BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

kraljttbvb
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la kraljttbvb » 31 mar 2014, 15:41

Semir bvb je napisao/la:Engleski mediji prenose da se Kagawa ponovo povezuje s nama u vidu posudbe i prava otkupa, slično kao sa Sahinom.
Ja bi samo ovako i dovodio igrace na posudbu, ovo sa pravom otkupa. Ako se pokaze, kupis ga i tvoje je, a ne da ga nakon sto ga vratis u zivot, vratis i u klub iz kojeg je dosao!
Nismo mi neverkuzen pa da drugima razvijamo igrace ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 31 mar 2014, 19:59

da se mene pita kao što me se ne pita rekao bih za Kagawu NE HVALA, htio si otići i ne trebaš nam više, za te pare koje bi dali za njega ima boljih koji bi više cijenili klub koji ti je dao ime i prezime i nikakve posudbe Sahinovog tipa jer smo i na njemu samom najbolje vidjeli kako to bude kada dođe iz guyice u glavu i kada se izdajica odluči vratiti jer skonta gdje je bolje i da je glup što je uopće otišao, kao neka igračina umislio se a u biti samo dio Kloppovog kotačića koji kada izvadiš i staviš na drugi stroj ne odgovara. Za Sahina sam imao lijepo mišljenje, bio mi je miljenik dok nije odlučio otići i od tada hvala lijepo više za mene nije što je bio niti će ikad jer tko nam garantira da se vrati na staro kakav je bio da nam ne bi opet napravio isto tako da ne hvala, izdajice OUT, vrata su tamo i ne vraćajte se a ako si već otišao ok poštujem ali nema nazad, nije BVB ustanova za razvoj zaostalih u razvoju koji nisu uspjeli negdje drugdje pa dobar je i BVB

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 31 mar 2014, 20:07

A po cemu je to Kagawa izdajica...je l' to svaki igrac koji dodje u BvB mora tu i zavrsiti karijeru da ne bi bio izdajica ?

Slucaj "Sahin" i slucaj "Kagawa" nemaju nikakve veze...Nurko i ono malo gofno u Bayernu na jednu stranu,svi ostali na drugu.

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 31 mar 2014, 20:18

adnan24 je napisao/la:A po cemu je to Kagawa izdajica...je l' to svaki igrac koji dodje u BvB mora tu i zavrsiti karijeru da ne bi bio izdajica ?

Slucaj "Sahin" i slucaj "Kagawa" nemaju nikakve veze...Nurko i ono malo gofno u Bayernu na jednu stranu,svi ostali na drugu.
na slučaj kagawa se odnosio onaj drugi dio teksta gdje stoji da oni koji ne uspiju drugdje ne trebaju nama kucati na vrata a naravno da ne moraju završiti kod nas karijeru ali se ne trebaju ni vraćati

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 31 mar 2014, 20:26

zgmiky je napisao/la: da oni koji ne uspiju drugdje ne trebaju nama kucati na vrata
Nema on sta kucati nama na vrata...Borussia je ta koja se interesuje za njegove usluge i to iz jednog jedinog razloga a to je da klub postane bolji...nece ga sigurno uzeti samo iz razloga sto je nekad igrao u Dortmundu.

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 31 mar 2014, 20:30

adnan24 je napisao/la:
zgmiky je napisao/la: da oni koji ne uspiju drugdje ne trebaju nama kucati na vrata
Nema on sta kucati nama na vrata...Borussia je ta koja se interesuje za njegove usluge i to iz jednog jedinog razloga a to je da klub postane bolji...nece ga sigurno uzeti samo iz razloga sto je nekad igrao u Dortmundu.
nećemo mi biti ništa bolji s njim kao ni sa sahinom što nismo bolji, zašto se uopće interesirati za nekoga kome nije bilo dobro tu kada ima drugih igrača, nije to dobro za klub, to će postati praksa i evo nas nigdje, možeš ti gotiviti japanca ali ne bi se usrećili, hvala njemu za ono što je dao ali je dao i bolje ne može pogotovo ne nakon grijanja klupe dvije sezone

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 31 mar 2014, 20:45

Mozete vi pricati protiv Sahina sta hocete ali uz Gundinu povredu,mi bi bez Nurke popusili na svim frontovima...a dosao je za sicu,znaci nije da se za te novce mogao dovesti neko kvalitetan.Dovoljno je pogledati ovu statistiku koju je neko postavio na temi Lige prvaka...momak je pretrcao najvise od svih igraca u kompletnom takmicenju :wtf:

Za Kagawu sam pisao 100x puta...momak briljira u dresu Japana,u Manci je to tanko ali s obzirom na njihovu situaciju,nije ni cudo.Uglavnom,posudba sa opcijom kupovine je zicer za BvB.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 01 apr 2014, 08:40

Glupa je ovo priča da Kagawu ne treba vratiti iz nekakvih principijelnih razloga, pa nije čovjek napravio ratni zločin što je otišao, uostalom doveden za 350.000, prodat za skoro 20 miliona, a jedan od najzaslužnijih za drugu titulu 2012 i osvajanje kupa, u toj sezoni, odnosno proljetnom dijelu smo čini mi se od -8 u odnosu na Bayern otišli na kraju u +8, a Gece čitavo proljeće nije igrao zbog bolesti, da nije bilo Kagawe, pitanje šta bi bilo. Ne možemo mi njegovim dovođenjem ništa izgubiti, kao što nismo izgubili ni dovođenjem Šahina. Doveli smo Mikija za mnogo više para nego Kagawu, pa se čovjek nije ništa bolje pokazao.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 01 apr 2014, 09:20

adnan24 je napisao/la:Mozete vi pricati protiv Sahina sta hocete ali uz Gundinu povredu,mi bi bez Nurke popusili na svim frontovima...a dosao je za sicu,znaci nije da se za te novce mogao dovesti neko kvalitetan.Dovoljno je pogledati ovu statistiku koju je neko postavio na temi Lige prvaka...momak je pretrcao najvise od svih igraca u kompletnom takmicenju :wtf:

Za Kagawu sam pisao 100x puta...momak briljira u dresu Japana,u Manci je to tanko ali s obzirom na njihovu situaciju,nije ni cudo.Uglavnom,posudba sa opcijom kupovine je zicer za BvB.
Potpis. :thumbup:

Inače, stave 863 nova smajlića, ali ne i kurtschevitu kavu. kuknjava
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 01 apr 2014, 09:53

@zgMiky

Mislim da grijesis za Kagawu. Ako je iko bio korektan pri odlazku onda je to bio on. Cak sam toliko blesav da velim da se samo on pitao da nebi otisao, ali je imao jak pritisak od familije/roditelja da mora u PL da bi bio najuspjesniji japanac. Ybga ipak oni imaju te neke strozije kulturoloske principe. Sto se sportske strane tice Kagawa bi po mom bio TOP TRANSFER. Nama upravo nedostaje njegova nepredvidljivost i eksplozivnost u centru pri prijemu lopte. Jedini igrac koji je imun na presing u nasoj ekipi je Gündogan, kojeg nazalost nije bilo ove godine a izgleda nece ga biti ni sledece. Tako da ako je ikako moguce, Shinji bi trebao biti pod MUSS. Ukoliko moze sa posudbom, jos bolje.

A Nurku mi nedirajte, njega samo malo handri kad je protivnik zatvoren pa propada njegov najveci adut (otvaranje sa dugim loptama). Eto imate mikija pa se njega fatajte ... :shhh: :mrgreen:
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 01 apr 2014, 13:47

„In der kolportierten Form ist das eine Legende. Er hat meinen Vorgängern zwei Millionen Euro geliehen, wohlgemerkt zu acht Prozent Zinsen. Mutter Teresa war da also nicht im Spiel“, so der 54-Jährige laut der ‚tz‘.
Evo Watzke iznio detalje Bauernove pomoći BVB-u.

2 mil. posuđeno uz kamatu od 8% :!: Pa eto da se zna i to :!: Dakle, čisti interes bez ikakvog dobročiniteljstva. :puke:
http://www.fussballtransfers.com/bundes ... ttet_43879" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bild.de/sport/fussball/hans- ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Hertha rekla DA za transfer Ramosa. Odšteta 10 mil. :shh:
http://www.transfermarkt.de/de/ramos-tr ... 54514.html" onclick="window.open(this.href);return false;

P.S.
Marcelo će propustiti obje utakmice protiv BVB-a :!: :clap: :angel:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 01 apr 2014, 13:53

10 miliona za Ramosa kojem ugovor istice 2015te je previse. Al hajd... za mikija su bacili 30 damn
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 01 apr 2014, 13:56

Evo da dodamo na ovu vijest iz Bilda o Ramosu i ovo:
Laut Sky-Konferenz-Kommentar (1860 - Köln), sollen Scouts vom BVB beim Spiel 1860 - Lautern im Stadion gewesen sein. Wegen Yuya Osako.
Igrač:
http://www.transfermarkt.de/de/yuya-osa ... ktErgebnis" onclick="window.open(this.href);return false;

Ima klauzulu od 1m €.

btw. ne vjerujem da ćemo dati 10m € :crazy: , bilo bi to ipak mal previše budući da mu ugovor istječe na godinu. A posudba Kagawe uz KO bi bio pravi posao :srca: .
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 01 apr 2014, 19:24

"Wir müssen Cojones haben"...J.Klopp :D

Prijenos sutra na Arenasport BiH.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 02 apr 2014, 00:35

Westafalen danas slavi svoj 40. rodjendan. Odlican doku koji ukljucuje legendarni Kobrin gol protiv kelnske Fortune u relegaciji, Rickenov gol Deportivu, prvu BuLi titulu, Santanino cudo, etc...Danas je dan za velike pobjede. slika

[youtube][/youtube]
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 02 apr 2014, 02:41

Real Madrid - BvB Borussia Dortmund

slika

02.04.2014 srijeda . u 20:45 h

Vremenska prognoza : Kišovito ...

Prenosi : Zdf, Rts1, Arena Sport 1, Hrt 2 .

Sutra je veliki dan velika noc sutra igramo protiv kraljevskog kluba. Kluba koji ima najvise titula LŠ, kluba sa bogatom tradicijom pa usudit cu se rec mozda i najveceg kluba svijeta ... Dortmund s druge strane velikan koji se probudio, digao i koji se polako ali sigurno VRATIO u sami vrh evropskog i svijetskog fudbala ... Ovo je dvoboj dva sasvim različita kluba i dvoboj 2 različite filozofije ... Jedni dovode gotove igrače i svjetske klase , drugi dovode anonimuse i prave od njih svjetske klase ... Real je klub koji trosi vise od PSG, CITYA, BARCELONE, BAYERNA, UNITEDA, CHELSEA . BvB je klub koji ima budzet kao sto to ima Stoke City ...2 sasvim razlicta pogleda na svijet fudbala ove 2 ekipe imaju ... Brojke nam govore jedno no na terenu ce to da bude nesto sasvim drugo ... Znate ono nije sve u novcu ? E sutra bi to mogao Real vec da osjeti ...

Ancelotti vs. Klopp ( Buvac )

slika

Jedan je prekaljeni i iskusni, smireni lisac , drugi je mladi dinamicni inovativni temperamentni eksplozivni i ekstravagantni motivator ... Ovo je duel stara generacije protiv nove generacije ovo je duel Italija Njemacka ... Don Carlo Ancelotti sad dolazi to njegovo veliko iskustvo vodio je svoje timove u UEFA Champions League 121 put gdje je zabiljezio 66 pobjeda 29 remija 26 poraza sa gol razlikom od 206 : 110 i osvojio je to takmicenje cak 2 puta . S druge strane Jurgen Norbert Klopp : vodio je BvB u UEFA Champions League 26 puta i tu je zabiljezio 12 pobjeda 5 remija i 9 poraza sa gol razlikom od 44 : 35 . Sudeci po iskustvu jasno je kome bi se trebala dati prednost, no na terenut to opet nista ne mora znacit ... Ko ce ga da nadmudri cija taktika ce bolje da upali ?, da li je Klopp " zeleni " spreman za lisca Ancelottia ?, jedno je sigurno bolju vecu jacu motivaciju ce da dobiju igraci BvB i u tome je najveca snaga ove ekipa ta silna motivacija i pozitivna energija koju Jurgen prenosi na svoju ekipu, no s druge strane Ancelotti je imao pregrst ovakvih utakmica tacno zna kako sta i kako mi je ucinit .

Dosto tog ce da ovisi o ovom dvoboju no tu imamo jos jednog asa u rukavu a on se zove Zeljko Buvac covjek iz Banjaluke, covjek kog zovu MOZAK ! Covjek koji izmislja nove stvari ne samo na treningu vec i u igri covjek koji je mozda jedan od najboljih asistenata danasnjice i covjek koji poznaje pojam TAKTIKA ... Taj nas duo Klopp Buvac su fenomenalan tandem jedan je motivator drugi takticar no naravno zadnja je Kloppova i on donosi one vazne odluke ...

Real vs.BvB

slika

2 najskuplja igrac u histriji fudbala Bale Ronaldu veceras igraju protiv BvB-a . Dovoljno je samo taj podatak rec da bi se shvatilo ko je favorit ko underdog ... Nastupit ce i trenutno barem po FIFI i najbolji igrac Ronaldo koji rusi rekorde sve i postize golove kao na traci covjek koji jednim potezom rjesava utakmicu, a takvih ima u ovoj momcadi Reala mnogo ... Pitanje je da li ce BvB dozvolit Realu da iskoriste svo svoje znanje i moc koje posjeduju .... Real ima individualnu klasu, no BvB ima Srce ima EKIPU svi su kao jedno borit se znaju to zele i to vole, koliko ce Real bit spreman na taj fight to je vec nesto drugo, Real ima sve na svojoj strani osim srca i osim MOMCADI koja gine na terenu i taj problem se vuce iz godine u godinu . Treneri se mjenjaju skupi igraci dovode pa prodavaju i sve tako u krug a titula sve manje i manje naleti tu po koja ... No jedno je sigurno ovo je najjaci Real zadnjih 5 ili mozda i vise godina no vidjeli smo i takav je Real ranjiv u 3 zadnja kola su mozda i titulu prokockali porazima od Barce koja je najslabija Barca zadnjih 5 godina i od jedne solidne Seville ... Real je ranjiv i sto je najvaznije ranjeni su u pravi trenutak, samopouzdanje se poljuljao i to mnogo navijaci se zvidzali unatoc petarde u zadnjoj utakmici, Real je pod ogromnim pritiskom . Ako to neko zna iskoristit to je BvB ekipa koja posjeduje srce volju zelju za jedan veliki Fight ... Na muci se poznaju junaci to je nesto u cemu uziva ovaj klub slicne scene su se desavale i 97 kad smo podigli klempu . I tad je bila ekipa mnogo osakacena kroz tu sezonu, pa zasto ne i sad ponovit nesto slicno tome ...

slika

Treba ocekivat jedan disciplinovan Real i dobro organizovan koji ce od prve minute krenuti jako jako jako silovito vazno je prvih 25 minuta prezivjeti bez primljenog gola i na neki cudan nacin se tu uspjet odbranit uz koju bravuru Wajdia i malo srece naklonjene nama ... Sto duze bude stojala nula to je bolje za BvB onda je sve moguce ... Real ce igrat otvoreno a to je ono sto obozavamo imat cemo prostora za kontranapade, molit boga moramo da se ziceri napokon ne fulaju jedna dobra sansa ako se ne pretvori u gol kostat ce nas ... Nadam se da ce Miki, Reus, Auba bit sabrani i smireni pred golom i iskoristit svoje sanse jer uvjeren sam bit ce ih mora ih bit , mi smo ekipa koja je u stanju stvorit barem 3 zicera protiv svake ekipe pa cak i ovako osakaceni povredama ... Nasa najveca sansa jesu Pepe i Ramos koji su skloni kiksevima i ekscesima treba znat isprovocirat jednog Pepa i Ramosa koji su skloni skandalima i kartonima i glupim faulovima .

slika

Velika steta je sto nema Lewya koji bi se hrvao za ovom dvojicom mesara , no s druge strane mozda bas u tome i bude prednost sto ni sam Ancelotti ne zna sta ga ceka da li cemo igrat sa laznom devetkom Reusom, ili Aubom ili Schiberom ( nedo dragi bog ) ... Ocekujem sutra veliki mec od Sahina kao prvo htjet ce dokazat sta i koliko moze i zna a i sdruge strane zadnje 2 utakmice je odigrao odlicno i dobro ... Po meni najvise ce sutra da fali Bender no imamo kapitena Kehla igraca koji ima muda i koji je pravi vodja i lider kakvih je danas malo u fudbalu ... Moramo iskoristit svoje prednosti koje imamo istina malo je nasih prednosti ali bas tih malo prednosti moramo iskoristit .. Jos nesto vazno barem po meni ta kisa i to lose vrijeme ako bude tako kako je najavljeno i kako sam gledao prognozu upravo to moze da ide u korist nama zbog trke zbog borbe zbog fighta i zbog cinjenice da nasi nisu manekeni ... Ogroman posao ceka Piszceka i Durma nadam se da ce bit prisebni da ce odigrat dobro utakmicu, mnogo me brinu te bekovske pozicije jer Piszcek je totalno van forme no ukoliko je on klasa od igraca u sto sam uvjeren onda ce sutra da bude na nivou, dok za Durma bgm ce tesko bit pogotov sto momak mora da cuva najskupljeg igraca svih vremena necu nista vise rec, a ruku na srce Durm je do juce bio drugoligaski igrac ... Tako da ce jako bitno bit te bokove na neki cudesni nacin zatvorit ...

slika
BvB Echte Liebe !!!

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 02 apr 2014, 08:29

Blaszczykowski je napisao/la:Ma najbitnije da pokažemo cojones, a ne samo :guz: kao Štrumpfete. :cool:
adnan24 je napisao/la:"Wir müssen Cojones haben"...J.Klopp :D
Veliki umovi isto razmišljaju. :cool: A u biti, s obzirom na situaciju ništa više i ne možemo tražiti osim hrabrosti. :pinokio:

DakaZdici
Kontakt:

Post Postao/la DakaZdici » 02 apr 2014, 08:55

Mislim da će vam veći problem po bokovima praviti Di Maria nego li sam Ronaldo. Neka bolji pobjedi, i da sudije ne zaseru ni na jednoj strani. :)
Hala Madrid!

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 02 apr 2014, 09:09

Poslušao me Klopp i glede taktike u jednom dijelu i izgleda da ćemo igrati bez klasične špice. :kurtschevita kava:

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 02 apr 2014, 09:31

Kad uporedim Bayern lani protiv Barce u polufinalu sa Hejnkesom i ovaj sinoćnji nikad jači Bayern protiv nikad slabijeg MU, razlika je očita u korist onog prošlogodišnjeg Bayerna, ovo mi liči na lošu kopiju Barce, a pitanje je kako bi Bayern izašao na kraj sa objektivno jačim Čelzijem, Realom ili Barcom, čak i sa Atleticom. Ne znam koliko se na taktičkom planu može večeras odraditi protiv Reala, nemamo šta izgubiti, pa vidjećemo, samo da ne bude kakav brzi gol i odron, jer objektivno na vođstvo Reala teško da imamo konkretan odgovor.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.