ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

adnan24
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la adnan24 » 31 mar 2014, 23:11

Sve ovo smo vidjeli i na mnogim od prethodnih stranica ali eto izgleda da je doslo vrijeme da se malo ponovi gradivo :D

Mislim da je svima ovdje jasno da Nadal ima problema sa Novakovom igrom i da u najboljim izdanjima ipak Nole ima prednost.Opet s druge strane ja ne kontam odakle poredjenje sa matchup-om Nadal-Federer...ni blizu.

Sto se tice ovih upitnika koje je postavio @magica mislim da je @samosarajvo fino napisao :
samosarajvo je napisao/la:[
Ne znam ti ni ja odgovoriti na ova pitanja, pitaću i ja tebe isto to kad Nadal aBd osvoji 16-17 GS-ova , 30+ mastersa i 70+ turnira u karijeri i zvanično se okiti titulom GOAT-a :) Sve to bez 2 konstantne sezone, bez igre od Januara do Novembra i šta već sve nisi nabrojao...
U sustini,ne mora Nadal uzeti ni turnir vise do kraja karijere ali njegove brojke su impresivne...ne znam zasto bi morao vezati 2 sezone kao broj 1...recimo moglo bi se dogoditi da do kraja ove sezone Novak odigra dosta bolje od Rafaela a da opet Spanac zavrsi kao broj 1 i onda bi eto vezao te 2 godine na prvom mjestu i to uz jednu bezveznu sezonu. :? ...nista impresivno.

P.S.Sad nam ostaje da vidimo sta dalje...mene ne bi iznenadilo da Rafa izgubi RG a da sezonu ipak zavrsi sa nekim GS-om.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 31 mar 2014, 23:18

Kuko je napisao/la:@formance
Opet ponavljam, po meni Rafa nije igrao lose, vec je ovo neka sredina njegovog tenisa. Kada Rafa igra lose, nekontrolisani forehandi lete po 3-4 m vani, a iz backhanda pokusava samo sto vise podici lopticu i vratiti je teren. Nista od ovog Rafa nije sinoc radio. Backhand je udarao dosta ravno, u nekim trenucima je to bilo odlicno (ne u kontinuitetu), ali i na takve udarce Novak je ima odgovor. U prva 3-4 gema, dok se Novak jos trazio napravio je 3 odlicna winnera iz forehanda. Zasto to kasnije nije radio? Dva su razloga, u nekim trenucima je bio stegnut, ali mu je i Novak dao jako malo prilika da se razgoropadi kako to samo on zna. Vec sam pisao o Novakovom servisu, u sjecanju mi je ostao poen za prvi set, gdje je Rafa morao riternirati 0,5 m iznad glave. S obzirom na visinu Novaka to je nestvarno dobar servis, a nije da je bio jedini.

Mislim da je i killer instict sinoc bio na nivou. Na 3-1 je maksimalno pritisnuo Rafu, ali je u tom gemu ovaj pogodio 3 winnera. U Londonu to Rafa nije bio u stanju, pa Novak opet nije mogao do duplog breaka.
Niisu pravu.Rafa nikad haman ne izbacuje forehande 3 metra.Njegovi udarci su takvi da nemaju obicaja ici po 3 metra u aut.Jucer je servis bio loš, ritern preloš, bh nekonstantan(protiv Novaka je bitnije da je konstantnan i dubok nego da pogodis 3 vrhunska vinera a nerednih 7 pošaljes u aut ili na sredinu terena) i što je najbitnije ruka na fh-u stegnuta.Jako plitko i dosta po sredini.Bez IO bez paralele.
Dobro je ovdje već rečeno, puno puta, pasivan Nadal...taj izraz najbolje opisuje njegovu igru

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 mar 2014, 23:20

Sve ukazuje na to da bi Rafa mogao izgubiti RG, ali to ne mijenja puno toga. Bio je u ovakvim situacijama mnogo puta, i uvijek se vraćao na vrh.

MC je za dvije sedmice, jedva čekam da vidim šta će se desiti, vjerovatno će nam dati neke odgovore.
samosarajvo je napisao/la:Dobro je ovdje već rečeno, puno puta, pasivan Nadal...taj izraz najbolje opisuje njegovu igru
Da, ali Kuko se dobro sjetio onih bombi iz forhenda na početku meča, nakon toga kao da ga je neko ugasio, a imao je mnogo prilika da se lijepo izvuče na FH i nastavi sa svojim omiljenim dijagonalama iz forhenda.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 01 apr 2014, 00:03

@Kuko

Ne znam, ja ovdje nisam vidio tog Rafu uopšte. Ni defanzivno ni ofanzivno, ni tajmingom nije podsjećao na sebe. Razlog tome je vjerovatno ritam, kojeg nije mogao naći na ovom turniru, jer nije imao pravu provjeru. Miloš nije igrač za ritam. Sve što bi i Rafa uradio, poneki dobar potez, ostalo bi samo na tome, jer kontinuiteta nije bilo. Očajno se namještao na udarce. Znam koliko Rafa može, a jučer to nije bilo ni blizu njegovog nivoa. Bez obzira na strašan nivo Novaka Đokovića.

Za ovog hajduka što napisa ovoliki post :mrgreen: Evo da ti u kratkim crtama objasnim šta hoću da ti kažem, pa možda i skontaš, ako skineš 'ruž' sa tih cvika. :mrgreen:

Federer je na početku karijere imao gadnih problema sa BH-om, ali ga je godinama popravljao i pravio progresivni napredak u tom udarcu. Nadal je također na početku karijere imao velike probleme sa 'point constructingom' i ofanzivnim dijelom svoje igre, ali je također iz godine u godinu napredovao u tom segmentu. Zašto ovo pominjem ? Zato što ista poenta važi i za jednog i drugog. Federerov 1HBH na Masters kupu 2006 je jedna od najboljih izvedbi tog udarca nekog igrača na određenom turniru. Ali to je samo bljesak, jer on tako ne može udarati u kontinuitetu, baš kao što Nadal ne može kontinuirano servirati kao na USO 2010 ili igrati agresivno kao na USO turneji 2013. Zašto ne mogu ? Jednostavno, BH nije Rogerov prirodni udarac, a Rafa nema mentalitet agresivnog baselinera.

Karakter igrača dobrano utiče na strukturu njegove igre. Tako jedan Andy Murray voli više 'milkiti' lopticu nego udarati po njoj kako Bog zapovjeda, jer se tako osjeća sigurnije. To nije stvar tehničkog baga, već karaktera. Gasquet također, nema sile koja će ga natjerati da stane bliže osnovnoj. Kad se nekako i usudi na to i počne se raspucavati, znamo gdje ti udarci uglavnom završavaju. Tako se i Rafa osjeća ugodno kada je par metara iza linije. DNK, koju je Federer veoma dobro objasnio par puta.

[youtube][/youtube]
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 apr 2014, 00:23

adnan24 je napisao/la: U sustini,ne mora Nadal uzeti ni turnir vise do kraja karijere ali njegove brojke su impresivne...ne znam zasto bi morao vezati 2 sezone kao broj 1...
Recimo da su svi pretendenti na GOATa imali svoje ere tj. periode od 3 ili vishe uzastopnih godina (ili 3 od 4) na #1. Za pochetak je dovoljno reci Connors, Borg, McEnroe, Lendl, Sampras, Federer. Dakle, ljudi koji su imali svoje "ere". Kad zagrebesh dalje u proshlost, dobijesh imena poput Lavera, Gonzaleza, Tildena i sl. dok 1 Emerson to nema, kao ni Agassi, Becker, Edberg, pa ni Nadal.

adnan24 je napisao/la:recimo moglo bi se dogoditi da do kraja ove sezone Novak odigra dosta bolje od Rafaela a da opet Spanac zavrsi kao broj 1 i onda bi eto vezao te 2 godine na prvom mjestu i to uz jednu bezveznu sezonu. :? ...nista impresivno.
"Bezveznom sezonom" se ne postaje #1. To ti je isto kao shto ni BvB nije bila shampion BL jer je imala 1 "bezveznu sezonu", vec zato shto je skupila rekordne brojeve bodova. ;)
samosarajvo je napisao/la:Opet zaboravljamo jedno.Nadal je mnogo ranije sazrio, mnogo više mečeva i vrhunskih sezona odigrao od Djokovica.Mnogo više se potrošio, mnogo više bio povrjeđen.On od te 2011 nije u svom prajmu, barem ne fizicki što je za njega dosta bitno.Pretrpio je neke teške ozljede u tom periodu.S druge strane Đoković je sazrio sa 24 godine, tada je poceo pruzati svoj najbolji tenis, fizicki idalje odlican, neistrošen, a mnogo potkovaniji tehnički i dosta iskusniji igrač nego prije i opet vecina ce se sloziti nema rezultate kakvi su se od njega ocekivali, kako bi on trebao da moze.Kako se ocekivalo poslje one šok 2011 sezone.
Nadal je oi dalje u svom primeu, dok se ne dokazhe suprotno.
Mozhda nije u svom peaku, ali jeste u svom primeu, jer chovek koji igra 13 ATP finala u sezoni ne mozhe da bude neko ko je van primea.
Drugo, problematika Djokovicevih "neuspeha" nema nikakve veze sa tim. Chovek je bez dileme najdominantniji igrach u periodu 2011-2014, a zashto nije vishe uradio u tom periodu - kao i uvek: splet okolnosti.
samosarajvo je napisao/la:Formance je jednom prilikom napisao da je Novak trebao imati još makar 2-3 GS-a.A jedan od glavnih razloga zasto to nema i zasto nema CGS je Nadal.
Formance mozhe da pishe shta god hoce, ali na kraju svako uzme onoliko Slamova koliko je trebalo da uzme.
Da je Djokovic pikirao pojedine Slamove, kao shto to radi Murray, a preskakao shljaku; da su mu se poklopili zhrebovi (kao na AO2013) i da nije godinama imao maratone u polufinalima - mozhda bi ta suma bila dosta veca. Ali, isto tako, mozhe da se kazhe da je Djokovic izrudario barem 2 Slama, kad se chupao protiv Federera i Nadala na USO11 i AO12, te da je profitirao od maratona Murraya i Federera 2013. na Aussie Openu.
samosarajvo je napisao/la:Ima dobar matchup sa Rafom (kakav Rafa ima sa Rogerom - vi kazete) a Rafa je opet pobjedio u 3 od 4 njihova najvaznija meča (1/2 RG, finale RG,finale US,finale WTF) i ima pozitivan omjer tj 6:5.
(da se razumijemo, mislim na period od 2012 godine, tj poslje one šok 2011 sezone DJokovica)
Prvo, Nadal-Federer ne mozhe da bude isto shto i Nadal-Djokovic, jer postoji razlika u godinama i to drastichna. Ali, istina je da Djokovic zaista ima matchup prednost u odnosu na Nadala, bash kao shto Nadal ima u odnosu na Federera. Dakle, ne u toj meri, ali - ima.
Zashto je Djokovic pogubio 3 od 4 mecheva koje pominjesh - zato shto je Nadal bio bolji na RG2012e (bio je u boljoj formi), a 2013 je bolje kapitalizovao svoje shanse u oba mecha (nije da Djokovic nije imao upperhand, nemojmo se praviti blesavi). To shto je neko igrachki jachi od nekoga drugog, to mu ne donosi pobedu po defaultu. Da je tako, Wawrinka nikada ne bi osvojio AO, preko superiornijih igracha Djokovica i Nadala.
Mnoge stvari utichu na rezultat. I Nadal je imao tu matchup prednost protiv Federera i na Wimbledonu 2007e, kao i na WTFu2010e - pa je oba mecha izgubio, ali je zato kapitalizovao tu prednost na WB08 ili AO09.
samosarajvo je napisao/la:Hocu da kazem da je Rafa poslje te 2011 u podređenom polozaju, cesce izvan terena, primoran da prilagođava svoju igru, istrošeniji od ostalih a od 2012 ima najbolje rezultate OPET! Najviše GS-ova, pozitivan omjer sa igračem u svom primeu i koji mu ne lezi nikako
Hm, ajde da vidimo i to. Od 2012e:

Djokovic - 2xGS+4xfinale(+2x1/2), samo jednom ispao pre 1/2; 8xMasters+3xfinale; 2xWTF; DC finale; OI 1/2 finale; 70+ nedelja na #1.

Nadal - 3xGS+2xfinale(+propustio 2 GS, ispao u prvim kolima 2x); 7xMasters+2xfinale; 1xfinale WTFa; na OI nije nastupio; >30 sedmica na #1.

I, shta bi: ko je superiorniji igrach u tom periodu :?:

Ali, 1 pobeda vishe (dochim je podjednako igrano na shljaci i HCu - shto je nonsens) i jedan GS vishe su ultimativni dokaz da je Nadal uspeshniji u tom periodu, kojeg pominjesh. :nene:
Nishta kontinuitet, nishta uverljivost u medjusobnim susretima, nishta nivo igre... :yawn:

samosarajvo je napisao/la:Kako je Nadal najbolji (a ja ga ne smatram GOAT-om još, da se razumijemo) a nije uspio pobjedjivati u kontinuitetu od Januara do Novembra, nije uspio uvezati 2 dominantne sezone, nije uspio skupiti više od 150 sedmica na N1 isl isl???
Ne znam ti ni ja odgovoriti na ova pitanja, pitaću i ja tebe isto to kad Nadal aBd osvoji 16-17 GS-ova , 30+ mastersa i 70+ turnira u karijeri i zvanično se okiti titulom GOAT-a :) Sve to bez 2 konstantne sezone, bez igre od Januara do Novembra i šta već sve nisi nabrojao...
Super. Samo shto ce to biti odgovor na pitanja, koja nisam postavio. ;)
Zadnja izmjena: MaGiCa, dana/u 01 apr 2014, 00:29, ukupno mijenjano 1 put.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 01 apr 2014, 00:28

e sad je Novak nayebo... čim formance i magica počnu o vol 2, vol 3 vol super.... Novak odmah pada u igri.... tačno sam upratio :beam:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 apr 2014, 00:30

DANTES je napisao/la:e sad je Novak nayebo... čim formance i magica počnu o vol 2, vol 3 vol super.... Novak odmah pada u igri.... tačno sam upratio :beam:
Mi imamo magijsku moc. Dash nam 25 miliona evra i uzmemo EL, a pare vratimo. :wave:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 apr 2014, 00:36

DANTES je napisao/la:e sad je Novak nayebo... čim formance i magica počnu o vol 2, vol 3 vol super.... Novak odmah pada u igri.... tačno sam upratio :beam:
Njih dvojica su mu izmalerisali AO, a slično su uradili i sa Endijem.
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 apr 2014, 00:42

Virtu4l je napisao/la: Njih dvojica su mu izmalerisali AO, a slično su uradili i sa Endijem.

slika

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 apr 2014, 00:46

Prije da će biti ovo,

slika

Kad malo premotam film i Federera ste prokleli :crazy:

Kako DANTES vazda jednom rečenicom pogodi, šta bi tek radio da piše romane :mrgreen:
Voli te tvoje Sarajevo.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 01 apr 2014, 00:50

Virtu4l je napisao/la:Njih dvojica su mu izmalerisali AO, a slično su uradili i sa Endijem.
Novaku ? :cool: Ja sam za Rafaela glaso. :mrgreen:

Uništavamo TOP 4, sam si se neki dan žalio na monotonost toura. :mrgreen:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 01 apr 2014, 00:51

Sad bi Đoković zamjenio tih par polufinala,četvrt finala ... i 1 masters i 40 sedmice više sedmica na broju 1 za RG.Sam si rekao, Nadal propustio 2 GS-a zbog povreda, 7 mjeseci nije igrao i osvojio je GS više od Novaka Đokovića.Na kraju će se gledati kolko je ko osvojio turnira a samo rijetki ce gledati ko je vezao kolko finala,polufinala,cetvrtfinala isl.
Ne mogu da vjerujem kako neko moze vjerovati da su par vezanih polufinala i ta konstantnost bolji od titula....kakav mentalni sklop moraš biti da to zaključiš.Uvjerljivost je nebitna manje više, bolje pobjediti 5 puta sa 3:2 u setovima (samo karikiram) a izgubiti 3 puta sa po 6:0 6:0 :) nego obrnuto.Nivo igre? To sam vec rekao, Rafu sa US serije od prosle godine mozda i samo mozda moze pobjediti Djokovic iz 2011.Jako izjednaceno bi to bilo.
Smijem čak reći i da je nivo igre Nadala sa šljake u 2012 jako visok, s obzirom da je šljaka u pitanju ne znam da iko moze izvuc pozitivan rezultat sa onakvim Nadalom.
Konstantnost? Rafa svoju konstantnost ne pokazuje kroz jednu godinu kolko to radi kroz cijelo desetljeće godinu za godinom.Devet zaredom godina sa osvojenim GS-om.**** on je taj tip, kad igra igra najbolje i osvaja vrlo vjerovatno,rijetko mu se dešavaju loši spletovi okolnosti(to su obicno povrede koje ne mozes predvidjeti i kontrolisati, šta je to Novaku splet okolnosti?) a kad ne igra onda se obicno oporavlja od povreda poslje kojih se manje više uvijek vraćao jači nego prije.Zato ce prije on osvajati još naredne 3 godine po 1 GS (što ne mora striktno biti RG, uz ovakvu konkurenciju on glat moze doci do finala na 3 od 4 GS-a u sezoni, te jedan od njih uzeti) nego sto ce kako ti voliš reći igrati tenis od januara do decembra.

@formance
Znam ja sta ti zelis reci, ali isto tako znam da ako iko uspije promjeniti svoj teniski DNK, kako Roger voli reći, to će biti Nadal :D

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 apr 2014, 00:59

formance je napisao/la:Novaku ? :cool: Ja sam za Rafaela glaso. :mrgreen:
Ma poenta je ono što je DANTES napisao, kada vi počnete o vol.2, vol.3, bookmarkovanju ( :mrgreen: ), ode sve u tri lijepe, ti glasao za Rafaela, Magica me natjer'o da bookmarkujem Novaka, rezultat,

slika
formance je napisao/la:Uništavamo TOP 4, sam si se neki dan žalio na monotonost toura. :mrgreen:
Finale Majamija me baš ohrabrilo, nova lica u finalu :P
Voli te tvoje Sarajevo.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 01 apr 2014, 01:09

Virtu4l je napisao/la:Finale Majamija me baš ohrabrilo, nova lica u finalu :P
Zar nisu ?

slika

:mrgreen:

Profesionalnitenis.com

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 apr 2014, 01:15

Ta dvojica finale Mastersa mogu gledati još samo na televiziji.

Joj kad se sjetim prošlogodišnjeg Majamija, odron, Gasquet i Haas u polufinalu, i Marej se opet provukao kroz iglene uši.
Voli te tvoje Sarajevo.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 01 apr 2014, 01:26

Dobro je Gasquet igrao taj turnir, jedan od rijetkih gdje je pucao iz svih oruzja, a ne ko mlakonja orebacivao.

Bas je izbusio Berdycha u 1/4.

[youtube][/youtube]
Genius, outrageous, the best ever! RF!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 apr 2014, 01:34

samosarajvo je napisao/la:Sad bi Đoković zamjenio tih par polufinala,četvrt finala ... i 1 masters i 40 sedmice više sedmica na broju 1 za RG.Sam si rekao, Nadal propustio 2 GS-a zbog povreda, 7 mjeseci nije igrao i osvojio je GS više od Novaka Đokovića.Na kraju će se gledati kolko je ko osvojio turnira a samo rijetki ce gledati ko je vezao kolko finala,polufinala,cetvrtfinala isl.
Ne mogu da vjerujem kako neko moze vjerovati da su par vezanih polufinala i ta konstantnost bolji od titula....kakav mentalni sklop moraš biti da to zaključiš.Uvjerljivost je nebitna manje više, bolje pobjediti 5 puta sa 3:2 u setovima (samo karikiram) a izgubiti 3 puta sa po 6:0 6:0 :) nego obrnuto.Nivo igre? To sam vec rekao, Rafu sa US serije od prosle godine mozda i samo mozda moze pobjediti Djokovic iz 2011.Jako izjednaceno bi to bilo.
Smijem čak reći i da je nivo igre Nadala sa šljake u 2012 jako visok, s obzirom da je šljaka u pitanju ne znam da iko moze izvuc pozitivan rezultat sa onakvim Nadalom.
Konstantnost? Rafa svoju konstantnost ne pokazuje kroz jednu godinu kolko to radi kroz cijelo desetljeće godinu za godinom.Devet zaredom godina sa osvojenim GS-om.**** on je taj tip, kad igra igra najbolje i osvaja vrlo vjerovatno,rijetko mu se dešavaju loši spletovi okolnosti(to su obicno povrede koje ne mozes predvidjeti i kontrolisati, šta je to Novaku splet okolnosti?) a kad ne igra onda se obicno oporavlja od povreda poslje kojih se manje više uvijek vraćao jači nego prije.Zato ce prije on osvajati još naredne 3 godine po 1 GS (što ne mora striktno biti RG, uz ovakvu konkurenciju on glat moze doci do finala na 3 od 4 GS-a u sezoni, te jedan od njih uzeti) nego sto ce kako ti voliš reći igrati tenis od januara do decembra.

Shefe, mnogo si naporan. Em pishesh charshafe, em projektujesh neke stvari.

Kakav bre "atomski" Nadal sa USO turneje :?: Djokovicu se sa zhileta dva puta izvlachio. Vezao je severnoamerichke turnire na svezhinu i chinjenici da je Federer imao najloshiju sezonu u karijeri, Murray se odjavio nakon WBa, a Djokovic i JMDP bili van najbolje forme, nakon WBa na kom nisu kampovali. I sad odjednom taj atomski Nadal poche da gubi bash od Pekinga do dana danashnjeg samo od tog choveka, koji jedino mozhe da ga pobedi u svom izdanju iz 2011e. :roll:

Koga to zanimaju kontinuitet i slichne stvari :?: Svakoga ko ozbiljnije prati sport, a ne lozhi se kao neki gloryhunter na nekog igracha. Eto, takve ljude zanimaju kontinuiteti, nizovi, ere, sezone i sl.

Shta je to splet okolnosti :?:
Splet okolnosti ti je kad odigrash perfektni Slam, vracash sve zivo i mrtvo jednom Del Potru, a onda te sachekaju uragan, odlaganje polufinala, zgusnut raspored, vetar u prva dva seta finala i onda iscrpljen padnesh i trokirash u petom setu finala - jerbo, gle chuda, telo nije programirano da igra 8 setova u dva dana. Ali, autori Super Saturdaya to nisu predvideli. Nema veze, pishemo 1 Slam izgubljen.
Kisha u RGu... bells ringing to anyone? Pishemo izgubljeno drugo finale.
Epski mech u polufinalu RG. Bash tada da umre prvi trener, bash tada da se desi 1 chuveno pecanje i chuvene greshke koje uchini P.Maria. Bash tad da ne polivaju teren, a ono 30C u hladu? Pishemo josh jedan izgubljeni Slam.
USO2013? Imash choveka u knock downu i sam ga vratish u to finale i onda te stigne umor od toga shto te je Wawrinka cedio dan pre toga, a Gasquet dao bye tvom protivniku.

9 godina osvajanja Slamova :?: Super. Samo shto je u tih 9 godina bio konkurentan na hardu u koliko :?: 4.
Dakle, apsolutnom dominacijom na shljaci i igranjem tenisa do jula meseca, sa izuzetkom 2010. i 2013. moguce je mnogo toga objasniti.

Dao bi NDj ovo...sve za ono...bla, bla, bla... Mozhda i bi, a mozhda i ne bi. Treba samo uporediti odgovore na jucherashnje pitanje: da li bi bilo bolje da nema vasheg glavnog rivala?, te odgovore koje su obojica dali.

Hocesh da kazhesh da to nema nikakvog uticaja :?: Ako to hocesh da kazhesh, onda ti i ja nemamo vishe o chemu da prichamo. Imate tamo temu o Nadalu, pa ga worshipujte na istoj. Ovde je onda bilo kakva rasprava suvishna.
Nema vishe potrebe za istom.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 01 apr 2014, 01:40

Proslogodisnji Miami je bio mnogo bolji, iako to imena u zavrsnici turnira ne govore. Jos jedan dokaz da kvalitet turnira ne cini zvucnost imena, vec kvalitativni nivo koji igraci pokazu. Gasquet je odlicno igrao, Tommy je fantasticnom igrom izbacio Novaka, a zatim i Ferrera zamalo. Finale je takodjer bilo kudikamo zanimljivije od sinocnjeg. Tako da, ne znam gdje bijahu oci Virtu4lu kad rece da je proslogodinji Miami bio odron :mrgreen:

Profesionalnitenis.com

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 apr 2014, 01:47

formance je napisao/la:Tako da, ne znam gdje bijahu oci Virtu4lu kad rece da je proslogodinji Miami bio odron :mrgreen:
Ja se samo sjećam kilavog Mareja koji je i pored smiješne igre nekako dobio Gasqueta i Ferrera iako je servirao kao Elena Dementieva. Posebno se sjećam finala gdje ti je bila veća prednost kad primaš servis, nego kad serviraš :mrgreen:
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 apr 2014, 01:59

Miami je godinama najloshiji Masters na hardu, pored Bercyja kog svi zhivi tankuju.
Nekako mi je IW>Miami, Kanada>Cincy, Shanghai>Paris. Izuzetak je onaj mech Djokovica i Nadala, kao i Nadal-Federer iz 2005e. Mislim da IW nije imao takva finala unazad 10 godina.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.