Fútbol Sudamericano

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Sarajlijc@
Kontakt:

Re: Fútbol Sudamericano

Post Postao/la Sarajlijc@ » 31 mar 2014, 01:01

E u **** lijepi :cry: :cry: :cry:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 31 mar 2014, 01:02

GOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL

Vozdra Boka :wave:
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 31 mar 2014, 01:11

pobjedaaaaa, Vamos Millooooooo 8-) ćao, ćao Boca :lol:

pozdrav @Sarajlijci :P

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 31 mar 2014, 01:12

Boka 1:2 River

Bravo Milioneri :clap: .Idemo po titulu :mrgreen:

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 31 mar 2014, 01:13

Chinaglia je napisao/la:pobjedaaaaa, Vamos Millooooooo 8-) ćao, ćao Boca :lol:

Bjezi tamo, danas me prvo Porto razocarao pa sad Boca, a juce i moj klub :crazy: Los vikend totalno.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 31 mar 2014, 01:14

Ima i od mene velike pozdrave :lol: :lol:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 31 mar 2014, 01:14

meni odličan vikend, Sloboda, Lazio, River Plate :D

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 31 mar 2014, 01:16

Odlično drugo pol, majstorija Riquelmea i gol iz nepostojećeg kornera za pobjedu Rivera, 63 ukupno u superclasicu.

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 31 mar 2014, 01:22

Manuel je napisao/la:

Ima i od mene velike pozdrave :lol: :lol:
Neka zajebajite, moze vam se :mrgreen: :mrgreen:

Sad malo pogledat Tigre - SL i na spavanje :P

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 31 mar 2014, 01:36

Prava rijec - DERBI. Sve je bilo na nivou, preko tribina pa do same igre na terenu, zara, borbenosti, a ovaj put smo vidjeli i dosta sansi te 3 gola.

Bianchi je mozda i pogrijesio ostavljanjem Acoste na klupi iako i nije uradio bas bog zna sta nakon sto je usao a i Martinez je odigrao odlicnu utakmicu, moguce da i potisne mladog Acostu iz prvih 11 bez obzira na ovaj poraz ciju ce cijenu siguran sam platiti Orion, gdje je krenuo kod onog kornera to samo on zna. :?

Nadam se iskreno da ovo nije zadnji Riquelmeov derbi, nakon sto su otisli Palermo i Matias Almeyda nekako se tesko oprostiti i od njega. Ona majstorija za izjednacenje iako nije bila dovoljna na kraju da se izbjegne poraz sigurno ce ostati upamcena kao jedan od najboljih derbi potezxa ikada. Gago je takodjer u Boci fino odigrao na sredini, steta sto su Sanchez Mino i Erbes potpuno zakazali po meni u ovom mecu. Otkup ugovora Gigliottia je pravi potez uprave Boce, i danas je bio jako dobar, borio se ali nazalost nije uspio zabiti gol, pokazao je u Colonu, pa i u San Lorenzu po meni, da zasluzuje u jedan od velikana.

Lanzini je i u ovoj utakmici, iako sam se iskreno pribojavao kako ce mu vaznost ove utakmice "svezati noge", pokazao da je s pravom trenutno mozda i najveci potencijal u Riveru, decko moze napraviti strasnu karijeru. Cavenaghise po meni konacno vratio tamo gdje i pripada i odmah se vidi sa koliko zara igra utakmice protiv Boce, vidi se na njemu da su mu falile, imao je nekoliko odlicnih poteza, posebno onaj pas kroz odbranu Boce u prvom dijelu kada nije zabio Lanzini, mislim da je Insua ocistio ispred njega u zadnjem momentu.

Sve u svemu odlicna utakmica, nadam se da ce ova pobjeda podici samopouzdanje igracima Rivera jer ova ekipa ima potencijala sigurno, Diaz je odlican trener i moze, bar na trenutak, Riveru vratiti sjaj koji zasluzuje, naravno ako uprava ne rasproda sve sto valja na kraju ove sezone. :mrgreen:
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 31 mar 2014, 12:13

https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hph ... 7528_o.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ ... 6396_o.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
sinoc boca-river 1-2

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 31 mar 2014, 16:45

River bio bolji, ali Riquelme me opet odusevio :clap: .. Ne znam koliko ce se moci boriti za titulu, ima tu dobrih, jacih ekipa od njih.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 09 apr 2014, 15:44

River preksinoć oštećen u meču sa Belgranom, kad je sudija priznao gol nakon greške Barovera, iako je vidljivo da lopta nije cijelim obimom prešla gol liniju. To je poslije meča sudija uvidio i priznao svoju grešku te će vjerovatno biti suspendovan na jedan meč.

[youtube][/youtube]

Vrh je preuzeo branioc titule San Lorenzo, pobjedom u gostima kod All Boysa, tačnije izjednačio se sa Estudiantesom i Colonom. Večeras moraju pobijediti Botafogo želi li prolaz dalje u Copi :)

U Copa Libertadores igra se završnica grupne faze, sinoć su prolaz dalje obezbijedili Velez kao prvi i The Strongest iz prve grupe, te Cerro Porteno pobjedom nad Kolumbijskim Deportivom iz Calia i Lanus (remijem u Čileu sa O'Higginsom) iz grupe 3, a večeras i sutra navečer ćemo saznati i ostale učesnike 1/16 finala.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 09 apr 2014, 16:06

Bolivijski najstariji klub pobijedio Adrianov Atletico Paranaense
[youtube][/youtube]

:clap:
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 apr 2014, 22:28

Sinoć okončana grupna faza Cope, u grupi 2 San Lorenzo pregazio Botafogo i izbacio ga iz turnira, a u Čileu Independiente iz Ekvadora slavio 4-5 uz četiri pogotka izvjesnog Angula. No, gostima to nije bilo dovoljno jer su ostali kratki za jedan gol u odnosu na argentinskog prvaka San Lorenzo koji je taj gol zabio u 89. i prošao kao drugi iza čileanske Union Espanole. :)

[youtube][/youtube]

U grupi 4 brazilski Mineiro koji je i branioc titule slavio nad bolivijskom Zamorom i uzeo prvo mjesto, dok je pargvajski Nacional pobjedom nad Čileancima iz Santa Fea osigurao prolaz dalje kao drugi iz te grupe.

U grupi 5 dalje su prošli urugvajski Defensor Sporting te brazilski prvaci iz Belo Horizontea Cruzeiro, a u grupi 6 prolaz dalje su obezbijedili Gremio te pobjedom u Argentini nad Newellsom, Atlético Nacional kao jedini kolumbijski tim koji je prošao grupnu fazu. U grupi 7 porazom na Maracani u odličnoj tekmi oprostio se Flamengo - pobijedio ih je izravni suparnik i meksički prvak Leon, a bolivijski šampion Bolivar iz La Paza je pobjedom nad ekvadorskim prvakom Emelecom tu završio prvi.

[youtube][/youtube]

U grupi 8 koja je bila riješena prije ovog zadnjeg kola, meksički Santos Laguna je završio prvi, i odmarao dosta svojih prvotimaca u porazu od argentinskog Arsenala :)

Dakle Brazilci su ostali sa 3 predstavnika u 1/8 finala, polovičan uspjeh, dok 4 od 5 argentinskih ekipa ide dalje, a Bolivijci su napravili najprijatnije iznaneđenje i njihove dvije ekipe idu dalje, a isto toliko imaju i Meksikanci te Paragvajci, a Urugvaj, Čile i Kolumbija imaju po jednog predstavnika u 1/8 finala.

Parovi 1/8 finala:

Vélez Sarsfield -Nacional Asunción
Unión Española-Arsenal
Defensor Sporting-The Strongest
Atlético Nacional-Atlético Mineiro
Grêmio-San Lorenzo
Cerro Porteño-Cruzeiro
Bolívar-León
Santos Laguna-Lanús

Prve tekme se igraju 16.4, a uzvrati dvije sedmice poslije, izuzev za zadnja dva para, gdje se revanši igraju odmah nakon 7 dana :)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 11 apr 2014, 23:26

Gremio vs San Lorenzo

Po meni najinteresantnija utakmica.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 12 apr 2014, 00:57

E ne bude li Arena prenosila mec dva Atletika ili Gremio-San Lorenzo treba ih tuziti :mrgreen: .

Odigran je prosle sedmice jos jedan veliki derbi u Argentini,derbi Rosarija.Gosti su bili bolji :D .

Kakva atmosfera pa to je isfuravanje.Evo i pregleda " onclick="window.open(this.href);return false;

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 12 apr 2014, 01:42

Po meni Newellsi imaju najjacu ekipu u Argentini ali sam siguran da ce ispustiti na kraju kao i u Inicial-u. Vec sada zaostaju evo 7 bodova, mnogi ce reci kako to za Argentinski fudbal i nije toliko nedostizno ali cudna su oni ekipa stvarno, itekako cudna. Volio bih vidjeti na kraju River u borbi za apsolutnog sampiona Argentine sa SL-om (koji po meni i nije zasluzio Toreo Inicial), nadam se da ce uspjeti da odrze ovaj nivo forme, nema sumnje kako ih je derbi pogurao drasticno ali Argentina je Argentina, nigdje ne postoji siguran bod i opklada, dobro - skoro nigdje.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 13 apr 2014, 00:12

Rooney88 je napisao/la:Po meni Newellsi imaju najjacu ekipu u Argentini ali sam siguran da ce ispustiti na kraju kao i u Inicial-u. Vec sada zaostaju evo 7 bodova, mnogi ce reci kako to za Argentinski fudbal i nije toliko nedostizno ali cudna su oni ekipa stvarno, itekako cudna. Volio bih vidjeti na kraju River u borbi za apsolutnog sampiona Argentine sa SL-om (koji po meni i nije zasluzio Toreo Inicial), nadam se da ce uspjeti da odrze ovaj nivo forme, nema sumnje kako ih je derbi pogurao drasticno ali Argentina je Argentina, nigdje ne postoji siguran bod i opklada, dobro - skoro nigdje.
Ima Newells najacu ekipu po imenima ali ne mogu osvojiti nema sanse.Estudiantes za sada najbolje gura mada je meni San Lorenzo i dalje najveci favorti a tu je i River mada i preiskusni Velez ne treba otpisivati.Ma u Argentini je sve moguce,kod njih je bas havarij haha,evo moze se desiti da Colon osvoji ligu a i da ispadne zbog njihovog glupopg sistema.Nadam se da ce nekada vraiti sistem ko u cijelom svijetu a ne traziti neke tabele u zadnje tri godine da se vidi ko ce ispasti.

Brazilska liga je meni jaca od Argentinske ali opet se vise gledaju Argentinci naravno zbog atmosfere a i zato sto nema toliko namjestanja a i najvece ekipe su ispadale iz lige:River prije par godina a prosle Independiente.

River do titule :mrgreen:

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 13 apr 2014, 01:12

Manuel je napisao/la: Ima Newells najacu ekipu po imenima ali ne mogu osvojiti nema sanse.Estudiantes za sada najbolje gura mada je meni San Lorenzo i dalje najveci favorti a tu je i River mada i preiskusni Velez ne treba otpisivati.Ma u Argentini je sve moguce,kod njih je bas havarij haha,evo moze se desiti da Colon osvoji ligu a i da ispadne zbog njihovog glupopg sistema.Nadam se da ce nekada vraiti sistem ko u cijelom svijetu a ne traziti neke tabele u zadnje tri godine da se vidi ko ce ispasti.

Brazilska liga je meni jaca od Argentinske ali opet se vise gledaju Argentinci naravno zbog atmosfere a i zato sto nema toliko namjestanja a i najvece ekipe su ispadale iz lige:River prije par godina a prosle Independiente.

River do titule :mrgreen:
Mogu Newellsi do kraja, i sam kazes da po imenima, sto je apsolutno istina, imaju najjaci tim, njima samo fali ozbiljnosti. Ja bih recimo najvise volio da Lanus dogura do kraja, simpaticna su mi ekipa i bili bi, kao i u TI-u, sigurno osvjezenje. Eh sada koliko je to realno je drugi par cipela, ne vjerujem kako imaju zrelosti otici do kraja. Doduse oni meni imaju slicnih nedostataka upravo kao i Newellsi, u TI-u su i jedni i drugi morali (al` bas morali) iskoristiti onu komediju od finalne forme San Lorenza ali su neobjasnjivo i jedni i drugi podbacili dok se Velez kasno probudio. Mislim ono, San Lorenzo mjesec, i vise, dana bez pobjede a niko to nije uspio iskoristiti, zato i kazem da nisu zasluzili ali eto, kada ostali nisu mogli oni su samo iskoristili njihovu glopost.

Bit ce sigurno zanimljivo pratiti i Estudiantes te River, oba tima imaju par jako dobrih pojedinaca te nekoliko iskusnih igraca, najvise bih volio da River nakon patnji po drugoj ligi ode do kraja ali ima jos do kraja. Velez ako ne iskoristi sav napadacki potencijal koji ima nek` slobodno iduce sezone krenu sa ultrapodmladjenim timom, bolje im je nego da se brukaju. Zarate, Pratto i Caseres mogu bilo kojem timo, sto kuci sto na strani, zabijati bez problema samo ako se pristojno posloze, zato Velez i jeste mozda i prvi kandidat, sveukupno gledano, za TF i finale sa SL-om.

Brazilsku ligu ne mogu gledati, jednostavno nije mi to - TO. Dakle nema nekog presudnog faktora glede kvalitete fudbala (da se ne lazemo ni u Argentini ni u Brazilu se ne igra ni blizu kvalitetan fudbal kao u Evropi recimo) nego su mi nekako Argentinci strastveniji mozda + zar koji igraci u Argentini pokazuju na terenu tesko da mozes i u Evropi naci negdje izuzev u onim najvecim derbijima liga petice.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Odgovori

Natrag na “Ostale lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.