCorleone je napisao/la:Ma u sustini nije to ni radikalizam, vise da je ekstremizam u pitanju :D .

Dakle, sve je lijepo i bajno, dok ne dodje prava ekipa, onda se rastavljamo na proste faktore.

Ja cu rado promijeniti misljenje ako mi neko lijepo objasni gdje grijesim........ Do sad mrka kapa....

Rezultat je da smo medju najefikasnijim reprezentacijama Euro zone kvalifikacija!
Ti u svojim nastojanjima da ocrnis selektora istices sve sto moze biti crno, i svaki pokusaj argumentovanog dijaloga pada u vodu.... Sve te prijateljske utakmice koje si nabrojao su imale svoj cilj... Meksiko, Njemacka, Svedska - pripreme za utakmice kvalifikacija, Argentina i Egipat - pripreme za utakmice Svjetskog prvenstva!
Pogledaj sastave sa kojima smo se suprostavili tim "pravim" ekipama, i ne znam na osnovu cega nas svrstavas u kremu Evropskog i Svjetskog fudbala?! Mnogo bolje ekipe su primale 4 komada od Svedjana, 3 od Njemacke, 2 od Argentine ili Meksika.....Ali ok...razumijem ja tebe.... Ti si tu da pljujes po Susicu bez ijednog valjanog argumenta! Ja ga ne smatram vrhunskim trenerom, ali smatram da za 4 godine i 3 mjeseca na selektorskoj poziciji nije bas zasluzio nadimke, uvrede, a pogotovo ne smjenu......
:lol: :lol:
Hebote kao da smo bili u grupi sa Njemackom, Belgijom, Hravtskom, Srbijom :police:
Onu grupu bi i zeljo poharao da se vrati Dzeko... :cool:
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 31 mar 2014, 21:32

Nisam znao da je Zeljo jaci od Slovacke i Grcke reprezentacije ali eto, covjek se uci dok je ziv.
Svraka > Hamsik. :D

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 31 mar 2014, 21:34

gringobih je napisao/la:
damir_82 je napisao/la:

:lol: :lol:
Hebote kao da smo bili u grupi sa Njemackom, Belgijom, Hravtskom, Srbijom :police:
Ja inace su Belgija,Hrvatska i Srbija Evropski prvaci :mrgreen: JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOJJJJJJJJJJJJJJJJJ

Da ta Hrvatska zna kako je igrati protiv Grka :mrgreen:
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

brazzo
Kontakt:

Re: $: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la brazzo » 31 mar 2014, 21:52

emir79 je napisao/la: :lol: :lol:
Ja inace su Belgija,Hrvatska i Srbija Evropski prvaci :mrgreen: JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOJJJJJJJJJJJJJJJJJ

Da ta Hrvatska zna kako je igrati protiv Grka :mrgreen:[/quote] carko moj hajde hrvatska al ove dvije repke se trenutno mogu igrat sa nama (sa safetom) i t sa drugim timovima a kamo li u najjacem sastavu. Najgore sto se kod njih drzi kvalitet i u toku podmladjivanja a mi sa safetom u rezervi drzimo sirotog rahimica :/

It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 31 mar 2014, 21:59

Da zaboravio sam a da Ciro bude trener :cool:
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 31 mar 2014, 22:08

gringobih je napisao/la:Da zaboravio sam a da Ciro bude trener :cool:
Ja da hebe mamu Spancima :mrgreen:
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 31 mar 2014, 22:11

emir79 je napisao/la:
Dosta Belgijancima :cool: Mislim da bi ga samo Rumunija mogla pobjediti...
Inace imali ta Rumunija uopste vise reprezentaciju :?

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 31 mar 2014, 23:47

gringobih je napisao/la:
emir79 je napisao/la:
Dosta Belgijancima :cool: Mislim da bi ga samo Rumunija mogla pobjediti...
Inace imali ta Rumunija uopste vise reprezentaciju :?
Nema! Izbrisali je Grci....znas...u barazu...ono glat.... Toliko nam je grupa bila lagana....

Na dan izvlacenja grupa za Kvalifikacije za SP 2014 Belgija je bila losije plasirana na FIFA World Ranking listi od Slovacke....
A sto se Cire tice, evo Fukarama derneka sa njim... Hvala Bogu pa je batalio reprezentaciju!

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 01 apr 2014, 00:24

damir_82 je napisao/la:Nema! Izbrisali je Grci....znas...u barazu...ono glat.... Toliko nam je grupa bila lagana....

Na dan izvlacenja grupa za Kvalifikacije za SP 2014 Belgija je bila losije plasirana na FIFA World Ranking listi od Slovacke....
A sto se Cire tice, evo Fukarama derneka sa njim... Hvala Bogu pa je batalio reprezentaciju!
Naravno kad je Ciro Belgiju unazadio, treba im vremena i vremena da se dozovu... :cool:
Daj nemoj me nasmijavati sa tezinom grupe :lol: :lol: :lol:
A usput zaboravljas da ovo nije BiH iz 2002 god Zadnja linija kompletna BL, GK Top of EPL, sredina Italijanska uz madjonicara Misketa, napad Vrh vrhova Englesko Njemacka kombinacija i pricas o tezini grupe... :lol: :lol: :clap: :clap:
I najvaznije nasi igraci su glavne poluge svojih klubova...
Teska gr :lol: :lol: upa. Jeste bila bi teska da je ovo bih od prije 100 godina...

Doka vas malo pustim vi razgranate kao :kralj:

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 01 apr 2014, 00:42

Sa tri napadaca moramo ici svako drugacije razmisljanje je neozbiljno. Ili ako Pape Mou zeli da budemo rijetka repka koja je otisla na SP sa 2 napadaca e onda ne znam.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 01 apr 2014, 00:52

Interista je napisao/la:Sa tri napadaca moramo ici svako drugacije razmisljanje je neozbiljno. Ili ako Pape Mou zeli da budemo rijetka repka koja je otisla na SP sa 2 napadaca e onda ne znam.
Ne rijetka repka jarane nego jedina, unikat. I uz sve to igramo sa dva napadace u prvih 11 :D :D :crazy: :crazy:
A gdje su tu povrede na svjetskom, kartoni itd. Sta ako se igrac povrjedi prije svjetskog. Dali imamo isprobanu zamjenu za 2,3 napadaca da uskoci, koji je upoznat sa igracima, sistemom igre i koji je isproban ????
Sta ako koji slucajem odemo u drugi krug. Oci li Dzeko i Ibisevic odigrati 4 tekme zaredom. ?? Ne sekiraj se ti. Imamo mi Viscu iz 2 turske lige. On je treca spica. Mada spica nikad bio nije. :opaopa: :opaopa:
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 01 apr 2014, 00:55, ukupno mijenjano 1 put.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 01 apr 2014, 00:54

gringobih je napisao/la:
damir_82 je napisao/la:Nema! Izbrisali je Grci....znas...u barazu...ono glat.... Toliko nam je grupa bila lagana....

Naravno kad je Ciro Belgiju unazadio, treba im vremena i vremena da se dozovu... :cool:
Daj nemoj me nasmijavati sa tezinom grupe :lol: :lol: :lol:
A usput zaboravljas da ovo nije BiH iz 2002 god Zadnja linija kompletna BL, GK Top of EPL, sredina Italijanska uz madjonicara Misketa, napad Vrh vrhova Englesko Njemacka kombinacija i pricas o tezini grupe... :lol: :lol: :clap: :clap:
I najvaznije nasi igraci su glavne poluge svojih klubova...
Teska gr :lol: :lol: upa. Jeste bila bi teska da je ovo bih od prije 100 godina...

Doka vas malo pustim vi razgranate kao :kralj:
Belgija je na dan izvlacenja grupa za Kvalifikacije za SP 2010 bila 27 UEFA i 49 FIFA reprezentacija. Sila, cekala Ciru da je jos unazadi.... Malo joj bilo.... I Ciro je svoje ispunio, dobio ih je u obje utakmice.... A u susretima sa ovim, kako ih vi nazivate, ozbiljnim reprezentacijama, osvojili smo citav bod... I to jedva...
Cinjenica je da nam danas neki igraci igraju bitne uloge na klupama svojih klubova... (Kolasinac i Begovic su najstandardniji...)
Ciro je imao najbolji tandem Bundeslige na raspolaganju... Misketa ispod Magathovog cekica i potentnog Dzeku zeljnog dokazivanja iz iste te radionice...
Tezinu grupe su potvrdili nasi protivnici u barazu, gdje su pregazili Rumune...(ove sto su igrali nerijeseno sa Argentinom u prijateljskoj nedavno...ili je to nebitno i nije relevantno za diskusiju?)
Nije ovo BiH od prije 100 godina, ali i dalje nema znacajan broj predstavnika u elitnom klupskom takmicenju... Bayern, Real, Atletiko Madrid, Monaco... Truba... Nas najbolji igrac igra u klubu koji nije faktor u Ligi prvaka.. I toj e nesporna cinjenica.... Brazzo je u Bayernu bio nezamjenjiv! Hibic u Atletiko Madridu...
Safet je od dolaska na mjesto selektora dobio Edina i Misketa u Wolfsburgu, Pjanica u Lyonu (vise klupa), Spahica u Montpellieru (sa cestim suspenzijama), i Vedu u Hoffenhaim-u....Eto ti kicme reprezentacije.... Sve ostale transformacije su se desavale za vrijeme Safetovog mandata.....
Ciro nam je skinuo prokletstvo malih reprezentacija, i konacno smo poceli "derat buraniju"... I na tome mu hvala... Sve ostalo, ubleha....koja se kod pojedinih dobro "primila"......

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 01 apr 2014, 01:00

Ja ne znam zaista sta ljudi ocekuju od Fadila :?
Od Maghataove pobjede protiv Grcke mi kao repka ne postojimo, zaista mi nije jasno da ljudi ocekuju neki logican potez od Leslie Nielsen-a(Goli Pistolj), ako se desi kao protiv Slovaka da 5-i faktor igrom slucaja pogodi mjesto i vrijeme tad moze i biti uspijeha...Planiranog od strane njega :lol: Pogledati Goli Pistolj obavezno...Pa ce mnoge stvari biti jasnije...
Imali smo 15 hiljada prijateljskih i nikad hebeno nikad nije isprobao nikog za deficitarne pozicije a sve je redom te iste prijateljske popusio...U cemu je Cika Fadile fol vise?????

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.