Rekonstrukcija stadiona u BiH

klasik
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la klasik » 01 apr 2014, 00:03

Sto se tice Tusnja ovo je sad neki optimalni kapacitet, 8000 mesta al mislim da bi se morao uradit istok, ta super moderna tribina (za nase prostore) sa krovom, šminka vip ložama (ko u Italiji kroz staklo gledas, unutra plazme, garnitura kozna ovo onoooo, na stolu sampanjac i nesto nakoso narezano :mrgreen: ) kapaciteta nesto preko 7000 sjedecih mjesta i da stadion ispunjava bar neke uefa kriterije, barem za kvalifikacije akooo bog da.

SJEVER TUŠNJA je 95% uradjen, potrebno je jos prilaz uradit i postavit stolice, i onda zavisno od potrebe adaptirat sve prostorije koje se nalaze ispod tribine.

Sto se tice ISTOKA, bila je prica da ce se pokusat nac neki investitor ako vec opstina nije u mogucnosti da nastavi gradnju koji bi dobio koncesiju na sve poslovne prostore ispod tribine na neko odredjeno vrijeme, pa se nadam da ce se i to uspjesno zavrsit.

Za zapad i jug je pre,pre,pre rano govorit al vjerovatno poslije izgradnje istoka, kad se steknu uslovi onda se rusi ovaj stari zapad i tu se pravi identcna tribina kao i istok, a jug bi trebao bit identican kao sjever.

Znaci sjever i jug po 3200 sjedecih mjesta, zapad i istok preko 7000 kapacitet, sto bi trebalo znacit nesto preko 20.000 sjedecih mjesta NEKAD CE DA BUDE NA TUSNJU.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 01 apr 2014, 00:09

Jel ispod sjevera Tusnja postoje WC-i za navijace? I jesul isti u uporabi svaku utakmice?

Takodjer, jel pod sjeverom ima masa materijala ili je prostor potpuno uredjen, jer vidim da govoris da je 95% zavrseno, pa bi bio red da dole blista

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 01 apr 2014, 00:11

Nije tako tesko graditi tribine kad ima neko da ih popuni, ok sad se digla hajka oko slobode pa je bio pun stadion i slicno al cim udjete u PL nakon par utakmica (ili nakon sezone koju izdominirate), sve ce opasti i vracamo se u nasu realnost oko 1000 gledaoca, na derbijima kola oko 3000 i to je to :) eto nekidan kod nas bilo sarajevo i sjever (nova tribina) prazan komplet :) pa ako nas nece biti kad dolazi sarajevo kad ce ?

jedino kad udjemo u trece pretkolo lige evrope, e onda bi mozda napunili ovako smo polu prazni :) isto kao sto bih volio da se napravi jug u BL, da bi stadion bio pravo lijep jer bi imao sve tribine, al treba to napuniti :/ a kome se isplati to sve graditi za ljude koji nece doci :)

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 01 apr 2014, 00:37

Signore je napisao/la:Jel ispod sjevera Tusnja postoje WC-i za navijace? I jesul isti u uporabi svaku utakmice?

Takodjer, jel pod sjeverom ima masa materijala ili je prostor potpuno uredjen, jer vidim da govoris da je 95% zavrseno, pa bi bio red da dole blista
Rekao sam 95%, uz to da se trebaju adaptirat prostorije, sve prostorije su ozidane, postavljena stolarija, materijala nema il ja bar nisam vidio, to se realno sve moze uradit za mjesec dana (mada cisto sumnjam da ce zvanicno bit gotov prije pocetka sljedece sezone), a kad se vidi kolko je posla bilo oko te tribine onda je to sto je ostalo bas samo jos nekih 5% posla.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 01 apr 2014, 00:46

I dalje mi ne rece jel postoji WC? :mrgreen:

@delko - Sjever vam je trebao da mozete dobiti licencu za play off euro takmicenja cini mi se. Valjda niste imali 8000 stolica koliko UEFA trazi za play off i grupne faze. Taj jug ostavite za drugu priliku, pare radije uloziti u teren. Ne trebate ni krov na istoku i sjeveru, jer isti imate na zapadu, pa je po meni najpametnije tu ulagati u teren. Poslije sve ostalo, jer kome to praviti, a jedno je sigurno, igraci ce sigurno istrcati na teren pa onda njima pruziti uslove za igru.

Steta sto vam je klub u financijskim problemima, nadam se da cete bit u vrhu narednih sezona i da ce stadion u BL biti bolje ispunjen.

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 01 apr 2014, 00:58

Signore je napisao/la:I dalje mi ne rece jel postoji WC? :mrgreen:

@delko - Sjever vam je trebao da mozete dobiti licencu za play off euro takmicenja cini mi se. Valjda niste imali 8000 stolica koliko UEFA trazi za play off i grupne faze. Taj jug ostavite za drugu priliku, pare radije uloziti u teren. Ne trebate ni krov na istoku i sjeveru, jer isti imate na zapadu, pa je po meni najpametnije tu ulagati u teren. Poslije sve ostalo, jer kome to praviti, a jedno je sigurno, igraci ce sigurno istrcati na teren pa onda njima pruziti uslove za igru.

Steta sto vam je klub u financijskim problemima, nadam se da cete bit u vrhu narednih sezona i da ce stadion u BL biti bolje ispunjen.
Napravljeni su prostori ispod tribine za Wc i postavljena vrata samo jos nije uredjeno to, ali doce i na to red,zasad su tu samo Toi Toi dok se sve ne kompletira.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 01 apr 2014, 11:08

Kod nas u Tuzli još uvijek se čekaju investitori da se tribine urade,mada je predsjednik rekao ako su ostali ZA on će sam uraditi odn nastaviti gradnju stadiona Tušanj.Čekamo hoće li Vugdalić koga naći ;) :mrgreen:
Pobjeda je bolja od orgazma!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 01 apr 2014, 12:15

Radije sredite prostore ispod sjevera nego da pocinjete istok. Tko zna kad ce se on zavrsit, a kad ce se poslije sve to opremit.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 02 apr 2014, 12:19

Stadion Sloge Simin Han

http://i.imgur.com/azmwL8J.jpg
http://i.imgur.com/ckGdHXn.jpg
http://i.imgur.com/V0cOc8U.jpg

Eto slika koja objašnjava zašto tribina ne ide cijelom uzdužnom linijom.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

H.I.M
Kontakt:

Post Postao/la H.I.M » 02 apr 2014, 23:23

''FAVRE POSJETIO N/FS BIH: UEFA RAZMATRA O INVESTIRANJU ZA REKONSTRUKCIJU "BILINOG POLJA"

Šef odjela za razvoj nacionalnih asocijacija Thierry Favre doputovao je u posjetu NS/FS BiH. Cilj posjete je razmatranje mogućnosti investiranja UEFA u stadion „Bilino polje“ u Zenici radi stvaranja što povoljnijih uslova za odigravanje utakmica u kvalifikacijama za EURO 2016. Nakon operativnog sastanka u NS/FS BiH, Favre će danas održati i sastanak sa načelnikom opštine Zenica Huseinom Smajlovićem, a nakon toga će posjetiti stadion „Bilino polje“ i prisustvovati meču polufinala Kup-a BiH Čelik-Široki Brijeg. Poslije ove posjete UEFA će odlučiti o ulaganju sredstava. Predviđeno je da se infrastrukturni radovi koji će biti naknadno definisani izvrše do početka kvalifikacija za EURO 2016.''

repka. ba

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 02 apr 2014, 23:47

Fino. Nek ulože u to grijanje i šta su već naveli da fali.

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 03 apr 2014, 01:33

DukeOfWellington je napisao/la:Fino. Nek ulože u to grijanje i šta su već naveli da fali.
Kome fali grijanje? Bilinom? Ono sto si ti cito na klix se nije odnosilo na bilino vec na onaj nogometni centar.. samo sto su ti na klixu novinari glupi pa ne znaju prenjeti informacije kak treba :)
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 03 apr 2014, 02:07

sagitarius je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:Fino. Nek ulože u to grijanje i šta su već naveli da fali.
Kome fali grijanje? Bilinom? Ono sto si ti cito na klix se nije odnosilo na bilino vec na onaj nogometni centar.. samo sto su ti na klixu novinari glupi pa ne znaju prenjeti informacije kak treba :)
Negdje sam čit'o juče :D

Znači ono što su rovili zadnji put ipak je bilo grijanje, hajd fino.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 03 apr 2014, 10:37

:bih:
slika
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 03 apr 2014, 12:15

Evo citam, na Bilinom se rade reflektori i sluzbene prostorije do pocetka kvalifikacija.
Ne znam sta ce sa onih 87 milja ojra sto je namjenjeno za terene !?
Koliko znam, mora se uloziti u neke popravke na stadionu, pa sada zavisi sta treba.
Sto bih ja licno volio, to je neka modernija verzija semafora ;)

Tuzla, samo naprijed !
Odlicno ce tribina izgledati :cool:
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 03 apr 2014, 12:22

Probisvjet je napisao/la::bih:
slika
problem je sto ce sad stolice postaviti i to je to .. pa nije cijela ni ofarbana trebina ima jos nedovsreni radova na njoj ... al imal svjetla u samoj trebini ? mislim imal ispod krova kakvih sijalica , da nije trebina mracna kad se nocu igraju , na bilonom na zapadu ima ne vjerujem da ovdje ima kao i sjeveru grbavice ??
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 03 apr 2014, 14:13

lucif3R666 je napisao/la:
slika
problem je sto ce sad stolice postaviti i to je to .. pa nije cijela ni ofarbana trebina ima jos nedovsreni radova na njoj ... al imal svjetla u samoj trebini ? mislim imal ispod krova kakvih sijalica , da nije trebina mracna kad se nocu igraju , na bilonom na zapadu ima ne vjerujem da ovdje ima kao i sjeveru grbavice ??
Prijetelju za to "trebina" sam obavjesto tvog nastavnika. A pod dvO ovdje se zaduzuju led baterije pri ulasku na "trebinu". Bem ti "trebinu" da sam znao ne bi ni postavljao sliku "trebine"!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 03 apr 2014, 14:22

:lol: :lol: jesi j eben igrac :lol:
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 03 apr 2014, 15:02

slika
Opaa...

Neka neka, samo nek se radi...

Chuckie
Kontakt:

Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Chuckie » 03 apr 2014, 17:36

slika
Samo se u nasoj prciji od drzave prvo grade sjeverna i juzna tribina, a zapad i istok se nikad ne naprave. :D

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: ferroviere87 i 8 gostiju.