RK Borac

rkbso
Kontakt:

Re: RK Borac

Post Postao/la rkbso » 25 nov 2009, 20:08

borac_sampion je napisao/la:
Dragan-BL je napisao/la:& јасно:$ & " јесења ?...
potpisujem!
A da se potpišete vas dvojica sa 25:26 jedan drugom na levu siku, a? :)

samba
Kontakt:

Post Postao/la samba » 25 nov 2009, 21:15

rkbso je napisao/la:
borac_sampion je napisao/la:
Dragan-BL je napisao/la:& јасно:$ & " јесења ?...
potpisujem!
A da se potpišete vas dvojica sa 25:26 jedan drugom na levu siku, a? :)
Bosna odlična u Banja Luci pred 4000 korektnih gledalaca.

Sudije iz Cazina tipično balijski na strani domaćina.

Halilbegović najveći mahalac u Borcu.

Na kraju, aplaz publike starom-novom šampionu.

Психијатрија
Kontakt:

Post Postao/la Психијатрија » 25 nov 2009, 21:27

' ' $ " је $ ? ... & су ? $ на превару , ? " , / " " & " " првенство % , него " на & ... !!! Ај &
$ ? ногу ја ' " с & , % & $ " $ све , сву своју / " % $ " " & " ¥ све ... !!! &

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 26 nov 2009, 09:53

NIsu uzeli na prevaru sudije, vec na kvalitetet i to individualni

Cestitke igracima Borca stvarno su se borili, za razliku od Buducnosti ovdje su pruzili sta su mogli.
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 07 dec 2009, 00:00

11. kolo Premijer lige BiH:

Zenica: Čelik - Borac = 26:34

Pobjedom u Zenici Borac, kao i njegov fudbalski imenjak, osvojio titulu vicešampiona prvog dijela prvenstva Bosne i Hercegovine.

1. Bosna (SA) = 30 bodova
2. Borac = 25 bodova
3. Sloga (DO) = 22 boda

Nastavak prvenstva je 5. februara 2010. godine.
Već u prvoj utakmici nastavka igra se derbi kola u Doboju, Sloga-Borac, koji može biti, na određen način, vrlo bitan za plasman na 2. poziciju.
Bosno moja poharana....

H1N1
Kontakt:

Post Postao/la H1N1 » 07 dec 2009, 00:32

Već u prvoj utakmici nastavka igra se derbi kola u Doboju, Sloga-Borac, koji može biti, na određen način, vrlo bitan za plasman na 2. poziciju.[/quote]
Biće to zanimljiva i krajnje neizvjesna utakmica...ako je Sloga pobijedila Bosnu zasto nebi i Borca...ali cisto sumnjam da Sloga moze do 2. mjesta.

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 21 dec 2009, 10:04

Iskreno ne svidja mi se ovo dovodjenje Jaskica, imali smo puno bolje rjesenje od toga steta sto nisu doveli tog igraca.
Posebno jer je potpisao ugovor do kraja sezone, no vidjecemo. Klub posluje dobro i napokon najavljuje ono sto se od Borca ocekuje borbu za titulu

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 06 jan 2010, 02:17

Svim pripadnicima pravoslavne vjere čestitam Božić - Mir Božji, Hristos se rodi.
Takodjer, čestitam i sve ostale nadolazeće pravoslavne praznike.
Bosno moja poharana....

vlado lesinar
Kontakt:

Re: Adnan Jaškić,Nebojša golić Edhem Sirćo

Post Postao/la vlado lesinar » 21 jan 2010, 15:35

I Jaksic i Golic u Borcu

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 06 feb 2010, 02:01

Golić, Jaškić, Dejanović u Borcu... Izjave o "stvaranju" šampionskog tima i juriš na titulu koja je u vitrinama sarajevske Bosne, lidera i ovog prvenstva...

I prva utakmica u nastavku - debakl "favorita"!?
SLOGA - BORAC = 31:26

Sloga nadigrala Banjalučane u svim elementima rukometne igre i zasluženo pobijedila sa +5 golova razlike!

Reprezentativno krilo, pojačanje iz sarajevske Bosne, Jaškić igrao na desnom beku (!?) i bio najslabiji akter utakmice!
Golmani Blažević i Dejanović zakazali....a Borac jesenas baš na toj poziciji bio najjači!

Do kraja prvenstva je podaleko, 10 kola ima da se odigra, ali ovo 'izdanje' u Doboju ništa dobrog ne obećava, jedino ako to nije bio 'slab dan' Banjalučana kojima predstoji žestoka 'borba' da sačuvaju drugu poziciju na tabeli, jer već sad imaju isto bodova (25) kao i trećeplasirana Sloga...
Bosno moja poharana....

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 06 feb 2010, 20:52

Bio sam na pripremnom mecu protiv lokomotive i vec nakon te utakmice znao sam sta ce biti. Borac nema nikakvu igru, odbrana je prepusna i kad golmani nemaju svoj dan slobodno se moze upisati poraz.
U napadu je tek katastrofa. Lopta na krilo je misaona imenica sve se svodi na bjesomucno dodaavanje bekova. Kontre nema, a tek povratak u fazu odbrane je takav da bih i ja mogao istrcati prije igraca...Tako da je ova sezona mrka kapa...

killer
Kontakt:

Post Postao/la killer » 10 feb 2010, 21:51

Imamo los tim...Ne znam ,nek prica ko sta hoce ,jesmo drugi (treci) na tabeli al' tim je ocaj...Klasicnog desnog beka nemamo ,Panic je jos neiskusan ,srednji bek Ilic onako :/ Lijevo Halilbegovic i Garic ,nasa najjaca pozicija,lijevo krilo Mikic koji nema utakmice a da ne promasi bar 1 zicer...Pivot solidan ;) Golmani Blazevic (odlican) i Dejanovic takodje dobar,al nisu se proslavili bas protiv Sloge,pogotovo Blazevic...Ocekujem na kraju sezone da budemo drugi ... ;)
" " " & СВЕ,ЈА НЕ ' & &,ПРВА / " " У " ', " & СА &

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 10 feb 2010, 23:07

killer je napisao/la:Imamo los tim...Ne znam ,nek prica ko sta hoce ,jesmo drugi (treci) na tabeli al' tim je ocaj...Klasicnog desnog beka nemamo ,Panic je jos neiskusan ,srednji bek Ilic onako :/ Lijevo Halilbegovic i Garic ,nasa najjaca pozicija,lijevo krilo Mikic koji nema utakmice a da ne promasi bar 1 zicer...Pivot solidan ;) Golmani Blazevic (odlican) i Dejanovic takodje dobar,al nisu se proslavili bas protiv Sloge,pogotovo Blazevic...Ocekujem na kraju sezone da budemo drugi ... ;)
Uz svo uvažavanje drugih mišljenja - Borac ima dobar tim! Najbolji nakon sarajevske Bosne.

Golmane Blaževića i Dejanovića bi poželio svaki tim i iz šire regije, a svako ima pravo na "slab dan", mada je to često ovisno i od igre odbrane.
Krila: reprezentativna! Mikić, potencijalni, Međedović, bivši, Jaškić i Pijetlović, aktuelni, Malić, bivši.
pivoti: Ilić, Rakocija = solidni, vrlodobri.
bekovi lijevi: Halilbegović, standardni reprezentativac, Garić, potencijalni (veliki talenat),
bekovi srednji: Karačić i Pucarević vrlo kvalitetni - spoj iskustva i mladosti, a tu je i iskusni Srdić (ne znam šta bi s Golićem?).
desni bekovi: Panić, super talenat kojem ova liga baš odgovara da se 'izbrusi', a problem je drugog desnog beka (tu je manjak - da se Panić odmori, ponekad poštedi...), jer Jaškić, pa i Malić nisu bekovi i to je totalni promašaj - struke.
Tu je i jedan vrstan odbrambeni, polivalentni, igrač Trkulja koji spada u najbolje odbrambene igrače lige.
Borac, što je za svaku pohvalu, ima svoju "djecu", pruža im priliku, jer k'o zapete puške čekaju talentovani Malinović (bd), Šubara (bs), golmani Jovićič, Đudurović, Bibić....

Borac i ovakav zaslužuje min. 2. mjesto u PL BiH, a da li će to uspjeti ostvariti zavisi od njih samih.
Istina, za jači i "veći" Borac bi trebala barem 2 vrhunska igrača (bekovske pozicije) pa možda i jedan bolji pivot jer mladi Rakocija ili stagnira ili je dostigao svoj 'limit'?

Problem Borca je u struci, ma koliko kritika dobio zbog ovog stava.
Budiša nije slab trener ali nije trener koji je potreban za "veliki Borac", a ekipa ima (uz manje korekcije) potencijal za to.

Takodjer i u Upravi izgleda ima problema, jer su iz rukovodstva isključeni skoro svi bivši igrači, nekadašnje vedete i Borčeve legende!?
Ni neprikosnovena Bosna (SA) nema trenutno neku super kvalitenu ekipu (igrače) ali ima trenera koji je uveo puni profesionalizam, koji je vrstan strateg i vođa i koji će domaće prvenstvo dobiti i "na mišiće" - fantastičnu (posebno za naše prilike) fizičku spremnost igrača.

Borac i ovakav zaslužuje min. 2. mjesto u PL BiH, a da li će to uspjeti ostvariti zavisi od njih samih.
Istina, za jači i "veći" Borac bi trebala barem 2 vrhunska igrača (bekovske pozicije) pa možda i jedan bolji pivot jer mladi Rakocija ili stagnira ili je dostigao svoj 'limit'?

Meni Borac, nakon velikog broja utakmica, izgleda kao ekipa koja nema svoju stalnu koncepciju, "prepoznatljivost", a upravo je to krasilo nekadašnjeg evropskog velikana. Istina da nema ni igračke 'zvijezde', rukometaša koji bi mogao u kritičnim trenucima 'prelomiti' utakmicu...sve se u suštini svodi na golmane - ako oni 'prorade' onda nema 'zime'.
Budiši bi mogao zamjeriti prevashodno što nema odbranu na tom nivou da utakmice dobija upravo na tom segmentu igre (a ima vrsne 'kontraše), ako već manjka određenog kvaliteta u napadu, mada mislim da i u napadu se igra pogrešna 'taktika' i sve se svodi na dva beka....
Bosno moja poharana....

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 11 feb 2010, 12:20

Upravo tako Trigeru

Problem i jeste sto Borac ima tim za drugo mjesto a mucice se da i njega osvoji. Navedi mi neki tim koji nema prevelikih finansijskih problema kao borac .

Borac nema napad, nema kontru sto je nepojmljivo u savremenom rukometu
Takodje se ne vracaju u fazi odbrane sto takodje ne mogu shvatiti ...

killer
Kontakt:

Post Postao/la killer » 11 feb 2010, 21:23

Trigger je napisao/la:
killer je napisao/la:Imamo los tim...Ne znam ,nek prica ko sta hoce ,jesmo drugi (treci) na tabeli al' tim je ocaj...Klasicnog desnog beka nemamo ,Panic je jos neiskusan ,srednji bek Ilic onako :/ Lijevo Halilbegovic i Garic ,nasa najjaca pozicija,lijevo krilo Mikic koji nema utakmice a da ne promasi bar 1 zicer...Pivot solidan ;) Golmani Blazevic (odlican) i Dejanovic takodje dobar,al nisu se proslavili bas protiv Sloge,pogotovo Blazevic...Ocekujem na kraju sezone da budemo drugi ... ;)
Uz svo uvažavanje drugih mišljenja - Borac ima dobar tim! Najbolji nakon sarajevske Bosne.

Golmane Blaževića i Dejanovića bi poželio svaki tim i iz šire regije, a svako ima pravo na "slab dan", mada je to često ovisno i od igre odbrane.
Krila: reprezentativna! Mikić, potencijalni, Međedović, bivši, Jaškić i Pijetlović, aktuelni, Malić, bivši.
bekovi lijevi: Halilbegović, standardni reprezentativac, Garić, potencijalni (veliki talenat),
bekovi srednji: Karačić i Pucarević vrlo kvalitetni - spoj iskustva i mladosti, a tu je i iskusni Srdić (ne znam šta bi s Golićem?).
desni bekovi: Panić, super talenat kojem ova liga baš odgovara da se 'izbrusi', a problem je drugog desnog beka (tu je manjak - da se Panić odmori, ponekad poštedi...), jer Jaškić, pa i Malić nisu bekovi i to je totalni promašaj - struke.
Tu je i jedan vrstan odbrambeni, polivalentni, igrač Trkulja koji spada u najbolje odbrambene igrače lige.
Borac, što je za svaku pohvalu, ima svoju "djecu", pruža im priliku, jer k'o zapete puške čekaju talentovani Malinović (bd), Šubara (bs), golmani Jovićič, Đudurović, Bibić....

Budiša nije slab trener ali nije trener koji je potreban za "veliki Borac", a ekipa ima (uz manje korekcije) potencijal za to.

Takodjer i u Upravi izgleda ima problema, jer su iz rukovodstva isključeni skoro svi bivši igrači, nekadašnje vedete i Borčeve legende!?
Ni neprikosnovena Bosna (SA) nema trenutno neku super kvalitenu ekipu (igrače) ali ima trenera koji je uveo puni profesionalizam, koji je vrstan strateg i vođa i koji će domaće prvenstvo dobiti i "na mišiće" - fantastičnu (posebno za naše prilike) fizičku spremnost igrača.

Meni Borac, nakon velikog broja utakmica, izgleda kao ekipa koja nema svoju stalnu koncepciju, "prepoznatljivost", a upravo je to krasilo nekadašnjeg evropskog velikana. Istina da nema ni igračke 'zvijezde', rukometaša koji bi mogao u kritičnim trenucima 'prelomiti' utakmicu...sve se u suštini svodi na golmane - ako oni 'prorade' onda nema 'zime'.
Budiši bi mogao zamjeriti prevashodno što nema odbranu na tom nivou da utakmice dobija upravo na tom segmentu igre (a ima vrsne 'kontraše), ako već manjka određenog kvaliteta u napadu, mada mislim da i u napadu se igra pogrešna 'taktika' i sve se svodi na dva beka....
zajebah se za Karacica napisah Ilic :mrgreen:
Fin post ;) Treniram rukomet,gledam utakmice pa samo nesto da dodam :)
Pijetlovic jeste kvalitetan igrac,ali ima dosta oscilacija,barem ove utakmice u Bl...Nekad ne moze nista da pogodi sa krila,samo sa penala a onda odu na gostovanje negdje procitam izvjestaj Pijetlovic 7-8 golova :mrgreen:
A slazem se za ovo sto se tice struke,jesam mladji dosta ali i ja vidim kad ne stima :mrgreen:
Panicu je problem sto nema slobodu suta,barem mi tako izgleda,ima utakmica da sutne 1 loptu po poluvremenu :roll: To je ujedno i najslabija pozicija ,rekao bih.Medjedovic je i sam rekao da je dosao u Borac da zavrsi karijeru,slabo ulazi u igru ove sezone ,znam da trenira podmladak Borca ,vjerovatno ce se oprostiti od rukometa na kraju sezone :roll:
Vidim da si dobro upucen u igracki kadar Borca ,svaka cast ;) Samo jedna mala ispravka sto se tice talenata :D
Bibic nije golman,igra poziciju lijevog beka u Mladosti (iliti Borac 2,1. liga Rs),a u prvom timu ulazi na lijevo krilo...Malinovic ce biti za koju godinu dobar igrac ;)
I da dodam jos da Malinovic i Jovicic sutra putuju sa reprezentacijom BiH ('92/93 godiste) na rukometni turnir u Crnu Goru :D
Slazem se sa tobom,Borac za ovu nasu ligu ima dobar tim ,ali za nesto vise :cry:

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 11 feb 2010, 23:12

killer je napisao/la:
Trigger je napisao/la:

zajebah se za Karacica napisah Ilic :mrgreen:
Fin post ;) Treniram rukomet,gledam utakmice pa samo nesto da dodam :)
Pijetlovic jeste kvalitetan igrac,ali ima dosta oscilacija,barem ove utakmice u Bl...Nekad ne moze nista da pogodi sa krila,samo sa penala a onda odu na gostovanje negdje procitam izvjestaj Pijetlovic 7-8 golova :mrgreen:
A slazem se za ovo sto se tice struke,jesam mladji dosta ali i ja vidim kad ne stima :mrgreen:
Panicu je problem sto nema slobodu suta,barem mi tako izgleda,ima utakmica da sutne 1 loptu po poluvremenu :roll: To je ujedno i najslabija pozicija ,rekao bih.Medjedovic je i sam rekao da je dosao u Borac da zavrsi karijeru,slabo ulazi u igru ove sezone ,znam da trenira podmladak Borca ,vjerovatno ce se oprostiti od rukometa na kraju sezone :roll:
Vidim da si dobro upucen u igracki kadar Borca ,svaka cast ;) Samo jedna mala ispravka sto se tice talenata :D
Bibic nije golman,igra poziciju lijevog beka u Mladosti (iliti Borac 2,1. liga Rs),a u prvom timu ulazi na lijevo krilo...Malinovic ce biti za koju godinu dobar igrac ;)
I da dodam jos da Malinovic i Jovicic sutra putuju sa reprezentacijom BiH ('92/93 godiste) na rukometni turnir u Crnu Goru :D
Slazem se sa tobom,Borac za ovu nasu ligu ima dobar tim ,ali za nesto vise :cry:
Odmah da se "popravim" - znam da je Goran Bibić (1989) lijevi bek, ali sam spominjući golmane Jovićiča i P.Đdurovića nastavio "niz" pa je ispalo da sam i njega svrstao u golmane :oops:

Za Pijetlovića - slažem se s tvojim misljenjem, jer ja tog igrača baš ne gotivim iz razloga što moje poimanje krila je prvenstveno u njegovom "odrazu" (naravno i svemu ostalom) a Pijetloviću ne možeš ni "novine ispod nogu izvući" kad se 'odrazi' :shock:

Ja sam bio ubjeđen da će Borac 'vratiti' Pijetlovića (trampa za Dejanovića) jer je dovela Jaškića!

Za Panića - smatram da ga Budiša (nije on kalibar ua to) ne "razvija" prema kvalitetu i talentu koji momak posjeduje. Istina, Panić je imao tešku povredu, pa možda ima neke 'bremze' u potsvijesti...!?

Međutim, sve je do struke - Panić je već igrač koji je napunio 18 godina i vrijeme je da se njemu daje više prostora za igru i prava na grešku. Napraviću paralelu sa Domagojem Duvnjakom koji je imao sasvim drugačiji (kvalitetniji) razvojni 'put' a slično su 'startovali' kad su godine u pitanju.

Za mene, Panić nije ništa manji talenat od Duvnjaka (mada su različit profil igrača) ali se bojim da će početi stagnirati, jer psihički momenti kod sportista su vrlo bitni (a s obzirom da se baviš rukometom onda sigurno znaš o čemu pišem) i mogu od igrača - super talenta napraviti ili 'pukovnika ili pokojnika'!
Panić ima još vremena, jer je rukomet sport u kojem igrači sazrijevaju proporcoionalno starosnj dobi, ali mnogo je slučajeva gdje se veliki talenti i ranije "guraju u vatru", i to reprezentativnu (!) - primjer Duvnjaka, Štrleka, Palmarsona...

Postujem Borac, posebno njegovu svijetlu tradiciju (najtrofejniji bh.klub i jedan od najboljih svih vremena u bivsoj državi) ali danas to nije ni sjenka slavnih prethodnih generacija.

Zato bi volio da je Panić došao u RK Bosna dok je Pipe-Smajlagić trener jer sam ubjeđen da bi se pod 'Pipetovom palicom' pravilno i vrlo brzo razvio u vrsno beka, beka pred kojim bi bila garantovano svjetska perspektiva.
Ovako...Hm, ne znam...Nadam se da će Panić ipak uspjeti, mada je Borac pod imperativom rezultata a to njemu ne ide u prilog - nema punu slobodu u igri, pravo na greške....to pravo je rezervisano za veterane...Pijetlovića...

PS:
Banja Luka, ali okolina, je uvijek imala talentovanu rukometnu 'bazu', a znam za mlade reprezentativce Malinovića, Jovičića, Kecmana... "Cepelin"....
Međutim, zbog nestrpljenja, slabe 'seniorske nadogradnje' mnogo je mladih talenata 'nestalo' - A.Đudurović, Miljević, Jojić, Bajić.... a neki su olako pušteni - Vranješ, P.Jokanović...
Zanimljiv je igrač i mladjahni srednjak Petrušić iz K.Varoša, ali i Mandić i Stanić iz Prijedora...

Problem svih klubova su finansije, ali to je ponekad i i alibi za slabu upravu ili struku...
Branko Janković i Braco Pavlišin su 'napravili mali milion' rukometaša bez posebnih finansija, ali danas se traži brz rezultatski uspjeh i vrlo rano se prodaju mladi igrači... sve zbog para od kojih najmanje rukomet i rukometaši imaju koristi, nažalost. :cry:
Bosno moja poharana....

killer
Kontakt:

Post Postao/la killer » 11 feb 2010, 23:51

Jbt ,jel ima neki sport da ne poznajes :mrgreen:
Subara je unuk Branka Jankovica :D Slazem se za ove sto si naveo da su "upropasteni",pogotovo Miljevic,on je bio dobar igrac,desno krilo al' tako ispade :roll: Vranjes sad igra u Sloveniji,jeste da je njegov tim jedan od slabijih timova u ligi,ali vjerovatno si imao i ti priliku da procitas kako daje po 9-10 golova po utakmici ...
Nego jos nesto da ti kazem ...Savez takodje NISTA ne cini ...Za u19 , u17 i u15 godista,imas tzv. "prvenstva" ,skupi se 6-7 ekipa na nivou RS ,jedan klub odigra 2-3 utakmice u danu (pol. 20 min) ,i prve tri ekipe se plasiraju na drzavno prvenstvo BiH...Tamo bude 8 ekipa,isti sistem, 3 utakmice u grupi i 1 za mjesto i to je citava "sezona" ...To je 6-7 utakmica godisnje (za onog ko ne igra druge turnire po Srbiji i Hrvatskoj ,ili ko ne igra za seniorski tim)...Katastrofa ;)

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 11 feb 2010, 23:54

killer je napisao/la:Jbt ,jel ima neki sport da ne poznajes :mrgreen:
Subara je unuk Branka Jankovica :D Slazem se za ove sto si naveo da su "upropasteni",pogotovo Miljevic,on je bio dobar igrac,desno krilo al' tako ispade :roll: Vranjes sad igra u Sloveniji,jeste da je njegov tim jedan od slabijih timova u ligi,ali vjerovatno si imao i ti priliku da procitas kako daje po 9-10 golova po utakmici ...
Nego jos nesto da ti kazem ...Savez takodje NISTA ne cini ...Za u19 , u17 i u15 godista,imas tzv. "prvenstva" ,skupi se 6-7 ekipa na nivou RS ,jedan klub odigra 2-3 utakmice u danu (pol. 20 min) ,i prve tri ekipe se plasiraju na drzavno prvenstvo BiH...Tamo bude 8 ekipa,isti sistem, 3 utakmice u grupi i 1 za mjesto i to je citava "sezona" ...To je 6-7 utakmica godisnje (za onog ko ne igra druge turnire po Srbiji i Hrvatskoj ,ili ko ne igra za seniorski tim)...Katastrofa ;)

Ima.
Boćanje :(
Bosno moja poharana....

killer
Kontakt:

Post Postao/la killer » 12 feb 2010, 00:20

a Markica Dodig :mrgreen:

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 12 feb 2010, 00:33

killer je napisao/la:a Markica Dodig :mrgreen:
Šampion, sportista godine BiH... al' to je, ipak, više za Mediterance, i Hercegovce ;)
A vala, i nije neki sport kad ga možeš igrati i kad si dedo... :geek:
Bosno moja poharana....

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.